Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Billy The Pljuc

#6001 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Billy The Pljuc »

Auuu profesore Hadžikadiću, imaš zlatnih i pametnih ali ovo:

"Mirsad Hadžikadić: Zaboljelo me svojatanje protesta, sada je jasno da idemo sami"

ti nije trebalo ni 24 sata nakon ovoga:

"Najavio je da će SDA pobijediti i na narednim Lokalnim izborima, ali i na Općim 2022. godine, te svim narednim.

- Živi bili pa vidjeli – zaključio je Izetbegović."

Što sam te podržavao - podržavao sam te, svjesno djelujući i time produžiti stanje "rahat patnje" zauzimanjem ovakvog stava od mene i od mojih imaš mahanje. Jasno je kao dan da nijedna od raspoloživih opcija trenutno nije najbolje rješenje za BiH ali svjesno odvući koliki toliki broj glasača od ideje ujedinjenja i zajedničkog nastupa u borbi protiv najvećeg od svih zala je ništa doli tjeranje vode na njihov mlin.

Izašao sam ti na protest prvi, zadnji put i nikad više, neka ti je sa srećom.
Revolucionar ★

#6002 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Revolucionar ★ »

Kakav autogol PzP-a. Taman sam pomislio da je ovo s protestima dobra stvar, opozicija u vidu NS SDP NiP kakva god da je , bolja je pruzena ruka od SDA-ove. Nazalost, s ovim potezom ovi sami sebi zatvaraju ta vrata, a ova sa SDA ostavljaju otvorenim. Smijesno, jer ako lik misli da ce neko tu mantru kako zeli sve sam i za dobrobit napacenih Bosnjaka, onda je lud.
bingov buraz

#6003 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bingov buraz »

tvojkomsija wrote: 01/06/2020 20:48 Pogledaj i komentare na Facebooku, negovih pristalica, i sve ce ti se reci, otkud mu taj stav.
"Niposto u koaliciju s Konakovicem, niposto sa NS", "Nemoj sa SDP oni su mafija", "Ne vjeruj nikome"

Daleko ce dogurati, nema sta :lol:
Lože ga SDA botovi a on se primio ko mlad majmun :mrgreen:
Patton44

#6004 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Patton44 »

Vama netreba SDA, sami cete se poklat :thumbup:
jefff

#6005 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by jefff »

tvojkomsija wrote: 01/06/2020 20:21 Sve ja to razumijem, ali je on daleko precijenio podrsku ljudi za PZP. Na jesen ce se glasati za vijecnike i nacelnike, a ne za Mirsu, Dinu, Pedju i ostale ...
To mora da mu bude jasno.
Ja mislim da je on sasvim dobro procjenio da ce rezultati doticnih biti slabi. Gubitak vlasti u kantonu nije slucajna i nije samo puki hir secije. I nije kao prije pa da se odredjeni procesi vuku po 5. i 10. godina. Sada sve ide brze.
tvojkomsija

#6006 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Vidjelo se i u subotu kod Senada da on nije na istoj valnoj duzini kao Dino i Pedja. Nije moglo biti vise ocito.

Konakovic je egoista, ali je za Mirsu mala maca.
RunnerX

#6007 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by RunnerX »

tvojkomsija wrote: 01/06/2020 20:55Konakovic je egoista, ali je za Mirsu mala maca.
Dinin egoizam je u trenutnoj situaciji zlata vrijedan. Dino ima sve ono što fali Peđi, a i SDP-u.
Revolucionar ★

#6008 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Revolucionar ★ »

jefff wrote: 01/06/2020 20:54
tvojkomsija wrote: 01/06/2020 20:21 Sve ja to razumijem, ali je on daleko precijenio podrsku ljudi za PZP. Na jesen ce se glasati za vijecnike i nacelnike, a ne za Mirsu, Dinu, Pedju i ostale ...
Ja mislim da je on sasvim dobro procjenio da ce rezultati doticnih biti slabi. Gubitak vlasti u kantonu nije slucajna i nije samo puki hir secije. I nije kao prije pa da se odredjeni procesi vuku po 5. i 10. godina. Sada sve ide brze.
Glupost, gubitak vlasti u Kantonu je splet okolnosti, najteze kupovine i ucjena. Cak i sad ta vlast visi u zraku konstantno, jer je dovoljno da jedan iskoci i bude gotovo. Treba biti posten i reci da se ocekuje rast glasove opozicije. Pod tim mislim na Nip i NS, ali ne i na SDP koji se evo slepa ovoj dvojci a u slobodnom su padu. Treba isto tako biti realan i reci da je infrastruktura PzP-a nepostojeca haman. Koliko god lijepo sve zvucalo, ideje, mahanje zastavicama, kipovi slobode i Amerika, prava bitka se vodi po opcinskim odborima, gerilskom vodjenju kampanje po selima, predgradjima i slicno. A PzP s par kancelarija i nesto golobradih namjernika i nema taj zalet da sve to izvede
JThomas

#6009 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by JThomas »

za hrabro preuzimanje odgovornosti i korigovanje sda vrata nikad nisu zatvorena. ta su ono zaključana na otvoreno, da se ne mogu ni zalupiti :mrgreen:
Kamper

#6010 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kamper »

Evo ga LIVE na FB.
statixx

#6011 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by statixx »

RunnerX wrote: 01/06/2020 20:40 Odlično je da se ovo sad desilo, a ne 2022.
Profa jos nije shvatio da je 2018 dobio mahom glasove NSovaca i NiPovaca. SDA nije ni okrznuo. Nakon ovih egotrip nastupa tesko se moze nadati necemu u 2022.
Kamper

#6012 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kamper »

Evo opet se nada da mogu svojom snagom raditi sa SDA.
"Gradjani su nam dali glas da vladamo". :)
"Nismo dobili potvrdu od opozicije da zele da rade i zbog toga moj je argument nismo mi ti koji djelimo nego su oni." itd. itd.
Last edited by Kamper on 01/06/2020 21:12, edited 1 time in total.
iPod

#6013 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by iPod »

Kaze u Live prenosu na FB-u kako mogu da pomognu vladajucim strankama da se ociste, pametnom dosta.
Last edited by iPod on 01/06/2020 21:12, edited 1 time in total.
tvojkomsija

#6014 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Naš narod je kriv najviše, čim neko ima završen fakultet i lijepo priča, prave od njega novog Isusa, Mesiju, Tita itd. i naravno da će poletjeti u oblake.
Svako s fakultetom i lijepom pričom je "vanzemaljac" za neškolovane, nepismene dijasporce. Bez uzvrede za ikoga.
shbc

#6015 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by shbc »

Pogledah par minuta ovog live nastupa na fb... Pa ovaj lik je sve konce pogubio. Znaci niko, ali apsolutno niko mu iz opozicije nije ni "a" rekao. Niko se nije pozalio na njega javno, a on dva dana trubi kako ne razbija opoziciju, kako ga nemaju za sta optuzivati, kako neko svojata "njegove" proteste... Bio mi je simpatican i sve kritike koje sam imao su bile dobronamjerne. Ali sto je previse, previse je.
bingov buraz

#6016 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bingov buraz »

Profa prvo reče da je došao u emisiju samo da ne dopusti da Kifla i Peđa prisvoje proteste a par minuta kasnije kako je došao sa namjerom dogovora a u toku emisije je skontao da ga uvlače u klopku.
Očekivao bi više od univerzitetskog profesora.

Evo i forumski esdeaovci mu pružaju podršku,lijepo lijepo :mrgreen:
1Dante1

#6017 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by 1Dante1 »

tvojkomsija wrote: 01/06/2020 21:10 Naš narod je kriv najviše, čim neko ima završen fakultet i lijepo priča, prave od njega novog Isusa, Mesiju, Tita itd. i naravno da će poletjeti u oblake.
Svako s fakultetom i lijepom pričom je "vanzemaljac" za neškolovane, nepismene dijasporce. Bez uzvrede za ikoga.
Tu se slazem, narod fakat pretjeruje :D
Control panel

#6018 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Control panel »

Jos jedan u nizu slatkorjecivih laika u politici.
Jos on treba pure da pojede da se bavi politikom u bih.
Ko je on da dijeli s visoka lekcije SDP-u, NS,NiP-u, hadzibajricu.
Mr i odjebi odakle si dosao.
jefff

#6019 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by jefff »

Revolucionar ★ wrote: 01/06/2020 20:58
Glupost, gubitak vlasti u Kantonu je splet okolnosti, najteze kupovine i ucjena. Cak i sad ta vlast visi u zraku konstantno, jer je dovoljno da jedan iskoci i bude gotovo. Treba biti posten i reci da se ocekuje rast glasove opozicije. Pod tim mislim na Nip i NS, ali ne i na SDP koji se evo slepa ovoj dvojci a u slobodnom su padu. Treba isto tako biti realan i reci da je infrastruktura PzP-a nepostojeca haman. Koliko god lijepo sve zvucalo, ideje, mahanje zastavicama, kipovi slobode i Amerika, prava bitka se vodi po opcinskim odborima, gerilskom vodjenju kampanje po selima, predgradjima i slicno. A PzP s par kancelarija i nesto golobradih namjernika i nema taj zalet da sve to izvede
Gubitak KS je izraz njihove nesposonosti i izraz svih njihovih slabosti sveukupno. Hitler napo Poljsku u momentu kada Polska nije bila spremna za rat i zato se Hitler mora povuci? Aha, hoce, evo sve trci. To da ce SDA oligarhija samo sjediti na minderu i cekati da im neko otme vlast je glupost. Ponudice i oni nova lica, a istrosene kadrove skloniti sa scene. Znaci, SDA nije pasivan element. Cetvorka i sve to njihovo nije obecavajuce. Mirso to vidi.
shbc

#6020 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by shbc »

jefff wrote: 01/06/2020 21:12
Revolucionar ★ wrote: 01/06/2020 20:58
Gubitak KS je izraz njihove nesposonosti i izraz svih njihovih slabosti sveukupno. Hitler napo Poljsku u momentu kada Polska nije bila spremna za rat i zato se Hitler mora povuci? Aha, hoce, evo sve trci. To da ce SDA oligarhija samo sjediti na minderu i cekati da im neko otme vlast je glupost. Ponudice i oni nova lica, a istrosene kadrove skloniti sa scene. Znaci, SDA nije pasivan element. Cetvorka i sve to njihovo nije obecavajuce. Mirso to vidi.
Neka vidi potencijal u SDA, to je bitno. :roll:
Patton44

#6021 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Patton44 »

tvojkomsija wrote: 01/06/2020 21:10 Naš narod je kriv najviše, čim neko ima završen fakultet i lijepo priča, prave od njega novog Isusa, Mesiju, Tita itd. i naravno da će poletjeti u oblake.
KIFLA
Ludzak

#6022 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Ludzak »

Sljedeci protesti tisucu manje življa. :lol:
statixx

#6023 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by statixx »

iPod wrote: 01/06/2020 21:09 Kaze u Live prenosu na FB-u kako mogu da pomognu vladajucim strankama da se ociste, pametnom dosta.
Jos jedan laksativ.
shbc

#6024 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by shbc »

Ludzak wrote: 01/06/2020 21:22 Sljedeci protesti tisucu manje življa. :lol:
Ili u Hadzikadicevom prebrojavanju, 10 tisuca manje :mrgreen:
shiljak

#6025 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by shiljak »

Nema smisla ako sam zakažeš protest da ti drugi dođu eto zato što si sve pozvao :D Najviše bi hadžikadić profitirao da su i druge stranke došle zato što je on usmeno pozvao da dođe ko hoće :-D Da se dogovorio zajedno sa drugim strankama pa da zajedno izađu i zajedno onda i kažu nešto onda bi imalo smisla. Realno ni ljevica ne želi hadžikadića dok ne vide kako će proći na izborima, a ni on ne želi sa njima dok ne vidi kako će proći :-D
Locked