Pa dobro, ako ništa, neće preuzeti grad Sarajevo.....mislim HDZ neće preuzetitandmand wrote: ↑29/05/2020 12:12Potvrđuje se pisanje Vijesti.ba: HDZ preuzima Vladu FBiH
Otkazana je za danas zakazana sjednica Vlade u Sarajevu, ali tokom dana će biti održana posebna telefonska sjednica na kojoj bi se trebala donijeti odluka o stavljanju van snage Odluke o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće.
Indikativno, ukidanje stanja nesreće u FBiH zatražio je i na sjednici stranačkog Predsjedništva zaključio HDZ BiH prije dva dana.
Tako se danas ostvaruje ono o čemu su Vijesti.ba pisale prije četiri dana – HDZ BiH je krenuo u preuzimanje Vlade FBiH i 'mostarizacije' cijele Federacije. Nakon što je u prostorijama SIPA-e zadržan federalni premijer Fadil Novalić, otvoren je put da HDZ-ova ministrica financija i zamjenica premijera Jelka Milićević preuzme vođenje Vladom FBiH.
Milićević je od advokata premijera Novalića navodno zatražila da joj se dostavi pismena punomoć za vođenje sjednica Vlade FBiH. Zakon o Vlade FBiH u svom članu 10. predviđa da u odsutnosti premijera ili u drugim slučajevima kad premijer nije u mogućnosti obavlja dužnost zamjenjuje ga jedan od zamjenika premijera koje on odredi. U slučaju da premijer nije u mogućnosti da odredi koji od zamjenika će ga mijenjati, kao i u slučaju upražnjavanja mjesta premijera, predsjednik Federacije BiH, u ovom slučaju HDZ-ov Marinko Čavara, određuje jednog od dva zamjenika koji će obavljati dužnost premijera.
Upravo smo na ovom portalu prije četiri dana pisali da se u HDZ-u spremaju da Vladu FBiH vodi Milićević, dok bi Čavara u nedogled mogao blokirati izbor novog premijera, kao što već dvije godine blokira formiranje nove vlasti. Na sve je, kako smo i predvidjeli, “nasjeo“ i dio javnosti koji je još jučer od premijera FBiH tražio ostavku iz "moralnih razloga" i po takozvanoj komandnoj odgovornosti, iako u tom lancu nije sam.
Javnost zato sada sa nestrpljenjem iščekuje da čuje na osnovu kojih i koliko čvrstih dokaza je zadržan i kompromitiran Novalić.
Tako je to kada se među Bošnjacima na najvažnijim funkcijama i općenito, nalaze kokošari, piljari i šibicari.
Od države su napravili "mokru pijacu".
SDA-All about
-
palermo
#47926 Re: SDA-All about
-
sumirprimus
#47927 Re: SDA-All about
dovoljan im je mostar i zap hercegovina i finansije

-
El_comadante
#47928 Re: SDA-All about
da su pametni ovi iz SDA pa ih istjerati iz stranke Sarajlić, Zukić, Novalić.... samo ih kompromitiraju. ali naravno oni to neče uraditi, pa se još više uvaljuju u blato. sada idu spinovi.
- Banksy
-
palermo
#47930 Re: SDA-All about
Ne sekiraj se ti za Mostar....kad smo onomadne mogli, moći ćemo i sada
-
sumirprimus
#47931 Re: SDA-All about
to samo pod ruku sa koalicionim partnerima, jbo izbore, pravo demokratiju i to
sace i federacija da upozna vase blagodati heheU međuvremenu otkazana je sjednica Vlade Federacije koja je trebala biti održana jutros. Doprimijerka i ministrica finasija Jelka Milićević tražila je napismeno saglasnost da preuzme predsjedavanje Vladom, ali je dobila samo usmenu saglasnost, na šta nije pristala te je sjednica otkazana.
- Banksy
#47932 Re: SDA-All about
Iako će sigurno svi vani za koji dan,
Uživanje je danas čitati kmečanja
Uživanje je danas čitati kmečanja
-
palermo
#47933 Re: SDA-All about
šta'š.....mi jopet živi.....sumirprimus wrote: ↑29/05/2020 12:24 to samo pod ruku sa koalicionim partnerima, jbo izbore, pravo demokratiju i to![]()
sace i federacija da upozna vase blagodati heheU međuvremenu otkazana je sjednica Vlade Federacije koja je trebala biti održana jutros. Doprimijerka i ministrica finasija Jelka Milićević tražila je napismeno saglasnost da preuzme predsjedavanje Vladom, ali je dobila samo usmenu saglasnost, na šta nije pristala te je sjednica otkazana.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#47934 Re: SDA-All about
Evo kaže Džaferović

Ja mu vjerujemDžaferović o hapšenju Novalića: Radio je strpljivo i predano, uvjeren sam da ga nema u kriminalu
-
sumirprimus
-
palermo
#47936 Re: SDA-All about
ništa ja bogami ne poturam, nego ti spomenu Mostar pa ja samo dometnuo par rečenicasumirprimus wrote: ↑29/05/2020 12:28ne poturaj mi kukavicje jaje..
ja se referiram na sdaovce i njihovu sado mazo politiku... nirvana aaaaahhh![]()
taj rad hdzkoji dio?
-
sumirprimus
#47937 Re: SDA-All about
pa ko je isporucio mostar hdz.u ko je snjima koalicioni partner?
nisam ja nego sda... a ti si ono pro sda jelde? ajde nema veze ne moras odgovoart znam da su teska vremena, a i ne valja lagat...

nisam ja nego sda... a ti si ono pro sda jelde? ajde nema veze ne moras odgovoart znam da su teska vremena, a i ne valja lagat...
- RunnerX
#47938 Re: SDA-All about
Prika, sve više me podsjećaš na putokaza.sumirprimus wrote: ↑29/05/2020 12:31 pa ko je isporucio mostar hdz.u ko je snjima koalicioni partner?
nisam ja nego sda... a ti si ono pro sda jelde? ajde nema veze ne moras odgovoart znam da su teska vremena, a i ne valja lagat...![]()
![]()
-
sumirprimus
#47939 Re: SDA-All about
jeko putkoaz? a i tvoj mi je nik novi?
svejedno, palermo je stari sdaovac na forumu moram ga malo mezit...
svejedno, palermo je stari sdaovac na forumu moram ga malo mezit...
- freelancerusk
#47940 Re: SDA-All about
tandmand wrote: ↑29/05/2020 12:12Potvrđuje se pisanje Vijesti.ba: HDZ preuzima Vladu FBiH
Otkazana je za danas zakazana sjednica Vlade u Sarajevu, ali tokom dana će biti održana posebna telefonska sjednica na kojoj bi se trebala donijeti odluka o stavljanju van snage Odluke o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće.
Indikativno, ukidanje stanja nesreće u FBiH zatražio je i na sjednici stranačkog Predsjedništva zaključio HDZ BiH prije dva dana.
Tako se danas ostvaruje ono o čemu su Vijesti.ba pisale prije četiri dana – HDZ BiH je krenuo u preuzimanje Vlade FBiH i 'mostarizacije' cijele Federacije. Nakon što je u prostorijama SIPA-e zadržan federalni premijer Fadil Novalić, otvoren je put da HDZ-ova ministrica financija i zamjenica premijera Jelka Milićević preuzme vođenje Vladom FBiH.
Milićević je od advokata premijera Novalića navodno zatražila da joj se dostavi pismena punomoć za vođenje sjednica Vlade FBiH. Zakon o Vlade FBiH u svom članu 10. predviđa da u odsutnosti premijera ili u drugim slučajevima kad premijer nije u mogućnosti obavlja dužnost zamjenjuje ga jedan od zamjenika premijera koje on odredi. U slučaju da premijer nije u mogućnosti da odredi koji od zamjenika će ga mijenjati, kao i u slučaju upražnjavanja mjesta premijera, predsjednik Federacije BiH, u ovom slučaju HDZ-ov Marinko Čavara, određuje jednog od dva zamjenika koji će obavljati dužnost premijera.
Upravo smo na ovom portalu prije četiri dana pisali da se u HDZ-u spremaju da Vladu FBiH vodi Milićević, dok bi Čavara u nedogled mogao blokirati izbor novog premijera, kao što već dvije godine blokira formiranje nove vlasti. Na sve je, kako smo i predvidjeli, “nasjeo“ i dio javnosti koji je još jučer od premijera FBiH tražio ostavku iz "moralnih razloga" i po takozvanoj komandnoj odgovornosti, iako u tom lancu nije sam.
Javnost zato sada sa nestrpljenjem iščekuje da čuje na osnovu kojih i koliko čvrstih dokaza je zadržan i kompromitiran Novalić.
Tako je to kada se među Bošnjacima na najvažnijim funkcijama i općenito, nalaze kokošari, piljari i šibicari.
Uskrsnula Herceg-Bosna
Hvala SDA, možemo postati ponovo hrvatsko cvijeće.
-
made_in_sarajevo
#47941 Re: SDA-All about
tandmand wrote: ↑29/05/2020 12:12Potvrđuje se pisanje Vijesti.ba: HDZ preuzima Vladu FBiH
znao sam, napadaju nas bosnjake,dobre,postene,nikad niko marke nije ukrao. hoce hrvatsku do tokija, fadila ufatilo jer je on najveci borac za pravdu.
-
palermo
#47942 Re: SDA-All about
pa mostar nije niko isporučio HDZ-u. i Mostar nije hdz-ovski....uglavnom zato što smo ga puškom odbranili, a poslije nekako, uz sve muke i nevolje i u miru....sumirprimus wrote: ↑29/05/2020 12:31 pa ko je isporucio mostar hdz.u ko je snjima koalicioni partner?
nisam ja nego sda... a ti si ono pro sda jelde? ajde nema veze ne moras odgovoart znam da su teska vremena, a i ne valja lagat...![]()
![]()
a ja sam ti iz grupacije nisam za SDA ali.......mada ako SDA bude imala muda da na ovo odgovori na pravi način, bez ustupaka HDZ-SNSD koaliciji onda me možeš slobodno ubrojiti i u pro SDA.....al ako bude imala muda i pameti
-
sumirprimus
#47943 Re: SDA-All about
prikladnija je ova glazbena, koj zaboravio sad da ponovi stivo trebace
-
sumirprimus
#47944 Re: SDA-All about
dobro sad ne valja lagat, reci jesam sda sta je ...palermo wrote: ↑29/05/2020 12:37pa mostar nije niko isporučio HDZ-u. i Mostar nije hdz-ovski....uglavnom zato što smo ga puškom odbranili, a poslije nekako, uz sve muke i nevolje i u miru....sumirprimus wrote: ↑29/05/2020 12:31 pa ko je isporucio mostar hdz.u ko je snjima koalicioni partner?
![]()
a ja sam ti iz grupacije nisam za SDA ali.......mada ako SDA bude imala muda da na ovo odgovori na pravi način, bez ustupaka HDZ-SNSD koaliciji onda me možeš slobodno ubrojiti i u pro SDA.....al ako bude imala muda i pameti
a i nije tacno da im nisu isporucili, kako nisu, kad ste zadnji put imali izbore za gradonacelnika?
-
putokaz1
#47945 Re: SDA-All about
De Pustite Mostar na Miru
Da su sad Izbori ko bi dobio pa
Zna se
HDZ i SDA po 10 mandata
Isto kao u mjestima gdje ima Izbora,Mostar ima manje troškove od nas ostalih mi svake 4 godine bacimo Milionče da bi Isti ostali
Da su sad Izbori ko bi dobio pa
Zna se
HDZ i SDA po 10 mandata
Isto kao u mjestima gdje ima Izbora,Mostar ima manje troškove od nas ostalih mi svake 4 godine bacimo Milionče da bi Isti ostali
- bingov buraz
#47946 Re: SDA-All about
Četnici silaze niz Vraca-status on hold
Ustaše preuzimaju federaciju-activated
Ustaše preuzimaju federaciju-activated
-
sumirprimus
#47947 Re: SDA-All about
nista zato, umjesto izbora i otpora, treba pocet ucit hercegovina u srcu

-
palermo
#47948 Re: SDA-All about
ama, svejedno je šta kažem, jesam li za SDA ili nisam, svakako su me svrstali, tako da me možeš zvati i SDA-ovcem nisam nikome zahaturio pa neću ni tebi....sumirprimus wrote: ↑29/05/2020 12:39dobro sad ne valja lagat, reci jesam sda sta je ...palermo wrote: ↑29/05/2020 12:37pa mostar nije niko isporučio HDZ-u. i Mostar nije hdz-ovski....uglavnom zato što smo ga puškom odbranili, a poslije nekako, uz sve muke i nevolje i u miru....sumirprimus wrote: ↑29/05/2020 12:31 pa ko je isporucio mostar hdz.u ko je snjima koalicioni partner?
![]()
a ja sam ti iz grupacije nisam za SDA ali.......mada ako SDA bude imala muda da na ovo odgovori na pravi način, bez ustupaka HDZ-SNSD koaliciji onda me možeš slobodno ubrojiti i u pro SDA.....al ako bude imala muda i pameti![]()
![]()
a i nije tacno da im nisu isporucili, kako nisu, kad ste zadnji put imali izbore za gradonacelnika?
a oko izboira u Mostaru, jel to ti predlažeš da se prihvati HDZ.ovo prijedlog....mislim, može, onda bi imali izbore i ti bi bio zadovoljan...predmijevam
-
sumirprimus
#47949 Re: SDA-All about
bolje vako, kako na lokalnom tako i na federalnom nivou, sto bi rekkla ona mlada nada zahiragic, veli poslovni partneri
pa sve autogolovi sunce ti zarko. samo da se okrenete za 180°stepeni bili bi golgeteri samo takvi
sda
mogu dvoje odjednom 
pa sve autogolovi sunce ti zarko. samo da se okrenete za 180°stepeni bili bi golgeteri samo takvi
sda
-
palermo
#47950 Re: SDA-All about
sumirprimus wrote: ↑29/05/2020 12:48 bolje vako, kako na lokalnom tako i na federalnom nivou, sto bi rekkla ona mlada nada zahiragic, veli poslovni partneri![]()
pa sve autogolovi sunce ti zarko. samo da se okrenete za 180°stepeni bili bi golgeteri samo takvi![]()
sdamogu dvoje odjednom
![]()