033 562 242Dimu1927 wrote: ↑29/05/2020 20:15 Raja, ima li neko kontakt za prijavu kvara na rasvjeti ?
Prije je radio onaj mail [email protected] ali evo tri puta mi vraca da nije isporuceno...
[email protected]
033 562 242Dimu1927 wrote: ↑29/05/2020 20:15 Raja, ima li neko kontakt za prijavu kvara na rasvjeti ?
Prije je radio onaj mail [email protected] ali evo tri puta mi vraca da nije isporuceno...
Pa ovo je uzas. Znaci guzva od Autobuske do kruznog?
Dvije su prema mercatoru, ali dzaba kad se u kruznom napravi cep zbog smjera prema fabrici. Gdje je prije guzva bila samo u desnoj traci za skretanje, sad je to prebačeno u sami kruzni i samim tim su sve trake zacepljene. KatastrofaForumerrer wrote: ↑30/05/2020 09:30Pa ovo je uzas. Znaci guzva od Autobuske do kruznog?
Srecom ne idem cesto tim putem.
Ali fakat ne kontam, nikad nisam cekao duze od 2 semafora na staroj raskrsnici, uopce nije bilo zastoja na njoj.
Jel i dalje samo jedna traka prema Mercatoru ili su promijenili?
Odgovarati će koldžo u oktobru (novembru ili kad već..) pred narodom. Pošto većina vas koja trpi ovu gužvu živi na području n. Sarajeva nadam se da ćete se gužve sjetiti kad budete popunjavali listić. Kružni je njegova ideja i nešto za šta lobira već godinama..dječak sa šibicama wrote: ↑30/05/2020 10:36 Ko se sjeca te ceste iz poslijeratnog vremena, kod Energoinvesta kod danasnjeg kruznog se ukljucis prema autobuskoj stanici i tu te ceka rep guzvare. Pola sata je trebalo da dopuzis do Kranjceviceve, ja gore guzve u Sarajevu ne vjerujem da sam vidio nego na tom Putu Zivota tih godina.
Izgradnjom nove ceste, rusenjem kasarne, propcepilo je nevjerovatno. Da bi danas ovi sto vladaju gradom "uspjeli" vratiti guzvaru samo u drugom pravcu.
I niko za to, naravno, nece odgovarati. Garant su se i talili oko nabavki materijala.
Nemoj tako, nisi u pravu, evo Koldžo rekao da su ubrzali tok saobraćaja, neće biti gužvi i tako to.dječak sa šibicama wrote: ↑30/05/2020 10:36 Ko se sjeca te ceste iz poslijeratnog vremena, kod Energoinvesta kod danasnjeg kruznog se ukljucis prema autobuskoj stanici i tu te ceka rep guzvare. Pola sata je trebalo da dopuzis do Kranjceviceve, ja gore guzve u Sarajevu ne vjerujem da sam vidio nego na tom Putu Zivota tih godina.
Izgradnjom nove ceste, rusenjem kasarne, propcepilo je nevjerovatno. Da bi danas ovi sto vladaju gradom "uspjeli" vratiti guzvaru samo u drugom pravcu.
I niko za to, naravno, nece odgovarati. Garant su se i talili oko nabavki materijala.
A kad naprave taj kruzni tad ce tek nahebati ti sto dolaze Drinskom ulicom.noviclan wrote: ↑30/05/2020 07:13Nicolad koldjo najuspjesniji student oravnog fakulteta u kiseljakuNaslovnica wrote: ↑29/05/2020 22:37 Na području općine Novo Sarajevo kod Energoinvesta do kraja maja će biti izgrađen novi kružni tok koji će riješiti veliki problem gužvi i stvaranje saobraćajnog čepa na raskrsnici ulica Hamdije Ćemerlića i Put života.
Kako je rekao načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, riječ je o jednom od ključnih kapitalnih projekata saobraćajne infrastrukture, a realizaciju su počeli prije tri godine.
"Ovo je kapitalni projekat iz više razloga, a jedan od njih je sama činjenica da gradnjom ovakvih saobraćajnih objekata ubrzavamo tok saobraćaja, što je veoma važno, ne samo zbog gubitka vremena, zbog čekanja i gužvi, već i poboljšavanja kvaliteta zraka. Ovo je vrlo kompleksan projekt s obzirom na to da obuhvata 18 ulazno-izlaznih saobraćajnica i jedan je od najvećih u Kantonu Sarajevo. Važnost gradnje je i zbog omogućavanja ulaza i izlaza na prostoru mjesnih zajednica Pofalići i Pofalići Gornji, jer je Humska ulica prigušena Drinskom koja spada u federalne ceste", rekao je Koldžo.
Hahahhaahhahahahahahhahahhahahahahhahahhahahahhaha.......
Ma samo nek se kruži bajo moj.
non stop se to desava,takve poslove dobijaju sve neke smetljarske firme,koje veze s vezom nemaju i u kojima rade neuke seljacine.svaka cesta kriva ,kad se vozis 30 na sat poskakujes u autu.eno ona nova pored sarajevo wawes katastrofa,saht nijedan nije ravan...sta ce bit s tim za par godina ko zna...kod mene ovu seljacku cestu drkaju skoro godinu nikako da zavrse,pola sahtova nageto,druga polovica ko pupak,barustine se stvaraju gdje ih nikad nije bilo..nema kontrole,nema nadzora,jer se ti poslovi namjestaju amidzicima i dajdzicima,koji budu dobri ,a naprave gore nego sto je bilo . siguran sam da odredjeni kajmak poberu naĆelnici opstinaBadBoy wrote: ↑30/05/2020 16:37
Ja mislim da su pljačke ovakve vrste daleko gore od afere "Respiratori". Ovakve pljačke se dešavaju stalno, direktno umanjuju kvalitet života ljudi koji ovdje žive i rade i još nas ubjeđuju da je to dobro za nas i da će nam biti bolje. Za razliku od toga, respiratori su "izvikani" samo zato jer se ta pljačka dogodila u vrijeme neviđene globalne situacije, pa je narod malo više obraćao pažnju.
Bilo bi lijepo istražiti koliko je džolKo dobar na ovom i na na kružnom toku u Hrasnom...
100% sve tačno.bitanga_sa_otesa wrote: ↑30/05/2020 16:54
non stop se to desava,takve poslove dobijaju sve neke smetljarske firme,koje veze s vezom nemaju i u kojima rade neuke seljacine.svaka cesta kriva ,kad se vozis 30 na sat poskakujes u autu.eno ona nova pored sarajevo wawes katastrofa,saht nijedan nije ravan...sta ce bit s tim za par godina ko zna...kod mene ovu seljacku cestu drkaju skoro godinu nikako da zavrse,pola sahtova nageto,druga polovica ko pupak,barustine se stvaraju gdje ih nikad nije bilo..nema kontrole,nema nadzora,jer se ti poslovi namjestaju amidzicima i dajdzicima,koji budu dobri ,a naprave gore nego sto je bilo . siguran sam da odredjeni kajmak poberu naĆelnici opstina![]()
ma od poslije rata nijedna ulica nije uradjena kako treba,cak ni one sto je radio komunalno rad..BadBoy wrote: ↑30/05/2020 17:03
100% sve tačno.
Znam da i ja i ti imamo "pik" na onu seljačku Harsyco firmu koja je pola ulica u Sarajevu unakazila (Bolnička, Širokac na Vratniku, spominjao si i onu jednu kod tebe da su radili). I ovo je samo djelić onoga što se mogu sjetiti u ovom trenutku. Bog zna još koliko toga ima, to traje stalno i niko o tome ne priča.
kad/ako prosire prema fds na 2x2 onda ce biti 16. a to 18 su vjerovatno racunali da sa oni dodatnim odvojenim trakama za prvi izlaz koje na kraju nisu ni napravilibitanga_sa_otesa wrote: ↑30/05/2020 00:19i dodaj jos 2 koliko je to? 18 nije sigurno...
Samo uvesti 24-satni karantin za sve starije od 60 godina, dijasporu i stanovnike padinskih naselja na dan izbora i garantujem da će otići svi, ne samo Koldžo.neki wrote: ↑30/05/2020 12:14Odgovarati će koldžo u oktobru (novembru ili kad već..) pred narodom. Pošto većina vas koja trpi ovu gužvu živi na području n. Sarajeva nadam se da ćete se gužve sjetiti kad budete popunjavali listić. Kružni je njegova ideja i nešto za šta lobira već godinama..dječak sa šibicama wrote: ↑30/05/2020 10:36 Ko se sjeca te ceste iz poslijeratnog vremena, kod Energoinvesta kod danasnjeg kruznog se ukljucis prema autobuskoj stanici i tu te ceka rep guzvare. Pola sata je trebalo da dopuzis do Kranjceviceve, ja gore guzve u Sarajevu ne vjerujem da sam vidio nego na tom Putu Zivota tih godina.
Nek ti je dragi bog na pomoci
Izvodjac radova k'o izvodjac, krivac je nadzor radova koji daje aminBadBoy wrote: ↑30/05/2020 17:03100% sve tačno.bitanga_sa_otesa wrote: ↑30/05/2020 16:54
non stop se to desava,takve poslove dobijaju sve neke smetljarske firme,koje veze s vezom nemaju i u kojima rade neuke seljacine.svaka cesta kriva ,kad se vozis 30 na sat poskakujes u autu.eno ona nova pored sarajevo wawes katastrofa,saht nijedan nije ravan...sta ce bit s tim za par godina ko zna...kod mene ovu seljacku cestu drkaju skoro godinu nikako da zavrse,pola sahtova nageto,druga polovica ko pupak,barustine se stvaraju gdje ih nikad nije bilo..nema kontrole,nema nadzora,jer se ti poslovi namjestaju amidzicima i dajdzicima,koji budu dobri ,a naprave gore nego sto je bilo . siguran sam da odredjeni kajmak poberu naĆelnici opstina![]()
Znam da i ja i ti imamo "pik" na onu seljačku Harsyco firmu koja je pola ulica u Sarajevu unakazila (Bolnička, Širokac na Vratniku, spominjao si i onu jednu kod tebe da su radili). I ovo je samo djelić onoga što se mogu sjetiti u ovom trenutku. Bog zna još koliko toga ima, to traje stalno i niko o tome ne priča.
Ako ti investitor kaže da potpišeš i da ne praviš probleme, donji si.noviclan wrote: ↑31/05/2020 09:17Izvodjac radova k'o izvodjac, krivac je nadzor radova koji daje aminBadBoy wrote: ↑30/05/2020 17:03100% sve tačno.bitanga_sa_otesa wrote: ↑30/05/2020 16:54
ako ti nećeš ima neko druginoviclan wrote: ↑31/05/2020 09:17Izvodjac radova k'o izvodjac, krivac je nadzor radova koji daje aminBadBoy wrote: ↑30/05/2020 17:03100% sve tačno.bitanga_sa_otesa wrote: ↑30/05/2020 16:54