Imaš u svojoj okolini slučaj da im je po 40+ i da se ovako ponašaju? Really?Miss Moonlight wrote: ↑26/05/2020 14:27 Joj pa sve vam je trol tema.Sjecam se kad sam prvu temu otvorila na forumu kako su me napali, nidje veze
![]()
Imam u blizini ovakav slučaj i vjerujem da nije.
Nini mogu samo reći malo ohladi, ja ne bih znala više jel to radi što se boji da ću ga napasti ako ne uradi ili što stvarno to želi. Pusti ga, neka pokaže je li mu i koliko stalo. Tako ces najbolje vidjeti zeli li te u svom zivotu, nedostajes li mu i zeli li s tobom provoditi vrijeme ili ne. Kad ga pustiš na miru! Sretno![]()
Ovisnička ljubav
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euridika
- Globalna šefica
#101 Re: Ovisnička ljubav
- Yenna
#102 Re: Ovisnička ljubav
Euridika wrote: ↑26/05/2020 15:09Pa... da vidimo... profil otvoren u januaru prošle godine, a prvi post i tema ova danas...... mislim da je ipak... ili ne... trol tema?
![]()
Al fakat.
Sad će onaj sa lavorom, i Here we go again...
- MarlboroGold
#103 Re: Ovisnička ljubav
Ako ovo stvarno nije troll tema imam osjećaj da se umorio od tvog ponašanja. Potraži stručnu pomoć. Kod nas je bauk i panika ako neko ode psihijatru popraćeno onim šta će ljudi misliti, a u razvijenim zemljama sasvim normalno. Svaki svjetski lider i lideri velikih kompanija imaju svoje doktore, pa i psihijatre i psihologe kojima uredno idu. Ovu našu buraniju od lidera ne brojim.
Last edited by MarlboroGold on 26/05/2020 15:20, edited 1 time in total.
- Euridika
- Globalna šefica
#104 Re: Ovisnička ljubav
A koja je kod tebe ono opsesija bila?MarlboroGold wrote: ↑26/05/2020 15:13Ja sam se registrovao 2013-e godine, a prvi post sam ostavio 2 godine kasnije. Ne mora se raditi o trollu![]()
- MarlboroGold
#105 Re: Ovisnička ljubav
Cigare i hrana, ali je vremenom popustiloEuridika wrote: ↑26/05/2020 15:19A koja je kod tebe ono opsesija bila?MarlboroGold wrote: ↑26/05/2020 15:13Ja sam se registrovao 2013-e godine, a prvi post sam ostavio 2 godine kasnije. Ne mora se raditi o trollu![]()
![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#106 Re: Ovisnička ljubav
Za vanbračnu zajednicu je nužno da prvo žive na istoj adresi i da su na toj adresi i zvanično prijavljeni. ...meesa thinks ...allem_77 wrote: ↑26/05/2020 15:14Nešto mi mrsko istraživati nasljedno pravo žene u slučaju prekida vanbračne zajednice.pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 15:07And here we go again.
A da se informises prije nego sto pocnes sa americkim filmovima?
Objasni nam ukratko.
-
moonca
#107 Re: Ovisnička ljubav
Ima dosta naznaka - da pise bas ON, - i da opisuje nju- trazi savjet - sta i kako s takvom osobom... 
-
allem_77
#108 Re: Ovisnička ljubav
-
allem_77
#109 Re: Ovisnička ljubav
U slučaju raskida veze, hoće li ona dobiti barem simboličan poklon? Ima li zakonsko pravo na nešto...?Euridika wrote: ↑26/05/2020 15:21Za vanbračnu zajednicu je nužno da prvo žive na istoj adresi i da su na toj adresi i zvanično prijavljeni. ...meesa thinks ...allem_77 wrote: ↑26/05/2020 15:14Nešto mi mrsko istraživati nasljedno pravo žene u slučaju prekida vanbračne zajednice.pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 15:07
And here we go again.
A da se informises prije nego sto pocnes sa americkim filmovima?
Objasni nam ukratko.![]()
- Euphoria
#110 Re: Ovisnička ljubav
Njoj 35, njemu 42... Žena eksplozivna, za svaku sitnicu dramu napravi, sama ovako kaže da ona pretjera. Ali to je takav temperament, znam je od malena, uvijek je takva bila.Euridika wrote: ↑26/05/2020 15:14Imaš u svojoj okolini slučaj da im je po 40+ i da se ovako ponašaju? Really?Miss Moonlight wrote: ↑26/05/2020 14:27 Joj pa sve vam je trol tema.Sjecam se kad sam prvu temu otvorila na forumu kako su me napali, nidje veze
![]()
Imam u blizini ovakav slučaj i vjerujem da nije.
Nini mogu samo reći malo ohladi, ja ne bih znala više jel to radi što se boji da ću ga napasti ako ne uradi ili što stvarno to želi. Pusti ga, neka pokaže je li mu i koliko stalo. Tako ces najbolje vidjeti zeli li te u svom zivotu, nedostajes li mu i zeli li s tobom provoditi vrijeme ili ne. Kad ga pustiš na miru! Sretno![]()
No hate, just shocked.
![]()
On je fin lik stvarno I čudim se kako to sve trpi. Ali nismo svi isti, nisu nam isti ukusi, a ni granice izmedju prihvatljivog i neprihvatljivog.
Eh... sto nesto tako lijepo kao ljubav mora biti tako komplikovano
- MarlboroGold
#111 Re: Ovisnička ljubav
Ne bih ja mogao trpiti te drame...
-
- Nina -
#112 Re: Ovisnička ljubav
Hm... Dogodilo se to da smo bili na vrhuncu i trebali ići korak dalje a ja nisam htjela jer nisam bila sigurna da mogu.
Komplicirano je...
Nemam djece i ne mogu imati djece. On ima djecu iz prvog braka. Nisam bila za brak u tim uvjetima. Mislila sam dok traje, traje. Sad ne želim da prestane...
- Yenna
#113 Re: Ovisnička ljubav
Ne potkuhavaj i ti stalno
-
- Nina -
#114 Re: Ovisnička ljubav
Sigurna sam da se umorio. Ako sam se ja ovako umorila, kako je tek njemu.MarlboroGold wrote: ↑26/05/2020 15:18 Ako ovo stvarno nije troll tema imam osjećaj da se umorio od tvog ponašanja. Potraži stručnu pomoć. Kod nas je bauk i panika ako neko ode psihijatru popraćeno onim šta će ljudi misliti, a u razvijenim zemljama sasvim normalno. Svaki svjetski lider i lideri velikih kompanija imaju svoje doktore, pa i psihijatre i psihologe kojima uredno idu. Ovu našu buraniju od lidera ne brojim.
Ja bi htjela da se promijenim, bez obzira hoće li trajati ili neće. Ako se još ista može spasiti, da spasim. Jer nam je stvarno bilo lijepo sve ove godine.
Odlučila sam da ću potražiti pomoć, radi sebe. Ali sve odgađam jer mislim da ću uspjeti sama.
-
- Nina -
#115 Re: Ovisnička ljubav
E takve tražim slična iskustva.saint_mirad wrote: ↑26/05/2020 15:12Mene je zicnuo deo oko opsesije, jer sam imao slično životno iskustvo.pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 15:08Bilo bi zanimljivo znati do koga je to sto ne zive skupa.saint_mirad wrote: ↑26/05/2020 14:59
Ne bih da dajem bilo kakve savete jer imamo nepoznate varijable, tipa ko je odgovoran zašto ne žive zajedno. Malo mi je ovo njeno ponašanje opsesivno, žene kao da nisu svesne da muškim treba vreme bez njih. To ne utiče na ljubav niti posvećenost, pod uslovom da žena ima sitne pameti i ne pravi od miša slona.
U ovoj konstelaciji cisto sumnjam da nema dovoljno time alone, ako vec ne zive skupa.
Opsesija, ovisnost, bolest, nazovi kako hoćes. Ali zdravo nije.
-
moonca
- MarlboroGold
#117 Re: Ovisnička ljubav
Ti izljevi su očigledno jači od tebe i zato idi što prije. Budi zahvalna što on ima toliko strpljenja... neki bi te davno ostavili zbog tih drama pogotovo za vaše godine. Niste tinejdžeri ili u ranim dvadesetim...- Nina - wrote: ↑26/05/2020 15:34Sigurna sam da se umorio. Ako sam se ja ovako umorila, kako je tek njemu.MarlboroGold wrote: ↑26/05/2020 15:18 Ako ovo stvarno nije troll tema imam osjećaj da se umorio od tvog ponašanja. Potraži stručnu pomoć. Kod nas je bauk i panika ako neko ode psihijatru popraćeno onim šta će ljudi misliti, a u razvijenim zemljama sasvim normalno. Svaki svjetski lider i lideri velikih kompanija imaju svoje doktore, pa i psihijatre i psihologe kojima uredno idu. Ovu našu buraniju od lidera ne brojim.
Ja bi htjela da se promijenim, bez obzira hoće li trajati ili neće. Ako se još ista može spasiti, da spasim. Jer nam je stvarno bilo lijepo sve ove godine.
Odlučila sam da ću potražiti pomoć, radi sebe. Ali sve odgađam jer mislim da ću uspjeti sama.
- saint_mirad
#118 Re: Ovisnička ljubav
Moje iskustvo se zavrsilo prekidom veze jer sam osecao da me to ponasanje gusi. Sama situacija je doduse znacajno drugacija jer smo mi tad bili mladji (u dvadesetim oboje) a i veza je potrajala nekoliko meseci, pa je bilo lakse sve zavrsiti zbog malog sunk costa u odnosu na tvoj slucaj.
Mislim da zensko koje se ovako ponasa je zbog nekog razloga nesigurno u samu sebe.
-
- Nina -
#119 Re: Ovisnička ljubav
Vidjamo se svakodnevno. Kod mene, kod njega, u gradu, u prirodi, ljetovanja i zimovanja.moonca wrote: ↑26/05/2020 14:27A zasto ne bi bilo ok-- mislim, malo je detalja iz njihovog zajednickog zivota- ona je navela samo sta nju 'tisti'- i to kad je njegova paznj popustila- ne znamo, kako je on shvata... godisnji odmori, da li se svakodnevno vidjaju kod nje ili kod njega-- po svemu ne- samo vani- dok joj je stolica -zasmetala..
Većinu vremena provodimo zajendo i u našem odnosu kad smo zajedno nema ništa loše. Ako se jedan cijeli dan kratko samo čujemo, ja dobivam napadaj panike.
Ako mi taj dan fino priča i piše, sve je ok. Ako jedan dan nije kako ja mislim da treba, kako se ja osjećam dobro radi njegovog ponašanja, onda je problem u meni i stvaram njemu pritisak.
Samo je problem u mojoj glavi, jer ako nije sve onako kako je bilo kad mi je bilo lijepo, meni ne loše jer se osjećam kao da izmiče.
Onda ja stežem što više, a on još više izmiče.
I onda dolazimo u začaran krug....
- MarlboroGold
#120 Re: Ovisnička ljubav
Boldirano i jeste najčešće slučaj. Isto je i kod takvih muškaraca. To jednostavno crpi energiju nakon nekog vremena da drugoj strani sve ohladi.saint_mirad wrote: ↑26/05/2020 15:45Moje iskustvo se zavrsilo prekidom veze jer sam osecao da me to ponasanje gusi. Sama situacija je doduse znacajno drugacija jer smo mi tad bili mladji (u dvadesetim oboje) a i veza je potrajala nekoliko meseci, pa je bilo lakse sve zavrsiti zbog malog sunk costa u odnosu na tvoj slucaj.
Mislim da zensko koje se ovako ponasa je zbog nekog razloga nesigurno u samu sebe.
- pustopoljina
#121 Re: Ovisnička ljubav
E hbg.- Nina - wrote: ↑26/05/2020 15:31Hm... Dogodilo se to da smo bili na vrhuncu i trebali ići korak dalje a ja nisam htjela jer nisam bila sigurna da mogu.
Komplicirano je...
Nemam djece i ne mogu imati djece. On ima djecu iz prvog braka. Nisam bila za brak u tim uvjetima. Mislila sam dok traje, traje. Sad ne želim da prestane...
Znaci on je tebi bio opcija dok ne naidje nesto bolje.
Sta si mislila? Da ce djeca ispariti? Koji su se to uvjeti trebali stvoriti?
U osnovi niste kompatibilni, nije ti nikad bio stvarna opcija, al' sad se navikla. Ili nastavi taj i takav odnos i potrazi pomoc dok se ne pomiris sa SVOJIM IZBOROM ili spasi vas oboje dalje drame.
Uvijek sam skoro na zenskoj strani i shvatam da si bila mlada, ali mi je zao bilo koga ko trpi nekog ko ga vidi samo kao opciju.
Naravno da ti sve smeta, kad ga nikad nisi ni prihvatila.
Sta si ti ostala duzna sebi? Zbog cega mislis da ce neko otici, ako popustis pritisak? Imas ti pogolemu baustelu.
-
Alles-Tamam
#122 Re: Ovisnička ljubav
Volim kad sam u pravu 
Zato, pravac hečim da te dohaviza.
Beze ćeš izgubit lika jer ti furas neke filmove koje očito postoje samo kod tebe u glavi
Zato, pravac hečim da te dohaviza.
Beze ćeš izgubit lika jer ti furas neke filmove koje očito postoje samo kod tebe u glavi
-
- Nina -
#123 Re: Ovisnička ljubav
Da,takav je i on. Ali nije uvijek bio.Alles-Tamam wrote: ↑26/05/2020 12:51Pa valjda si sa 40 godina skontala kako muško funkcionise?- Nina - wrote: ↑26/05/2020 12:00Nenormalno je to, da ga pitam gdje si večeras, on kaže kod kuće.
A ja sam očekivala da će doći, da će me zvati. Da će objasniti što je kod kuće večeras. Da će reći, da mu nedostajem, ali da će ostati kod kuće, jer je umoran....
Imam ja svoju predodzbu što bi da on napravi.
I kad kaže samo da je kod kuće, u meni proradi bijes i onda mu kažem da je bezobrazan, i da mu nije više stalo do mene, i da je mogao na vrijeme javiti da nećemo nigdje...
Onda on kaže, pa nisi se ni ti javljala, otkud znam šta si ti mislila. Nemoj majke ti opet histerizirati.
A ja onda poludim još više i dovedem do toga da ga izvrijeđam za sve što nije napravio a ja sam očekivala da napravi....
Idući dan shvatim da mu se stvarno nisam javljala, a rekla da ću se javiti, i da je on samo rekao da je kod kuće... A ja od toga napravila cijelu dramu, jer on mene više ne voli.
Užasno boli u tom trenutku, pa stoga napadam. A sutradan boli jer znam da sam opet pretjerala zbog ničega.
Ako ti se satima razglaba na telefon onda nazovi drugarica a ne momka
Mislim i ja sam takav odgovorim ono što me pitaš i ne pravim od toga bajku.
Gdje si, kuci
Šta radiš, sjedim
Jesi jeo, jesam.
Pa jesi ikad razmisljala ikad o tome da kažeš nešto prije nego se naljutis?
Ako ti se ide van, nazoveš ga i kažeš hajmo van, a ne sjedit kući, čekat da on ne nazove pa da mu ti tersaš
Bio je ispočetka, i na to sam navikla. A onda je bio savršen, i na to sam navikla.
Sad je opet kao na početku, a ja se nikako na to naviknuti.
Mrzim kod sebe što mi ta poruka, to ne javljanje kao prije, toliko smeta kao da je to najvažnije na svijetu.
Netko je ovdje napisao, a i on je par puta rekao... Ti bi bila sretnija da ti tipkam da te volim i da mislim na tebe dok neku drugu grlim, nego to što znaš gdje sam i s kim sam, ali nisam se tebi javio i to znači da nisam na tebe mislio.
Sve su to naše neke ženske musice ali moje prelazi u psihopatiju i kad se to dogodi, ja bacam u vodu sve što valja.
- pizarro
#124 Re: Ovisnička ljubav
jao kakav preokret a vec su lika ovdje jedno 15x spalili 
- Euphoria
#125 Re: Ovisnička ljubav
Pa nesto tu ne štima dok imaš napade panike i tako si nesigurna. U zdravoj vezi možeš da se cijeli dan ne čuješ, ali imaš mir i znaš da je sve ok i sve riješi bez histerije. Ili se nešto desilo prije 2g pa nemaš mira ili fkt imaš panične napade i osjećaš anksioznost i trebala bi se sa nekim stručnim posavjetovati. Nadam se da hoćeš i da ćeš nam se javiti i reći da si se sabrala I da vam je I dalje lijepo- Nina - wrote: ↑26/05/2020 15:46Vidjamo se svakodnevno. Kod mene, kod njega, u gradu, u prirodi, ljetovanja i zimovanja.moonca wrote: ↑26/05/2020 14:27A zasto ne bi bilo ok-- mislim, malo je detalja iz njihovog zajednickog zivota- ona je navela samo sta nju 'tisti'- i to kad je njegova paznj popustila- ne znamo, kako je on shvata... godisnji odmori, da li se svakodnevno vidjaju kod nje ili kod njega-- po svemu ne- samo vani- dok joj je stolica -zasmetala..
Većinu vremena provodimo zajendo i u našem odnosu kad smo zajedno nema ništa loše. Ako se jedan cijeli dan kratko samo čujemo, ja dobivam napadaj panike.
Ako mi taj dan fino priča i piše, sve je ok. Ako jedan dan nije kako ja mislim da treba, kako se ja osjećam dobro radi njegovog ponašanja, onda je problem u meni i stvaram njemu pritisak.
Samo je problem u mojoj glavi, jer ako nije sve onako kako je bilo kad mi je bilo lijepo, meni ne loše jer se osjećam kao da izmiče.
Onda ja stežem što više, a on još više izmiče.
I onda dolazimo u začaran krug....