Ovisnička ljubav

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euphoria

#51 Re: Ovisnička ljubav

Post by Euphoria »

- Nina - wrote: 26/05/2020 12:36
A meni se čini da ću prekid lakše preživjeti nego ovo svoje svakodnevno preispritivanje : Što je sad?
Ja u biti stalno i prekidam, jer mislim da će mi biti lakše, a onda me on smiri, uvjeri da jedna poruka nije razlog za prekid... ...I opet sve ispočetka.
Jesi li razmisljala sta je uzrok tom tvom preispitivanju i sumnji?

Ako neko vrijeme imam osjećaj da se nesto promijenilo, da je druga strana distancirana i hladna, odem. Svi smo u tome dobrovoljno i ništa ne može na silu. Ne mogu ja njega natjerati da mi se javlja, misli na mene, želi me ili mi izražava stalno emocije. I kad bih ga mogla natjerati ne bih, jer to nije iskreno i to mi ne treba.
Gdje nije više lijepo, treba otići. Ako ti je lakše raskinuti, stavi tačku na to i nadji mir.
pustopoljina

#52 Re: Ovisnička ljubav

Post by pustopoljina »

pirpa wrote: 26/05/2020 13:31
- Nina - wrote: 26/05/2020 12:00
Nenormalno je to, da ga pitam gdje si večeras, on kaže kod kuće.
A ja sam očekivala da će doći, da će me zvati. Da će objasniti što je kod kuće večeras. Da će reći, da mu nedostajem, ali da će ostati kod kuće, jer je umoran....

Imam ja svoju predodzbu što bi da on napravi.
I kad kaže samo da je kod kuće, u meni proradi bijes i onda mu kažem da je bezobrazan, i da mu nije više stalo do mene, i da je mogao na vrijeme javiti da nećemo nigdje...

Onda on kaže, pa nisi se ni ti javljala, otkud znam šta si ti mislila. Nemoj majke ti opet histerizirati.

A ja onda poludim još više i dovedem do toga da ga izvrijeđam za sve što nije napravio a ja sam očekivala da napravi....

Idući dan shvatim da mu se stvarno nisam javljala, a rekla da ću se javiti, i da je on samo rekao da je kod kuće... A ja od toga napravila cijelu dramu, jer on mene više ne voli. 😣

Užasno boli u tom trenutku, pa stoga napadam. A sutradan boli jer znam da sam opet pretjerala zbog ničega.
Image
Oni nakon 14 godina ne zive na istoj adresi!
A ovi sto pocnu filozofirati o braku i papiru, samo mak' se.
Zadrt ko konzerva, al kod braka napredan...o'ma znas sto ne svice rujna zora.
Alles-Tamam

#53 Re: Ovisnička ljubav

Post by Alles-Tamam »

Ja koliko vidim jedino zadrto mišljenje zastupaju ovi gdje je pod moranje da se negdje stavi potpis.

Na koji način će dvije osobe voditi svoju vezu uopste nije bitno za široke narodne mase ukoliko se te dvije osobe pronalaze u tome.
Potpis kod maticara apsolutno neće promijeniti ništa u glavi osobe.
Ako hoću da te volim, varam, tučem, kradem, gradim sa tobom dvorac, imam djecu, putujem po svijetu sve to može i bez papira.

Ozbiljnost odnosa dvije osobe nije u potpisu.
Ali njihov problem nije u tome nego, što žena očito očekuje od čovjeka da joj ejakulira elaborat o svemu i svačemu, što se jednostavno kosi sa muškim načinom komunikacije.
radiostar

#54 Re: Ovisnička ljubav

Post by radiostar »

ono sto je zanimljivo je to, da se to pocelo desavati u zadnje dvije godine od 14 godina braka

znaci, nesto se desilo prije 2 godine

prevario te na neki nacin? prevarila ti njega? nesto se desilo definitivno
pustopoljina

#55 Re: Ovisnička ljubav

Post by pustopoljina »

Alles-Tamam wrote: 26/05/2020 13:45 Ja koliko vidim jedino zadrto mišljenje zastupaju ovi gdje je pod moranje da se negdje stavi potpis.

Na koji način će dvije osobe voditi svoju vezu uopste nije bitno za široke narodne mase ukoliko se te dvije osobe pronalaze u tome.
Ako hoću da te volim, varam, tučem, kradem, gradim sa tobom dvorac, imam djecu, putujem po svijetu sve to može i bez papira.

Ali njihov problem nije u tome nego, što žena očito očekuje od čovjeka da joj ejakulira elaborat o svemu i svačemu, što se jednostavno kosi sa muškim načinom komunikacije.
Ti si se uhvatio potpisa, fol normalno 14 godina biti u vezi, a biti na dvije adrese? Daj ba...s potpisom ili bez- dje tu zivot?
Cuj, hos doci kod mene?
Cuj, nisi se ti javila, pa sta se ja imam javiti?
Pa ko da niko ne zna druge muske...pa pola foruma su muski i sad fol..rijec dukat...a kad treba pp-ove pisati forumasicama onda puskin u njemu vaskrsne.
Haj'mo malo biti realni: ona je tu kad god njemu prahne, a on je tu kad hoce.
Balans snaga u tom odnosu dvoje ljudi je pisi propalo.
moonca

#56 Re: Ovisnička ljubav

Post by moonca »

- Nina - wrote: 26/05/2020 11:49 Pa npr. Ako mi se ne javi prvi. Ako mi kratko odgovori na poruku. Ako mi uvijek donosi stolicu, pa jednom nije.
Ako je na vezi, a meni ne piše. Ako je nezaintereisrano slušao moje probleme
Image
..Jasno .... ja--ja--ja--- :zoka:
pustopoljina

#57 Re: Ovisnička ljubav

Post by pustopoljina »

radiostar wrote: 26/05/2020 13:49 ono sto je zanimljivo je to, da se to pocelo desavati u zadnje dvije godine od 14 godina braka

Kojeg braka? Pa u ovome sto ona pise da su njene trileme je da on ne napise da je kod (svoje) kuce i da nece ni doci do nje taj dan.
14. Godina.
radiostar

#58 Re: Ovisnička ljubav

Post by radiostar »

pustopoljina wrote: 26/05/2020 13:55
radiostar wrote: 26/05/2020 13:49 ono sto je zanimljivo je to, da se to pocelo desavati u zadnje dvije godine od 14 godina braka

Kojeg braka? Pa u ovome sto ona pise da su njene trileme je da on ne napise da je kod (svoje) kuce i da nece ni doci do nje taj dan.
14. Godina.
ma braka, veze... nije bitno

bitno je da se nesto desilo
pustopoljina

#59 Re: Ovisnička ljubav

Post by pustopoljina »

Pa dokundisalo.
radiostar

#60 Re: Ovisnička ljubav

Post by radiostar »

pustopoljina wrote: 26/05/2020 14:03 Pa dokundisalo.
pa ako je dokundisalo i za to ima lijeka

il' dza il' bu
Alles-Tamam

#61 Re: Ovisnička ljubav

Post by Alles-Tamam »

pustopoljina wrote: 26/05/2020 13:51
Alles-Tamam wrote: 26/05/2020 13:45 Ja koliko vidim jedino zadrto mišljenje zastupaju ovi gdje je pod moranje da se negdje stavi potpis.

Ti si se uhvatio potpisa, fol normalno 14 godina biti u vezi, a biti na dvije adrese? Daj ba...s potpisom ili bez- dje tu zivot?
Cuj, hos doci kod mene?
Pa ko da niko ne zna druge muske...pa pola foruma su muski i sad fol..rijec dukat...a kad treba pp-ove pisati forumasicama onda puskin u njemu vaskrsne.
Nisam se ja uhvatio ničega, jer meni je od početka bilo svejedno u kojem obliku oni žive.
Koliko vidim, njoj ne smeta što ne žive skupa, ako se oni vide u tome to je njihova stvar, ne tvoja i moja.

Njoj smetaju neke druge stvari, koje su u njenoj glavi,a vi ste se svezali toga joj niste u braku, joj ne živite na istoj adresi
pustopoljina

#62 Re: Ovisnička ljubav

Post by pustopoljina »

radiostar wrote: 26/05/2020 14:04

il' dza il' bu
Upravo.
Kaze, nakon 14 godina shvatila da je sve u njenoj glavi...
Ili- kako nekome slomiti duh.
radiostar

#63 Re: Ovisnička ljubav

Post by radiostar »

pustopoljina wrote: 26/05/2020 14:05
radiostar wrote: 26/05/2020 14:04

il' dza il' bu
Upravo.
Kaze, nakon 14 godina shvatila da je sve u njenoj glavi...
Ili- kako nekome slomiti duh.
pa vidi, covjek bi ocekivao od osobe koja ima 40 godina da zna sta hoce

ako hoce brak ili zajednicki zivot da to zna i zna reci...
ili bar da zna sta nece, pa da i to zna reci

biti u relaciji koja joj sustinski ne pase je ubitacno za psihu
pustopoljina

#64 Re: Ovisnička ljubav

Post by pustopoljina »

Alles-Tamam wrote: 26/05/2020 14:05
pustopoljina wrote: 26/05/2020 13:51

Cuj, hos doci kod mene?
Nisam se ja uhvatio ničega, jer meni je od početka bilo svejedno u kojem obliku oni žive.
Koliko vidim, njoj ne smeta što ne žive skupa, ako se oni vide u tome to je njihova stvar, ne tvoja i moja.

Njoj smetaju neke druge stvari, koje su u njenoj glavi,a vi ste se svezali toga joj niste u braku, joj ne živite na istoj adresi
Pa ti pises eto da nesto pises...da citas njen tekst a na koji se pozivas shvatio bi itekako da oni zive u za nju ne zadovoljavajucem obliku. Da je zadovoljavajuce ne bi bilo pitanja sto nije rekao da nece doci kod nje, a ona ceka.
moonca

#65 Re: Ovisnička ljubav

Post by moonca »

Bilo je zadovoljavajuce -12 godina-- dvije godine trvoljaju- momak se ocigledno -polako, ali sigurno, bez boli- distancira od nje.. :zoka:
Euridika
Globalna šefica

#66 Re: Ovisnička ljubav

Post by Euridika »

Pa zar je moguće da ste tri stranice nakucali na trol temu? :(
dr_Evil

#67 Re: Ovisnička ljubav

Post by dr_Evil »

moonca wrote: 26/05/2020 14:14 Bilo je zadovoljavajuce -12 godina-- dvije godine trvoljaju- momak se ocigledno -polako, ali sigurno, bez boli- distancira od nje.. :zoka:
mozda da probaju u autu opet? Just saying :P

Ali ozbiljno 14 godina veze, a ne zive skupa :D
radiostar

#68 Re: Ovisnička ljubav

Post by radiostar »

Euridika wrote: 26/05/2020 14:17 Pa zar je moguće da ste tri stranice nakucali na trol temu? :(
gladni smo... daj sta das
pustopoljina

#69 Re: Ovisnička ljubav

Post by pustopoljina »

Euridika wrote: 26/05/2020 14:17 Pa zar je moguće da ste tri stranice nakucali na trol temu? :(
Kako znas da je troll tema?
Hos' reci c'est impossible?
moonca

#70 Re: Ovisnička ljubav

Post by moonca »

Nije da se ne desava- i da nema ovakvih i slicnih- parova- gdje sve 'fercera' -untill one day-- :zoka:
dr_Evil

#71 Re: Ovisnička ljubav

Post by dr_Evil »

Trol tema koliko hoces, a na kraju zar je i vazno sve dok se fino pricamo. Citav zivot u BiH van svoje kuce je trol, sve je lazno, matrix je mala maca za sistem u bosni
moonca

#72 Re: Ovisnička ljubav

Post by moonca »

dr_Evil wrote: 26/05/2020 14:18 Ali ozbiljno 14 godina veze, a ne zive skupa :D
A zasto ne bi bilo ok-- mislim, malo je detalja iz njihovog zajednickog zivota- ona je navela samo sta nju 'tisti'- i to kad je njegova paznj popustila- ne znamo, kako je on shvata... godisnji odmori, da li se svakodnevno vidjaju kod nje ili kod njega-- po svemu ne- samo vani- dok joj je stolica -zasmetala..
Euphoria

#73 Re: Ovisnička ljubav

Post by Euphoria »

Joj pa sve vam je trol tema. :roll: Sjecam se kad sam prvu temu otvorila na forumu kako su me napali, nidje veze :roll:
Imam u blizini ovakav slučaj i vjerujem da nije.

Nini mogu samo reći malo ohladi, ja ne bih znala više jel to radi što se boji da ću ga napasti ako ne uradi ili što stvarno to želi. Pusti ga, neka pokaže je li mu i koliko stalo. Tako ces najbolje vidjeti zeli li te u svom zivotu, nedostajes li mu i zeli li s tobom provoditi vrijeme ili ne. Kad ga pustiš na miru! Sretno :thumbup:
dale cooper

#74 Re: Ovisnička ljubav

Post by dale cooper »

14 godina zabavljanja i doguraš do 40te, a ko' da ti je 20. :mrgreen: Samo na klix forumu čovječe. :mrgreen:
moonca

#75 Re: Ovisnička ljubav

Post by moonca »

Miss- dokle da on dokazuje.. :zoka: 12 godina je dosta
Post Reply