Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mO k3

#1001 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by mO k3 »

Diwan wrote: 26/05/2020 08:22
Dozer wrote: 25/05/2020 23:47 Ja mislim da ti nisi ozenjen.... Znas kako znam? Tesko da postoji zena koja bi mogla istrpiti toliku kolicinu nebuloza i tezine od jednog insana... Fakat si naporan do bola. Hajd' bye. Slobodno keep srat', naravno.
Dozer,
jedan drugarski savjet.
Nemoj se ' ganjat' s ljudima da bi im nešto dokazao, jer ne vrijedi. 'Oni su gluhi, slijepi ....'

To su ljudi kojima vlada sujeta i ego i koji nisu sposobni i spremni da se mjenjaju i da usvajaju novo gradivo osim onog što ih je sistem naučio.
Neki to jednostavno ne mogu podnijeti, a drugi nisu sposobni, a najviše je bezobraznih. To je kategorija gdje se nalaze Novalić, Fikret kojim se hebe za istinu ili njihovu odgovornost za ono što rade, a odgovornost je i svaka riječ koju napišeš i svaka istinu koju negiraš.
A ti u koju kategoriju spadas ??

Nemoj biti toliko bezobrazan , fakat si naporan
CPT

#1002 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Trafalgar Law wrote: 26/05/2020 07:47 Vjerujem kako svaki košiluk ima jednu ovakvu budalu.

Bile čipiraj ovo pod hitno da čovjek ne može ni rahat halu otići, a da on to ne zna. :D
svaka 5g ploca ima tv modulator i scart out... :-) :lol: a pakuju se u kutije od tv-boxa iz 90 devedestih (koja se nalazi na haubi kombija pored njega) :-) :lol:
SmokingMan

#1003 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by SmokingMan »

CPT wrote: 26/05/2020 08:51
Trafalgar Law wrote: 26/05/2020 07:47 Vjerujem kako svaki košiluk ima jednu ovakvu budalu.

Bile čipiraj ovo pod hitno da čovjek ne može ni rahat halu otići, a da on to ne zna. :D
svaka 5g ploca ima tv modulator i scart out... :-) :lol: a pakuju se u kutije od tv-boxa iz 90 devedestih (koja se nalazi na haubi kombija pored njega) :-) :lol:
Jedna od većih blamova sljedbenika besposličarske ideje. Srbi su ludi za ovakvim razbibrigama, ne mogu se požaliti kako već nemaju kadrova za medijskih istupa. :D

Ali meni je opet zabavno sa njima. :D
Dozer

#1004 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

jeza u ledja wrote: 26/05/2020 01:28
Dozer wrote: 25/05/2020 22:46 To sto tebe licno neka prica ne zanima, niposto ne znaci da ona u sebi nema istine.
To sto je neko milijarder takodjer ne znaci nista. Ali, kada se neki milijarder zakaci za nesto s cim nema apsolutno nikakve veze u zivotu (Gates - virusi - vakcine), i pri tome jos drzi vaz o tome i najavljuje stvari koje se nekoliko mjeseci kasnije pocnu desavati - to vec debelo smrdi.
Dakle, lik koji nikad nije zavrsio fakultet, koji je na prevaru dosao do necega na cemu je onda stekao miljarde, i koji se uveliko zadao u pricu o svemu ovome dosta prije nego se ista od ovoga i pocelo desavati, a zatim, i to opet na bazi "predvidjanja" (karantini i rad od kuce, kao i skolovanje od kuce) za samo 5-6 mjeseci zaradio dodatne milijarde....sta reci, a da oni koji zmire na oba oka pokusaju bar proskiljiti na bar jedno...
Imate li uopste predstavu koliko je kompjutera kupljeno sirom svijeta u proteklih 6 mjeseci? Samo u BiH ih je kupljeno preko 5.000, i to bez tableta, samo PC varijante (laptop ili desktop). Za svaki od njih je potreban i WIN OS, kao i Office paket. Win 10 Home kosta 200 KM, Office je i skuplji, ali njega uglavnom djeca krekuju. Microsoft u BiH, koliko je meni poznato (a poznato mi je), cak ni organizacijama koje su kupovale racunare da bi ih donirali djeci nije zelio donirati Win OS. 5.000 x 200 = 1.000.000 KM. Samo u BiH, i samo za ovaj software. Toliko o "filantropiji".
Znaci kada neko upozori da ce se zgrada srusiti - on je sumnjiv kad se zgrada srusi.
Kad neko upozori da ce se klima promjeniti - on ce biti sumnjiv kad se klima promjeni.
Kad neko upozori da ces upasti u saht ako nastavis tom ulicom - bice sumnjiv kad zavrsis u govnima.

Nema sta, logika ti je za deset. :thumbup:
A da, ipak, jos jednom procitas moj postm ovaj put bar s pokusajem razumijevanja...? Ne "neko", nego neko ko nema nikakve veze s onim o cemu prica. Mislim...lik je u IT sektoru, a prica o virusima i farmakologiji... To ti dodje kao da CPT pocne pricati o nuklearnoj fizici i teoriji struna...
Naravno, nije problem pricati ovako, ali kada o tome pricas na strucnim skupovima na kojima sjede virolozi, epidemiolozi i ostali strucnjaci iz branse s kojom ti nema nikakve veze, ali si tu samo radi toga sto ne znas sta ces s parama i jer finansiras ove druge na razne nacine, i kada jos ti kao takav prognoziras stvari koje se ubrzo pocnu desavati... To je za tebe sve OK? Super ako je tako...
Tromblon

#1005 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

@Dozer

Ovdje napišeš ljudima da si protiv opresije i represije i gušenja slobode mok3 ti odgovori da ti nema pomoći. Šta god napisao oni imaju stav koji je superiorniji, jači, ozbiljniji, veći, nenadjebiviji.

Evo, ja prvi kažem neću vakcinu protiv korone kad je naprave. Koji će mi kurac. Pogotovo ovu od drugara majkrosofta. Nit je ova korona bauk, nit je vakcina sigurna.

Imam druga, znamo se iz obdaništa. Dobio čovjek sina, divno dijete. Veselo, rastrčano, razdragano. Kao i svi moje generacije drug odrastao sa vakcinama. Vakcinisao dijete jednom, drugi put i treći. I poslije treće valconacije dijete se počelo mijenjati, povlačiti u sebe, zatvarati, prestao komunicirati.

Da skratim priču nakon niza pregleda dijagnpstociran autizam kod djeteta. Zvanično niko nema pojma kako zašto. Tek nekoliko godina kasnije im je jedan dpktor kod kojeg su išli privatno rekao da je to nuspojava vakcine koju je primio. Danas mali ima 13 godina uništen život i uništene živote svojih roditelja kojima je "naređeno" da moraju vakcinisati dijete bez upoznavanja sa mogućim nuspojavama.

Ne mogu napraviti sigurnu vakcinu za našu djecu koju moramo prisilno vakcinisati, a te vakcine se prave i razvijaju jedno 50 godona minimalno i sad će nas ubijediti da će drugar iz majkrosofta to svojom dobrom voljom napraviti za 6-12 mjeseci. Ma mrš u pm.
Dozer

#1006 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Vakcina s digitalnim potpisom. Sam doticni je rekao da mu je to cilj.
A znam i ja za vise od 10 slucajeva koji su se desili djeci prije 10-ak godina ovdje. Zena nosila uzorke u Italiju na testiranje i potvrdjeno trovanje teskim metalima. I tuzbe se podnijele, ali nikad nisu izasle iz ladica naseg tuzilastva.
Tromblon

#1007 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

Moj drug je išao u Njemačku i količina aluminijskih čestica mu kod djeteta bila xxx, a znamo koliko je aluminijum zdrav za ljudsko tijelo.
laik1981

#1008 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by laik1981 »

Nijedna vakcina nije 100% sigurna i bezopasna, ali kada stavis tas na vagu prevagne korisnost vakcine u odnosu na rizike od komplikacija.. Ovo govorim za ove redovne vakcinacije kod djece.. Koliko god je slucajeva sa nus pojavama, puno vise slucajeva je sa nekim problememima zbog nevakcinacije.. Moje dijete je primilo svaku i svaki put sam bio kao na iglama danima i prije i posle kada ju je primio.. Nije mi bilo nimalo svejedno, a nisam nikakav panicar..

Ja sam apsolutno za tu redovnu vakcinaciju kod djece, ali isto tako razumijem otpor onih koji su imali iskustva sa nezeljenim nus pojavama.. Haj ti roditelju nekog djeteta koje je imalo teze nus pojave dokazi da drugo dijete treba vakcinisati i da je to dobro za njega..

A znam i dosta zdravstvenih radnika koji nisu vakcinisali svoju djecu.. Pitajte Iman, kcerku Farisa Gavrankapetanovica, zasto njen otac nije dopustio da primi i jednu vakcinu..

Mi smo ovdje u jos podredjenijem polozaju jer ne znamo ni kakvog su kvaliteta te vakcine.. Nije samo do vakcine.. Ima i do toga ko je proizvodi, ko kontrolise kvalitet, itd.. Ovdje je sve nakrivo nasadjeno..
ultima_palabra

#1009 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

Postoji validna teorija da zemlje koje su radile BCG vakcinisanje imaju visestruko manju stopu smrtnosti i hospitalizacija. Najbolje se vidi na primjeru Spanije i Portugala (prvi nisu radili BCG, drugi jesu).
Diwan

#1010 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Diwan »

Evo i Nestorović, kojeg ovi pro korona razapinju, veli javno da ne bi primio Gatesovu vakcinu. Pored toga se dotakao i ovog virusa kao bioškog oružja što svakako jeste.

Mnoge stvari su jasne kao dan ovdje, i to odavno, ko ima oči i samo se jedna te ista priča vrti u krug. Ipak ima pomaka u prihvatanju realnosti korone i sve više ljudi razumije o ečmu se radi, na ulici, u razgovora sa komšijama, poznanicima. Par nekih likova s foruma misli da su oni relevatni kad se tiče istina i realnost.

Inače imam jedno 10 takvih mediokriteta na ban listi :lol: :mrgreen:
CPT

#1011 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Dozer wrote: 26/05/2020 12:33 Vakcina s digitalnim potpisom. Sam doticni je rekao da mu je to cilj.
A znam i ja za vise od 10 slucajeva koji su se desili djeci prije 10-ak godina ovdje. Zena nosila uzorke u Italiju na testiranje i potvrdjeno trovanje teskim metalima. I tuzbe se podnijele, ali nikad nisu izasle iz ladica naseg tuzilastva.
Ne, to doticni NIJE rekao. Doticni je vise puta objasnio i svakome sa pribliznim znanjem materije zna sta se misli. Vecina EU populacije taj "potpis" vec ima u formi zdrastvene kartice.

Ljudi koji prime vakcinu (ako je bude) moraju imati neki dokaz da su primili vakcinu... Mogu taj dokaz tetovirati na celo, udarati pecate u knjizicu (koja ce se negdje valjda voditi u digitalnoj formi?!?!) ili ces tu formu imati kdo sebe. Sto vec svakako imas tj. imamo.

Ne siris gluposti i detalje evo detaljno sa Reutorsove stranice sa originalnim citatom:

Ili sa Reutorsove stranice:
False claim: Bill Gates planning to use microchip implants to fight coronavirus
A viral claim on social media says Bill Gates is planning to use microchip implants to fight the coronavirus. Most of the posts say Gates will “launch human-implantable capsules that have ‘digital certificates’ which can show who has been tested for the coronavirus and who has been vaccinated against it.” The claim has been shared at least 1,000 times on Facebook ( here , bit.ly/3aoVnIV , here ) and at least 3,600 times on Twitter, as of March 27, 2020 ( here , here , here ).

Gates did mention the possibility of having a “digital certificate” for health records “eventually,” but he did not say these certificates would be “microchip implants.” This was the Reddit exchange:

“Q: What changes are we going to have to make to how businesses operate to maintain our economy while providing social distancing?

Bill Gates: The question of which businesses should keep going is tricky. Certainly, food supply and the health system. We still need water, electricity and the internet. Supply chains for critical things need to be maintained. Countries are still figuring out what to keep running. Eventually we will have some digital certificates to show who has recovered or been tested recently or when we have a vaccine who has received it.”

When asked about the claim, the Bill and Melinda Gates Foundation told Reuters, “The reference to ‘digital certificates’ relates to efforts to create an open source digital platform with the goal of expanding access to safe, home-based testing.”

IBM describes a digital certificate as an “electronic document” used to identify an individual, and associate the identity with a public key. Like a driver’s license or a passport, it provides proof of a person’s identity ( here ).
CPT

#1012 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Diwan wrote: 26/05/2020 15:02 Evo i Nestorović, kojeg ovi pro korona razapinju, veli javno da ne bi primio Gatesovu vakcinu. Pored toga se dotakao i ovog virusa kao bioškog oružja što svakako jeste.

Mnoge stvari su jasne kao dan ovdje, i to odavno, ko ima oči i samo se jedna te ista priča vrti u krug. Ipak ima pomaka u prihvatanju realnosti korone i sve više ljudi razumije o ečmu se radi, na ulici, u razgovora sa komšijama, poznanicima. Par nekih likova s foruma misli da su oni relevatni kad se tiče istina i realnost.

Inače imam jedno 10 takvih mediokriteta na ban listi :lol: :mrgreen:
A jesi nasao referencu, sa njim se sprda bar vecina Srbije ako ne i Balkana....

Samo upisi njegovo ime na YT :-)

Znaci slobodno u soping, i to u Italiju jer ce tamo da bude* bla bla.... I tako je bilo :-)
Last edited by CPT on 26/05/2020 15:16, edited 1 time in total.
dale cooper

#1013 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by dale cooper »

Nestorović aka stand up koroničar. :lol: :mrgreen:
CPT

#1014 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

dale cooper wrote: 26/05/2020 15:15 Nestorović aka stand up koroničar. :lol: :mrgreen:
Nasmijesniji virus (sto on zapravo jeste (tm)) je bzv i slobodno mozes u soping... U Italiju.... Zajebano neko "biolosko oruzje". :lol:
mO k3

#1015 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by mO k3 »

Tromblon wrote: 26/05/2020 12:25 @Dozer

Ovdje napišeš ljudima da si protiv opresije i represije i gušenja slobode mok3 ti odgovori da ti nema pomoći. Šta god napisao oni imaju stav koji je superiorniji, jači, ozbiljniji, veći, nenadjebiviji.

Evo, ja prvi kažem neću vakcinu protiv korone kad je naprave. Koji će mi kurac. Pogotovo ovu od drugara majkrosofta. Nit je ova korona bauk, nit je vakcina sigurna.

Imam druga, znamo se iz obdaništa. Dobio čovjek sina, divno dijete. Veselo, rastrčano, razdragano. Kao i svi moje generacije drug odrastao sa vakcinama. Vakcinisao dijete jednom, drugi put i treći. I poslije treće valconacije dijete se počelo mijenjati, povlačiti u sebe, zatvarati, prestao komunicirati.

Da skratim priču nakon niza pregleda dijagnpstociran autizam kod djeteta. Zvanično niko nema pojma kako zašto. Tek nekoliko godina kasnije im je jedan dpktor kod kojeg su išli privatno rekao da je to nuspojava vakcine koju je primio. Danas mali ima 13 godina uništen život i uništene živote svojih roditelja kojima je "naređeno" da moraju vakcinisati dijete bez upoznavanja sa mogućim nuspojavama.

Ne mogu napraviti sigurnu vakcinu za našu djecu koju moramo prisilno vakcinisati, a te vakcine se prave i razvijaju jedno 50 godona minimalno i sad će nas ubijediti da će drugar iz majkrosofta to svojom dobrom voljom napraviti za 6-12 mjeseci. Ma mrš u pm.
jeli ti sam vjerujes ovome sranju , ali bukvalno big shit koji pises ??

:shock: :?
CPT

#1016 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

dale cooper wrote: 26/05/2020 15:15 Nestorović aka stand up koroničar. :lol: :mrgreen:
Koronicar be like...
Image

Al necu vakcinu za bezopasan virus tj. biolosko oruzje* (tm).
Last edited by CPT on 26/05/2020 15:53, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#1017 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

jeza u ledja wrote: 26/05/2020 01:28
Dozer wrote: 25/05/2020 22:46 To sto tebe licno neka prica ne zanima, niposto ne znaci da ona u sebi nema istine.
To sto je neko milijarder takodjer ne znaci nista. Ali, kada se neki milijarder zakaci za nesto s cim nema apsolutno nikakve veze u zivotu (Gates - virusi - vakcine), i pri tome jos drzi vaz o tome i najavljuje stvari koje se nekoliko mjeseci kasnije pocnu desavati - to vec debelo smrdi.
Dakle, lik koji nikad nije zavrsio fakultet, koji je na prevaru dosao do necega na cemu je onda stekao miljarde, i koji se uveliko zadao u pricu o svemu ovome dosta prije nego se ista od ovoga i pocelo desavati, a zatim, i to opet na bazi "predvidjanja" (karantini i rad od kuce, kao i skolovanje od kuce) za samo 5-6 mjeseci zaradio dodatne milijarde....sta reci, a da oni koji zmire na oba oka pokusaju bar proskiljiti na bar jedno...
Imate li uopste predstavu koliko je kompjutera kupljeno sirom svijeta u proteklih 6 mjeseci? Samo u BiH ih je kupljeno preko 5.000, i to bez tableta, samo PC varijante (laptop ili desktop). Za svaki od njih je potreban i WIN OS, kao i Office paket. Win 10 Home kosta 200 KM, Office je i skuplji, ali njega uglavnom djeca krekuju. Microsoft u BiH, koliko je meni poznato (a poznato mi je), cak ni organizacijama koje su kupovale racunare da bi ih donirali djeci nije zelio donirati Win OS. 5.000 x 200 = 1.000.000 KM. Samo u BiH, i samo za ovaj software. Toliko o "filantropiji".
Znaci kada neko upozori da ce se zgrada srusiti - on je sumnjiv kad se zgrada srusi.
Kad neko upozori da ce se klima promjeniti - on ce biti sumnjiv kad se klima promjeni.
Kad neko upozori da ces upasti u saht ako nastavis tom ulicom - bice sumnjiv kad zavrsis u govnima.

Nema sta, logika ti je za deset. :thumbup:
Ne, sumnjiv je kada neko ko upozori da ce se zgrada srusiti, a onda taj isti ima dokazane i javne veze sa izgradnjom zgrada, izdavanjem dozvola, kontrolom kvalitete, statikom i tako dalje. Tada je sumnjiv i to sa realnom osnovom da bude sumnjiv.

Znaci Gates ima, dokazane, veze sa vakcinacijom, WHO, Imperial College Londonom, Faucijem, ulaze u kompanije koje se bave vakcinama, osnovao GAVi ( vakcina alijansu ) i tako dalje.

Primjer, Moderna inc ( koja se bavi izradom mRNA vakcine ) dobije pola milijarde $ od USA vlade je firma u koju je Gates ulozio, a nisu jedini, ima ih jos nekoliko.

Ne da je sumnjivo, nego je ofirno i ako je tako, kazem ako, onda imamo agendu na djelu u kojoj je on "samo" istureni igrac.

Takodjer, narativ, a bogme ni mjere ne prestaju nego se i dalje gura socijalna distanca, a sada dolazi contact tracing i to vrlo ozbiljne najave. Naredna stvar je covid free legitimacija bez koje neces moci mnogo toga da uradis, a onda obavezna vakcinacija. To je smijer u kojem se ide.

Da sumiram, covjek najavi virus - desi se, prvi kaze new normal - desi se, prvi kaze covid legitimacije - u dolasku i tako dalje. Ima jos milijardera, ali nijedan od njih nije u glavu prognozirao dolazak virusa, a onda jos veoma tacno i precizno rekao sta ce biti posljedice.

Neko misli da je to sumnjivo, neko misli da nije, a osnova za sumnju blago je receno da ima.

Za kraj, negativni publicitet na drustvenim mrezama je nebitan ako instutucije stoje iza te price, a stoje. Malo kmecanja po forumima i fb je potpuno nebitno.

Sve receno mogu dokazati, tumacenje moze biti drugacije.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 26/05/2020 16:04, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#1018 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

ultima_palabra wrote: 26/05/2020 15:00 Postoji validna teorija da zemlje koje su radile BCG vakcinisanje imaju visestruko manju stopu smrtnosti i hospitalizacija. Najbolje se vidi na primjeru Spanije i Portugala (prvi nisu radili BCG, drugi jesu).
Samo zaboravljas jednu stvar da spomenes, vakcine koje se sada "guraju" nisu te vakcine koje sponinjes. Ove nove vakcine su mRNA i DNA vakcine koje su fakticki eksperimentalne ( al doslovno ), bice napravljenje za godinu - dvije maksimalno ( vakcine se inace prave 5 do 10 godina - izvor CNN ) i jos jedan nebitan momenat u cijeloj prici jeste da mRNA i DNA vakcine fakticki mijenjaju genetiku osobe koja ih primi.

Bas divno, zar ne :stidljiv:
ultima_palabra

#1019 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/05/2020 15:56
ultima_palabra wrote: 26/05/2020 15:00 Postoji validna teorija da zemlje koje su radile BCG vakcinisanje imaju visestruko manju stopu smrtnosti i hospitalizacija. Najbolje se vidi na primjeru Spanije i Portugala (prvi nisu radili BCG, drugi jesu).
Samo zaboravljas jednu stvar da spomenes, vakcine koje se sada "guraju" nisu te vakcine koje sponinjes. Ove nove vakcine su mRNA i DNA vakcine koje su fakticki eksperimentalne ( al doslovno ), bice napravljenje za godinu - dvije maksimalno ( vakcine se inace prave 5 do 10 godina - izvor CNN ) i jos jedan nebitan momenat u cijeloj prici jeste da mRNA i DNA vakcine fakticki mijenjaju genetiku osobe koja ih primi.

RNA vakcine ne mijenjaju genetiku celija organizma. DNA potencijalno da, ali se niko ne bavi time ozbiljno.

http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2015/ ... t-disease/

Druga stvar, Amerika ima najveci broj antivaksera i niko ih ne tjera da ih primaju... ne vidim nacin da ove vakcine budu obavezne.
Tromblon

#1020 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

mO k3 wrote: 26/05/2020 15:30
Tromblon wrote: 26/05/2020 12:25 @Dozer

jeli ti sam vjerujes ovome sranju , ali bukvalno big shit koji pises ??

:shock: :?
Ne znam na koji dio misliš?
Ako su tebi TRI upropaštena ljudska života sranje aferim momčino. Svaka ti čast.
cvrčak_na_hedonizmu

#1021 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

ultima_palabra wrote: 26/05/2020 17:11

RNA vakcine ne mijenjaju genetiku celija organizma. DNA potencijalno da, ali se niko ne bavi time ozbiljno.

Druga stvar, Amerika ima najveci broj antivaksera i niko ih ne tjera da ih primaju... ne vidim nacin da ove vakcine budu obavezne.
Jok, ja se bavim :mrgreen:

https://www.cbsnews.com/news/coronaviru ... e-results/

Što se tiče mRNA vakcina, ubacuje se sintetički dio rna virusa direktno u ćeliju. Ne znam kako ti to zoveš, ja to zovem mijenjanjem genetike i eksperimentisanjem. Al su zato jeftine kada budu odobrene, zato ih i guraju toliko :ljulja:

I da budemo jasni, kada neko boluje od raka koji je smrtonosan, takve vakcine su poželjne, jer eventualno mogu pomoći i izliječiti bolest. Protiv korone i korona, takve vakcine su doslovno eksperimentalne i blago rečeno nelogične.

Što se tiče antivaksera, stručnjak za ustavno pravo Alan Dershowitz ( koji je bio advokat Klintonu, Trumpu ) kaže slijedeće:

što se tiče public health-a nemaš nikakva prava, mogu te odvući i prisilno vakcinisati ili strpati u zatvor ako nećeš. Usput, ne mora biti obavezno, ali onda ne možeš raditi određene poslove ili ti dijete ne može da ide u školu ( javnu ili privatnu ) ako nije vakcinisano. To se i dešava što se tiče djece i škole, a fol nije obavezno, a haman da jeste.

Ista stvar se dešava sa contact tracingom, fol volonterski, a prijedlog kaže slijedeće

Image

Image

Washington je u pitanju :stidljiv:

Jednom kad prodje, a gura se, gotovo je, nema vise nazad.
allem_77

#1022 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by allem_77 »

Imao sam u komšiluku dvoje zaraženih koronom. Nikakvih simptoma nisu imali. Niti su bili bolesni. Virus se pojavio kod njih u firmi, tako da su i oni testirani.
daddy-kool

#1023 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by daddy-kool »

Što se tiče teorija i zavjera ovo je interesantno.

ultima_palabra

#1024 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/05/2020 18:24
ultima_palabra wrote: 26/05/2020 17:11

Jok, ja se bavim :mrgreen:

https://www.cbsnews.com/news/coronaviru ... e-results/

Što se tiče mRNA vakcina, ubacuje se sintetički dio rna virusa direktno u ćeliju. Ne znam kako ti to zoveš, ja to zovem mijenjanjem genetike i eksperimentisanjem. Al su zato jeftine kada budu odobrene, zato ih i guraju toliko :ljulja:

I da budemo jasni, kada neko boluje od raka koji je smrtonosan, takve vakcine su poželjne, jer eventualno mogu pomoći i izliječiti bolest. Protiv korone i korona, takve vakcine su doslovno eksperimentalne i blago rečeno nelogične.

Što se tiče antivaksera, stručnjak za ustavno pravo Alan Dershowitz ( koji je bio advokat Klintonu, Trumpu ) kaže slijedeće:

što se tiče public health-a nemaš nikakva prava, mogu te odvući i prisilno vakcinisati ili strpati u zatvor ako nećeš. Usput, ne mora biti obavezno, ali onda ne možeš raditi određene poslove ili ti dijete ne može da ide u školu ( javnu ili privatnu ) ako nije vakcinisano. To se i dešava što se tiče djece i škole, a fol nije obavezno, a haman da jeste.

Ista stvar se dešava sa contact tracingom, fol volonterski, a prijedlog kaže slijedeće

Washington je u pitanju :stidljiv:

Jednom kad prodje, a gura se, gotovo je, nema vise nazad.
The ways in which DNA and RNA vaccines work are similar in many ways, and some of the common steps are described above. However, RNA vaccines have some distinct advantages. One is that RNA-based vaccines appear to perform better than DNA-based vaccines. Another is that they are also safer, as injection of RNA presents no risk of disrupting the cell’s natural DNA sequence. To continue our kitchen analogy, disruption from DNA is like inserting a foreign ingredient in an existing recipe, which can change the resulting dish [2]. Injecting RNA, on the other hand, is like temporarily adding a new recipe in the cook book while keeping old ones untouched, and therefore will not result in surprising changes to existing recipes.
Ovo je iz clanka koji sam postavio.

Ovo drugo, prosle godine je bila epidemija pljuskavica u NY zato sto zajednica ortodoksnih Zidova ne vakcinisu djecu. Rasirilo se i na vakcinisane, sto kazes public health emergency. I nista im nisu mogli, pojeo vuk magarca.
jeza u ledja

#1025 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Dozer wrote: 26/05/2020 10:59
A da, ipak, jos jednom procitas moj postm ovaj put bar s pokusajem razumijevanja...? Ne "neko", nego neko ko nema nikakve veze s onim o cemu prica. Mislim...lik je u IT sektoru, a prica o virusima i farmakologiji... To ti dodje kao da CPT pocne pricati o nuklearnoj fizici i teoriji struna...
Naravno, nije problem pricati ovako, ali kada o tome pricas na strucnim skupovima na kojima sjede virolozi, epidemiolozi i ostali strucnjaci iz branse s kojom ti nema nikakve veze, ali si tu samo radi toga sto ne znas sta ces s parama i jer finansiras ove druge na razne nacine, i kada jos ti kao takav prognoziras stvari koje se ubrzo pocnu desavati... To je za tebe sve OK? Super ako je tako...
Naravno da je OK. Nikako ne shvatam zasto ne bi bilo OK?

Frajer ne zna sta ce s parama, odlucio u nesto korisno za covjecanstvo da ih ulaze, umjesto da ganja curice, kupuje bijesna auta, visi po televiziji na kojekakvim reality showovima.
Nije on jedini koji prognozira pandemije, to su opstepoznate stvari na koje svaki epidemiolog cijelu svoju karijeru upozorava, a sto bi iole inteligentnom covjeku trebalo biti inace poznato - da nas kakav virus uvijek moze safatati (mnogo gori od ovog). To su neki od najvecih problema covjecanstva. Isto vazi za klimatske promjene.

Ne razumijem uopste kojom logikom ti dolazis do svojih, alternativnih, zakljucaka? Osim one - u pitanju je milijarder, mora da je neka mutljavina. :-)
Post Reply