Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Kikibombona

#5926 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

kluz franjo wrote: 01/06/2020 13:04Moj lider nije Platforma. Uostalom ko je i šta je "Platforma"? Znam i dosta ljudi koji na profu još od općih izbora gledaju sa simpatijama, ali su itekako svjesni da su ovo lokalni izbori i da profa ne može da se klonira u stotine kandidata. Ljudi žele konkretne promjene i sa pravom ih očekuju od dokazane opozicije.
Pricamo o narodu koji ne zna da se negacija odvaja od glagola.

Ljudi ce glasati za ime pored kojeg je ispisano 'Platforma za progres - Mirsad Hadzikadic'.

Ako takvih bude 10%, opozicija moze izgubiti veliki broj opstina.

...

Ako Platforma nastavi sa protestima a opozicija sa otvorenim pismima, budi siguran da smo kolektivno popusili, da ce SDA pomesti izbore.
statixx

#5927 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by statixx »

Kikibombona wrote: 01/06/2020 13:08
Platforma kao nezavisna na lokalnim izborima nije nista drugo nego adut SDA. Nazalost.
Nezavisni koliko i Vreto.
Point.

#5928 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Point. »

Kikibombona wrote: 01/06/2020 13:08
Point. wrote: 01/06/2020 13:02I ja mislim da je SDP bolji od SDA al ljudi su izgubljeni u vremenu i prostoru. Spavaju zimskim snom.

Što se tiče Profinog stava kontra ostatka opozicije, možda je skužio da u njima ne vidi iskrene prijatelje i saradnike, vidiš da su se pridružili tek u 5 do 12 kad su vidjeli ds je profa skupio značajan broj ljudi a SDP je zabranio svojim članovima da podrže proteste. Kad već u startu imaš ovakav odnos razumijem Mirsada što trenutno želi sam. To se sve već sutra može promijeniti.

Opet ponavljam, dok je nekima bitno ko je glavni baja i baca trzavice, nema tu jedinstva. Na žalost.
Apsolutno se slazem sa tobom.

Meni je SDP odvratan. NiP je ideoloski druga planeta u odnosu na mene. NS je premrljava za moj ukus.

Medjutim, to je najbolje sto ovaj narod TRENUTNO ima, jedino oni imaju sansu rusiti SDA bandite. Necu ni ja ici sa pjesmom glasati za opoziciju, ali znam da su oni jedina nada da se rusi SDA kriminalna struktura.

...

Platforma kao nezavisna na lokalnim izborima nije nista drugo nego adut SDA. Nazalost.
Ostali, tu mislim na SDP, NiP, NS, moraju biti jasni i jedinstveni u podršci Platformi i ja vjerujem da će Platforma promijeniti mišljenje. A čekati 5 do 12 kad se skupila kritična masa da podržiš a SPD preko kurca podrži po meni nije jedinstvena i snažna podrška. Ovdje je Mirsadova ruka snažno ispružena na ovima ostalim je da je snažno i iskreno prihvate a ne mlitavo, kao do sada.
Kikibombona

#5929 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Point. wrote: 01/06/2020 13:13Ma ja, sad ize priča da je profa "naš" kandidat, dijasporaš. Možda neki trebaju da skontaju da ne mora biti ili si sa nama ili si protiv nego da ima i treća opcija. A to je opcija trezvenijeg pogleda na politiku i rješenja, koja nije dio bosanskohercegovačkog političkog tala i zajebancija, fokusiranog na prvenstveno ekonomiju, malo Zapadnog ili "sa strane" načina razmišljanja gdje nije sve tal, igrač ovog ili onog, mason, i šta sve ne nego iskren igrač koji jasno i glasno kaže šta želi pa bujrum ko hoće ko neće. Svakako imaš 145 drugih opcija.

Činjenica je da je Profesor okupio ljude i izveo ih na ulicu i pokazao da ima nezadovoljnih kojima je dopizdilo biti online revolucionari na raznim forumima, nego su sa tastature prešli na djela. Ostali se bave saopštenjima.
Druze, SDA ima 30% KUPLJENIH glasova. Ta armatura je zaljevena betonom.

Ako opozicija ne bude jedinstvena to znaci jos 4 godine SDA vlasti.

Ja vise ne mogu podnijeti, blizim se cetrdesetim godinama, cijeli jebeni zivot sam proveo pod vlascu SDA sekte. Ako opet uzme SDA, poserem se na ovu drzavu, pakujem kofere i vozdra.
shbc

#5930 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by shbc »

Point. wrote: 01/06/2020 13:13
shbc wrote: 01/06/2020 12:53 "Profa" je sam na sebe bacio sjenku sumnje da je opozicija onog trenutka kada je javno, glasno i jasno rekao da bi podrzao SDA kandidata. Umjesto da to ispravi on sada jos pocinje da vodi rat sa opozicionom opcijom koja je do sada jedina, ne samo rijecima vec i djelima pokazala da ne zeli sa vladajucom oligarhijom.

Tu je pokazao da je ili igrac SDA ili nevjerovatno naivan i slab poznavaoc prilika u BiH. To je nesto sto dijasporci generalno ne razumiju. Ovdje vise nema mjesta za sredinu. Nema vise vremena za kalkulisanje. Bez obzira na ideologiju, politicke stavove, programe, sve se svelo na jedno. Jesi li za njih ili protiv. Izmedju nema jer voda nam je iznad grla davno otisla.

Mi, dragi nasi Njemci, Austrijanci, Svedjani, Amerikanci nemamo luksuz za eksperimentisanje, kao vi. A vas dragi "Profa" je upravo to. Velika kocka i eksperiment.
Ma ja, sad ize priča da je profa "naš" kandidat, dijasporaš. Možda neki trebaju da skontaju da ne mora biti ili si sa nama ili si protiv nego da ima i treća opcija. A to je opcija trezvenijeg pogleda na politiku i rješenja, koja nije dio bosanskohercegovačkog političkog tala i zajebancija, fokusiranog na prvenstveno ekonomiju, malo Zapadnog ili "sa strane" načina razmišljanja gdje nije sve tal, igrač ovog ili onog, mason, i šta sve ne nego iskren igrač koji jasno i glasno kaže šta želi pa bujrum ko hoće ko neće. Svakako imaš 145 drugih opcija.

Činjenica je da je Profesor okupio ljude i izveo ih na ulicu i pokazao da ima nezadovoljnih kojima je dopizdilo biti online revolucionari na raznim forumima, nego su sa tastature prešli na djela. Ostali se bave saopštenjima.
Uopste nije problem sto je neko iz dijaspore, samo zato sto je iz dijaspore. Problem je kada taj neko ne konta sta se ovdje desava. A to ne konta Hadzikadic, a ni ti ocigledno. Jer ste operisani od nase stvarnosti i svakodnevnice. Zato ne mozete da shvatite da ovdje nema trece opcije. Ne u ovom momentu. Nije ovo Svedska jarane, ni blizu.

Ne moraju ovdje "neki" nista da skontaju. Vec ti i takvi kao ti. Ako ne mozete da razumijete dokle smo dosli, bar imajte dovoljno osjecaja da nam onda ne solite pamet sa nekom sredinom i zapadnim nacinom razmisljanja. Daleko smo mi od luksuza da to sebi mozemo priustiti. Dosli smo do momenta da se borimo za goli opstanak i ovo nam je posljednja sansa da vratimo udarac. Sta mislis zasto su NiP i NS, zajedno sa svojim simpatizerima na istoj strani? Zato sto se volimo? Slazemo u ideologijama? Ni blizu.

Ne trebaju nam novi Silajdzic, Komsic ili Radoncic. Nemamo pravo na gresku i eksperiment.
Last edited by shbc on 01/06/2020 13:25, edited 1 time in total.
bingov buraz

#5931 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bingov buraz »

soha96 wrote: 01/06/2020 11:12 Kakva reakcija na pocetku, gdje je onaj smajli sto povraca :(

Čekak čekaj ovaj stvarno misli da su svi oni iz protestne šetnje njegovi simpatizeri :lol:

Kako će da blebne od tlo nije svjestan.
Kikibombona

#5932 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Point. wrote: 01/06/2020 13:19Ostali, tu mislim na SDP, NiP, NS, moraju biti jasni i jedinstveni u podršci Platformi i ja vjerujem da će Platforma promijeniti mišljenje. A čekati 5 do 12 kad se skupila kritična masa da podržiš a SPD preko kurca podrži po meni nije jedinstvena i snažna podrška. Ovdje je Mirsadova ruka snažno ispružena na ovima ostalim je da je snažno i iskreno prihvate a ne mlitavo, kao do sada.
Kod Senada su Pedja i Dino otvoreno porucili da je prostor za Platformu otvoren i da zele zajedno.

Jutros je sam Mirsad potvrdio da je dobio pozive opozicije da idu zajedno na izbore i da je isti odbio.

...

Necu ulaziti u razloge toga, necu traziti krivce. Samo znam jedno - razjedinjena opozicija je = nastavak SDA vladavine.
kluz franjo

#5933 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by kluz franjo »

Ovu mantru sa "ispruženom rukom" smo već imali, zar ne?

I Kojović i Konaković su javno ponudili zajednički nastup na lokalnim izborima.
Profa odbio.

End of story.
Kikibombona

#5934 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

shbc wrote: 01/06/2020 13:23
Point. wrote: 01/06/2020 13:13
shbc wrote: 01/06/2020 12:53 "Profa" je sam na sebe bacio sjenku sumnje da je opozicija onog trenutka kada je javno, glasno i jasno rekao da bi podrzao SDA kandidata. Umjesto da to ispravi on sada jos pocinje da vodi rat sa opozicionom opcijom koja je do sada jedina, ne samo rijecima vec i djelima pokazala da ne zeli sa vladajucom oligarhijom.

Tu je pokazao da je ili igrac SDA ili nevjerovatno naivan i slab poznavaoc prilika u BiH. To je nesto sto dijasporci generalno ne razumiju. Ovdje vise nema mjesta za sredinu. Nema vise vremena za kalkulisanje. Bez obzira na ideologiju, politicke stavove, programe, sve se svelo na jedno. Jesi li za njih ili protiv. Izmedju nema jer voda nam je iznad grla davno otisla.

Mi, dragi nasi Njemci, Austrijanci, Svedjani, Amerikanci nemamo luksuz za eksperimentisanje, kao vi. A vas dragi "Profa" je upravo to. Velika kocka i eksperiment.
Ma ja, sad ize priča da je profa "naš" kandidat, dijasporaš. Možda neki trebaju da skontaju da ne mora biti ili si sa nama ili si protiv nego da ima i treća opcija. A to je opcija trezvenijeg pogleda na politiku i rješenja, koja nije dio bosanskohercegovačkog političkog tala i zajebancija, fokusiranog na prvenstveno ekonomiju, malo Zapadnog ili "sa strane" načina razmišljanja gdje nije sve tal, igrač ovog ili onog, mason, i šta sve ne nego iskren igrač koji jasno i glasno kaže šta želi pa bujrum ko hoće ko neće. Svakako imaš 145 drugih opcija.

Uopste nije problem sto je neko iz dijaspore, samo zato sto je iz dijaspore. Problem je kada taj neko ne konta sta se ovdje desava. A to ne konta Hadzikadic, a ni ti ocigledno. Jer ste operisani od nase stvarnosti i svakodnevnice. Zato ne mozete da shvatite da ovdje nema trece opcije. Ne u ovom momentu. Nije ovo Svedska jarane, ni blizu.

Ne moraju ovdje "neki" nista da skontaju. Vec ti i takvi kao ti. Ako ne mozete da razumijete dokle smo dosli, bar imajte dovoljno osjecaja da nam onda ne solite pamet sa nekom sredinom i zapadnim nacinom razmisljanja. Daleko smo mi od luksuza da to sebi mozemo priustiti. Dosli smo do momenta da se borimo za goli opstanak i ovo nam je posljednja sansa da vratimo udarac. Sta mislis zasto su NiP i NS, zajedno sa svojim simpatizerima na istoj strani? Zato sto se volimo? Slazemo u ideologijama? Ni blizu.

Ne trebaju nam novi Silajdzic, Komsic ili Radoncic. Nemamo pravo na gresku i eksperiment.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

NS i NiP su dvije razlicite planete, dvije totalne krajnosti, ali moraju zajedno ako se zeli rusiti mafijaska SDA.

...

Treci put je pruzena ruka za SDA koja je u konopcima.

...

Mirsade, Platformasi, ako citate ovo, imajte razuma. Nabijem na qrac i SDP, i NS, i NiP, i Hadzibajrica... ovdje se ne radi o njima vec o NAMA, narodu koji je sludjen SDA vladavinom. Prikljucite se opoziciji, kakva god bila, da uz podrsku naroda srusimo kriminalnu hobotnicu.

Sve drugo je gubljenje vremena a mi smo vec izgubili 30 jebenih godina pod vlascu SDA sekte.
Nespin

#5935 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nespin »

Ljudi, ja razumijem mržnju prema SDA, uostalom i sam je osjećam... :D Nemam potrebu da je dokazujem, još manje objašnjavam (o tome bih mogao napisati knjigu), samo ću reći da bih mogao sjediti po cijeli dan, gledati u zid i mrziti SDA i ne bi mi bilo dosadno... Ali moramo shvatiti da u svoj ovoj priči nije bitna ni SDA niti zapravo bilo koja stranka. Bitni smo MI, svi mi koji volimo ovu zemlju, bez obzira za koji klub navijali: Sarajevo, Želju ili Velež... Nadam se da me razumijete. U svakoj stranci postoje dobri ljudi, to je jednostanvo činjenica, kao što u svakoj stranci postoje interešdžije, karijeristi i lopovi i to je činjenica. Mi se moramo fokusirati na zajednički cilj, zajednički program. Želim podsjetiti na činjenicu da je SDA uz pomoć međunarodnih faktora predvodila i zamalo izgurala Aprilski paket ustavnih promjena, nažalost, presudili su mu glasovi opozicije i jednog "osviještenog SDA-ovca"... Imamo li za čime žaliti zbog toga? Zar bi u konačnici bilo bitno ko je usvojio taj paket? Bilo je od suštinskog značaja za državu da to bude usvojeno i nažalost desilo se suprotno. Opozicija treba da se ujedini, slažem se, ali opozicija mora da bude iskrena u toj namjeri i mora to da formalizuje na neki način. Pustite priču, dajte dokažite da ste iskreni u tome.
Ja lično nikome bezuslovno ne vjerujem. Život me je tako naučio, nikome, a to se prije svega odnosi na političare. Razumijem profesorovu spiku koja ima smisla, taj neki treći put i na osnovu toga sam odlučio da im poklonim uslovno povjerenje. Ne očekujem rezultate preko noći, znam ko smo, šta smo i gdje živimo, ali prihvatam narativ koji dugoročno ima nekog smisla. Ostalo će se samo kazati i pokazati s vremenom.
Prpa.ba

#5936 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Prpa.ba »

kluz franjo wrote: 01/06/2020 13:27 Ovu mantru sa "ispruženom rukom" smo već imali, zar ne?

I Kojović i Konaković su javno ponudili zajednički nastup na lokalnim izborima.
Profa odbio.

End of story.
Koalicija Cetvorke prezivi gej paradu, a Profa glumi cistu opoziciju jer mu se ne svidja sto ga nisu svesrno podrzali, nakon sto je javno rekao da ne vidi problem u saradnji sa SDA ako mu SDA prihvati program.

Identicna igranka kao DF tokom koalicionih pregovora, samo sto je ovaj pismeniji. Valjda im nece zamijeniti skripte, pa da Komsic krene pricati o americkim iskustvima, a Profa o udaranju dusmana po prstima i po nosu. :mrgreen:
sumirprimus

#5937 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by sumirprimus »

a gdje je odbio nisam vidio? profa zajednicki nastup jel?
pinkman

#5938 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by pinkman »

Prpa.ba wrote: 01/06/2020 13:33 Valjda im nece zamijeniti skripte, pa da Komsic krene pricati o americkim iskustvima, a Profa o udaranju dusmana po prstima i po nosu. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Dobar fazon. Dzaba sve, dok se ne ujedini opozicija nema nista od skidanja SDA jer je njihovo biracko tijelo vise-manje stabilno. A opozicija se mora ukrupniti inace nista.

Samo je pitanje koliko neki od njih i zele da vladaju. Neki u opoziciji su mozda i zadovoljni sa par mjesta u parlamentu i par dealova.
Kikibombona

#5939 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Nespin wrote: 01/06/2020 13:32 Ljudi, ja razumijem mržnju prema SDA, uostalom i sam je osjećam... :D Nemam potrebu da je dokazujem, još manje objašnjavam (o tome bih mogao napisati knjigu), samo ću reći da bih mogao sjediti po cijeli dan, gledati u zid i mrziti SDA i ne bi mi bilo dosadno... Ali moramo shvatiti da u svoj ovoj priči nije bitna ni SDA niti zapravo bilo koja stranka. Bitni smo MI, svi mi koji volimo ovu zemlju, bez obzira za koji klub navijali: Sarajevo, Želju ili Velež... Nadam se da me razumijete. U svakoj stranci postoje dobri ljudi, to je jednostanvo činjenica, kao što u svakoj stranci postoje interešdžije, karijeristi i lopovi i to je činjenica. Mi se moramo fokusirati na zajednički cilj, zajednički program. Želim podsjetiti na činjenicu da je SDA uz pomoć međunarodnih faktora predvodila i zamalo izgurala Aprilski paket ustavnih promjena, nažalost, presudili su mu glasovi opozicije i jednog "osviještenog SDA-ovca"... Imamo li za čime žaliti zbog toga? Zar bi u konačnici bilo bitno ko je usvojio taj paket? Bilo je od suštinskog značaja za državu da to bude usvojeno i nažalost desilo se suprotno. Opozicija treba da se ujedini, slažem se, ali opozicija mora da bude iskrena u toj namjeri i mora to da formalizuje na neki način. Pustite priču, dajte dokažite da ste iskreni u tome.
Ja lično nikome bezuslovno ne vjerujem. Život me je tako naučio, nikome, a to se prije svega odnosi na političare. Razumijem profesorovu spiku koja ima smisla, taj neki treći put i na osnovu toga sam odlučio da im poklonim uslovno povjerenje. Ne očekujem rezultate preko noći, znam ko smo, šta smo i gdje živimo, ali prihvatam narativ koji dugoročno ima nekog smisla. Ostalo će se samo kazati i pokazati s vremenom.
Druze, kakav treci put u ovakvoj situciji, koja je ravna ratnoj, kada rapidno gubimo stanovnistvo i pucamo po svim savovima?
SDP se u ratu raspustio u korist zajednicke borbe.
Sta mislis da je tada postojao drugi, treci ili cetvrti put?

...

Opozicija se ujedinila, neka se Platforma prikljuci ako zeli. Opozicija nije idealna, kao sto nije Platforma, ali to je ono sto imamo. I mi smo kao narod velika govna pa sta da radimo sada...!??

...

Ako Platforma izadje sama na lokalu nece dobiti nijedno nacelnicko mjesto ali ce uraditi fantastican posao za SDA.
tvojkomsija

#5940 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

bingov buraz wrote: 01/06/2020 13:24
soha96 wrote: 01/06/2020 11:12 Kakva reakcija na pocetku, gdje je onaj smajli sto povraca :(

Čekak čekaj ovaj stvarno misli da su svi oni iz protestne šetnje njegovi simpatizeri :lol:

Kako će da blebne od tlo nije svjestan.
Potvrdilo se ono sto sam pricao. On Dinu i Pedju vidi kao ljude koji se zele njemu prislepati, a ne obrnuto.

Pa covjece 90% ljudi ne zna NI JEDNO IME iz PzP osim Mirsada. PzP nece imati niti jednog nacelnika u FBiH ako nastupe sami, to im mora bit jasno.

Mirsad je previse egoistican, vidi se u svakom obracanju, kao da ima 500 hiljada glasova iza sebe pa da se tako nosi. Niko nema ekskluzivitet na proteste. On kao da zeli da mi svrsavamo jer je on organizirao protest.

Ako zele pravu stvar, opozicija bi trebala udruzeno orgsnizirati iduci protest ali bez stranackih obiljezja, vec samo transparenti s ciljevima protesta.
vatrogasac

#5941 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by vatrogasac »

Na protestu u Tuzli znamo šta će biti. „Bella Ciao" i ćao. Zanimljivi će biti protesti u Banjaluci i oni će dati odgovor koliko je ovo sve ozbiljno. Hoće li mu se opozicija pridružiti ili Pravda za Davida?
4500

#5942 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by 4500 »

ili si opozicija(zajednicka) ili samo pomazes SDA.

ne ulazim u to da li je vizija i program bilo koje stranke koja pokusava sama se izboriti dobra ili loša.
jednostavno TRENUTNO je takva situacija,
mozda negdje je lijepo vidjeti nekoga da pokusava svoje stavove iznijeti.

ali mi ne biramo više najboljeg izmedju sebe, mi pokušavamo sa vlasti skinuti najgore od nas
svi mi, sa svim svojim manama i neslaganjima, svi zajedno, ili nikako i svako za sebe.
ovi "heroji" ocigledno nisu svjesni trenutka, i ne "vuku" na pravu starnu zajedno sa svima nama protiv kriminala.

Da ponovim, ili si na strani zajednicke opozicije (jedina koja ima šanse)
... ili si na starni ostalih koji smanjuju sanse za skidanje lopova sa vlasti. (SDA i sateliti)

To svako ko provede jedan sat vremena razmisljajuci o politici vidi. svi se sami deklarišu.
tako da nista od Hadžikadica,
osim ovih sto ni sat vremena nece razmisljati prije nego glasaju.
Spartan17

#5943 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Spartan17 »

Za kraj samo da ponovim pitanje. Ko su ljudi u i oko PzP? Imaju li ti ljudi imena i prezimena? Šta su do sada radili i gdje su bili?
Pitanje nije provokacija. Ja stvarno ne znam nijedno ime osim profinog.

I bolje da ne znaš, kada počneš da otkrivaš, kosa na glavi počne da se diže :run:
Roccohljup

#5944 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

ne kontam....zar je toliki problem napisati ko su?
Iskreno, ja pojma nemam ni ko je sve tamo sem mirsada. Ovdje na forumu sam čuo oko onih hadrovića koji su kasnije izbačeni (nisam ni znao ko je onaj stari bio).
Brate recite konkretno..-..
Spartan17

#5945 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Spartan17 »

Evo post koji je neko ranije na temi postavio, znam da sam negdje vidio, ovo je samo ekipa regije Sava, prvi čovjek regije bio u sda, laže da nije, ovaj drugi petljao sa NS, sa sda, ovaj treći promijenio pet stranaka, petljao i u pzp i sa sbih, a dalje istražujte ko sjedi po njihovim OO, jadno ba, da ne može jadnije, to je samo jedan primjer, gdje su Visoko, Zenica, Zavidovići, Živince, ja ovo kad sam vidio, daleko im kuća bila, ovakvi da nas vode u promjene... :-)

ImageImageImageImageImageImageImagea
Roccohljup

#5946 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

A šta su oni kod hadžikadića konkretno? Pošto ne vidjeh nigdje a na stranici im neki stari podaci o tim regijama.
RunnerX

#5947 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by RunnerX »

Profu je malo ponijelo i vidi se koliko mu je ego povrijeđen jer se ne vrti sve oko njega.
orbita12

#5948 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by orbita12 »

Ja ne znam po kojoj logici ti Kiki , dajes tako velike sanse pzp-u, tj 70-80 hiljada glasova, pa prvo ovo su lokalni izbori, tu su bitniji ljudi na terenu nego sam profesor, a ljude na terenu nema sigurno, kad sam vidio ko ih vodi u mom gradu sve mi je bilo jasno, polupismeni sdaovac, koji uopste ne krije ljubav prema sda, raspali se prije nego sto su se sastali, ne mogu 20 ljudi skupiti.
Najveci problem pzp su clanovi, jer su mnogi bili sretni kad se pojavila platforma kao nesto novo, ali su se brzo razocarali, kad su vidjeli ko vodi njihove lokalne podruznice. I kao oni bi trebali biti predvodnici opozicije, po kojoj osnovi Kiki, pa vece sanse ima NS , da bude predvodnik opozicije , koja samo u Sarajevu ima neku podrsku nego pzp. Eto ako se ne odgode izbori, samo gledaj kako ce proci, ako budu imali 2 vjecnika negdje to ce se smatrati uspjehom. Jednostavno platforma i profesor su krenuli jako ali vrlo brzo su ispuhali, mislim da je i profesor toga svjestan, uzeli su veliki kolac, bolje da su organizovali dva tri dobra opcinska odbora pa krenuli polako kao NS, nego se razletili po citavoj BiH, a na kraju ih nece nigdje biti.
Industrialyzer

#5949 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Industrialyzer »

Mirso bi sa svojim egom i narcisoidnoscu isao u koalicije, ali da je po njegovom :lol: nikad on nece prihvatiti neciji program, i iskreno moj glas je dobio simbolicno da dobije krila, ali vise nece. Ljude za listu skuplja bukvalno daj sta das i generalno nema tu likova koji imaju kapacitet i hrabrost za nesto vise. Mirso, prihvati pruzenu ruku dvojice sjajnih ljudi, Pedje i Dine pa se poslije razilazite kad dodju na dnevni red zapadnjacke teme kada budemo sa zadovoljstvom ideoloski birali predstavnike. Sad rusimo kartel i svako odstupanje od zajednistva je asistencija za njih. Mirso, imas priliku, bojim se da ces je zbog sujete propustiti.
doremifa

#5950 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by doremifa »

Hadzikadicu jeste malo bezveze sto igra na obje strane ali i cetvorka nije bas ok ispala prema ostalim strankama. Fino su se nasli, podijelili gradske opcine, ubrzo ce izaci sa imenima i onda pozvati Mirsu i ostale da ih podrze. Nakon sto se sve dogovore. Dakle, kad Mirso kaze da nece sa cetvorkom odmah je izdajnik i supak a kad su odredjivali gdje ce koja stranka kandidirati nacelnike ne zovu Mirsu i ne pitaju ima li on koga. Obzirom da se jos uvijek ne zna u par opcina tko je kandidat jasno je da cetvorku boli briga sta ostatak opozicije moze ponuditi od kandidata.
Po meni, ako cetvorka stvarno zeli da postane petorka, sestorka ili cak desetorka trebalo bi da ih sve ukljuci u dogovore vec sada a ne da izbace svoje kandidate pa ako ih Mirso ne podrzi onda je supak a ako ih podrzi onda nije. To se veoma lako obrne, Mirso predlozi kandidata, svejedno boljeg ili losijeg, i kaze to je nas kandidat i tko ga ne podrzi on je za SDA pa onda tko kome vjeruje. Ovo naravno vrijedi i za ostale manje ili vece stranke sem naravno provjerenih visestrukih izdajica iz DFa i SBBa :)
Locked