Normalno da turisticke zemlje ce imati najveci pad u ovoj godini..IkaIJ wrote: ↑22/05/2020 11:21 @breuer da, i meni je fascinantno koliko je opozicija tamo nesposobna. Mislim da je ovakvo stanje u Srbiji u političkom smislu uveliko zahvaljujući opoziciji.
@animals Ono što sam htio reći jeste da je Srbija daleko zdravija u privrednom smislu od naše Bosne i Hercegovine. Što se tiče prosječne plate, ok lijepo je vidjeti brojke, ali mislim da BiH tu ima veći prosjek za cijelih osam eura samo zbog toga jer je ogroman javni sektor, a privatni tanak. U susjednoj nam Srbiji privatni sektor dosta jači nego u BiH, a javni nije aždaja kao u BiH. Što se tiče Srbija vs Crna Gora/Hrvatska, zanimljivo da su procjene i za HR i CG -9% za 2020 (jedan od najvećih padova u Evropi). - zemlje kojima turizam ima ogroman ekonomski uticaj, i veći nego što bi trebao imati, a činjenica je da je zadnjih 4-5 ljetnih sezona izuzetno uspješno. Mislim, lijepo je imati more jelde, ali isto toliko je jbeno i kada pola ljeta bude kiša i ti zabilježiš duplo manje noćenja, ili ovakva neka situacija sa virusom.. Bilo kako bilo, htio sam reći da sa Srbijom trebamo da se potučemo u ekonomskom smislu, a koliko je to moguće kada je u pitanju BiH strah me i pomisliti. Ćuti samo nek se ne puca.![]()
ali lagati narod bezocno kako imaju najveci rast, a u stvari najmanji gubitak, jer
ako nisi prihodovao, nemas sta ni izgubiti..i to pretvarati u dobitak mogu samo bezocni lazovi..
cijela Vuciceva vladavina se zasniva na lazima..