"SVOJ BIJEDI SUTRA BIT ĆE KRAJ"; SDP NAJAVLJUJE PROTESTE: "Osovina Dodik - Čović ruši..."
"...ustavni poredak Bosne i Hercegovine."
Društvo
Prije 50 min Prije 22 min
0
Ilustracija: NAP
Ovo je saopćenje SDP-a BiH:
"Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine poziva pravosudne institucije države da, u skladu sa svojim mandatom zaštite državu Bosnu i Hercegovinu od sinhronizovanog udara dvojca Čović - Dodik. Dogovoreno blokiranje provedbe lokalnih izbora u režiji Dodika i Čovića neusvajanjem budžeta predstavlja ciljani udar na institucije države i suspenziju osnovnog demokratskog instituta izbora.
Namjera da se CIK-u BiH uskrati novac jer se spomenutom dvojcu ne sviđa sastav ovog tijela, kroz koje više ne mogu dirigirati izborna pravila po vlastitim željama, predstavlja najgori oblik zloupotrebe sistema i rušenja pravnog poretka. Očekujemo da Tužilaštvo BiH konačno stisne petlju i pokaže da je ono vrhovni organ gonjenja u državi. Nervoza koju demonstriraju Dodik i Čović dovela je do toga da su javno obznanili svoje antidržavno djelovanje. Njihovi postupci i dogovori moraju biti predmetom istrage.
Također, javno priznanje Milorada Dodika da prisluškuje opoziciju u entitetu RS po sebi je dokaz parasistemskog, nelegalnog i antidržavnog djelovanja bez presedana. S druge strane, protestno napuštanje sjednice državnog Parlamenta HDZ-ovih zastupnika zbog usvajanja Rezolucije o osudi ustaških zločina dovoljno govori o svjetonazoru i vrijednosnom sistemu ove stranke.
Kako sada naivno djeluju izjave Bakira Izetbegovića da je svejedno ima li Dodik tri ili četiri delegata u Domu naroda. Zato bi još naivnije bilo pomisliti kako su sasvim slučajno potpuno podudarne izjave Čovića i Izetbegovića o odgodi lokalnih i zajedničkom održavanju lokalnih i opštih izbora u Bosni i Hercegovini.
SDP BiH ne pristaje da se po želji vladajućih nacionalista suspenduje demokratija i odgode izbori. Vladavina prava i pravna država u kojoj ćemo svi biti jednaki pred zakonom, kao i zaštita ljudskih prava i sloboda nemaju alternative. Bh. građani su ti koji su pozvani da na izborima daju sud o tome kakvu vlast imaju i žele. To pravo građanima niko ne može uskratiti.
Zato ćemo mi u SDP BiH iskoristiti sva demokratska sredstva, uključujući i proteste, da im to osiguramo. Nećemo nikome dopustiti da demokratiju u Bosni i Hercegovini stavi u karantin.
Pozivamo Evropsku komisiju i OHR da ne budu samo posmatrači i pasivni komentatori destruktivnog djelovanja i najave nove blokade rada institucija Bosne i Hercegovine od strane dvojca Dodik - Čović. Zbog takvog stava i djelovanja i oni snose dio odgovornosti za poniženja i iživljavanje kojem su bh. građani izloženi.
Sigurni smo kako ni građani u Bosni i Hercegovini nisu više spremni i neće dopustiti da im vladajući novim performansom skrenu pažnju sa silnih afera i zloupotreba javnog novca koje ovih dana jedna za drugom isplivavaju na površinu u oba entiteta. Dolazi vrijeme kada ćete morati položiti račune za sve ono što ste radili."
(NAP)
SDP
- Roccohljup
#60676 Re: SDP
samo nisu rekli kad i gdje planiraju protest 
-
Akibh
#60677 Re: SDP
Popravila se I kotlovnicalast mohicans wrote: ↑19/05/2020 17:49 Mislim da se i tu popavila situacija. Velika zgrada je izdata, radi se fasada i jos nekih radovi.
- johntra
#60678 Re: SDP
Kako znaš?Akibh wrote: ↑21/05/2020 10:45Popravila se I kotlovnicalast mohicans wrote: ↑19/05/2020 17:49 Mislim da se i tu popavila situacija. Velika zgrada je izdata, radi se fasada i jos nekih radovi.![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#60680 Re: SDP
Da li će se afera pranja novca iz Hrvatske "preliti" i u BiH: kakav je posao SDPBiH sklopio sa Analytics Expertsom firmom za pranje novca?
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... vca-558364
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#60681 Re: SDP
Ponovo naslov sa upitnikom, ponovo malak lijepi linkove po temama 4-ke....
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#60682 Re: SDP
ne četvorke, već sdpa. kako je krenulo, mogla bi biti trojka, bez sdpa.
- RunnerX
#60683 Re: SDP
Mislim da se danas nijednom nije citirao.izvrsni direktor wrote: ↑21/05/2020 19:08 Ponovo naslov sa upitnikom, ponovo malak lijepi linkove po temama 4-ke....
- madner
#60684 Re: SDP
Nadaju se jos uvijek cudu ovi iz trojke.
-
putokaz1
- drndalo
#60686 Re: SDP
Ali SDA generalima jeste peMzija veca nego nosiocima partizanske spomenice? Bas demokraticno...Hakiz wrote: ↑19/05/2020 13:45Nije ti ovo komunizam i partizanske spomenice.drug_profi wrote: ↑19/05/2020 13:29 Ja se ne mogu nacuditi borackim udruzenjima sto ne insistiraju na borackim penzijama, a ne na ovim nekakvim naknadama da ne umres od gladi.
Valjda smo zasluzili kad odrapimo svoj radni staz da nam penzija bude malo bolja od penzije nekog ko nije pusku uzeo. Ne trazi niko hiljade maraka, ali daj da bude recimo 5 maraka dodatka na zarađenu penziju za svaki mjesec u oruzanim snagama.
Ovo je demokratija, sam se snađi.
U mojoj firmi najviše otkaza do tog trenutka je dao direktor koji je iz SDP-a.
- malakh
#60687 Re: SDP
@Chmoljo đe je zapelo?

moguće da je ovo ona što je već jednom stala.

moguće da je ovo ona što je već jednom stala.
- johntra
#60688 Re: SDP
Pa ovu trolu nije kupila Vlada šestorke, nego SDA dok je bila sama na vlasti... 
- Nike af1 white
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- malakh
#60691 Re: SDP
bas je postalo simpaticno. sve je kupila sda dok je bila na vlasti, pa onda "joj ofiraze", pa "brukanje" pa ko zna sta se nadoda, samo da bude uvjerljivije. steta sto se nije uhvatio prednji kraj, da se vidi koja je trola, samo prljava, da prljavija ne moze biti.
- Leverage
#60692 Re: SDP
Pa ti si došao s pričom da je kupila šestorka, idi istraži ko je kupio pa onda dođi sa dokazima i optužuj.
Eno dobio si odgovor i na temu Analytics Experts, čisto sumnjam da ćeš sad komentarisati ali si jedva dočekao da postaviš onaj članak juče, da ugrabiš šansu dok se ne razjasni.
Eno dobio si odgovor i na temu Analytics Experts, čisto sumnjam da ćeš sad komentarisati ali si jedva dočekao da postaviš onaj članak juče, da ugrabiš šansu dok se ne razjasni.
- madner
#60693 Re: SDP
Ovo nije zadnji kupljeni model. Jednostavno ih je primjetiti, pise jos na strani Bern jer ovi uhljupi nisu u stanju ni to uraditi.
- Nike af1 white
#60694 Re: SDP
ovo je genevska trola nabavljena 2015 koja nisu ni slicne onima kojima se ti prebrukavas ova je imala Bellona reklamu prije nekoliko godina
- Leverage
#60695 Re: SDP
A baksuza lika, neko bi barem slučajno ub'o neku tačnu informaciju a kod đonaša svaki put ćorak 
- malakh
#60697 Re: SDP
kako sve znaju, navuces ih i onda ih izvuces iz rupe. svi bajgi objektivni, neutralni, nestranacki, a ne bih se cudio da ih je vecina u stranackim strukturama
p.s. namjerno nisam stavio da se vidi prednji dio, odnosno isjekao sam sliku, jer tako ne bi uspio u onome sto sam namjeravao.
upecase se svi redom.
p.s.s. ocekujem sada izvrtanje, da se vadim i tako to. da ste me uhvatili, pa se ja kao vadim.
ali ne zabiravite da nisam nesposoban da ne mogu progooglati i naci novu trolu koja se razlikuje od ove i da to nisam ucinio prije nego sam pustio mamac:

p.s. namjerno nisam stavio da se vidi prednji dio, odnosno isjekao sam sliku, jer tako ne bi uspio u onome sto sam namjeravao.
upecase se svi redom.
p.s.s. ocekujem sada izvrtanje, da se vadim i tako to. da ste me uhvatili, pa se ja kao vadim.
ali ne zabiravite da nisam nesposoban da ne mogu progooglati i naci novu trolu koja se razlikuje od ove i da to nisam ucinio prije nego sam pustio mamac:

- Nike af1 white
#60698 Re: SDP
evo ga idu pravdanje kao sto se je mufid memija za krimske plaže pravdaomalakh wrote: ↑22/05/2020 17:57 kako sve znaju, navuces ih i onda ih izvuces iz rupe. svi bajgi objektivni, neutralni, nestranacki, a ne bih se cudio da ih je vecina u stranackim strukturama![]()
![]()
upecase se svi redom.
p.s.s. ocekujem sada izvrtanje, da se vadim i tako to. da ste me uhvatili, pa se ja vadim.
![]()
- malakh
#60699 Re: SDP
rekoh da ocekujem izvrtanja. ali sada svi znamo kome cemo se obratiti kada nam trebaju insajderske iz sdpa. do sada je to bio samo @Leverage ...
- Leverage
#60700 Re: SDP
Ovo je bilo u rangu onog kad nastavnik koji pogriješi kaže ja sam to namjerno da vidim da li me pratite