Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1. TVSA ide u SD rezoluciji putem DVB-C mreže.
2. Ne radi radio "Studio B" putem DVB-C mreže i EON online platforme.
3. Većina Pink kanala ima pojačan kontrast pa su boje isprane i prava crna boja ne postoji (problem nije do emitera, jer ostali operateri reemituju Pink kanale bez ove smetnje).
4. Sat na Telemach Info kanalu godinama kasni, i trenutno kasni punih 9 minuta.
Telemach pod hitno nabaviti tonu rj11 kabla kao i konektora (tzv zabice).
Trazio prelazak na novi paket (sa eon duo na eon sa telefonom), kad nemaju kabla da bih telefon mogao sprovesti na drugi sprat. Nakon sto sam pronasao kabal u jednoj radnji te konektore u drugoj, dodje "majstor" i kaze da nema klijesta (tzv Krimp klijesta) i da mi ne moze tu pomoci.
Pa mogao sam preuzeti telefonski uredaj u kancelariji, nije potrebno dostavljati mi to kuci ako je to sve sto ce uraditi.
CryogeniX wrote: ↑21/05/2020 17:34
Telemach pod hitno nabaviti tonu rj11 kabla kao i konektora (tzv zabice).
Trazio prelazak na novi paket (sa eon duo na eon sa telefonom), kad nemaju kabla da bih telefon mogao sprovesti na drugi sprat. Nakon sto sam pronasao kabal u jednoj radnji te konektore u drugoj, dodje "majstor" i kaze da nema klijesta (tzv Krimp klijesta) i da mi ne moze tu pomoci.
Pa mogao sam preuzeti telefonski uredaj u kancelariji, nije potrebno dostavljati mi to kuci ako je to sve sto ce uraditi.
Sad opet moram sam svoj majstor biti.
Zdravo @CryogeniX,
Predlažemo da nam u pp dostavite korisničke podatke kako bismo izvršili detaljnije provjere. Žao nam je ako ste imali negativno iskustvo. Naravno da imamo svu potrebnu opremu za priključenje usluge, a korisničko iskustvo nam je izuzetno bitno.
Zahvaljujemo se , unaprijed, na saradnji.
1. TVSA ide u SD rezoluciji putem DVB-C mreže.
2. Ne radi radio "Studio B" putem DVB-C mreže i EON online platforme.
3. Većina Pink kanala ima pojačan kontrast pa su boje isprane i prava crna boja ne postoji (problem nije do emitera, jer ostali operateri reemituju Pink kanale bez ove smetnje).
4. Sat na Telemach Info kanalu godinama kasni, i trenutno kasni punih 9 minuta.
Zdravo @crnivrag,
Hvala Proslijedili smo kolegama na provjeru.
Danas nana bila kuci sama, kaze dolazio neki iz Telemacha, cackao nesto oko routera. Ja nisam imao informaciju da ce dolaziti neko, niti je ostavio neki nalog. Bio je i kod ostalih u komsiluku. Kazu s autom telemach...
Zvao Telemach da pitam sta je u pitanju kazu oni nemaju zabiljezeno da je neko trebao doci...
Ako je neko iz Telemacha bio(a saznat cemo sigurno) zamolio bih ih da vise ne ulaze u kucu bez naloga, krajnje amaterski.
Reglan wrote: ↑21/05/2020 19:05
Danas nana bila kuci sama, kaze dolazio neki iz Telemacha, cackao nesto oko routera. Ja nisam imao informaciju da ce dolaziti neko, niti je ostavio neki nalog. Bio je i kod ostalih u komsiluku. Kazu s autom telemach...
Zvao Telemach da pitam sta je u pitanju kazu oni nemaju zabiljezeno da je neko trebao doci...
Ako je neko iz Telemacha bio(a saznat cemo sigurno) zamolio bih ih da vise ne ulaze u kucu bez naloga, krajnje amaterski.
To ti je neko instalirao uređaj za prisluškivanje. Jesi li se Dodiku šta zamjerio?
Zdravo @Reglan ,
Tehnička reklamacija se vrši na zahtjev korisnika. Zamolit ćemo da nam u pp dostavite korisničke podatke kako bismo izvršili detaljnije provjere. Žao nam je ako je nastala određena neugodnost i nesporazum.
Zahvaljujemo se na saradnji.
Ista stvar prije nekoliko mjeseci.
Nesposobni su u toj korisničkoj a naprednu da ne spominjem, samo ko papagaj ponavljaš na telefon a oni veze s vezom nemaju... Ali sam svojim posebnim istražnim radnjama provjerio i znam da su mi njihovi radnici bili u kući
p.s.
Peglali ljudi signa, samo ga pokvarili ali o tom po tom
Trebam pomoć od forumaša koji se bolje razumiju. Dakle, mijenjam TV na kojem mi je EON box. Tu nema puno filozofiranja, spojim novi TV kao i stari i sustav se sam podigne. Taj stari TV koji je flat screen ide na mjesto još starijeg spojenog na D3 mini uređaj. Opet ga spojim a da bih imao funkcije smart TV na ovom TV aparatu trebam ih aktivirati preko portala i opcije Gledaj EON i na smart TV-u. Neću imati sve opcije kao na onome EON box TV ali će biti bolje od ovog što imam. Je li ide ovako kako sam pokušao objasniti? Hvala.
Liska wrote: ↑22/05/2020 10:17
Trebam pomoć od forumaša koji se bolje razumiju. Dakle, mijenjam TV na kojem mi je EON box. Tu nema puno filozofiranja, spojim novi TV kao i stari i sustav se sam podigne. Taj stari TV koji je flat screen ide na mjesto još starijeg spojenog na D3 mini uređaj. Opet ga spojim a da bih imao funkcije smart TV na ovom TV aparatu trebam ih aktivirati preko portala i opcije Gledaj EON i na smart TV-u. Neću imati sve opcije kao na onome EON box TV ali će biti bolje od ovog što imam. Je li ide ovako kako sam pokušao objasniti? Hvala.
Da, na novi TV samo spojiš EON box HDMI kablom i to je sve, nastaviš ga koristiti kao i dosad.
Drugi TV ti je Smart koliko sam skontao i želiš na njega spojiti D3 Mini i još instalirati EON Smart aplikaciju.
D3 Mini normalno spojiš HDMI kablom, a EON Smart aplikaciju skineš sa TV Store-a i aktiviraš na portalu sa kodom koji ti se prikaže na TV-u.
Averus wrote: ↑22/05/2020 11:22
Šta je ovih dana s konekijom?
Neće mi download preko 60mbps
[/quot
Zdravo @Averus,
Primjedba je proslijeđena kolegama. Izvinjavamo se zbog poteškoća s uslugom. Uskoro ćete biti kontaktirani kako bismo izvršili provjere. U slučaju potrebe, uvijek nas možete kontaktirati. Na raspolaganju smo Vam 24/7.
Averus wrote: ↑22/05/2020 11:59
Hvala, evo sad ide oko 90 kad je destinacija vaš server, ali i to je manje nego što bi trebalo na 130/10 paketu ja mislim
Zdravo @Averus,
Kolege su Vas kontaktirale ponovno i potvrdili ste da je usluga uredna. U slučaju potrebe, budite slobodni da nam se obratite.
Želimo Vam ugodan ostatak dana.
Obavještenje o izmjeni radnog vremena Telemach poslovnica tokom praznika
Obavještavamo vas da povodom predstojećeg praznika, subota, 23.5. i ponedjeljak, 25.5. 2020. godine su neradni dani za sve poslovnice osim poslovnica u Zagrebačkoj Mostar, Kiseljak, Novi Travnik, Vitez, Mrkonjić Grad, Banja Luka i Brčko.
U utorak, 26.5.2020. godine poslovnice nastavljaju sa radom po redovnom rasporedu.