SDP

putokaz1

#60826 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Akibh wrote: 27/05/2020 16:11
Chmoljo wrote: 27/05/2020 16:01 Ovaj ce umrijeti ako SDA izgubi jos neku opstinu osim centra.
Ako SDP ne osvoji ni jednu osta ti bez posla...
Pa SDA može izgubiti Centar i Doboj Jug,jest neka Općina,ima 500 glasača
Hakiz

#60827 Re: SDP

Post by Hakiz »

Akibh wrote: 27/05/2020 15:33
Hakiz wrote: 27/05/2020 15:12
Akibh wrote: 27/05/2020 14:20

Znam - sebija, botovi, laz, blacenje, suplja, 5G, CIA
Niste vi, ma gdje bi

E bando lopovska
Prenesi kantonalnoj vladi da naredi toplanama da uključe grijanje. Ljudima drhte ruke od hladnoće pa će im kliznuti olovka i zaokružiti nekog drugug na izborima

Drhtale ruke ili ne, tesko da ce neko vas zaokruziti

Alagić dodaje kako se Toplane iz tehničkih razloga nalaze u pat poziciji te traži razumijevanje građana za ovu situaciju.

"Ako bi ova situacija potrajala i ako bi nam Vlada dala saglasnost, mi bismo mogli nastaviti puštati grijanje. Međutim, ja nisam tehničko lice, ali svakodnevno radim s njima i oni su me upozorili da, ako bismo naglo aktivirali razmontirane dijelove strojeva, mogli bismo napraviti velike komplikacije. Mislim da to nije realna opcija", zaključio je Alagić.
Hladno je.
Redovno plaćam grijanje.
Toplane ne griju.
Toplane su kantonalno preduzeće.
Vladu kantona vodi SDA.

Izjave me ne zanimaju, ovo gore su činjenice.

Dakle, nastranu sva politička prepucavanja, ovo je praktičan svakodnevni život. Plaćaš nešto šta ne dobijaš i trpiš. U suštini si prevaren i opljačkan. Valjda se za prevaru i pljačku odgovorni trebaju kazniti.

Ja sam i inače za to da se glasa po praktičnom životu. Da li je hladno, da li su dugi redovi, da li sudski procesi predugo traju, da li elektroprivreda naplaćuje duple račune, da li često nestaje vode, da li je zdravstvena usluga lako dostupna i kvalitetna, da li ovo ili ono.

Pa kako odoše komunisti sa vlasti znamo ko najduže vodi područje na kojem živim i kakve su navedene usluge.

I to je sve. Nikakva duga priča, samo svakodnevni praktičan život.
bunk

#60828 Re: SDP

Post by bunk »

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60829 Re: SDP

Post by malakh »

Alagić dodaje kako se Toplane iz tehničkih razloga nalaze u pat poziciji te traži razumijevanje građana za ovu situaciju.
nema grijanja i to je to. čovjek traži razumijevanje, jer je sistem za grijanje na remontu. ja stan grijem na struju od jutros.

ne vidim razloga zašto toplane ne traže saglasnost vlade da nastave grijati.

stara izreka kaže, kada ima volje, nađe se i način. u ovom slučaju, volje u toplanama nema.
drug_profi

#60830 Re: SDP

Post by drug_profi »

Koliko znam, remont ne pocinje prije polovice juna upravo radi mogucnosti zshladjenja.
Ali grijanje nije na on/off. Postoje procedure, ali prije svega to ne moze direktor sam odluciti vec mora dobiti nalog ministarstva.
Patton44

#60831 Re: SDP

Post by Patton44 »

malakh wrote: 27/05/2020 19:33
nema grijanja i to je to. čovjek traži razumijevanje, jer je sistem za grijanje na remontu.ja stan grijem na struju od jutros.

ne vidim razloga zašto toplane ne traže saglasnost vlade da nastave grijati.

stara izreka kaže, kada ima volje, nađe se i način. u ovom slučaju, volje u toplanama nema.
:lol:
sumirprimus

#60832 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Vrhunac paradoksa zivota u bosni kad sdaovac kaze bilo kome bando lopovska :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60833 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Chmoljo wrote: 27/05/2020 16:01 Ovaj ce umrijeti ako SDA izgubi jos neku opstinu osim centra.
Brate, ne znam kako da ti ovo ljudski kazem, ali glup si.
drug_profi

#60834 Re: SDP

Post by drug_profi »

Pa realno, nema preciznijeg izraza.
Control panel

#60835 Re: SDP

Post by Control panel »

Sto mu tepas?
Tomahawk11
Globalni moderator

#60836 Re: SDP

Post by Tomahawk11 »

Chmoljo wrote: 27/05/2020 20:56
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» Chmoljo

7 dana
Bosanski_kralj

#60837 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Tomahawk11 wrote: 28/05/2020 08:00
Chmoljo wrote: 27/05/2020 20:56

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» Chmoljo

7 dana
E nek sam i ovo u životu vidio. :D
drug_profi

#60838 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ja cudna vakta, nemres vise nikom ni samar opalit.... :lol:
Akibh

#60839 Re: SDP

Post by Akibh »

Hakiz wrote: 27/05/2020 18:20
Hakiz wrote: 27/05/2020 15:12

Prenesi kantonalnoj vladi da naredi toplanama da uključe grijanje. Ljudima drhte ruke od hladnoće pa će im kliznuti olovka i zaokružiti nekog drugug na izborima

"Ako bi ova situacija potrajala i ako bi nam Vlada dala saglasnost, mi bismo mogli nastaviti puštati grijanje. Međutim, ja nisam tehničko lice, ali svakodnevno radim s njima i oni su me upozorili da, ako bismo naglo aktivirali razmontirane dijelove strojeva, mogli bismo napraviti velike komplikacije. Mislim da to nije realna opcija", zaključio je Alagić.
Hladno je.
Redovno plaćam grijanje.
Toplane ne griju.
Vladu kantona vodi SDA.

Dakle, nastranu sva politička prepucavanja, ovo je praktičan svakodnevni život. Plaćaš nešto šta ne dobijaš i trpiš. U suštini si prevaren i opljačkan. Valjda se za prevaru i pljačku odgovorni trebaju kazniti.

Ja sam i inače za to da se glasa po praktičnom životu. Da li je hladno, da li su dugi redovi, da li sudski procesi predugo traju, da li elektroprivreda naplaćuje duple račune, da li često nestaje vode, da li je zdravstvena usluga lako dostupna i kvalitetna, da li ovo ili ono.

Pa kako odoše komunisti sa vlasti znamo ko najduže vodi područje na kojem živim i kakve su navedene usluge.

za razliku od vas stranackih vojnika, ja nemam problem ebat mater ni sda ni vladi ni kifli ni fahri ni nerki, nikome.

''ako bismo naglo aktivirali razmontirane dijelove strojeva, mogli bismo napraviti velike komplikacije. Mislim da to nije realna opcija''
Ljudi su razmontirali postrojenje i treba vremena da se uopste sastavi, moze vlada naredjivati koliko hoce, grijanja trenutno nema I ne moze biti
Jednostavno
joint union

#60840 Re: SDP

Post by joint union »

Akibh wrote: 28/05/2020 11:01

za razliku od vas stranackih vojnika, ja nemam problem ebat mater ni sda ni vladi ni kifli ni fahri ni nerki, nikome.

''ako bismo naglo aktivirali razmontirane dijelove strojeva, mogli bismo napraviti velike komplikacije. Mislim da to nije realna opcija''
Ljudi su razmontirali postrojenje i treba vremena da se uopste sastavi, moze vlada naredjivati koliko hoce, grijanja trenutno nema I ne moze biti
Jednostavno
Sto ga nisu u januaru razmontirali i remontovali, sad nasli...
Hakiz

#60841 Re: SDP

Post by Hakiz »

Akibh wrote: 28/05/2020 11:01
Hakiz wrote: 27/05/2020 18:20

Hladno je.
Redovno plaćam grijanje.
Toplane ne griju.
Vladu kantona vodi SDA.

Jednostavno
Izgovori.

Kao da radnici toplana ne znaju da ovdje i maj zna biti hladan i čak i snijeg pasti u maju.

Razlozi me ne interesuju, niti moram znati tehnološke procese. Ja im plaćam da griju kada je hladno, ne da traže izgovore zašto ne griju.

Ponoviću: Plaćam grijanje. Hladno je. Grijanja nema. Nema ni mog glasa. Uzrok i posljedica. Bez puno filozofije.

Jednostavno.
putokaz1

#60842 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Toplane status:''Mrtav Hladan'' :-D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60843 Re: SDP

Post by malakh »

@Chmoljo biće da te hakiralo :skoljka:
drug_profi

#60844 Re: SDP

Post by drug_profi »

Još kad bi Hakiz shvatio da ministarstvo mora odobriti grijanje van sezone.
Ali ne uklapa se u cilj postanja.
Roccohljup

#60845 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Koalicija SDA-DF u napadu ;)
Sumnjive transakcije
Afera pranje novca: Šta povezuje SDP, HDZ, firmu iz Širokog Brijega i istragu USKOK-a?
Autor: R. F.
Objavljeno: 27.05.2020. u 16:01
56

FOTO: Muhidin Živojević
Zašto bi firma iz Hrvatske koja je optužena za pranje novca otkupila dugovanja SDP-a BiH i izašla u susret toj stranci na način da se otplata tog duga odgodi? Dani od izbijanja afere prolaze, a niko iz SDP-a BiH još nije ponudio smislen odgovor.

Nakon što je hrvatski USKOK označio firmu Analytics Experts kao glavnog aktera afere u vezi s pranjem novca i utajom poreza u toj zemlji, otkriveno je da SDP BiH duguje toj firmi čak 230.000 KM.
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je, nakon što je ta informacija dospjela u javnost, priznao da ta stranka duguje novac firmi Analytics Experts.
- Nije bilo nikakvih plaćanja od strane SDP-a prema navedenoj firmi do sada. Oni nisu ništa direktno radili za SDP. Otkupili su potraživanja od onih koji su radili za nas i prema kojima smo imali neizvršenih obaveza. Nama je odgovaralo da te obaveze odgodimo i što kasnije platimo – napisao je Nikšić na društvenoj mreži Facebook.

Afera u Hrvatskoj
Zašto je firma za pranje novca otkupila dugove SDP-a: Članovi tvrde da organi stranke nisu donijeli tu odluku
Zanimljivo je da je firma Analytics Experts, koja je povezana i sa firmom supruge bivšeg predsjednika HDZ-a Hrvatske Tomislava Karamarka, osnovana tek uoči Općih izbora u BiH 2018. godine.
Nikšić nije objasnio zašto je Analytics Experts otkupio dugovanja SDP-a, te zašto je izašao u susret SDP-u na način da je odgodio otplatu tih dugovanja. Nije objasnio ni kome je SDP prvobitno dugovao, prije nego što je Analytics Experts otkupio taj dug.
Odgovor na to pitanje se možda može pronaći u finansijskom izvještaju SDP-a za 2018. godinu. Dug koji približno odgovara iznosu kojeg je Analytics Experts otkupio je u tom izvještaju evidentiran prema firmi Promotiv d.o.o. i iznosi 198.164,30 KM. Taj dug je u posljednjem izvještaju za 2018. godinu "nestao", što potvrđuje mogućnost da je upravo taj dug otkupila hrvatska firma osumnjičena za pranje novca.
Firma Promotiv d.o.o. je smještena u Širokom Brijegu. Osnovana je u julu 2018. godine, uoči Općih izbora u našoj zemlji. Na internet stranici te firme se navodi da se bavi iznajmljivanjem autodizalica.

Prema pisanju Transparency Internationala BiH, Promotiv d.o.o. je u 2018. godini imao ukupne prihode od 214.000 KM.
- Zbog svega je ovaj slučaj Transparency international u BIH uputio CIK-u sa zahtjevom da se utvrdi porijeklo ovih potraživanja – navode iz te institucije.
Zašto bi firma iz Širokog Brijega uoči Općih izbora 2018. godine dala gotovo 200.000 KM SDP-u, ostaje nepoznanica koju bi trebao utvrditi CIK ili istražni organi, s obzirom na to da je nemoguće prihvatiti kao razumno objašnjenje da je SDP iznajmljivao autodizalice u toj vrijednosti.
U javnosti se već pojavila informacija da se navodno radi o naknadi za uslugu u vidu kandidovanja Denisa Bećirovića za Predsjedništvo BiH, što je trebalo umanjiti šanse Željka Komšića u utrci sa Draganom Čovićem. U međuvremenu se pojavljuje firma za pranje novca iz Hrvatske, koja je dokazano povezana sa kadrovima HDZ-a BiH, koja na sebe preuzima taj dug i pomjera njegovu otplatu na način da SDP do sada, prema Nikšićevim tvrdnjama, nije isplatio niti jednu konvertibilnu marku.
Iz SDP-a, ne računajući Nikšićevo šturo objašnjenje, za sada ne odgovaraju na medijske upite o ovim sumnjivim transakcijama i dugovanjima.
palermo

#60846 Re: SDP

Post by palermo »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-tra ... /200529142

Naslov baš nije korektan, jer ja ne vidim iz teksta da SDP gtraži hitnu reakciju, nego je traži Vojin Mijatović i gradski odbor SDP-a Banjaluke, ali u svakom slučaju :thumbup:
Kikibombona

#60847 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Je li gospodin dr. Otvoreno psimo aka Rumeni uputio otvoreno pismo povodom pritiska SDA na pravosudne organe?

Da li se ijednom oglasio glede pljacke i cjelokupnog zuluma koji SDA cini?

...

Radi ovakvih kao sto su Rumeni mi ne mozemo skinuti SDA vec 30 godina.
putokaz1

#60848 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da nebude zabune
Neko je objavio tekst ''Denis Bećirević prešao u SD''
Tekst jeste tačan ali nije riječ o Denisu Bećireviću iz Doma Naroda BH već o Denisu Bećirevuću Inžinjeru iz Tuzle
Isto ime i prezime
winpin

#60849 Re: SDP

Post by winpin »

Ovi ne znaju jesu li posli ili dosli.
SDP okrenuo leđa protestima: Članovi dobili instrukcije da ne idu na protestnu šetnju koju je danas organizirao Hadžikadić
Image
Kikibombona

#60850 Re: SDP

Post by Kikibombona »

winpin wrote: 30/05/2020 17:59 Ovi ne znaju jesu li posli ili dosli.
SDP okrenuo leđa protestima: Članovi dobili instrukcije da ne idu na protestnu šetnju koju je danas organizirao Hadžikadić
Image
Jebo im boga majku poganu, radi njih je SDA upropastila nase zivote.

Ljigave gliste kojima je jedino vazno da SDP dobije dovoljno glasova da oni mogu u parlament, da primaju plate za nista. Uopste im nije cilj rusenje SDA sekte.

...

I pogledajte komentare ljudi, ogroman broj je nezadovoljan jer je Nermin Niksic podrzao proteste. Ljudima se gadi SDP radi crne proslosti. Nista dobro za ovaj narod nisu uradili i najzasluzniji su sto SDA vlada 25 godina.

...

I veliki su teret opoziciji. A ovaj smrad je jedan od najzasluznijih zasto je istjeran Damir Niksic, jedadn od rijetkih istinskih opozicionara u SDP-u. Kakve se samo gamadi tu namnozilo.
Post Reply