Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#106476 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

north wrote: 03/06/2020 14:57 Komšije puštaju Lendrića koji je pod ugovorom, a dovode zamjenu u vidu Mahira Karića, je li ovo moguće? :-) Ako je tako, onda je baš kokuzluk zavladao, što razumijem s obzirom na okolnosti...ali ipak pričamo o Mahiru Kariću, igrao kod nas :roll: , pa on kad je trebao završiti karijeru igrao u Olimpiku? :D

Djeluje mi isto ko dovesti Zebu, Bekrića ili tako nekako :D ?
Lendrić ni u Zrinjskom nije bio neka pljačka i oni su ga pustili pod ugovorom, tj. raskinuli.
U ovom momentu je vjerovatno u još goroj formi, pa nisu nešto ni izgubili.
emigrazione

#106477 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

I Mahir i Lemdara su motke za paradajz, fazon je samo koja je skuplja
north

#106478 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Tomahawk11 wrote: 03/06/2020 15:02
north wrote: 03/06/2020 14:57 Komšije puštaju Lendrića koji je pod ugovorom, a dovode zamjenu u vidu Mahira Karića, je li ovo moguće? :-) Ako je tako, onda je baš kokuzluk zavladao, što razumijem s obzirom na okolnosti...ali ipak pričamo o Mahiru Kariću, igrao kod nas :roll: , pa on kad je trebao završiti karijeru igrao u Olimpiku? :D

Djeluje mi isto ko dovesti Zebu, Bekrića ili tako nekako :D ?
Lendrić ni u Zrinjskom nije bio neka pljačka i oni su ga pustili pod ugovorom, tj. raskinuli.
U ovom momentu je vjerovatno u još goroj formi, pa nisu nešto ni izgubili.
Ama, Lendrić se možda može dovesti u red, možda, odraditi cijele pripreme, oraspoložiti ga :D i uz adekvatan rad bar vratii na bar 70% onoga što je nekad bio, a kao takav je Aguero za Karića :oops: ....Mahir je dobar za Olimpika ili Zvijezde gdje može doći do izražaja jer ga ne shvataju ozbiljno :D i utrpati i asistirati za par golova u jednoj sezoni i to mu je plafon karijere, on sa 33 godine ne može biti igrač za klub koji ima najviše ambicije :-) ...Doduše igrao je za nas, ali tad smo baš divni bili kao i on sam :D

Moje mišljenje naravno samo :oops:
mosa rajvosa

#106479 Re: Premijer liga BiH

Post by mosa rajvosa »

Bujrum mali plavi u petak, mi slavimo titulu vi drugo mjesto, svi zadovoljni.
Mi idemo prvi autobusom a vi iza nas tramvajem, lagano.
Tomahawk11
Globalni moderator

#106480 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

north wrote: 03/06/2020 15:08
Ama, Lendrić se možda može dovesti u red, možda, odraditi cijele pripreme, oraspoložiti ga :D i uz adekvatan rad bar vratii na bar 70% onoga što je nekad bio, a kao takav je Aguero za Karića :oops: ....Mahir je dobar za Olimpika ili Zvijezde gdje može doći do izražaja jer ga ne shvataju ozbiljno :D i utrpati i asistirati za par golova u jednoj sezoni i to mu je plafon karijere, on sa 33 godine ne može biti igrač za klub koji ima najviše ambicije :-) ...Doduše igrao je za nas, ali tad smo baš divni bili kao i on sam :D

Moje mišljenje naravno samo :oops:
To svakako....Lendrić je pokazao više i Mahir nikad neće doći do tog nivoa.

Ne znam...biće zeznuto zadržati i postojeće igrače, a bogme i pojačati se.
Najveći problem je - para nema.
Neće niko tako da igra :oops:

Ih, ko je sve igrao za nas, Mahe je i dobar :mrgreen:
LSD

#106481 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

emigrazione wrote: 03/06/2020 15:05 I Mahir i Lemdara su motke za paradajz, fazon je samo koja je skuplja
Ahmetović vodeca motka lige, složicemo se svi.

Sa 35 godina i dalje velika nada sa koševa :nargila:
Tomahawk11
Globalni moderator

#106482 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote: 03/06/2020 15:19
emigrazione wrote: 03/06/2020 15:05 I Mahir i Lemdara su motke za paradajz, fazon je samo koja je skuplja
Ahmetović vodeca motka lige, složicemo se svi.

Sa 36 godina i dalje velika nada sa koševa :nargila:
Ne zajebaji, ja prvi sam ga znao kritikovati, ali Batistuta ove lige :thumbup:
Mnogi mlađi napadači bi se trebali na Mersu ugledati.

Žalosno je što je on sa 36 godina najbolji napadač lige :(
tcz

#106483 Re: Premijer liga BiH

Post by tcz »

Mahir je dobar igrac, sto je kod nas dosao nespreman to je drugi par cipela. On igra leđima prema golu i zna odigrati povratnu sto Amaru odgovara, tad dolaze ovi iz drugog plana. Sto bi najvise koristilo Stilicu.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#106484 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Maharadza wrote: 03/06/2020 14:28 Daj ba northe, kako nisi "pokazao više na terenu" kada si držao prvo mjesto 10 kola i KONSTANTNO bježao ovim netestiranim i ostaloj buraniji...još uzmi u obzir kako nas je krenula proljetna sezona, nema apsolutno sumnje da bi se bodovna razlika povećavala ili u najgorem slučaju držali bi ta 3 boda prednosti, tako da ne možeš vala reći da nismo više pokazali od ostalih a ono lideri ne jedno-dva kola već 10 zaredom. :P
10 kola smo bili sami na vrhu, a od 22 odigrana kola samo 4 nismo bili prvi bodovno. Sva ostala kola ili prvi ili dioba prvog mjesta (bodovno isti).
Navlace vas na tanak led, a vi kao fini.
Jbo tu pricu....
north

#106485 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Neme veze sa fini, niti je to dodvoravanje nekome jer će to neko očito tako shvatiti :-) , samo sam napisao da smo sa Husrefom ovu sezonu bili loši, baš loši, a drugi lošiji što pokazuje i tabela i zato i kažem, loši, ali opet zasluženo prvi :D ...Nisam htio reći gluho bilo da su je komšije više zaslužile kad se sve sabere (izuzev derbija)..
splinter

#106486 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

todd_smith wrote: 03/06/2020 14:46 neko je barem izasao u susret i odradio testiranje igraca.
Jedino što mi ne mogu uzeti u ovoj napaćenoj državi su znanje i obraz. Ja, kao ni većina običnih smrtnika na forumu (ali općenito u životu) ne mogu uticati na neke stvari, ali barem me niko ne može praviti budalom niti natjerati da vjerujem u razne gluposti. Ovo se ne odnosi na forumaša i post iznad već na "nadležne istitucije".
FK Željezničar nije testirao igrače, odnosno mi nemamo zvanične podatke da jeste, jer nikakav zvaničan stav NSBiH nije zauzeo po pitanju testiranja, igrača, i osoblja, priprema i nastavka prvenstva, osim što su presipali iz šupljeg u prazno.
Od marta mjeseca do npr kraja maja je bilo i više nego dovoljno vremena da se uradi standardizacija, plan ili program testiranja te da se usvoje odrednice kako i na koji način da se vrši testiranje, kao i da se odredi izvršioc radova za potrebe svih klubova u BiH.
Naime zvanično testiranje svih igrača i uposlenika klubova u okviru jednog takmičenja ili više njih,trebala bi uraditi adekvatna certificirana agencija, laobratorija, potpuno standardizirana i na potpuno isti način za sve igrače u takmičenjima. Ako govorimo o takmičenjima koje organizuje NSBiH, onda se tu radi od nekoliko stotina testova u jednom turnusu testiranja a u više njih možda i preko hiljadu. To je trebalo da bude realizirano pod okriljem Saveza, (kroz formu projekta) npr kao što je urađeno u EPL, Bundesligi, HNL-u i mnogim drugim ligama.
Evo uzet ćemo za primjer najbliže susjede. Hrvati su u ovome otišli čak i najdalje pa su razvili sopstveni model koji su pohvalili u UEFA i FIFA, nazvan kao Hrvatski model, a sam projekat je objavljen u prestižnom "Journal of Global Health".
U realizaciji projekta sudjelovalo je nekolikog prestižnih institucija kao što su npr: Nastavni zavod za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar', Specijalna bolnica Sv. Katarina, Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS) i laboratorij Genos. Logističku potporu projektu pruža i 'Povjerenstvo HNS-a za Covid-19 pandemiju', u čijem su sastavu uz članove Zdravstvene komisije HNS-a i eksperti Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar' i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Dakle ljudi su u sklopu Nogemetnog Saveza imali povjerenstvo za Covid 19.
Šta je karakteristično za ovaj model testiranja? Radilo se prvo klasično testiranje uzimanjem uzorka brisa nazofarinksa da bi se dokazalo eventualno prisustvo virusnih gena, a kontrolni test je rađen nakon 5 dana pored iste metode podrazumjevao je i serološku pretragu ( uzimanjem uzoraka krvi ) čime se dobijala gotovo 100 % tačnost traženih rezultata, ne samo da li je neko u tom trenutku poziivan, već eventualno da li je prebolio bolest u prethodnom periodu ( nalaz imunoglobulina G ).
U susjednoj Srbiji se radilo malo drukčije, ali su tamo općenito rađena masovna testiranja. Oni su čak imali sutuaciju sa 12.05. da su bila 3 igrača pozitivna na Covid-19 ( FK Novi Pazar) ali se prvenstvo hladno nastavilo ovih dana.
15. maja Ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić,na redovnoj press konferenciji je odgovarajući na pitanja novinara rekao da i dalje ostaju pri stavu da prije 1. jula nema profesionalnih sportova i takmičenja u ovom entitetu. Time je Alen Šeranić vjerovatno i stavio tačku na priče oko natavka Premijer lige. nakon kojeg postaje jasno da od nastavka takmičenja vjerovatno nema ništa.
Par dana nakon toga pojedini klubovi ( Zrinjski, Tuzla City, Sarajevo ) kreću sa testiranjem u vlastitoj režiji. Zašto nisu krenuli prije tog saopćenja, ne znam, nije moje da zaključujem.
Savez je održao samo jedan sastanak sa resornim ministarstvom ( Ministarstvo zdravlja FBiH ) 23.04. uz obećanje da će sličan sastanak biti održan i sa predstavnicima resornog ministarstva u RSu, ali do tog sastanka nikada nije došlo. . .
I onda odluka od prije 2 dana a za koju su svi znali praktički od početka krize odnosno prekida takmičenja.
avetinja

#106487 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Zna li neko kada je žrijeb za Evropu i kada bi se utakmice trebale igrati? Kod nas neće biti publike?
Logovan

#106488 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Mislim da je žrijeb krajem jula, a utakmice u augustu. Za navijače se ništa ne zna.

Jedva čekam ono izvlačenje pa ona trema s kim ćeš igrati, kada dobiješ protivnika, odmah guglaš ko su, šta su. :mrgreen:
Pitar sa Kariba

#106489 Re: Premijer liga BiH

Spanska Marca o Realu i nama ofc.... :mrgreen:

https://www.marca.com/futbol/futbol-int ... b459b.html

I kaze sumir 'kuruz liga. Ccc....
avetinja

#106490 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Logovan wrote: 03/06/2020 16:11 Mislim da je žrijeb krajem jula, a utakmice u augustu. Za navijače se ništa ne zna.

Jedva čekam ono izvlačenje pa ona trema s kim ćeš igrati, kada dobiješ protivnika, odmah guglaš ko su, šta su. :mrgreen:
Ihhh, ima još dva mjeseca do tada.

Mi nećemo morati guglati. :mrgreen:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#106491 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Ma aBd moglo bi se igrati s navijacima ako se situacija s coronom ovako nastavi
todd_smith

#106492 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

splinter wrote: 03/06/2020 15:46
todd_smith wrote: 03/06/2020 14:46 neko je barem izasao u susret i odradio testiranje igraca.
Jedino što mi ne mogu uzeti u ovoj napaćenoj državi su znanje i obraz. Ja, kao ni većina običnih smrtnika na forumu (ali općenito u životu) ne mogu uticati na neke stvari, ali barem me niko ne može praviti budalom niti natjerati da vjerujem u razne gluposti. Ovo se ne odnosi na forumaša i post iznad već na "nadležne istitucije".
FK Željezničar nije testirao igrače, odnosno mi nemamo zvanične podatke da jeste, jer nikakav zvaničan stav NSBiH nije zauzeo po pitanju testiranja, igrača, i osoblja, priprema i nastavka prvenstva, osim što su presipali iz šupljeg u prazno.
Od marta mjeseca do npr kraja maja je bilo i više nego dovoljno vremena da se uradi standardizacija, plan ili program testiranja te da se usvoje odrednice kako i na koji način da se vrši testiranje, kao i da se odredi izvršioc radova za potrebe svih klubova u BiH.
Naime zvanično testiranje svih igrača i uposlenika klubova u okviru jednog takmičenja ili više njih,trebala bi uraditi adekvatna certificirana agencija, laobratorija, potpuno standardizirana i na potpuno isti način za sve igrače u takmičenjima. Ako govorimo o takmičenjima koje organizuje NSBiH, onda se tu radi od nekoliko stotina testova u jednom turnusu testiranja a u više njih možda i preko hiljadu. To je trebalo da bude realizirano pod okriljem Saveza, (kroz formu projekta) npr kao što je urađeno u EPL, Bundesligi, HNL-u i mnogim drugim ligama.
Evo uzet ćemo za primjer najbliže susjede. Hrvati su u ovome otišli čak i najdalje pa su razvili sopstveni model koji su pohvalili u UEFA i FIFA, nazvan kao Hrvatski model, a sam projekat je objavljen u prestižnom "Journal of Global Health".
U realizaciji projekta sudjelovalo je nekolikog prestižnih institucija kao što su npr: Nastavni zavod za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar', Specijalna bolnica Sv. Katarina, Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS) i laboratorij Genos. Logističku potporu projektu pruža i 'Povjerenstvo HNS-a za Covid-19 pandemiju', u čijem su sastavu uz članove Zdravstvene komisije HNS-a i eksperti Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar' i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Dakle ljudi su u sklopu Nogemetnog Saveza imali povjerenstvo za Covid 19.
Šta je karakteristično za ovaj model testiranja? Radilo se prvo klasično testiranje uzimanjem uzorka brisa nazofarinksa da bi se dokazalo eventualno prisustvo virusnih gena, a kontrolni test je rađen nakon 5 dana pored iste metode podrazumjevao je i serološku pretragu ( uzimanjem uzoraka krvi ) čime se dobijala gotovo 100 % tačnost traženih rezultata, ne samo da li je neko u tom trenutku poziivan, već eventualno da li je prebolio bolest u prethodnom periodu ( nalaz imunoglobulina G ).
U susjednoj Srbiji se radilo malo drukčije, ali su tamo općenito rađena masovna testiranja. Oni su čak imali sutuaciju sa 12.05. da su bila 3 igrača pozitivna na Covid-19 ( FK Novi Pazar) ali se prvenstvo hladno nastavilo ovih dana.
15. maja Ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić,na redovnoj press konferenciji je odgovarajući na pitanja novinara rekao da i dalje ostaju pri stavu da prije 1. jula nema profesionalnih sportova i takmičenja u ovom entitetu. Time je Alen Šeranić vjerovatno i stavio tačku na priče oko natavka Premijer lige. nakon kojeg postaje jasno da od nastavka takmičenja vjerovatno nema ništa.
Par dana nakon toga pojedini klubovi ( Zrinjski, Tuzla City, Sarajevo ) kreću sa testiranjem u vlastitoj režiji. Zašto nisu krenuli prije tog saopćenja, ne znam, nije moje da zaključujem.
Savez je održao samo jedan sastanak sa resornim ministarstvom ( Ministarstvo zdravlja FBiH ) 23.04. uz obećanje da će sličan sastanak biti održan i sa predstavnicima resornog ministarstva u RSu, ali do tog sastanka nikada nije došlo. . .
I onda odluka od prije 2 dana a za koju su svi znali praktički od početka krize odnosno prekida takmičenja.
znaci mora ti savez reci da vodis brigu o svojim igracima

zar nije logicno da ces raditi testove jer su ti igraci zapravo fakticni imovina koja se dize i pada u vrijednosti
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#106493 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Sarajevo (za Zrinjski i Tuzlu ne znam stvarno) je uradilo seroloske testove na Covid19.
Ti testovi pokazuju da li je organizam razvio antitijela na Covid19, odnosno da li ga je vec prebolovao.
Test može biti negativan, a da je igrac zarazen, jer organizmu treba odredjeni period za razvijanje anti-tijela koja ce se boriti protiv virusa (cca 7-10 dana).
Da ne govorim da je u 80% slučajeva netacan upravo iz gore navedenog razloga.
Pravi Covid19 testovi su 4x skuplji, a i oni nemaju neku specijalnu tacnost cca 50%
todd_smith

#106494 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

ali opet su nesto uradili da barem osiguraju uslove za nastavak lige, osim da se na fejsu izjave sa "nama se igra"

aha okej
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#106495 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Slažem se. I to je bolje nego nista
Pitar sa Kariba

#106496 Re: Premijer liga BiH

Pogotovo sto vam je direktor bio pozitivan.
:mrgreen:
avetinja

#106497 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

todd_smith wrote: 03/06/2020 16:54 ali opet su nesto uradili da barem osiguraju uslove za nastavak lige, osim da se na fejsu izjave sa "nama se igra"

aha okej
Jeste bolje nego ništa, ali, ustvari, opšte niste osigurali uslove za nastavak. Kakav je to uslov ako ti može biti pola tima zaraženo? Potrebni su testovi od 200 KM, a to ne bi mogao podnijeti niti jedan bh klub. Bi, da im savez da pomoć od, čini mi se, onih 9 miliona KM što su primili. Niko nije trebao ni počinjati treninge bez pravih testova, mada nisu ni oni 100% pouzdani.
todd_smith

#106498 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Ne znam otkud vam obraz da se zalite kada je zvanicna stanca kluba da su zadovoljni ishodom ove sezone
avetinja

#106499 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Ko se žali? Samo kažem da prestanete sa pričom da ste stvorili sigurnosne uslove kada ih niste napravili.
shae_mishevi

#106500 Re: Premijer liga BiH

Post by shae_mishevi »

todd_smith wrote: 03/06/2020 17:38 Ne znam otkud vam obraz da se zalite kada je zvanicna stanca kluba da su zadovoljni ishodom ove sezone
ma vidi ti to, navijaci i uprava moraju mislit isto, ko bi reko.... nego jesi li ti u uprava napolje vecini, ili slazem se sa upravom manjini?

a sto se tice ove situacije sveukupne, iako bi to nas pogodilo vise nego druge vjerovatno, najvise bih volio da nas uefa nabije nogom i odyebe iz evrope, da ukine pretkola ove sezone za sitnu buraniju :izet: pare za ucesce da posalju u savez, nek rastale kao sto su rastalili i ovo sto je trebalo ici klubovima da osiguraju nastavak sezone, ha ja!
Locked