SDA-All about

palermo

#47926 Re: SDA-All about

Post by palermo »

tandmand wrote: 29/05/2020 12:12
Potvrđuje se pisanje Vijesti.ba: HDZ preuzima Vladu FBiH

Otkazana je za danas zakazana sjednica Vlade u Sarajevu, ali tokom dana će biti održana posebna telefonska sjednica na kojoj bi se trebala donijeti odluka o stavljanju van snage Odluke o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće.
Indikativno, ukidanje stanja nesreće u FBiH zatražio je i na sjednici stranačkog Predsjedništva zaključio HDZ BiH prije dva dana.

Tako se danas ostvaruje ono o čemu su Vijesti.ba pisale prije četiri dana – HDZ BiH je krenuo u preuzimanje Vlade FBiH i 'mostarizacije' cijele Federacije. Nakon što je u prostorijama SIPA-e zadržan federalni premijer Fadil Novalić, otvoren je put da HDZ-ova ministrica financija i zamjenica premijera Jelka Milićević preuzme vođenje Vladom FBiH.

Milićević je od advokata premijera Novalića navodno zatražila da joj se dostavi pismena punomoć za vođenje sjednica Vlade FBiH. Zakon o Vlade FBiH u svom članu 10. predviđa da u odsutnosti premijera ili u drugim slučajevima kad premijer nije u mogućnosti obavlja dužnost zamjenjuje ga jedan od zamjenika premijera koje on odredi. U slučaju da premijer nije u mogućnosti da odredi koji od zamjenika će ga mijenjati, kao i u slučaju upražnjavanja mjesta premijera, predsjednik Federacije BiH, u ovom slučaju HDZ-ov Marinko Čavara, određuje jednog od dva zamjenika koji će obavljati dužnost premijera.

Upravo smo na ovom portalu prije četiri dana pisali da se u HDZ-u spremaju da Vladu FBiH vodi Milićević, dok bi Čavara u nedogled mogao blokirati izbor novog premijera, kao što već dvije godine blokira formiranje nove vlasti. Na sve je, kako smo i predvidjeli, “nasjeo“ i dio javnosti koji je još jučer od premijera FBiH tražio ostavku iz "moralnih razloga" i po takozvanoj komandnoj odgovornosti, iako u tom lancu nije sam.

Javnost zato sada sa nestrpljenjem iščekuje da čuje na osnovu kojih i koliko čvrstih dokaza je zadržan i kompromitiran Novalić.

Tako je to kada se među Bošnjacima na najvažnijim funkcijama i općenito, nalaze kokošari, piljari i šibicari.

Od države su napravili "mokru pijacu".
Pa dobro, ako ništa, neće preuzeti grad Sarajevo.....mislim HDZ neće preuzeti
sumirprimus

#47927 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

dovoljan im je mostar i zap hercegovina i finansije :P :izet:
El_comadante

#47928 Re: SDA-All about

Post by El_comadante »

da su pametni ovi iz SDA pa ih istjerati iz stranke Sarajlić, Zukić, Novalić.... samo ih kompromitiraju. ali naravno oni to neče uraditi, pa se još više uvaljuju u blato. sada idu spinovi.
Banksy

#47929 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

A vijest zapravo glasi,

SDA premijer u zatvoru zbog kriminala

palermo

#47930 Re: SDA-All about

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 12:19 dovoljan im je mostar i zap hercegovina i finansije :P :izet:
Ne sekiraj se ti za Mostar....kad smo onomadne mogli, moći ćemo i sada
sumirprimus

#47931 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

to samo pod ruku sa koalicionim partnerima, jbo izbore, pravo demokratiju i to :izet:
U međuvremenu otkazana je sjednica Vlade Federacije koja je trebala biti održana jutros. Doprimijerka i ministrica finasija Jelka Milićević tražila je napismeno saglasnost da preuzme predsjedavanje Vladom, ali je dobila samo usmenu saglasnost, na šta nije pristala te je sjednica otkazana.
sace i federacija da upozna vase blagodati hehe
Banksy

#47932 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Iako će sigurno svi vani za koji dan,

Uživanje je danas čitati kmečanja :mrgreen:
palermo

#47933 Re: SDA-All about

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 12:24 to samo pod ruku sa koalicionim partnerima, jbo izbore, pravo demokratiju i to :izet:
U međuvremenu otkazana je sjednica Vlade Federacije koja je trebala biti održana jutros. Doprimijerka i ministrica finasija Jelka Milićević tražila je napismeno saglasnost da preuzme predsjedavanje Vladom, ali je dobila samo usmenu saglasnost, na šta nije pristala te je sjednica otkazana.
sace i federacija da upozna vase blagodati hehe
šta'š.....mi jopet živi.....
Tomahawk11
Globalni moderator

#47934 Re: SDA-All about

Post by Tomahawk11 »

Evo kaže Džaferović
Džaferović o hapšenju Novalića: Radio je strpljivo i predano, uvjeren sam da ga nema u kriminalu
Ja mu vjerujem 8-)
sumirprimus

#47935 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

palermo wrote: 29/05/2020 12:26

ne poturaj mi kukavicje jaje..
ja se referiram na sdaovce i njihovu sado mazo politiku... nirvana aaaaahhh :izet:
taj rad hdz :izet: koji dio?
palermo

#47936 Re: SDA-All about

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 12:28
palermo wrote: 29/05/2020 12:26

ne poturaj mi kukavicje jaje..
ja se referiram na sdaovce i njihovu sado mazo politiku... nirvana aaaaahhh :izet:
taj rad hdz :izet: koji dio?
ništa ja bogami ne poturam, nego ti spomenu Mostar pa ja samo dometnuo par rečenica
sumirprimus

#47937 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

pa ko je isporucio mostar hdz.u ko je snjima koalicioni partner?
nisam ja nego sda... a ti si ono pro sda jelde? ajde nema veze ne moras odgovoart znam da su teska vremena, a i ne valja lagat... :D
:izet:
RunnerX

#47938 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 12:31 pa ko je isporucio mostar hdz.u ko je snjima koalicioni partner?
nisam ja nego sda... a ti si ono pro sda jelde? ajde nema veze ne moras odgovoart znam da su teska vremena, a i ne valja lagat... :D
Prika, sve više me podsjećaš na putokaza.
sumirprimus

#47939 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

jeko putkoaz? a i tvoj mi je nik novi?
svejedno, palermo je stari sdaovac na forumu moram ga malo mezit... :D
freelancerusk

#47940 Re: SDA-All about

Post by freelancerusk »

Otkazana je za danas zakazana sjednica Vlade u Sarajevu, ali tokom dana će biti održana posebna telefonska sjednica na kojoj bi se trebala donijeti odluka o stavljanju van snage Odluke o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće.
Indikativno, ukidanje stanja nesreće u FBiH zatražio je i na sjednici stranačkog Predsjedništva zaključio HDZ BiH prije dva dana.

Tako se danas ostvaruje ono o čemu su Vijesti.ba pisale prije četiri dana – HDZ BiH je krenuo u preuzimanje Vlade FBiH i 'mostarizacije' cijele Federacije. Nakon što je u prostorijama SIPA-e zadržan federalni premijer Fadil Novalić, otvoren je put da HDZ-ova ministrica financija i zamjenica premijera Jelka Milićević preuzme vođenje Vladom FBiH.

Milićević je od advokata premijera Novalića navodno zatražila da joj se dostavi pismena punomoć za vođenje sjednica Vlade FBiH. Zakon o Vlade FBiH u svom članu 10. predviđa da u odsutnosti premijera ili u drugim slučajevima kad premijer nije u mogućnosti obavlja dužnost zamjenjuje ga jedan od zamjenika premijera koje on odredi. U slučaju da premijer nije u mogućnosti da odredi koji od zamjenika će ga mijenjati, kao i u slučaju upražnjavanja mjesta premijera, predsjednik Federacije BiH, u ovom slučaju HDZ-ov Marinko Čavara, određuje jednog od dva zamjenika koji će obavljati dužnost premijera.

Upravo smo na ovom portalu prije četiri dana pisali da se u HDZ-u spremaju da Vladu FBiH vodi Milićević, dok bi Čavara u nedogled mogao blokirati izbor novog premijera, kao što već dvije godine blokira formiranje nove vlasti. Na sve je, kako smo i predvidjeli, “nasjeo“ i dio javnosti koji je još jučer od premijera FBiH tražio ostavku iz "moralnih razloga" i po takozvanoj komandnoj odgovornosti, iako u tom lancu nije sam.

Javnost zato sada sa nestrpljenjem iščekuje da čuje na osnovu kojih i koliko čvrstih dokaza je zadržan i kompromitiran Novalić.

Tako je to kada se među Bošnjacima na najvažnijim funkcijama i općenito, nalaze kokošari, piljari i šibicari.

Uskrsnula Herceg-Bosna :D :izet:

Hvala SDA, možemo postati ponovo hrvatsko cvijeće. :D
made_in_sarajevo

#47941 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

znao sam, napadaju nas bosnjake,dobre,postene,nikad niko marke nije ukrao. hoce hrvatsku do tokija, fadila ufatilo jer je on najveci borac za pravdu.
palermo

#47942 Re: SDA-All about

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 12:31 pa ko je isporucio mostar hdz.u ko je snjima koalicioni partner?
pa mostar nije niko isporučio HDZ-u. i Mostar nije hdz-ovski....uglavnom zato što smo ga puškom odbranili, a poslije nekako, uz sve muke i nevolje i u miru....

a ja sam ti iz grupacije nisam za SDA ali.......mada ako SDA bude imala muda da na ovo odgovori na pravi način, bez ustupaka HDZ-SNSD koaliciji onda me možeš slobodno ubrojiti i u pro SDA.....al ako bude imala muda i pameti
sumirprimus

#47943 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

prikladnija je ova glazbena, koj zaboravio sad da ponovi stivo trebace :lol: :izet:

sumirprimus

#47944 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

palermo wrote: 29/05/2020 12:37
pa mostar nije niko isporučio HDZ-u. i Mostar nije hdz-ovski....uglavnom zato što smo ga puškom odbranili, a poslije nekako, uz sve muke i nevolje i u miru....

a ja sam ti iz grupacije nisam za SDA ali.......mada ako SDA bude imala muda da na ovo odgovori na pravi način, bez ustupaka HDZ-SNSD koaliciji onda me možeš slobodno ubrojiti i u pro SDA.....al ako bude imala muda i pameti
dobro sad ne valja lagat, reci jesam sda sta je ... :lol: :kiss:
a i nije tacno da im nisu isporucili, kako nisu, kad ste zadnji put imali izbore za gradonacelnika?
putokaz1

#47945 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

De Pustite Mostar na Miru
Da su sad Izbori ko bi dobio pa
Zna se
HDZ i SDA po 10 mandata
Isto kao u mjestima gdje ima Izbora,Mostar ima manje troškove od nas ostalih mi svake 4 godine bacimo Milionče da bi Isti ostali
bingov buraz

#47946 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

Četnici silaze niz Vraca-status on hold
Ustaše preuzimaju federaciju-activated
sumirprimus

#47947 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

nista zato, umjesto izbora i otpora, treba pocet ucit hercegovina u srcu :lol: :D :skoljka:
palermo

#47948 Re: SDA-All about

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 12:39
palermo wrote: 29/05/2020 12:37

dobro sad ne valja lagat, reci jesam sda sta je ... :lol: :kiss:
a i nije tacno da im nisu isporucili, kako nisu, kad ste zadnji put imali izbore za gradonacelnika?
ama, svejedno je šta kažem, jesam li za SDA ili nisam, svakako su me svrstali, tako da me možeš zvati i SDA-ovcem nisam nikome zahaturio pa neću ni tebi....

a oko izboira u Mostaru, jel to ti predlažeš da se prihvati HDZ.ovo prijedlog....mislim, može, onda bi imali izbore i ti bi bio zadovoljan...predmijevam
sumirprimus

#47949 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

bolje vako, kako na lokalnom tako i na federalnom nivou, sto bi rekkla ona mlada nada zahiragic, veli poslovni partneri :lol:
pa sve autogolovi sunce ti zarko. samo da se okrenete za 180°stepeni bili bi golgeteri samo takvi :oops:

sda :hitna: mogu dvoje odjednom :lol:
palermo

#47950 Re: SDA-All about

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 12:48 bolje vako, kako na lokalnom tako i na federalnom nivou, sto bi rekkla ona mlada nada zahiragic, veli poslovni partneri :lol:
pa sve autogolovi sunce ti zarko. samo da se okrenete za 180°stepeni bili bi golgeteri samo takvi :oops:

sda :hitna: mogu dvoje odjednom :lol:
:D nemam ti vala šta ni pametno ni nepametno odgovoriti na ovaj tvoj post....
Post Reply