Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#1151 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

armin071 wrote: 28/05/2020 21:14
Dozer wrote: 28/05/2020 21:10:jbt:
:lol: Tako ti i treba kad se hvataš sizifovog posla...
Ma ja sam najveca budala ovdje kad ovakvim M92 likovima, nafuranim do bola na svoju pamet, pokusavam argumentovano nesto objasniti...
Mislim...covjek hladno izvali sta izvali, pri tome jos slavodobitno doda "ako ima ko pametniji od njega da to moze uraditi" (parafraziram), i onda jos uporan da potvrdi tu svoju izvalu... Danasnji inzinjeri... Zato i jesmo gdje jesmo...

Ovo je isto kao onaj ekonomski expert na temi o Bitcoinu koji me (nas) je par stranica pokusavao ubijediti da se nesto ne moze povecati za vise od 100% :lol: :lol:
CPT

#1152 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Dozer wrote: 28/05/2020 21:10 :jbt:

Da probamo jos jednom...
Velicina standardnog NANO cipa koji se ugradjuje u MIKRO cipove je 14 nm (nanometara), a to je = 0,0000014 mm (milimetara).
Dijametar, ili ti precnik rupe na igli za vakcinu je 0,5 mm (slovima: pola milimetra).

Velicina standardnog nanobota je 1-10 mikrometara, a to je = 0,1 do 0,01 mm.

Dakle, po tvojoj inzinjerskoj logici, nanometar i mikrometar su vece mjere od milimetra? Jel' se ovo pokusavas vaditi iz nebuloze u koju si se uvalio...?
Mojne ba...znas i sam da majka Muju nije karala sto se kock'o, nego sto se vadio...
Image

ilustracije radi :lol: trenutan top...

nema pracenja, nadzora, kontrola koje vec ne postoji... iako nema nikakvo bio monitoringa cijena je zanimljiva :lol:
Dead Man Walking

#1153 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

Dozer wrote: 28/05/2020 21:10 :jbt:

Da probamo jos jednom...
Velicina standardnog NANO cipa koji se ugradjuje u MIKRO cipove je 14 nm (nanometara), a to je = 0,0000014 mm (milimetara).
Dijametar, ili ti precnik rupe na igli za vakcinu je 0,5 mm (slovima: pola milimetra).

Velicina standardnog nanobota je 1-10 mikrometara, a to je = 0,1 do 0,01 mm.

Dakle, po tvojoj inzinjerskoj logici, nanometar i mikrometar su vece mjere od milimetra? Jel' se ovo pokusavas vaditi iz nebuloze u koju si se uvalio...?
Mojne ba...znas i sam da majka Muju nije karala sto se kock'o, nego sto se vadio...
A jbt, po cemu si zakljucio to? To sto se tehnologija zove nanometarska ne znace da postoje konacni cipovi te velicine, tj ne postoje, nego se prave u naslagama tranzistora. Ne lebde u zraku da izaberes jedan i umetnes ga u spricu.

Ali, evo, for the sake of argument, ja sam u krivu, moguce je provuci kroz spricu, sad nam jos samo objasni zasto jer na to pitanje vjesto izbjegavas odgovor? Zasto nas nadzirati putem implantiranih cipova a ne nastaviti to raditi na nacin koji se vec radi putem telefona, elektronskih kartica, itd?
Dozer

#1155 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Dead Man Walking wrote: 28/05/2020 22:05 A jbt, po cemu si zakljucio to? To sto se tehnologija zove nanometarska ne znace da postoje konacni cipovi te velicine, tj ne postoje, nego se prave u naslagama tranzistora. Ne lebde u zraku da izaberes jedan i umetnes ga u spricu.
Ti si fakat nenadjebiv :lol:
https://www.newsweek.com/worlds-smalles ... nes-330062
A ovo je bilo 2015...
Ali, evo, for the sake of argument, ja sam u krivu, moguce je provuci kroz spricu, sad nam jos samo objasni zasto jer na to pitanje vjesto izbjegavas odgovor? Zasto nas nadzirati putem implantiranih cipova a ne nastaviti to raditi na nacin koji se vec radi putem telefona, elektronskih kartica, itd?
Na ovo sam ti vec odgovorio, ali evo da ponovim - ako ti kao inzinjer elektrotehnike ne znas odgovor na ovo, poderi diplomu. Ako je uopste imas...
CPT

#1156 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

allem_77 wrote: 28/05/2020 22:47 https://gambiergigaflops.wordpress.com/ ... s-awesome/

Nekakva prašina.
koja nema nikakve veze sa gornjom pricom... to nisu bas id cipovi koji bi se trebali koristiti u transportu robe ali zbog cijene nisu za svakoga i svaku aplikaciju
Dead Man Walking

#1157 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Dozer wrote: 28/05/2020 23:08
Dead Man Walking wrote: 28/05/2020 22:05 A jbt, po cemu si zakljucio to? To sto se tehnologija zove nanometarska ne znace da postoje konacni cipovi te velicine, tj ne postoje, nego se prave u naslagama tranzistora. Ne lebde u zraku da izaberes jedan i umetnes ga u spricu.
Ti si fakat nenadjebiv :lol:
https://www.newsweek.com/worlds-smalles ... nes-330062
A ovo je bilo 2015...
Na ovo sam ti vec odgovorio, ali evo da ponovim - ako ti kao inzinjer elektrotehnike ne znas odgovor na ovo, poderi diplomu. Ako je uopste imas...
Kao sto sam i pretpostavio, odgovora nemas, puko laprdanje i pokusaj sukanja, jadan doduse, al je pokusaj. Glupi smo, imamo lazne dioplome, treba nam crtati vise puta, pa nacrtaj nam - zasto, zasto? Zasto nas pratiti implantiranim cipovima a ne kao i do sad?
Dozer

#1158 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Evo jedan najgluplji razlog - mobitel mozes ugasiti, ostaviti, ne nositi, a mozes ga i rutati i u njemu onda raditi sta god hoces. Mozes li isto s bilo kojim chipom u tijelu?
Optimus09

#1159 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Optimus09 »

Predjite na centimetre i da se rijesi pobjednik :bih:
zemomak

#1160 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zemomak »

istrazite malo i nano prasinu/cesticu i njene potencijale...neces ni znat da si je udahnuo
eltroxin

#1161 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by eltroxin »

U Ukrajini patentirane nove maske :lol:
Dead Man Walking

#1162 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Dozer wrote: 29/05/2020 00:13 Evo jedan najgluplji razlog - mobitel mozes ugasiti, ostaviti, ne nositi, a mozes ga i rutati i u njemu onda raditi sta god hoces. Mozes li isto s bilo kojim chipom u tijelu?
Eh super, i koliko ljudi znas koji to rade? Ja nijednog. Cak stavise, vecina se checkira i kad ide u wc da piski. I ta vecina je najglasnija kad treba pametovati o chipovanju kroz vakcine.
breba

#1163 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by breba »

Dead Man Walking wrote: 29/05/2020 00:46
Dozer wrote: 29/05/2020 00:13 Evo jedan najgluplji razlog - mobitel mozes ugasiti, ostaviti, ne nositi, a mozes ga i rutati i u njemu onda raditi sta god hoces. Mozes li isto s bilo kojim chipom u tijelu?
Eh super, i koliko ljudi znas koji to rade? Ja nijednog. Cak stavise, vecina se checkira i kad ide u wc da piski. I ta vecina je najglasnija kad treba pametovati o chipovanju kroz vakcine.
Svi cemo ko Saul Goodman jeftine klix telefone koristiti. :-D
jeza u ledja

#1164 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Dozer wrote: 28/05/2020 21:17
armin071 wrote: 28/05/2020 21:14
Dozer wrote: 28/05/2020 21:10:jbt:
:lol: Tako ti i treba kad se hvataš sizifovog posla...
Ma ja sam najveca budala ovdje kad ovakvim M92 likovima, nafuranim do bola na svoju pamet, pokusavam argumentovano nesto objasniti...
Mislim...covjek hladno izvali sta izvali, pri tome jos slavodobitno doda "ako ima ko pametniji od njega da to moze uraditi" (parafraziram), i onda jos uporan da potvrdi tu svoju izvalu... Danasnji inzinjeri... Zato i jesmo gdje jesmo...

Ovo je isto kao onaj ekonomski expert na temi o Bitcoinu koji me (nas) je par stranica pokusavao ubijediti da se nesto ne moze povecati za vise od 100% :lol: :lol:
Danasnji inzenjeri, ccc, ekonomski eksperti, ccc.

Al zato Dozer! E on zna bolje od svih. Jebiga ipak on ima fakultet i po i jos bruku certifikata. :lol:

Na stranu sve, ali pitam se ko tebe prihvaca kao ozbiljnog sagovornika?

Ti me podsjecas na likove na drustvenim mrezama od prije 20 godina, kad su ljudi bili uvjereni da mogu pisati sta im se ceifne na netu i da ce im svako vjerovati od A do Z.

Znas zasto ti ne vjerujes u kvalifikacije ovog inzenjera? Znas zasto?
Zato sto ti sam biflas o sebi. :wink:
CPT

#1165 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

zemomak wrote: 29/05/2020 00:33 istrazite malo i nano prasinu/cesticu i njene potencijale...neces ni znat da si je udahnuo
Image
vet

#1166 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Brazilski predsjednik popizdio u vezi sa korona-mahnitanjem. Kaže – „Dosta je bilo m-vam-j fašističku“.

LINK

..
Dozer

#1167 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Dead Man Walking wrote: 29/05/2020 00:46
Poznajem ih dovoljno koji ce za pare ili free of charge to uraditi bilo kome. Ja znam sam sebi.
Dozer

#1168 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

jeza u ledja wrote: 29/05/2020 02:33 Danasnji inzenjeri, ccc, ekonomski eksperti, ccc.

Al zato Dozer! E on zna bolje od svih. Jebiga ipak on ima fakultet i po i jos bruku certifikata. :lol:

Ti me podsjecas na likove na drustvenim mrezama od prije 20 godina, kad su ljudi bili uvjereni da mogu pisati sta im se ceifne na netu i da ce im svako vjerovati od A do Z.

Jos kad bi ti procitao sam svoj post i pokusao skontati sta si htio reci... A onda uporedio moje postove i argumente koje iznesem (znam da znas sta je argument), a onda to uporedio s gomilom drugih postova, ukljucujuci i svoje, i pokusao u njima naci argumente za ono o cemu se prica u tom momentu. Mislim da ces lako primijetiti da vam se vecina argumenta svodi na "ha-ha-hi-hi", ad-hominem i sl..

E, bas radi toga su sasvim jasno vidljivi svi M92 modeli inzinjera, experata za sve i svasta, itd.. Vas najveci problem, generalno, jeste enorman visak samopouzdanja, i frapantan nedostatak znanja, a pogotovo iskustva iz kojeg se i crpi najbolje znanje. Teoretski znati nesto cesto je u poprilicnoj suprotnosti od prakticnog i iskustvenog znanja. A neznanje se, po pravllu, pokriva na 2 nacina - ili sutnjom, ili neproporcionalnim izljevima samopouzdanja koje najcesce rezultira lupanjem gluposti, i radi toga preraste u besmislenu raspravu i svadju u kojoj se vise uopste ne prica o onome oko cega je sve i pocelo. Obrati malo vise paznje, i vidjeces da je ovo zaista ovako.

P.S. O kojim tacno drustvenim mrezama iz 2000-te pricas? :D
Koliko se sjecam, postojao mIRC, ICQ i MSN Messenger tada. Tesko da se to moglo nazvati "drustvenim mrezama" :D

P.S. Da li se ti zaista sjecas icega od ovoga, da ne pitam da li si to tada i koristio? :D
Last edited by Dozer on 29/05/2020 12:53, edited 4 times in total.
zemomak

#1169 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zemomak »

Argumenti joooo vidi mu glooveeee :D
Tromblon

#1170 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

Ev pričaju u berbernici da se i SveBiJa pitala oko registratora i da i nje ima u foodilovom mobitelu. Pa ako mogu ovi dežurni raskrinkavači da debunkuju i ovu teoriju zavere. Unaprijed hvala.
Dozer

#1171 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Tromblon wrote: 29/05/2020 12:49 Ev pričaju u berbernici da se i SveBiJa pitala oko registratora i da i nje ima u foodilovom mobitelu. Pa ako mogu ovi dežurni raskrinkavači da debunkuju i ovu teoriju zavere. Unaprijed hvala.
Zato sad Fadil, Fico, Bakir i SveBiJa i izgledaju i ponasaju se skruseno i pomirljivo u stilu "nemam pojma, odgovorni trebaju biti kaznjeni", i potiho sve pokusavaju utrpati u teoriju zavjere protiv njihA. Kad ispadne da su se rastalili po par miliona, pri cemu je Fico bio samo kanal za sicu, onda ce ici visegodisnji sudski proces. Rezultat ce biti identican mnogim do sad - oslobadjajuca presuda radi "nedostatka dokaza" ili "proceduralne greske" ili "zastarjelosti".

A Dzafko izjavljuje da je "duboko ubijedjen da Novalica nema u kriminalnim aktivnostima"... Sunce ti zarko... A Novalic ima 11 svojih firmi, i sve do jedne naslonjene na budzete kroz tendere i javne nabavke :lol:
Last edited by Dozer on 29/05/2020 13:04, edited 2 times in total.
Tesla Edison

#1172 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

Dozer wrote: 29/05/2020 12:58
Tromblon wrote: 29/05/2020 12:49 Ev pričaju u berbernici da se i SveBiJa pitala oko registratora i da i nje ima u foodilovom mobitelu. Pa ako mogu ovi dežurni raskrinkavači da debunkuju i ovu teoriju zavere. Unaprijed hvala.
Zato sad Fadil, Fico, Bakir i SveBiJa i izgledaju i ponasaju se skruseno i pomirljivo u stilu "nemam pojma, odgovorni trebaju biti kaznjeni", i potiho sve pokusavaju utrpati u teoriju zavjere protiv njihA. Kad ispadne da su se rastalili po par miliona, pri cemu je Fico bio samo kanal za sicu, onda ce ici visegodisnji sudski proces. Rezultat ce biti identican mnogim do sad - oslobadjajuca presuda radi "nedostatka dokaza" ili "proceduralne greske" ili "zastarjelosti".
Ese(a)d Radeljaš like this :thumbup:
Dozer

#1173 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

OT...
CPT

#1174 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Dozer wrote: 29/05/2020 11:32
jeza u ledja wrote: 29/05/2020 02:33 Danasnji inzenjeri, ccc, ekonomski eksperti, ccc.

Jos kad bi ti procitao sam svoj post i pokusao skontati sta si htio reci... A onda uporedio moje postove i argumente koje iznesem (znam da znas sta je argument), a onda to uporedio s gomilom drugih postova, ukljucujuci i svoje, i pokusao u njima naci argumente za ono o cemu se prica u tom momentu. Mislim da ces lako primijetiti da vam se vecina argumenta svodi na "ha-ha-hi-hi", ad-hominem i sl..

E, bas radi toga su sasvim jasno vidljivi svi M92 modeli inzinjera, experata za sve i svasta, itd.. Vas najveci problem, generalno, jeste enorman visak samopouzdanja, i frapantan nedostatak znanja, a pogotovo iskustva iz kojeg se i crpi najbolje znanje. Teoretski znati nesto cesto je u poprilicnoj suprotnosti od prakticnog i iskustvenog znanja. A neznanje se, po pravllu, pokriva na 2 nacina - ili sutnjom, ili neproporcionalnim izljevima samopouzdanja koje najcesce rezultira lupanjem gluposti, i radi toga preraste u besmislenu raspravu i svadju u kojoj se vise uopste ne prica o onome oko cega je sve i pocelo. Obrati malo vise paznje, i vidjeces da je ovo zaista ovako.

P.S. O kojim tacno drustvenim mrezama iz 2000-te pricas? :D
Koliko se sjecam, postojao mIRC, ICQ i MSN Messenger tada. Tesko da se to moglo nazvati "drustvenim mrezama" :D

P.S. Da li se ti zaista sjecas icega od ovoga, da ne pitam da li si to tada i koristio? :D
Da si te stvari tad koristio zna bio da je mIRC klient (jedan od mnogih) za mrezu* (u biti protokol al ok) koja se zove IRC. Kad vec trazis dlaku u jajetu... A "drustvene mreze" su postojale puno prije 2000 tih. Isto tako bi znao da je prva soc. mreza iz 1997. Koncept socialne mreze potice jos iz vremena ranih devedesetih (tad popularni BBS-ovi). Tad su raznih teoreticari imali svoje privatne BBSove i sirili gluposti kao sto to rade danas po FB, Instagramu i ostalim omrezama.

Jedna od klasicnih metoda kako prepoznati n00ba je bila rijec mIRC :lol: Koji su redovno padali na ALT+F4 foru :lol:
Dozer

#1175 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Jel'...? Aaaaa....
Znaci, kad si kucao mIRC u Google, ono ti dalo da je to u stvari IRC, a mIRC je klijent za IRC... WOW! Kako se ono govorilo tad - ircamo ili mircamo? :D

A sta znaci BBS, za sta je to skracenica? :D

P.S. Koncept nije = implementirana funkcionalna upotrebljilvost. Postojao je i koncept odlaska u svemir pedesetih, ali...jbg...
Btw, "noob" je termin malo novijeg datuma od (m)IRC-a, a nastao je tek prije 10-ak godina na multiplayer igricama. Vidim da si ih uredno sut'o, pa sad miksas malo stvari ;)
Last edited by Dozer on 29/05/2020 13:52, edited 1 time in total.
Post Reply