high_volume wrote: ↑04/06/2020 09:42A zašto se ne pridružiš Našoj Stranci članstvom, pa tako neposredno daš doprinos boljem i uneseš svoju energiju, znanje i iskustvo. Konačno, najviše bi upravo ti imao koristi...
Angazman u politici nije moj djir. Ima nekoliko poslova koje ne bih volio raditi osim ako me ne bi teska muka natjerala.
A, inace, smatram da politika moze biti najplemenitiji i najkorisniji posao koji covjek moze raditi. Doktor moze pomoci nekolicini, politicar milionima. Moze pomoci doktorima, naucnicima, bolesnima, penzionerima... moze graditi, cuvati okolinu,... moze sve, sto bi rekao Damir Niksic koga u posljednje vrijeme iznimno cijenim i smatram kvalitetnim pojedincem u politici.
Iako ne zelim formalno ucestvovati iz licnih razloga, itekako sam aktivan. Da su svi ljudi kao ja, gdje bi nam bio kraj!?? Samo ove godine sam dosao u priliku da na razlicite nacine razgovaram sa Mirsadom Hadzikadicem, Pedjom Kojovicem, Damirom Niksicem, Lejlom Brcic i jos nekim politicarima. Svaki put se radilo o kritikama i prijedlozima. Kada bi svi ucestvovali koliko ja bilo bi dobro, bez lazne skromnosti to kazem. Moj angazaman se vidi u razgovoru sa rodbinom i prijateljima, komsijama, radnim kolegama itd. Turdim se doprinijeti u domenu svojih mogucnosti.
---
Sto se tice zenicke NS, fina je to ekipica. Jedne prilike sam se obratio Sanji Renic, dok je bila dio vecine, vezano za jedan problem koji je smetao mnogim Zenicanima. Poduzela je odredjene korake i problem koji je trajao neko vrijeme je otklonjen. Ona je pristupacna zena, moze se stupiti u kontakt. Samo, eto, moze i mora puno bolje. Ako vec radis neki posao, potrudi se maksimalno da rezultati budu sto bolji.