Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Sultanahmed

#106276 Re: Premijer liga BiH

Post by Sultanahmed »

Svaka cast za moderatore :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sinoc ljudi slave titulu komentari gore na faceboku,i vi hladno zakljucali ovu temu u 7 poslijepodne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije ni cudno sto jos desetak ljudi pise ovdje
ja1977

#106277 Re: Premijer liga BiH

Post by ja1977 »

todd_smith wrote: 02/06/2020 12:08
Melbourne_Australia wrote: 02/06/2020 12:02
todd_smith wrote: 02/06/2020 11:24 jesmo li dobili odgovor zasto zeljo nije zelio da testira igrace, a zelio da nastavi Ligu?

Mozda zato, sto su unaprijed znali da nece biti nastavka..Isto kao sto ti garantujem da u savezu su odavno znali da nece..Znaci fol uradis testove za masu a u savezu sjede tvoji, prica za mase...Odg ti meni? Jeli ti mislis da savez odavno nije znao da nece nista biti od fudbala..Znas li da su 3 Bosnjaka morala glasati za prekid?? I pazi , glasase :D Hajde da vidimo , koliko si ti realan?? Cim je bio prekid, vasi su u medijama izasli sa pricama, u slucaju prekida, nama treba titula biti data..I ti sad hoces da nama pricas da je savez odlucio da nece biti fudbala prije 7 dana :lol: Mojne todde :thumbup:
znaci ukratko nemas odgovor i krece sa mitomanijom

sto ikako zivis ako znas da ces kad tad umrijeti, to ti je argument
Bio covjek juce na nastavi :D

PON
1. MITOVI I LEGENDE
dvočas
3. AMAR OSIM lik i djelo
4. POPUNJAVANJE PRIJAVA I UPLATNICA
rad s olovkom
5. MEHANIKA SUZPENZIJE SUDIJA
Tomahawk11
Globalni moderator

#106278 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote: 02/06/2020 14:05 Pa njima ne treba niko od nas da ih podjebava, dovoljna su im ova zadnja dva saopštenja :lol:
Ma neko trola, ono je baš za degeneka :-? :mrgreen:
channel10

#106279 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

sime_cipol wrote: 02/06/2020 14:06
Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 14:03 Ima li neko od Čelikovaca...je li tačno ovo što Kasumović priča o dva miliona iz budžeta....je li to za sav sport u kantonu ili Čeliku?
Za cijeli sport u gradu.
Ja mislim da laze da ide tolika suma cijelom sportu u Zenici. Mislim da je manje. Danas je bio sastanak i isto kao da ga i nije bilo. Istu pricu pricu kako je turcin otisao. Jedno prica, a nista ne radi. Sjedi i ceka da neko drugi uradi stvari koje bi on trebao uraditi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#106280 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

channel10 wrote: 02/06/2020 14:11
sime_cipol wrote: 02/06/2020 14:06
Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 14:03 Ima li neko od Čelikovaca...je li tačno ovo što Kasumović priča o dva miliona iz budžeta....je li to za sav sport u kantonu ili Čeliku?
Za cijeli sport u gradu.
Ja mislim da laze da ide tolika suma cijelom sportu u Zenici. Mislim da je manje. Danas je bio sastanak i isto kao da ga i nije bilo. Istu pricu pricu kako je turcin otisao. Jedno prica, a nista ne radi. Sjedi i ceka da neko drugi uradi stvari koje bi on trebao uraditi.
Koliki dio kolača ide Čeliku? Otprilike?
todd_smith

#106281 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Sultanahmed wrote: 02/06/2020 14:06 Svaka cast za moderatore :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sinoc ljudi slave titulu komentari gore na faceboku,i vi hladno zakljucali ovu temu u 7 poslijepodne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mislim da su zakljucali jer ovdje ima dosta debila cak 2-3 koja su majke i djecu poceli da psuju, zakljucali su da sebi posao olaksaju a ne da poslije citav dan provode da ciste postove i ban debile
tovarish

#106282 Re: Premijer liga BiH

Post by tovarish »

plain vanilla wrote: 02/06/2020 13:39
Maharadza wrote: 02/06/2020 13:26 Image

LONG LIVE THE KING! :srce:
u Slobodi ga naucili lopte :mrgreen:
Meni ovdje ličin na ikonu sv. Save.
Last edited by tovarish on 02/06/2020 14:20, edited 1 time in total.
Sultanahmed

#106283 Re: Premijer liga BiH

Post by Sultanahmed »

todd_smith wrote: 02/06/2020 14:15
Sultanahmed wrote: 02/06/2020 14:06 Svaka cast za moderatore :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mislim da su zakljucali jer ovdje ima dosta debila cak 2-3 koja su majke i djecu poceli da psuju, zakljucali su da sebi posao olaksaju a ne da poslije citav dan provode da ciste postove i ban debile
Pa nije nikakvo rjesenje kljucati temu kad su najzanimljivija desavanja ,dodjela titule zna se ko ispada itd
Tako da se kljucaju teme odmah na redditu i on bi propao
channel10

#106284 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Veze nemam. To mozda znaju avenija ili phillie(mada mislim da ovaj drugi je davno digao ruke kao i vecina ljudi u gradu od Celika).

Ako nesto i ide klubu, tu Kasumovic misli na onaj reprogram gdje ide nekih 20-30k mjesecno+ sto Grad pogura klub u vrijeme priprema, tako da kad se sve sabere, mozda daju 300-350k godisnje. Znaci sve to sto se daje, ne ide u tekuce poslovanje i sva trenutna placanja sto se tice plata, ugovora, hrane, prevoza itd, odnosno ne ide u sve sto treba da ide.
Danas spominje taj reprogram za koji kaze da je prekinut? Ko ga je prekinuo, zbog cega i kada, to niko ne spominje? Dalje kaze da je kao grad svo to vrijeme uplacivao reprogram koji je prekinut(?) :-) . Nigdje veze mu je sva prica i sve je zamotano. Cekam saopstanje ovih sto su mu isli na noge, pa da vidimo sta je konkretno dogovoreno(po prici Kasumovica, dzaba su mu isli jer nema nista konkretno).

Uglavnom, SDA je opljackala Grad i klub od vremena poslije rata, pa do unazad par godina. Dalje je Fudo stavio tacku na ulaganja u klub i tako se prikljucio ovim prvim u gasenju kluba. Naravno uz svesrdnu pomoc NSBIH-a, odnosno mekušaca iz FBIH. Ovim SDA vraca gradjanima Zenice neposluh u zadnjim godinama( na to treba dodati i bolnicu i desavanja za vrijeme koronavirusa itd itd).
emigrazione

#106285 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Čelnici Željezničara zadovoljni: Iza nas je uspješna sezona, a i najposjećeniji smo klub
Koga ovi jebu ja mislio hoce da se kolektivno zapale, a oni zadovoljni...
phillie

#106286 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

Sport u Zenici je doveden na nivo rekreacije. Cinjenica da Zenica nema nijednog kluba osim ragbija u elitnim takmicenjima govori u prilog toj konstataciji. Ta dva miliona (ako i toliko) Fudo razdjeli na sve klubove, akademije, sportske skole. Celiku pripadne ono sto je chanell napisao, s tim da je Fudo od Celika uzeo kirije od prostora na stadionu, pa od tih para uplacuju reprogram. Fazon je i taj sto kirije donesu oko 30 hiljada, a on reprogram placa 22 hiljade. Povrata sredstava nema.
Kao sto sam vec pisao, sto se tice Čelika u Zenici nema nevinih. Pocev od sutnje navijaca s pocetka 21 . vijeka, korumpiranih uprava i skupstina, stranackih ljudi i njihovih interesa, kriminalaca i njihovih pulena, pa do zadnjih bjelosvjetskih investitora.... Svi smo krivi.

P.s. vec se jutros "oprostih" od teme, al ne dade mi djavo mira. Al dodje Borac na svoje sto se nas tice :izet: :zoka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#106287 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Što, neka te....nije zabranjeno pisati na temi...možda ovo Čeliku pomogne...Velež je uradio restart i to zasad dobro izgleda.
Leopard_SA

#106288 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

phillie wrote: 02/06/2020 14:44 Sport u Zenici je doveden na nivo rekreacije. Cinjenica da Zenica nema nijednog kluba osim ragbija u elitnim takmicenjima govori u prilog toj konstataciji. Ta dva miliona (ako i toliko) Fudo razdjeli na sve klubove, akademije, sportske skole. Celiku pripadne ono sto je chanell napisao, s tim da je Fudo od Celika uzeo kirije od prostora na stadionu, pa od tih para uplacuju reprogram. Fazon je i taj sto kirije donesu oko 30 hiljada, a on reprogram placa 22 hiljade. Povrata sredstava nema.
Kao sto sam vec pisao, sto se tice Čelika u Zenici nema nevinih. Pocev od sutnje navijaca s pocetka 21 . vijeka, korumpiranih uprava i skupstina, stranackih ljudi i njihovih interesa, kriminalaca i njihovih pulena, pa do zadnjih bjelosvjetskih investitora.... Svi smo krivi.

P.s. vec se jutros "oprostih" od teme, al ne dade mi djavo mira. Al dodje Borac na svoje sto se nas tice :izet: :zoka:
Barem sada imate priliku popraviti stvari. Kako su mogli Velež i Sloboda, tako može i Čelik. Ispadanjem iz Premijer lige, Čelik će napustiti svi oni koji gledaju da izvuku korist iz Čelika
alberto_tomba

#106289 Re: Premijer liga BiH

Post by alberto_tomba »

Stvarno cudno, u klubu zadovoljni sezonom, a na plavom dijelu foruma totalna sizofrenija. Prave se liste i broje se krvna zrnca. Prica se o nacionalnim interesima, poziva se na bojkot, zahtijevaju se tuzbe i progoni, kune se i klevece na sva zvona.

Jedan forumas u jednom postu poziva upravu da podnese tuzbu, da se pokaze velicina i drskost, u sljedecem konstatuje kako je ta ista uprava pristala na toboznji deal da im se sljedece sezone namjesti titula za stogodisnjicu. :-)
phillie

#106290 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

Leopard_SA wrote: 02/06/2020 14:51
phillie wrote: 02/06/2020 14:44 Sport u Zenici je doveden na nivo rekreacije. Cinjenica da Zenica nema nijednog kluba osim ragbija u elitnim takmicenjima govori u prilog toj konstataciji. Ta dva miliona (ako i toliko) Fudo razdjeli na sve klubove, akademije, sportske skole. Celiku pripadne ono sto je chanell napisao, s tim da je Fudo od Celika uzeo kirije od prostora na stadionu, pa od tih para uplacuju reprogram. Fazon je i taj sto kirije donesu oko 30 hiljada, a on reprogram placa 22 hiljade. Povrata sredstava nema.

Barem sada imate priliku popraviti stvari. Kako su mogli Velež i Sloboda, tako može i Čelik. Ispadanjem iz Premijer lige, Čelik će napustiti svi oni koji gledaju da izvuku korist iz Čelika
Tome se svi i nadamo i tome tezimo. Sada kako stvari stoje, necemo imati licencu ni za Prvu Federalnu, tako cemo takmicenje navjerovatnije nastaviti u Drugoj Ligi Centar. Konsolidacija koje je pred nama bice izuzetno teska i trnovita, ali nema nam druge. Ili borba ili gasenje. Treceg nema.
Charuga
Globalni moderator

#106291 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

phillie wrote: 02/06/2020 15:02Tome se svi i nadamo i tome tezimo. Sada kako stvari stoje, necemo imati licencu ni za Prvu Federalnu, tako cemo takmicenje navjerovatnije nastaviti u Drugoj Ligi Centar. Konsolidacija koje je pred nama bice izuzetno teska i trnovita, ali nema nam druge. Ili borba ili gasenje. Treceg nema.
Daj nemoj zajebavati, pa šta to treba da se ispuni za Prvu ligu FBiH?
sumirprimus

#106292 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

novci kojih nemaju
wickerman

#106293 Re: Premijer liga BiH

Post by wickerman »

U savezu je stanje tako da su sve tri strane zadovoljne. Srbi dobili Borac u Europi,Beusu bitno da Sirokog nema u Europii da suhe onda izborili,za nesto vise nisu ni vjerovali. Bosnjaci zadovoljni jer su prva dva kluba na tabeli njihova. Nikome nije odgovaralo da se nastavi jer se mogla i Tuzla i Siroki ukljucit,Beus bio izričito protiv kupa da se nastavi radi Sirokog sto je bilo i Vici u interesu. Svima su bitne samo pare od Europe,zato se Zeljo nije ni bunio i zato je onako legalisticko saopstenje,a vjerovatno iz istog razloga Osim drka kurac na vikendici i ne pada mu napamet da se vrati. Na kraju najveći gubitnici navijači Zelje jer su smatrali da mogu osvojiti nesto da se nastavi i u tome su ostali napusteni od svih.
Sto se mene tiče, titulu ne treba slaviti ali je svakako treba brojati jer je zasluzena u ovakvim uslovima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#106294 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ma ispeglaće se to....čuj u treći rang...pa to ko da si se i ugasio :roll:
sumirprimus

#106295 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

wickerman wrote: 02/06/2020 15:05 U savezu je stanje tako da su sve tri strane zadovoljne. Srbi dobili Borac u Europi,Beusu bitno da Sirokog nema u Europii da suhe onda izborili,za nesto vise nisu ni vjerovali. Bosnjaci zadovoljni jer su prva dva kluba na tabeli njihova. Nikome nije odgovaralo da se nastavi jer se mogla i Tuzla i Siroki ukljucit,Beus bio izričito protiv kupa da se nastavi radi Sirokog sto je bilo i Vici u interesu. Svima su bitne samo pare od Europe,zato se Zeljo nije ni bunio i zato je onako legalisticko saopstenje,a vjerovatno iz istog razloga Osim drka kurac na vikendici i ne pada mu napamet da se vrati. Na kraju najveći gubitnici navijači Zelje jer su smatrali da mogu osvojiti nesto da se nastavi i u tome su ostali napusteni od svih.
Sto se mene tiče, titulu ne treba slaviti ali je svakako treba brojati jer je zasluzena u ovakvim uslovima.
meni je drago ako ste vi bosnjaci zadovoljni :oops: :evil:
Bazinga1234

#106296 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 15:06 Ma ispeglaće se to....čuj u treći rang...pa to ko da si se i ugasio :roll:
https://www.klix.ba/sport/nogomet/kakva ... /200602096

Evo spominje onaj Bradarac kantonalnu, to je četvrti rang...
Last edited by Bazinga1234 on 02/06/2020 15:13, edited 1 time in total.
wickerman

#106297 Re: Premijer liga BiH

Post by wickerman »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 15:06
wickerman wrote: 02/06/2020 15:05 U savezu je stanje tako da su sve tri strane zadovoljne. Srbi dobili Borac u Europi,Beusu bitno da Sirokog nema u Europii da suhe onda izborili,za nesto vise nisu ni vjerovali. Bosnjaci zadovoljni jer su prva dva kluba na tabeli njihova. Nikome nije odgovaralo da se nastavi jer se mogla i Tuzla i Siroki ukljucit,Beus bio izričito protiv kupa da se nastavi radi Sirokog sto je bilo i Vici u interesu. Svima su bitne samo pare od Europe,zato se Zeljo nije ni bunio i zato je onako legalisticko saopstenje,a vjerovatno iz istog razloga Osim drka kurac na vikendici i ne pada mu napamet da se vrati. Na kraju najveći gubitnici navijači Zelje jer su smatrali da mogu osvojiti nesto da se nastavi i u tome su ostali napusteni od svih.
meni je drago ako ste vi bosnjaci zadovoljni :oops: :evil:
Ja ti nisam bosnjak,tako ti fercera pleme u savezu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#106298 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Bazinga1234 wrote: 02/06/2020 15:12
Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 15:06 Ma ispeglaće se to....čuj u treći rang...pa to ko da si se i ugasio :roll:

Au....baš su ih svukli u ravan :-)
ultima_palabra

#106299 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Ja se recimo sjecam vakta kad su svi "bosnjacki" klubovi stali iza Veleza i bojkotovali plejof jer se Velezu nije dozvoljavalo da igra pod BB. Popusili svi Evropu, ali su imali principe.

A sada su svi podvili rep na ovu destrukciju fudbala, ili nasli kratkorocni interes, ili im je obecana kakva funkcija. Presjek drzave u malom.
phillie

#106300 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 15:15
Bazinga1234 wrote: 02/06/2020 15:12

Au....baš su ih svukli u ravan :-)
Da, spominje se i kantonalna liga. Ne znam da li iz razloga sto neki misle da ce onda dugovanja po nekom automatizmu nestati, sto nema logike, jer kod nas nije takav zakon (kao npr u Skotskoj). Neko opet spominje da su u najnizem rangu troskovi kluba najmanji, pa bi se vise novca moglo izdvajati za dugove koje bi polako cistili, pa jednog dana ugledali svjetlost na kraju tunela. Bilo kako bilo, nas ceka visegodisnja borba, pa vidjecemo.
Ako nista, s nama nikad nije dosadno :lol: :lol: :lol: :run:
Locked