Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
problemnatravunu

#11101 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Dimu1927 wrote: 29/05/2020 20:15 Raja, ima li neko kontakt za prijavu kvara na rasvjeti ?

Prije je radio onaj mail [email protected] ali evo tri puta mi vraca da nije isporuceno...
033 562 242
[email protected]
Forumerrer

#11102 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Forumerrer »

AmirBaa wrote: 29/05/2020 21:25 Bravo jos jednom za kružni, ovo je sad svakodnevnica.
Image
Pa ovo je uzas. Znaci guzva od Autobuske do kruznog?

Srecom ne idem cesto tim putem.

Ali fakat ne kontam, nikad nisam cekao duze od 2 semafora na staroj raskrsnici, uopce nije bilo zastoja na njoj.

Jel i dalje samo jedna traka prema Mercatoru ili su promijenili?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11103 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

I u suprotnom smjeru je cirkus. Sta ti znaci kruzni ovdje kad te cekaju dva semafora dalje niz ulicu. Dakle postigao si da raja brze dolazi na te semafore :D

One kuce sto se ruse na trasi Prve, eno cigosi hodaju oko njih, garant šane nesto. :P
AmirBaa

#11104 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by AmirBaa »

Forumerrer wrote: 30/05/2020 09:30
AmirBaa wrote: 29/05/2020 21:25 Bravo jos jednom za kružni, ovo je sad svakodnevnica.
Image
Pa ovo je uzas. Znaci guzva od Autobuske do kruznog?

Srecom ne idem cesto tim putem.

Ali fakat ne kontam, nikad nisam cekao duze od 2 semafora na staroj raskrsnici, uopce nije bilo zastoja na njoj.

Jel i dalje samo jedna traka prema Mercatoru ili su promijenili?
Dvije su prema mercatoru, ali dzaba kad se u kruznom napravi cep zbog smjera prema fabrici. Gdje je prije guzva bila samo u desnoj traci za skretanje, sad je to prebačeno u sami kruzni i samim tim su sve trake zacepljene. Katastrofa
dječak sa šibicama

#11105 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Ko se sjeca te ceste iz poslijeratnog vremena, kod Energoinvesta kod danasnjeg kruznog se ukljucis prema autobuskoj stanici i tu te ceka rep guzvare. Pola sata je trebalo da dopuzis do Kranjceviceve, ja gore guzve u Sarajevu ne vjerujem da sam vidio nego na tom Putu Zivota tih godina.

Izgradnjom nove ceste, rusenjem kasarne, propcepilo je nevjerovatno. Da bi danas ovi sto vladaju gradom "uspjeli" vratiti guzvaru samo u drugom pravcu.

I niko za to, naravno, nece odgovarati. Garant su se i talili oko nabavki materijala.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11106 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Samo heytate, nista vam ne valja :lol:
neki

#11107 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

dječak sa šibicama wrote: 30/05/2020 10:36 Ko se sjeca te ceste iz poslijeratnog vremena, kod Energoinvesta kod danasnjeg kruznog se ukljucis prema autobuskoj stanici i tu te ceka rep guzvare. Pola sata je trebalo da dopuzis do Kranjceviceve, ja gore guzve u Sarajevu ne vjerujem da sam vidio nego na tom Putu Zivota tih godina.

Izgradnjom nove ceste, rusenjem kasarne, propcepilo je nevjerovatno. Da bi danas ovi sto vladaju gradom "uspjeli" vratiti guzvaru samo u drugom pravcu.

I niko za to, naravno, nece odgovarati. Garant su se i talili oko nabavki materijala.
Odgovarati će koldžo u oktobru (novembru ili kad već..) pred narodom. Pošto većina vas koja trpi ovu gužvu živi na području n. Sarajeva nadam se da ćete se gužve sjetiti kad budete popunjavali listić. Kružni je njegova ideja i nešto za šta lobira već godinama..
Logovan

#11108 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

dječak sa šibicama wrote: 30/05/2020 10:36 Ko se sjeca te ceste iz poslijeratnog vremena, kod Energoinvesta kod danasnjeg kruznog se ukljucis prema autobuskoj stanici i tu te ceka rep guzvare. Pola sata je trebalo da dopuzis do Kranjceviceve, ja gore guzve u Sarajevu ne vjerujem da sam vidio nego na tom Putu Zivota tih godina.

Nemoj tako, nisi u pravu, evo Koldžo rekao da su ubrzali tok saobraćaja, neće biti gužvi i tako to. :lol:
Haris.ba

#11109 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

A za te pare mogao je prosiriti za dvije trake podvoznjak ispod pruge. I to bi pripremilo rjesavanje guzvi sa kruznim kod FDS.

Nije trebalo uopce dirati ovu raskrsnicu.

Barem da je turbo kruzni...
video

#11110 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by video »

noviclan wrote: 30/05/2020 07:13
Naslovnica wrote: 29/05/2020 22:37 Na području općine Novo Sarajevo kod Energoinvesta do kraja maja će biti izgrađen novi kružni tok koji će riješiti veliki problem gužvi i stvaranje saobraćajnog čepa na raskrsnici ulica Hamdije Ćemerlića i Put života.
Kako je rekao načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, riječ je o jednom od ključnih kapitalnih projekata saobraćajne infrastrukture, a realizaciju su počeli prije tri godine.

"Ovo je kapitalni projekat iz više razloga, a jedan od njih je sama činjenica da gradnjom ovakvih saobraćajnih objekata ubrzavamo tok saobraćaja, što je veoma važno, ne samo zbog gubitka vremena, zbog čekanja i gužvi, već i poboljšavanja kvaliteta zraka. Ovo je vrlo kompleksan projekt s obzirom na to da obuhvata 18 ulazno-izlaznih saobraćajnica i jedan je od najvećih u Kantonu Sarajevo. Važnost gradnje je i zbog omogućavanja ulaza i izlaza na prostoru mjesnih zajednica Pofalići i Pofalići Gornji, jer je Humska ulica prigušena Drinskom koja spada u federalne ceste", rekao je Koldžo.

Hahahhaahhahahahahahhahahhahahahahhahahhahahahhaha.......
Nicolad koldjo najuspjesniji student oravnog fakulteta u kiseljaku
A kad naprave taj kruzni tad ce tek nahebati ti sto dolaze Drinskom ulicom.
Logovan

#11111 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Haris.ba wrote: 30/05/2020 12:20 Barem da je turbo kruzni...
Pa sad, nećemo pretjerivati. Znaš ti koliko smo daleko od gradnje turbo kružnih tokova. :oops: :D
Haris.ba

#11112 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Nekoliko stotina kilometara. Eno u Slavonskom Brodu preporodili raskrsnice.
BadBoy

#11113 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Hoćemo li prozivati one forumaše od prije 2-3 mjeseca što su smijali nama koji smo smatrali da će ovaj kružni tok biti promašaj? :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11114 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

BadBoy wrote: 30/05/2020 15:07 Hoćemo li prozivati one forumaše od prije 2-3 mjeseca što su smijali nama koji smo smatrali da će ovaj kružni tok biti promašaj? :D
nemoj tako ...nije to toliko lose,zagaDŽenje se smanjilo :lol: :lol:
AmirBaa

#11115 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by AmirBaa »

I dobro neko napisa, sta cemo sad ? Ja se svaki radni dan vozim onom cestom, i sad cu se jednostavno morati navici na to pretpostavljam :lol:
BadBoy

#11116 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

bitanga_sa_otesa wrote: 30/05/2020 15:52
nemoj tako ...nije to toliko lose,zagaDŽenje se smanjilo :lol: :lol:
Ma samo nek se kruži bajo moj.

Šalu na stranu:

Ja mislim da su pljačke ovakve vrste daleko gore od afere "Respiratori". Ovakve pljačke se dešavaju stalno, direktno umanjuju kvalitet života ljudi koji ovdje žive i rade i još nas ubjeđuju da je to dobro za nas i da će nam biti bolje. Za razliku od toga, respiratori su "izvikani" samo zato jer se ta pljačka dogodila u vrijeme neviđene globalne situacije, pa je narod malo više obraćao pažnju.

Bilo bi lijepo istražiti koliko je džolKo dobar na ovom i na na kružnom toku u Hrasnom...
bitanga_sa_otesa

#11117 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

BadBoy wrote: 30/05/2020 16:37

Ja mislim da su pljačke ovakve vrste daleko gore od afere "Respiratori". Ovakve pljačke se dešavaju stalno, direktno umanjuju kvalitet života ljudi koji ovdje žive i rade i još nas ubjeđuju da je to dobro za nas i da će nam biti bolje. Za razliku od toga, respiratori su "izvikani" samo zato jer se ta pljačka dogodila u vrijeme neviđene globalne situacije, pa je narod malo više obraćao pažnju.

Bilo bi lijepo istražiti koliko je džolKo dobar na ovom i na na kružnom toku u Hrasnom...
non stop se to desava,takve poslove dobijaju sve neke smetljarske firme,koje veze s vezom nemaju i u kojima rade neuke seljacine.svaka cesta kriva ,kad se vozis 30 na sat poskakujes u autu.eno ona nova pored sarajevo wawes katastrofa,saht nijedan nije ravan...sta ce bit s tim za par godina ko zna...kod mene ovu seljacku cestu drkaju skoro godinu nikako da zavrse,pola sahtova nageto,druga polovica ko pupak,barustine se stvaraju gdje ih nikad nije bilo..nema kontrole,nema nadzora,jer se ti poslovi namjestaju amidzicima i dajdzicima,koji budu dobri ,a naprave gore nego sto je bilo . siguran sam da odredjeni kajmak poberu naĆelnici opstina :thumbup:
BadBoy

#11118 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

bitanga_sa_otesa wrote: 30/05/2020 16:54
non stop se to desava,takve poslove dobijaju sve neke smetljarske firme,koje veze s vezom nemaju i u kojima rade neuke seljacine.svaka cesta kriva ,kad se vozis 30 na sat poskakujes u autu.eno ona nova pored sarajevo wawes katastrofa,saht nijedan nije ravan...sta ce bit s tim za par godina ko zna...kod mene ovu seljacku cestu drkaju skoro godinu nikako da zavrse,pola sahtova nageto,druga polovica ko pupak,barustine se stvaraju gdje ih nikad nije bilo..nema kontrole,nema nadzora,jer se ti poslovi namjestaju amidzicima i dajdzicima,koji budu dobri ,a naprave gore nego sto je bilo . siguran sam da odredjeni kajmak poberu naĆelnici opstina :thumbup:
100% sve tačno.

Znam da i ja i ti imamo "pik" na onu seljačku Harsyco firmu koja je pola ulica u Sarajevu unakazila (Bolnička, Širokac na Vratniku, spominjao si i onu jednu kod tebe da su radili). I ovo je samo djelić onoga što se mogu sjetiti u ovom trenutku. Bog zna još koliko toga ima, to traje stalno i niko o tome ne priča.
bitanga_sa_otesa

#11119 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

BadBoy wrote: 30/05/2020 17:03

100% sve tačno.

Znam da i ja i ti imamo "pik" na onu seljačku Harsyco firmu koja je pola ulica u Sarajevu unakazila (Bolnička, Širokac na Vratniku, spominjao si i onu jednu kod tebe da su radili). I ovo je samo djelić onoga što se mogu sjetiti u ovom trenutku. Bog zna još koliko toga ima, to traje stalno i niko o tome ne priča.
ma od poslije rata nijedna ulica nije uradjena kako treba,cak ni one sto je radio komunalno rad..
sjecam se kad su drinsku radili,moja firma radila ulicnu rasvjetu,bio sam svaki dan tamo.svi sahtovi ostali 5 cm nizi i onda su sjekli novu ulicu izdizali sahtove i asfaltirali fleke i niko nije odgovarao za to,a to je za zatvora...slicno vidimo svaki dan na nekoj ulici ,a eto i neki dan na novom kruznom i niko opet ne odgovara za to.ja ne znam ko su tu nadzorni organi ?? mene su jebavali za neke gluposti na nekim poslovima koje sam vodio kad sam radio,ne znam na koju foru ovima prolaze ovakve stvari...
Dimu1927

#11120 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dimu1927 »

bitanga_sa_otesa wrote: 30/05/2020 00:19
Dimu1927 wrote: 30/05/2020 00:13
bitanga_sa_otesa wrote: 29/05/2020 23:51 valjda 16 :?
od stanice/prema stanici 4
od mercatora/prema 4
od glavne/prema 4
i od pofalica i prema po 1

:)
i dodaj jos 2 koliko je to? 18 nije sigurno...
kad/ako prosire prema fds na 2x2 onda ce biti 16. a to 18 su vjerovatno racunali da sa oni dodatnim odvojenim trakama za prvi izlaz koje na kraju nisu ni napravili

na kraju krajeva, nebitan podatak, bitno da se napuni saopstenje iz opcine nekim epitetima najveci, grandiozni, ima xx traka itd :)
Tesla Edison

#11121 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Tesla Edison »

neki wrote: 30/05/2020 12:14

Odgovarati će koldžo u oktobru (novembru ili kad već..) pred narodom. Pošto većina vas koja trpi ovu gužvu živi na području n. Sarajeva nadam se da ćete se gužve sjetiti kad budete popunjavali listić. Kružni je njegova ideja i nešto za šta lobira već godinama..
Samo uvesti 24-satni karantin za sve starije od 60 godina, dijasporu i stanovnike padinskih naselja na dan izbora i garantujem da će otići svi, ne samo Koldžo. :D
muha_sa

#11122 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by muha_sa »

AmirBaa wrote: 30/05/2020 16:31 I dobro neko napisa, sta cemo sad ? Ja se svaki radni dan vozim onom cestom, i sad cu se jednostavno morati navici na to pretpostavljam :lol:
Nek ti je dragi bog na pomoci :D i ja sam cesto baš u vrijeme špice tom cestom od stanice ka Merkatoru išo i nikad u koloni nisam bio--jedina kolona je bila na skretanju ka fabrici.

Neki dan skrenuh i zajebah se--NIKAD VIŠE :-) :lol:
noviclan

#11123 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

100% sve tačno.

Izvodjac radova k'o izvodjac, krivac je nadzor radova koji daje amin
Naslovnica

#11124 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

noviclan wrote: 31/05/2020 09:17
100% sve tačno.

Ako ti investitor kaže da potpišeš i da ne praviš probleme, donji si.
Ako ne želiš da potpišeš, a investitor i izvođač su u talu (tako to ide kod nas, uglavnom), ili progutaj knedlu i potpiši ili se žali kome hoćeš, na kraju će opet neko potpisati a ti ćeš, ni kriv ni dužan, najebati.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11125 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

noviclan wrote: 31/05/2020 09:17
100% sve tačno.

ako ti nećeš ima neko drugi
ja sam lično izgubio veliku većinu poslova iz tih razloga, ali jebiga... kad mu kažeš da ne valja što je stavio Aluminijsku žicu fi8, ili fi10 ili bilo koju aluminijsku u zemlju, jer je pravilnik jasno rekao, ti ispadneš debil koji pametuje, i redovno sad rade uzemljenja sa 20x3 pocinčanom, a minimum je 100mm2 (25x4 ili 30x3.5), i onda se poslije fali kako je zajebo nadzor zatrpali u zemlju, sakrili, zatvorili, ušzedio 10KM bukvalno :mrgreen: :skoljka:

vjeruj da se na milionskim poslovima šićari na 1000KM, potplaćuje i sve ostalo, umjesto da uradi kako treba i završi za sva vremena, i svi sretni...
Post Reply