Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jeza u ledja

#1026 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Tromblon wrote: 26/05/2020 12:25 @Dozer

Ovdje napišeš ljudima da si protiv opresije i represije i gušenja slobode mok3 ti odgovori da ti nema pomoći. Šta god napisao oni imaju stav koji je superiorniji, jači, ozbiljniji, veći, nenadjebiviji.

Evo, ja prvi kažem neću vakcinu protiv korone kad je naprave. Koji će mi kurac. Pogotovo ovu od drugara majkrosofta. Nit je ova korona bauk, nit je vakcina sigurna.

Imam druga, znamo se iz obdaništa. Dobio čovjek sina, divno dijete. Veselo, rastrčano, razdragano. Kao i svi moje generacije drug odrastao sa vakcinama. Vakcinisao dijete jednom, drugi put i treći. I poslije treće valconacije dijete se počelo mijenjati, povlačiti u sebe, zatvarati, prestao komunicirati.

Da skratim priču nakon niza pregleda dijagnpstociran autizam kod djeteta. Zvanično niko nema pojma kako zašto. Tek nekoliko godina kasnije im je jedan dpktor kod kojeg su išli privatno rekao da je to nuspojava vakcine koju je primio. Danas mali ima 13 godina uništen život i uništene živote svojih roditelja kojima je "naređeno" da moraju vakcinisati dijete bez upoznavanja sa mogućim nuspojavama.

Ne mogu napraviti sigurnu vakcinu za našu djecu koju moramo prisilno vakcinisati, a te vakcine se prave i razvijaju jedno 50 godona minimalno i sad će nas ubijediti da će drugar iz majkrosofta to svojom dobrom voljom napraviti za 6-12 mjeseci. Ma mrš u pm.
Ta prica povezivanja vakcina sa autizmom je idiotizam za glupe, zatupljene, neobrazovane i sebicne budale, koja ugrozava milione ljude svojom enormnom kolicinom gluposti.
Tromblon

#1027 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

Bravo majstore. Naklon do poda.
armin071

#1028 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by armin071 »

ultima_palabra wrote: 26/05/2020 19:28
Ovo drugo, prosle godine je bila epidemija pljuskavica u NY zato sto zajednica ortodoksnih Zidova ne vakcinisu djecu. Rasirilo se i na vakcinisane, sto kazes public health emergency. I nista im nisu mogli, pojeo vuk magarca.
Ovo mi je super kod vakcina. Kaze rasirilo se i na ove vakcinisane. Pa zasto onda sluze te vakcine ako ne za zastitu od tih virusa i sl?
CPT

#1029 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Dozer wrote: 26/05/2020 10:59A da, ipak, jos jednom procitas moj postm ovaj put bar s pokusajem razumijevanja...? Ne "neko", nego neko ko nema nikakve veze s onim o cemu prica. Mislim...lik je u IT sektoru, a prica o virusima i farmakologiji...
Mislis kao sto ti to radis? Ili imas i doktorski naziv (iz Travnika naravno)? Za nekog ,ki ne vjeruje u dokumente, diplome i nazive plaho nesto dajes na naziv. :lol:
Dozer

#1030 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

jeza u ledja wrote: 26/05/2020 19:38 Naravno da je OK. Nikako ne shvatam zasto ne bi bilo OK?

Frajer ne zna sta ce s parama, odlucio u nesto korisno za covjecanstvo da ih ulaze, umjesto da ganja curice, kupuje bijesna auta, visi po televiziji na kojekakvim reality showovima.
Nije on jedini koji prognozira pandemije, to su opstepoznate stvari na koje svaki epidemiolog cijelu svoju karijeru upozorava, a sto bi iole inteligentnom covjeku trebalo biti inace poznato - da nas kakav virus uvijek moze safatati (mnogo gori od ovog). To su neki od najvecih problema covjecanstva. Isto vazi za klimatske promjene.

Ne razumijem uopste kojom logikom ti dolazis do svojih, alternativnih, zakljucaka? Osim one - u pitanju je milijarder, mora da je neka mutljavina. :-)
Davno rekoh da licno poznajem 2 milijardera i desetak milionera. Nijedan od njih se ne bakce stvarima izvan svoje branse.

I, po cemu su to moji zakljucci "alternativni", a tvoji ispravni? Covjek filantrop? Super - iskorijeni glad svojim milijardama, Pokloni ih i ulozi za te namjene, a ne za proizvodnju nekakve famozne vakcine u koju ces uloziti 10 milijardi, a onda zaraditi 100. Mislim...daj malo...

CPT, po obicaju, baljezga i ne konta ono sta pise i sta cita. Sve mi se cini da ni ne zna dobro citati... Za razumijevanje odavno znam da mu je vrlo tanko... :facepalm:
CPT

#1031 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Dozer wrote: 26/05/2020 19:55
jeza u ledja wrote: 26/05/2020 19:38 Naravno da je OK. Nikako ne shvatam zasto ne bi bilo OK?

Frajer ne zna sta ce s parama, odlucio u nesto korisno za covjecanstvo da ih ulaze, umjesto da ganja curice, kupuje bijesna auta, visi po televiziji na kojekakvim reality showovima.
Nije on jedini koji prognozira pandemije, to su opstepoznate stvari na koje svaki epidemiolog cijelu svoju karijeru upozorava, a sto bi iole inteligentnom covjeku trebalo biti inace poznato - da nas kakav virus uvijek moze safatati (mnogo gori od ovog). To su neki od najvecih problema covjecanstva. Isto vazi za klimatske promjene.

Ne razumijem uopste kojom logikom ti dolazis do svojih, alternativnih, zakljucaka? Osim one - u pitanju je milijarder, mora da je neka mutljavina. :-)
Davno rekoh da licno poznajem 2 milijardera i desetak milionera. Nijedan od njih se ne bakce stvarima izvan svoje branse.

I, po cemu su to moji zakljucci "alterantivni", a tvoji ispravni? Covjek filantrop? Super - iskorijeni glad svojim milijardama, Pokloni ih i ulozi za te namjene, a ne za proizvodnju nekakve famozne vakcine u koju ces uloziti 10 milijardi, a onda zaraditi 100. Mislim...daj malo...
Jer ti je Google nepoznat...
https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_%26_ ... Foundation

Virusi i vakcine su samo jedna od hiljadu stvari. Poklonio je vec desetine miljardi direktno i stotine miljardi indirektno...
2018 net worth: $90 billion
Amount donated: $41 billion

I skontaj sta je DONACIJA i sta INVESTICIJA. On je novac donirao... ROI se racuna na "donaciju" i kao njegova zarada. :roll:
jeza u ledja

#1032 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/05/2020 15:51 Ne, sumnjiv je kada neko ko upozori da ce se zgrada srusiti, a onda taj isti ima dokazane i javne veze sa izgradnjom zgrada, izdavanjem dozvola, kontrolom kvalitete, statikom i tako dalje. Tada je sumnjiv i to sa realnom osnovom da bude sumnjiv.
Gates nema veze ni sa jednim od ovih stvari, jer ne pricamo o vakcinaciji i vakcinama (koje ne postoje) vec o virusu koji je pobio 350k ljudi za sada.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/05/2020 15:51 Znaci Gates ima, dokazane, veze sa vakcinacijom, WHO, Imperial College Londonom, Faucijem, ulaze u kompanije koje se bave vakcinama, osnovao GAVi ( vakcina alijansu ) i tako dalje.
Vakcina za COVID ne postoji.
Nekog ko je posvetio zivot borbi protiv moguce kataklizme treba pohvaliti, ne upirati prstom jer se nesto na sto je uporozavao desilo, sto je van pameti.

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/05/2020 15:51 Primjer, Moderna inc ( koja se bavi izradom mRNA vakcine ) dobije pola milijarde $ od USA vlade je firma u koju je Gates ulozio, a nisu jedini, ima ih jos nekoliko.

Ne da je sumnjivo, nego je ofirno i ako je tako, kazem ako, onda imamo agendu na djelu u kojoj je on "samo" istureni igrac.
Ne, sumnjivo je samo ljudima koji imaju cudan sistem vrijednosti.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/05/2020 15:51 Takodjer, narativ, a bogme ni mjere ne prestaju nego se i dalje gura socijalna distanca, a sada dolazi contact tracing i to vrlo ozbiljne najave. Naredna stvar je covid free legitimacija bez koje neces moci mnogo toga da uradis, a onda obavezna vakcinacija. To je smijer u kojem se ide.

Da sumiram, covjek najavi virus - desi se, prvi kaze new normal - desi se, prvi kaze covid legitimacije - u dolasku i tako dalje. Ima jos milijardera, ali nijedan od njih nije u glavu prognozirao dolazak virusa, a onda jos veoma tacno i precizno rekao sta ce biti posljedice.

Neko misli da je to sumnjivo, neko misli da nije, a osnova za sumnju blago je receno da ima.

Za kraj, negativni publicitet na drustvenim mrezama je nebitan ako instutucije stoje iza te price, a stoje. Malo kmecanja po forumima i fb je potpuno nebitno.

Sve receno mogu dokazati, tumacenje moze biti drugacije.
Sve stvari koje spominjes opisuju normalan tok jedne moderne globalne pandemije. Ne treba ti finansijski mag da ti to objasni.

Mogu navoditi milion primjera koji su sasvim logicni, kao i ovaj.

Odredjena organizacija financira razvoj tehnologija koje ce se boriti protiv rasta razine okeana, recimo velike brane koje ce zatvarati luke (kakva mescini postoji u Rotterdamu). Nivo mora naraste, priobalna podrucja se potapaju - uleti firma sa ovom razvijenom tehnologijom - i tvojom logikom njih cemo kriviti jer su financirani od organizacija koje promoviraju rast svijesti o klimatskim promjenama.

XY organizacija upozorava na opasnost od rasta hemikalija u nekoj hrani, ulaze pare u razvijanje alternativnog nacina proizvodnje tih prehrambenih proizvoda, jednog dana pocnu se djeca razbolijevati i doktori skontaju da je povezano s tom hemikalijom. Odjednom svi kupuju ove alternativne proizvode. Tvojom logikom - kriva je ta XY organizacija. Govorili su unaprijed, znali sta ce se desiti, najavljivali do u detalje - i oni su krivi?

Ovako mogu do sutra.
Ne da nema logike, nego je nazor formulisano, i vjerovatno promovisano od strane onih kojima takve stvari ne odgovaraju. Upakovano u proizvod i servirano mahom ljudima upravo putem drustvenih mreza (koje ne da nisu bitne, vec su krucijalan medij u sirenju propagande. Jeftin, brz, efektan) dobijaju i formulisu znanje o svijetu (uglavnom sa malo ili vrlo malo formalnog obrazovanja).
armin071

#1033 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by armin071 »

CPT wrote: 26/05/2020 19:59

Virusi i vakcine su samo jedna od hiljadu stvari. Poklonio je vec desetine miljardi direktno i stotine miljardi indirektno...
Pogledaj malo kome je “poklonio” i pogledaj u koliko je on tih organizacija suvlasnik. Na poklone ne mora plaćati porez a u svojoj firmi pravi gubitak. To se u normalnim zemljama zove neofirna utaja poreza.... Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji vjeruju da su kapitalistička đubrad poput Gatesa i Besosa neki dobrotvori a ljudi su te milijarde upravo stekli na izrabljivanju jeftine radne snage, malverzacijama i sl.
CPT

#1034 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

armin071 wrote: 26/05/2020 20:09
CPT wrote: 26/05/2020 19:59

Pogledaj malo kome je “poklonio” i pogledaj u koliko je on tih organizacija suvlasnik. Na poklone ne mora plaćati porez a u svojoj firmi pravi gubitak. To se u normalnim zemljama zove neofirna utaja poreza.... Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji vjeruju da su kapitalistička đubrad poput Gatesa i Besosa neki dobrotvori a ljudi su te milijarde upravo stekli na izrabljivanju jeftine radne snage, malverzacijama i sl.
Pogledaj ti malo kome je sve poklonio... od hrane do reproduktivnog zdravlja, sve redom... 50miljard da bi zaradio sta tacno? Pare koje je vec imao da ne bi platio porez.... Clever! :roll: Toliko uspjesno krije bogatstvo (valjda nema za dobro racunvodostvo) da je prepolovio bogatstvo (donacijama).
jeza u ledja

#1035 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/05/2020 18:24
ultima_palabra wrote: 26/05/2020 17:11
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/05/2020 15:56

Samo zaboravljas jednu stvar da spomenes, vakcine koje se sada "guraju" nisu te vakcine koje sponinjes. Ove nove vakcine su mRNA i DNA vakcine koje su fakticki eksperimentalne ( al doslovno ), bice napravljenje za godinu - dvije maksimalno ( vakcine se inace prave 5 do 10 godina - izvor CNN ) i jos jedan nebitan momenat u cijeloj prici jeste da mRNA i DNA vakcine fakticki mijenjaju genetiku osobe koja ih primi.

Bas divno, zar ne :stidljiv:
RNA vakcine ne mijenjaju genetiku celija organizma. DNA potencijalno da, ali se niko ne bavi time ozbiljno.

http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2015/ ... t-disease/

Druga stvar, Amerika ima najveci broj antivaksera i niko ih ne tjera da ih primaju... ne vidim nacin da ove vakcine budu obavezne.
Jok, ja se bavim :mrgreen:

https://www.cbsnews.com/news/coronaviru ... e-results/

Što se tiče mRNA vakcina, ubacuje se sintetički dio rna virusa direktno u ćeliju. Ne znam kako ti to zoveš, ja to zovem mijenjanjem genetike i eksperimentisanjem. Al su zato jeftine kada budu odobrene, zato ih i guraju toliko :ljulja:

I da budemo jasni, kada neko boluje od raka koji je smrtonosan, takve vakcine su poželjne, jer eventualno mogu pomoći i izliječiti bolest. Protiv korone i korona, takve vakcine su doslovno eksperimentalne i blago rečeno nelogične.

Što se tiče antivaksera, stručnjak za ustavno pravo Alan Dershowitz ( koji je bio advokat Klintonu, Trumpu ) kaže slijedeće:

što se tiče public health-a nemaš nikakva prava, mogu te odvući i prisilno vakcinisati ili strpati u zatvor ako nećeš. Usput, ne mora biti obavezno, ali onda ne možeš raditi određene poslove ili ti dijete ne može da ide u školu ( javnu ili privatnu ) ako nije vakcinisano. To se i dešava što se tiče djece i škole, a fol nije obavezno, a haman da jeste.

Ista stvar se dešava sa contact tracingom, fol volonterski, a prijedlog kaže slijedeće

Image

Image

Washington je u pitanju :stidljiv:

Jednom kad prodje, a gura se, gotovo je, nema vise nazad.
Naravno. Znaci da dodjes sa virusom malih boginja ili kuge, po tebi drzava ili drustvo ne bi trebalo imati pravo da te stavi u karantinu, spuca vakcinu, da tretman, ako on vec postoji? Ili jos nelogicnije, po tebi drzava ne bi trebala imati pravo da onda uprati odakle si dosao, s kim si bio u kontaktu, itd, jer zaboga, tvoje individualno pravo je vazno, nisu vazni zivoti onih koji ce umrijeti zbog njega. :oops:
armin071

#1036 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by armin071 »

CPT wrote: 26/05/2020 20:12
Pogledaj ti malo kome je sve poklonio... od hrane do reproduktivnog zdravlja, sve redom... 50miljard da bi zaradio sta tacno? Pare koje je vec imao da ne bi platio porez.... Clever! :roll: Toliko uspjesno krije bogatstvo (valjda nema za dobro racunvodostvo) da je prepolovio bogatstvo (donacijama).
Jeste sve si u pravu :thumbup:
jeza u ledja

#1037 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 26/05/2020 19:28 Ovo je iz clanka koji sam postavio.

Ovo drugo, prosle godine je bila epidemija pljuskavica u NY zato sto zajednica ortodoksnih Zidova ne vakcinisu djecu. Rasirilo se i na vakcinisane, sto kazes public health emergency. I nista im nisu mogli, pojeo vuk magarca.
Da, to mjesto i ta zajednica su vrlo dobro poznat slucaj. Nece ljudi da se vakcinisu i bolescuga koja je haman stvar proslosti se pojavila u lokalnoj zajednici.

To je protiv njihovog vjerskog prava, jelte. :oops:

Isti slucaj je sa tom zajednicom u Izraelu. Nista ne rade, po cijeli dan se mole, zene radjaju po 20 djece, ponasaju se kao da ne zive u istoj drzavi.

Njihovo pravo, zaboga. :oops:
jeza u ledja

#1038 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Dozer wrote: 26/05/2020 19:55

I, po cemu su to moji zakljucci "alternativni", a tvoji ispravni? Covjek filantrop? Super - iskorijeni glad svojim milijardama, Pokloni ih i ulozi za te namjene, a ne za proizvodnju nekakve famozne vakcine u koju ces uloziti 10 milijardi, a onda zaraditi 100. Mislim...daj malo...

CPT, po obicaju, baljezga i ne konta ono sta pise i sta cita. Sve mi se cini da ni ne zna dobro citati... Za razumijevanje odavno znam da mu je vrlo tanko... :facepalm:
Licno poznajes 2 milijardera. :D Svaka cast, na svijetu ih ima samo 2000. Ne razumijem kakve veze ima s temom to koga ti poznajes i cim se bave, no otkricu ti jednu tajnu - mnogi milijarderi se ne "bave svojom bransom". Sta znaci uopste "bransa". To ono, zavrsis fakultet, bavis se svojom bransom? Ima svakakvih milijardera, a neki od njih se ne bave apsolutno nicim osim trosenja para.

Ja ne donosim zakljucke, samo govorim o faktima. Ti te, fakte, ili preskaces ili interpretiras suprotno od onog sto oni govore.
Koliko znam fondacija jedino i sto radi je poklanja pare, s tim sto to nekome poput tebe ocigledno je toliko strano da ne razumijes uopste kako fondacije funkcionisu, pa mislis da se pare "poklanjaju da se iskorjenila glad".

Na koji nacin Gates "zaradjuje od vakcine"? Napisi u 2 recenice?

Ti si onaj sto je pisao da si htio nesto donirati njegovoh fondaciji jelde? Sad pricas o poznavanju milijardera. Sve mi se cini da je prica s tobom gubljenje vremena.
jeza u ledja

#1039 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Ovdje napišeš ljudima da si protiv opresije i represije i gušenja slobode mok3 ti odgovori da ti nema pomoći. Šta god napisao oni imaju stav koji je superiorniji, jači, ozbiljniji, veći, nenadjebiviji.

Evo, ja prvi kažem neću vakcinu protiv korone kad je naprave. Koji će mi kurac. Pogotovo ovu od drugara majkrosofta. Nit je ova korona bauk, nit je vakcina sigurna.

Imam druga, znamo se iz obdaništa. Dobio čovjek sina, divno dijete. Veselo, rastrčano, razdragano. Kao i svi moje generacije drug odrastao sa vakcinama. Vakcinisao dijete jednom, drugi put i treći. I poslije treće valconacije dijete se počelo mijenjati, povlačiti u sebe, zatvarati, prestao komunicirati.

Da skratim priču nakon niza pregleda dijagnpstociran autizam kod djeteta. Zvanično niko nema pojma kako zašto. Tek nekoliko godina kasnije im je jedan dpktor kod kojeg su išli privatno rekao da je to nuspojava vakcine koju je primio. Danas mali ima 13 godina uništen život i uništene živote svojih roditelja kojima je "naređeno" da moraju vakcinisati dijete bez upoznavanja sa mogućim nuspojavama.

Ne mogu napraviti sigurnu vakcinu za našu djecu koju moramo prisilno vakcinisati, a te vakcine se prave i razvijaju jedno 50 godona minimalno i sad će nas ubijediti da će drugar iz majkrosofta to svojom dobrom voljom napraviti za 6-12 mjeseci. Ma mrš u pm.
Dijete udari kamion nakon primanja vakcine. Zakljucak - kriva je vakcina.

To je nivo tvog rezonovanja.

PS: I jos nesto. Vecini djece kojim je dijagnoziran autizam daleko od toga da je "zivot unisten". Kako njima tako i njihovim roditeljima. Cak sta vise, ljudi sa autizmom mogu zivjeti vrlo uspjesan zivot. Ako se ne varam upravo je Bill Gates jedan od ljudi za koje se sumnja da ima neku formu autizma.
Tromblon

#1040 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

jeza u ledja wrote: 26/05/2020 20:54

PS: I jos nesto. Vecini djece kojim je dijagnoziran autizam daleko od toga da je "zivot unisten". Kako njima tako i njihovim roditeljima. Cak sta vise, ljudi sa autizmom mogu zivjeti vrlo uspjesan zivot. Ako se ne varam upravo je Bill Gates jedan od ljudi za koje se sumnja da ima neku formu autizma.
Opet si ubo u sridu. Jebote vi raskrinkavači nemate druge polazne tačke od podsmjeha, nipodoštavanja i potpunog negiranja i dezavuisanja. Primjer ti je za 10.

P. S. Lako je naprđivati sa distance šta je i kako može.
jeza u ledja

#1041 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Tromblon wrote: 26/05/2020 21:02

Opet si ubo u sridu. Jebote vi raskrinkavači nemate druge polazne tačke od podsmjeha, nipodoštavanja i potpunog negiranja i dezavuisanja. Primjer ti je za 10.

Da, lako je. Ti naprdjujes sa distance. :wink:

I za ovo sto ti pises jedino zasluzujes podsmjeh i nipodstavanje, jer pises notorne gluposti.
Tromblon

#1042 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

jeza u ledja wrote: 26/05/2020 21:08
Tromblon wrote: 26/05/2020 21:02

Da, lako je. Ti naprdjujes sa distance. :wink:

I za ovo sto ti pises jedino zasluzujes podsmjeh i nipodstavanje, jer pises notorne gluposti.
Ne kontam koji se kurac onda javljaš i glumiš poklopac.
DEMONIKA

#1043 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

osobu udari auto nakon što je zaražen covidom, zaključak - kriv je covid
i tako se isti zaključci koriste u različite svrhe, za manipulaciju, uz običaj da se ismijavaju ako ih upotrijebe neistomišljenici :mrgreen:
jeza u ledja wrote: 26/05/2020 20:54 PS: I jos nesto. Vecini djece kojim je dijagnoziran autizam daleko od toga da je "zivot unisten". Kako njima tako i njihovim roditeljima. Cak sta vise, ljudi sa autizmom mogu zivjeti vrlo uspjesan zivot.
ovo bi bilo suvišno komentirati
a i ti bi se trebao suzdržati takvih izjava ako nisi proveo godine brinući se kao roditelj o osobi kojoj je dijagnosticiran autizam, pa imaš iskustvo iz prve ruke
mO k3

#1044 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by mO k3 »

@Tromblon

Zamolio bih te da prestaneš pisati gluposti jednostavno te tvoje price ne piju vodu

Autizam , vakcina ovo ono ....
ps:
Trebalo bi se malo pozabaviti mentalnim sklopovima koji su skloni teorijama zavjera , jesu li sposobni živjeti u zajednici
mO k3

#1045 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by mO k3 »

DEMONIKA wrote: 26/05/2020 21:13 osobu udari auto nakon što je zaražen covidom, zaključak - kriv je covid
i tako se isti zaključci koriste u različite svrhe, za manipulaciju, uz običaj da se ismijavaju ako ih upotrijebe neistomišljenici :mrgreen:
jeza u ledja wrote: 26/05/2020 20:54 PS: I jos nesto. Vecini djece kojim je dijagnoziran autizam daleko od toga da je "zivot unisten". Kako njima tako i njihovim roditeljima. Cak sta vise, ljudi sa autizmom mogu zivjeti vrlo uspjesan zivot.
a i ti bi se trebao suzdržati takvih izjava ako nisi proveo godine brinući se kao roditelj o osobi kojoj je dijagnosticiran autizam, pa imaš iskustvo iz prve ruke
Neću da ga branim , ali vakcina i autizam u jednu rečenicu ??
Tromblon

#1046 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

mO k3 wrote: 26/05/2020 21:30 @Tromblon

Zamolio bih te da prestaneš pisati gluposti jednostavno te tvoje price ne piju vodu

ps:
Trebalo bi se malo pozabaviti mentalnim sklopovima koji su skloni teorijama zavjera , jesu li sposobni živjeti u zajednici
Vidim da si ti jedino sposoban živjeti u zajednici klimača glava. Blago vama kad isto mislite, lako vam je brate. Ipak, nekad treba i razmisliti o nečemu, propitati, pogledati, a ne slijepo vjerovati.

I kad me tako lijepo zamoliš samo dobijem još veći poriv da pišem. Znaš ono "rebel attitude", ali sumnjam da znaš jer se mogu kladiti da se u životu nikad nisi pobunio protiv bilo čega.
jeza u ledja

#1047 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

DEMONIKA wrote: 26/05/2020 21:13 osobu udari auto nakon što je zaražen covidom, zaključak - kriv je covid
Kakvih izjava? Kakvu sam ja dao izjavu koje bih se trebao suzdrzati? Da zivot ljudi s autizmom nije nuzno "unisten"? Sta ti vidis lose u toj izjavi?

Ja trebam biti roditelj osobe kojoj je dijagnosticiran autizam, a tvoj kolega iznad moze imati samo prijatelje s autistickim djetetom da bi izlacio naucno-fantasticne dijagnoze?

Nisam roditelj takvog djeteta, no imam slucaj u blizoj porodici. I itekako znam kako je. Roditelji tog djeteta bi ovom Tromblonu usi iscupali za gluposti koje pise, sluzeci se tudjom mukom radi palamudjenja. Znam takodje i slucaj vrlo bliskih porodicnih prijatelja s cijom djecom sam odrastao.

I ne, ne mislim da me to cini jedinim kompetentnim da pricam o autizmu. Znam samo da onom ko o njemu ne zna nista, ko nije u stanju otvoriti jednu knjigu, jedan valjan izvor i razumjeti sta u njemu sta pise - nije kompetentan da govori. Ne samo o tome, vec o bilo cemu o cemu nije sposoban razmisljati s mozgom.

Sto se tice dijagnoze uzroka smrti, ona je u nekim slucajevima dubiozna, to se slazem. No isto se radi i sa godisnjim procjenama umrlih od gripe, pa se niko na to ne osvrce. No ovdje se radi ipak o malo poznatom virusu, ne o bolesti koja se istrazuje decenijama i vakcinama koje postoje i duze.

Protivljenje, ili zabrinutost nekvalitetnim lijekovima, ukljucujuci i vakcine, je razumljiva. No protivljenje vakcinama, kao i uspostavljanje veza izmedju bolesti koje nemaju veze s vakcinama generalno je teski idiotizam. Idiotizam koji se siri svijetom, kao i ova pandemija i dovodi u opasnost milione djece jer se ovakav idiotizam siri sve do vodecih ljudi u svijetu.
jeza u ledja

#1048 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Tromblon wrote: 26/05/2020 21:11 Ne kontam koji se kurac onda javljaš i glumiš poklopac.
Nista ti ne kontas.
Tromblon

#1049 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

jeza u ledja wrote: 26/05/2020 21:47
Tromblon wrote: 26/05/2020 21:11 Ne kontam koji se kurac onda javljaš i glumiš poklopac.
Nista ti ne kontas.
Mislim, samo si mi tužan. Pogotovo u odgovoru Demoniki. Da se koristim i naslađujem tuđom mukom zbog palamuđenja. Tebi treb izvući uši zbog ovog i još jednu vaspitno-popravnu opalit da ti se glava okrene sram da te bude.
mO k3

#1050 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by mO k3 »

Tromblon wrote: 26/05/2020 21:35
mO k3 wrote: 26/05/2020 21:30 @Tromblon

ps:
Vidim da si ti jedino sposoban živjeti u zajednici klimača glava. Blago vama kad isto mislite, lako vam je brate. Ipak, nekad treba i razmisliti o nečemu, propitati, pogledati, a ne slijepo vjerovati.

I kad me tako lijepo zamoliš samo dobijem još veći poriv da pišem. Znaš ono "rebel attitude", ali sumnjam da znaš jer se mogu kladiti da se u životu nikad nisi pobunio protiv bilo čega.

Post Reply