Azijske nakaze

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mlad i Nevin

#126 Re: Azijske nakaze

Post by Mlad i Nevin »

Entropio wrote: 29/05/2020 23:27
Seyfo wrote: 29/05/2020 23:18 Yarane sad ne znam jel ti fakat uspjesno lozis levate,i ide ti,ili si dosao u corsokak,nemas vise ideja? Znao sam se dobro ismijati kad neko nalozi levate i onda ih otrese ko slinu. Jest,golfova ploca gepeka je meHka ko dusa, a naslone za glavu,patosice i mirisnu jelkicu smatraju dodatnom opremom. Ludiloooooooooo
Ko je premium, Seyfo? Ko, ako nije svabo? Reci. Razmisli. VW kao najjaca autoindustrija od nastanka covjecanstva do danas, pa Daimler, pa BMW. Ostale necu spominjati, dosta ta 3. Niko nije ispred njih, niko. Svi ostali su sazad.
Rolls Royce, Ferrari nisu švabe, a ti isti im nisu ni do koljena, niti ce ikad biti
Optimist

#127 Re: Azijske nakaze

Post by Optimist »

Seyfo wrote: 29/05/2020 23:37 Seyfo je otisao kad se pominjao nastanak covjecanstva i sveto trojstvo u Njemackoj. Nije moga vise izdrzat.
Jos samo da nama glupima i neznalicama predocis ko je to premium a nije svabo. Daj da i mi nesto naucimo. Ne budi skrt, podijeli znanje. :thumbup:
UmaX

#128 Re: Azijske nakaze

Post by UmaX »

Volvo, Lexus, Acura, Infinti, Cadillac, Lincoln, Jaguar, Range Rover, eto sve premiumi a nisu svabe. RR i Bentley ne spominjem jer su u vlasnistvu svaba.
beco

#129 Re: Azijske nakaze

Post by beco »

Entropio wrote: 29/05/2020 23:44 Image

Image

Premium izvedba ovog zadnjeg je Mercedes Benz A klass Vaneo :mrgreen:

A prikaz ljepote je i Smart Forfour
CikCikCikPogodi

#130 Re: Azijske nakaze

Post by CikCikCikPogodi »

Image
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#131 Re: Azijske nakaze

Post by Entropio »

Mlad i Nevin wrote: 29/05/2020 23:46 Rolls Royce, Ferrari nisu švabe, a ti isti im nisu ni do koljena, niti ce ikad biti
:lol: Cuj Rolls Royce i Ferrari. Ovdje govorimo o autima koja se svakodnevno vozaju i koriste i koje mogu priustiti obicni ljudi, a ne samo milioneri. A ako cemo vec detaljisati, najveca autoindustrija od postanka svijeta do danas se pobrinula da u svom vlasnistvu ima i auta za tu klijentelu, pa je recimo Bentley u njihovom vlasnistvu.
UmaX wrote: 30/05/2020 00:11 Volvo, Lexus, Acura, Infinti, Cadillac, Lincoln, Jaguar, Range Rover, eto sve premiumi a nisu svabe. RR i Bentley ne spominjem jer su u vlasnistvu svaba.
:lol: Cuj Volvo. Neozbiljan si. Te druge azijske marke nisu ni p od premiuma, a ta britanska wannabe auta su miljama ispod najjace autoindustrije na svijetu.
Mlad i Nevin

#132 Re: Azijske nakaze

Post by Mlad i Nevin »

Naporan si lik totalno .
CikCikCikPogodi

#133 Re: Azijske nakaze

Post by CikCikCikPogodi »

Ovo je prvo Indijsko elektricno auto.
Image
rahmetli dedo

#134 Re: Azijske nakaze

Post by rahmetli dedo »

Stavljati u istu ravan Volkswagen dž.š. i ostale azijske rugobe može samo neko ko, ili nije iz Evrope, ili nema ni grama ni šlifa ni stila. To su oni ljudi koji nose crna odijela po danu, tene koje izgledaju kao cipele, torbice i pederšpajze, kravate i sakoe na košulje kratkih rukava ili fabrički svezane leptir-mašne jer pravu sami ne znaju svezati. Oni ljudi koji za svoje pare kupuju azijske jeftinoće, a za tuđe - zna se.
Volkswagen ne proizvodi samo najkvalitetnija i najljepša prevozna sredstva za evropskog čovjeka, nego proizvodi i tradiciju i osjećaj pripadnosti evropskoj kulturi, dok azijske nakaze od dobrih osjećaja proizvode samo onaj da si prošao jeftino (a i to samo kod mentalne fukare). U Volkswagenu su mama i tata otišli na svoje vjenčanje. U Volkswagenu je tata odvezao mamu u porodilište i kasnije mene i brata dovezao kući. Volkswagenom smo išli u školu, na more, na skijanje, u JNA. Od prve plate sam kupio prvog, polovnog ali odličnog, naravno, Volkswagena koji mi je služio besprijekorno, kako za vožnju, tako i za status u društvu i samim tim onoliko snošaja koliko sam htio. U tom Volkswagenu sam se i ja oženio. U malo većem Volkswagenu sam i ja svoju djecu vozio iz porodilišta i u školu i u njemu sam vozio i gore pomenute tatu i mamu doktorima i na hemoterapije i na kraju, u tom Volkswagenu smo išli tati na dženazu i mami na sahranu. Zamislite sad da ste ovo morali nekom nedobog Kiom ili Daewoo om?!?!?! Znam, to nije moguće jer su oni prije 30 godina proizvodili bicikle i kišobrane, ali zamislite makar hipotetski? Grozno, jelde? Sa Volkswagenom je krug života potpun i ispunjen zadovoljstvom, sa azijskom grdobom je život patnja i poniženje. Djeci sam, naravno, kupio po Volkswagen, da i oni život kao odrasli ljudi započnu u ljepoti, kvaliteti i bezbjednosti, ali i da nauče da se ne moraju pomiriti s tim da je većina stvari u životu, kao i auta, ružna, nekvalitetna i neudobna, nego da uvijek teže ka boljem, jer bolje postoji. Što se mene tiče, ja ću ove ili sljedeće godine kupovati svoje vjerovatno posljednje auto u životu i naravno, biće to jedan veliki Volkswagen.
jarobot

#135 Re: Azijske nakaze

Post by jarobot »

rahmetli dedo wrote: 31/05/2020 08:13 Stavljati u istu ravan Volkswagen dž.š. i ostale azijske rugobe može samo neko ko, ili nije iz Evrope, ili nema ni grama ni šlifa ni stila. To su oni ljudi koji nose crna odijela po danu, tene koje izgledaju kao cipele, torbice i pederšpajze, kravate i sakoe na košulje kratkih rukava ili fabrički svezane leptir-mašne jer pravu sami ne znaju svezati. Oni ljudi koji za svoje pare kupuju azijske jeftinoće, a za tuđe - zna se.
Volkswagen ne proizvodi samo najkvalitetnija i najljepša prevozna sredstva za evropskog čovjeka, nego proizvodi i tradiciju i osjećaj pripadnosti evropskoj kulturi, dok azijske nakaze od dobrih osjećaja proizvode samo onaj da si prošao jeftino (a i to samo kod mentalne fukare). U Volkswagenu su mama i tata otišli na svoje vjenčanje. U Volkswagenu je tata odvezao mamu u porodilište i kasnije mene i brata dovezao kući. Volkswagenom smo išli u školu, na more, na skijanje, u JNA. Od prve plate sam kupio prvog, polovnog ali odličnog, naravno, Volkswagena koji mi je služio besprijekorno, kako za vožnju, tako i za status u društvu i samim tim onoliko snošaja koliko sam htio. U tom Volkswagenu sam se i ja oženio. U malo većem Volkswagenu sam i ja svoju djecu vozio iz porodilišta i u školu i u njemu sam vozio i gore pomenute tatu i mamu doktorima i na hemoterapije i na kraju, u tom Volkswagenu smo išli tati na dženazu i mami na sahranu. Zamislite sad da ste ovo morali nekom nedobog Kiom ili Daewoo om?!?!?! Znam, to nije moguće jer su oni prije 30 godina proizvodili bicikle i kišobrane, ali zamislite makar hipotetski? Grozno, jelde? Sa Volkswagenom je krug života potpun i ispunjen zadovoljstvom, sa azijskom grdobom je život patnja i poniženje. Djeci sam, naravno, kupio po Volkswagen, da i oni život kao odrasli ljudi započnu u ljepoti, kvaliteti i bezbjednosti, ali i da nauče da se ne moraju pomiriti s tim da je većina stvari u životu, kao i auta, ružna, nekvalitetna i neudobna, nego da uvijek teže ka boljem, jer bolje postoji. Što se mene tiče, ja ću ove ili sljedeće godine kupovati svoje vjerovatno posljednje auto u životu i naravno, biće to jedan veliki Volkswagen.
Što bi reko Jethro Tull - Living in the past ili Ahmo u onoj od Pušenja " jajane ođe godine sporo lete ova zemlja netrpi vizionara arhitekte.....
Svugdje vrijeme leti samo U Bozni lagano puzi....
jarobot

#136 Re: Azijske nakaze

Post by jarobot »

CikCikCikPogodi wrote: 30/05/2020 19:14 Ovo je prvo Indijsko elektricno auto.
Image
Ko iz serije UFO iz 1968......
Entropio

#137 Re: Azijske nakaze

Post by Entropio »

rahmetli dedo wrote: 31/05/2020 08:13 Stavljati u istu ravan Volkswagen dž.š. i ostale azijske rugobe može samo neko ko, ili nije iz Evrope, ili nema ni grama ni šlifa ni stila. To su oni ljudi koji nose crna odijela po danu, tene koje izgledaju kao cipele, torbice i pederšpajze, kravate i sakoe na košulje kratkih rukava ili fabrički svezane leptir-mašne jer pravu sami ne znaju svezati. Oni ljudi koji za svoje pare kupuju azijske jeftinoće, a za tuđe - zna se.
VW! :srce:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#138 Re: Azijske nakaze

Post by bitanga_sa_otesa »

tako se voli fauwe :thumbup:
beco

#139 Re: Azijske nakaze

Post by beco »

Svako može misliti šta hoće, ali da je VW sexy i premium :skoljka: :-)
UmaX

#140 Re: Azijske nakaze

Post by UmaX »

Da je VW odjeca, bio bi radno odijelo, jednodijelno kakvo automehanicari nose
Entropio

#141 Re: Azijske nakaze

Post by Entropio »

UmaX wrote: 31/05/2020 11:08 Da je VW odjeca, bio bi radno odijelo, jednodijelno kakvo automehanicari nose
Da su azijati odjeca, bili bi jeftina poliesterska kineska dukserica u kojoj se usmrdis nakon 2 minute. U drecavozelenoj boji. Sa natpisom Nikej ili Dadidas.

Da je VW odjeca, bio bi kvalitetne Levi’s hlace i cool dzemper iz Tommy Hilfigera. U lijepim bojama koje gode oku. Sa natpisom das Auto.
Optimist

#142 Re: Azijske nakaze

Post by Optimist »

I u tim cool hlacama i cool dzemperu te nije stid i na posao, i punici, i u kafanu i u zene i na svadbu.
Imas sve u jednom.
beco

#143 Re: Azijske nakaze

Post by beco »

:mrgreen: :sax:
NediM17

#144 Re: Azijske nakaze

Post by NediM17 »

Ma zna se ko je najbolji na svijetu, Toyota. Otprilike nesto kao Sony u svijetu tehnike. ;-)
beco

#145 Re: Azijske nakaze

Post by beco »

Po meni Hyd\KIA odličan omjera performansi i kvalitete, Toyota mi je malo dosadna :D

Doduše ako ko nudi Supru|Z4 novu ili GT 86 moglo bi se podnijeti.

Recimo po meni perfektno polovno auto prošla generacija Ceed GT može se haman za 7000 eura (2014) naći.
Last edited by beco on 31/05/2020 11:59, edited 1 time in total.
NediM17

#146 Re: Azijske nakaze

Post by NediM17 »

beco wrote: 31/05/2020 11:56 Po meni Hyd\KIA odličan omjera performansi i kvalitete, Toyota mi je malo dosadna :D
Oni su kao Samsung. :thumbup:
beco

#147 Re: Azijske nakaze

Post by beco »

NediM17 wrote: 31/05/2020 11:57
beco wrote: 31/05/2020 11:56 Po meni Hyd\KIA odličan omjera performansi i kvalitete, Toyota mi je malo dosadna :D
Oni su kao Samsung. :thumbup:
Prije Oneplus :mrgreen:

Moj dream car Genesis g70 3.3 ali majkumu nema ga u EU.
Entropio

#148 Re: Azijske nakaze

Post by Entropio »

Haha, njima dream car neke ruzne nakaze iz Azije pored njemackih orgazmicnih auta. Kaze ima Kia za 7000 eura... pa normalno da ima. Ima i UMI kineski telefon za 70 maraka, ali nije ni blizu orgazmicnog IPhonea.
beco

#149 Re: Azijske nakaze

Post by beco »

:thumbup:

Ako ti zafali maramica javi :-D
nepass1

#150 Re: Azijske nakaze

Post by nepass1 »

Samo siemens mobiteli nista iphone
Post Reply