SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#60651 Re: SDP
Mislim da je sam i napisao.
- drug_profi
#60652 Re: SDP
Propalo u odnosu na raniji period. Ne u smislu da je propalo potpuno i postalo beskorisno.Škobo Habu wrote: ↑18/05/2020 09:34Zašto definisati nešto što si ti sam zaključio, a ja samo potvrdio?
Zato od tebe trazim da pojasnis svoju definiciju izraza "propast", jer očigledno da ga ne tumačimo isto.
-
palermo
#60653 Re: SDP
Ma nisu to zeljeli Prica o tome kako narod zeli nekog vidjeti iza resetaka je jedna obicna mantra koja jw puku podastrta jer se nije nista pametnije moglo smisliti. Narod pod promjenom podrazumjeva vecu platu, vise pravde. vise socijalne jednakosti....svako pozivanje na hapsenja u ljudima izaziva nelagodu i svaka politicka opcija koja barata sa tim je unaprijed sebe limitirala Uostalom historijska pobjeda SDP na izborima 2010 je bila izmedu ostalog produkt odlicne kampanje koja je narodu nudila nadu u bolji zivot. Nudila drzavu za covjeka kakp rece slogan , nije pricala o hapsenjima i osvetiBosanski_kralj wrote: ↑18/05/2020 11:14
Ljudi su za SDP glasali jer su željeli promjene, jer su željeli vidjeti kako tadašnji Solak i ekipa po kratkom postupku završe iza rešetaka. I SDP umjesto da lopove strpa u zatvor, sa lopovima uđe u koaliciju.
Danasnji SDP ne nudi nadu....on se bavi samo dnevnom politikom a na takvom terenu ima mnogo boljih mestara te igre od njih
-
Škobo Habu
#60654 Re: SDP
Propali su samim tim što su postali minorna stranka na prostoru BiH, jer su nekada, po brojnosti glasačkog tijela, bili odmah iza SDA.drug_profi wrote: ↑18/05/2020 12:13
Propalo u odnosu na raniji period. Ne u smislu da je propalo potpuno i postalo beskorisno.
Zato od tebe trazim da pojasnis svoju definiciju izraza "propast", jer očigledno da ga ne tumačimo isto.
SDP je imao solidnu izbornu bazu u RS-u - više je nema.
U Federaciji su spali na nekoliko većih gradova. U Tuzli su neprikosnoveni zbog Imamovića, ali je i on već odavno dosegao svoj zenit. Čovjek zaslužan za ponajbolji imidž stranke u Tuzlanskom kantonu - Selim Bešlagić se smješi sa plakata Naše stranke.
Kada stranka, koja je do prije nekoliko godina bila rame uz rame sa SDA, doživi ovako političko ateriranje, za samo jedan izborni ciklus, a da ništa bitno nije uradila po pitanju unutrašnje organizacije i profilisanja, onda se za nju može kazati kako je atrofirala u svakom smislu.
Sportskim žargonom kazano - nekada je osvajala Kupove, danas se - kroz koalicije - bori za opstanak u ligi.
-
zbiljovski
#60655 Re: SDP
On mi je prihvatljivije rješenje od Nikšića, Magazinovića, Čengića, Mašića, Heleza. . .Škobo Habu wrote: ↑18/05/2020 12:01zbiljovski wrote: ↑18/05/2020 11:03
Denis Bećirović i ovaj Tuzlanski kraj ( neukaljani ) treba da sjedne na čelo partije i tek onda možemo pisati o 300 000 glasova SDP-a 2022. godine, dotad, drugovi partizani, 2020 godine padate ispod 150 000 koje ste imali 2018!![]()
Denis Bećirović je najgora moguća opcija za SDP. Tek onda se za SDP ne bi više mogli vezati pojmovi "multietnički", "multinacionalni", "socijaldemokratski".
Ne znam koga staviti na čelo ?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
-
Škobo Habu
#60657 Re: SDP
Zašto ne Magazinović?zbiljovski wrote: ↑18/05/2020 14:24
On mi je prihvatljivije rješenje od Nikšića, Magazinovića, Čengića, Mašića, Heleza. . .
Ne znam koga staviti na čelo ?
Zašto uvijek Bošnjak mora biti na čelu SDP-a?
-
zbiljovski
#60658 Re: SDP
Magazinović zvani kompenzacija ? Neka bude nebošnjak Predsjednik, ali ko ? Bošnjaka će nekako i "safatati", ali S i H nikako.
Prvi bih dao glas Emiru Đikiću, ali je pitanje je li on u partiji još uvijek i kakve su mu šanse pored prethodno pomenutih ?
Aner Žuljević, mlad, obrazovan, elokventan. . . Mislim, to je njihov problem, ali definitivno moraju se riješiti Čengića, Mašića, Heleza i ostalih, ako ništa, onda ih u drugi plan gurnuti, ne vole ih ljudi, meni nije jasno da to u vrhu SDP-a ne razumiju. . .
Prvi bih dao glas Emiru Đikiću, ali je pitanje je li on u partiji još uvijek i kakve su mu šanse pored prethodno pomenutih ?
Aner Žuljević, mlad, obrazovan, elokventan. . . Mislim, to je njihov problem, ali definitivno moraju se riješiti Čengića, Mašića, Heleza i ostalih, ako ništa, onda ih u drugi plan gurnuti, ne vole ih ljudi, meni nije jasno da to u vrhu SDP-a ne razumiju. . .
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#60659 Re: SDP
2015. godine sam bio na korak do ponovnog učlanjenja u sdp, zbog kandidature emira đikića. i ponovno se razočarao jer je dobio mizeran broj glasova. sacekao još malo u nadi da će ga sdp angažirati na drugoj poziciji i odustao, jer ništa od toga nije bilo, zbog spletkarosa i egocentrika.zbiljovski wrote: ↑18/05/2020 14:56 Magazinović zvani kompenzacija ? Neka bude nebošnjak Predsjednik, ali ko ? Bošnjaka će nekako i "safatati", ali S i H nikako.
da, jeste u sdpu još uvijek, koliko mu privatne obaveze dozvoljavaju.
-
Buco 10
#60660 Re: SDP
Onako napisan ikakav dokument je sve samo ne analiza i po meni jako svjesno odrađeno, možda nije tužakao medijima, ali mu je namjera bila da dođe do medija... kako će SDP proci na izborima u KS-u će se vidjeti, ali biti protiv Partije i pametovati a za ministre proogurati svoje intimuse pa onda srati je jako bezobrazno...Chmoljo wrote: ↑18/05/2020 11:20 Dosta vas zaboravlja jednu stvar vezano za Čengića i ovo zadnje što je bilo. Nije on istužakao medijima, nego je poslao interni akt gdje je iznio svoje primjedbe onome kome je i trebao. Na tom fonu je bila i njegova kandidatura za KO.
Ako ovako ostane, vrijeme će pokazati koliko loše će SDP proći u Sarajevu. Samo je pitanje hoće li iko preuzeti odgovornost za to.
- drug_profi
#60661 Re: SDP
Pa dobro pišeš opštepoznate stvari. Tačno je uglavnom sve što si rekao i niko to ni ne spori koliko mogu primjetiti.Škobo Habu wrote: ↑18/05/2020 12:22Propali su samim tim što su postali minorna stranka na prostoru BiH, jer su nekada, po brojnosti glasačkog tijela, bili odmah iza SDA.drug_profi wrote: ↑18/05/2020 12:13
Propalo u odnosu na raniji period. Ne u smislu da je propalo potpuno i postalo beskorisno.
SDP je imao solidnu izbornu bazu u RS-u - više je nema.
U Federaciji su spali na nekoliko većih gradova. U Tuzli su neprikosnoveni zbog Imamovića, ali je i on već odavno dosegao svoj zenit. Čovjek zaslužan za ponajbolji imidž stranke u Tuzlanskom kantonu - Selim Bešlagić se smješi sa plakata Naše stranke.
Kada stranka, koja je do prije nekoliko godina bila rame uz rame sa SDA, doživi ovako političko ateriranje, za samo jedan izborni ciklus, a da ništa bitno nije uradila po pitanju unutrašnje organizacije i profilisanja, onda se za nju može kazati kako je atrofirala u svakom smislu.
Sportskim žargonom kazano - nekada je osvajala Kupove, danas se - kroz koalicije - bori za opstanak u ligi.
Zapravo ne znam šta si htio poručiti? Da se ne glasa za SDP ili šta?
- Leverage
#60662 Re: SDP
Pa oni i jesu u vrhu SDP-a, pitaš se kako Mašić ne razumije da ljudi ne vole Mašića.zbiljovski wrote: ↑18/05/2020 14:56 Magazinović zvani kompenzacija ? Neka bude nebošnjak Predsjednik, ali ko ? Bošnjaka će nekako i "safatati", ali S i H nikako.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#60663 Re: SDP
Da mu je bila namjera da dođe do medija uradio bi to i pametnije. Čengić nije glup momak.Buco 10 wrote: ↑18/05/2020 15:57Onako napisan ikakav dokument je sve samo ne analiza i po meni jako svjesno odrađeno, možda nije tužakao medijima, ali mu je namjera bila da dođe do medija... kako će SDP proci na izborima u KS-u će se vidjeti, ali biti protiv Partije i pametovati a za ministre proogurati svoje intimuse pa onda srati je jako bezobrazno...Chmoljo wrote: ↑18/05/2020 11:20 Dosta vas zaboravlja jednu stvar vezano za Čengića i ovo zadnje što je bilo. Nije on istužakao medijima, nego je poslao interni akt gdje je iznio svoje primjedbe onome kome je i trebao. Na tom fonu je bila i njegova kandidatura za KO.
Ako ovako ostane, vrijeme će pokazati koliko loše će SDP proći u Sarajevu. Samo je pitanje hoće li iko preuzeti odgovornost za to.
Drugo, tri SDPova ministra iz vlade šestorke su bili vrlo dobri u onome što su radili. DaBogda svi gurali onakve ljude na takva mjesta.
-
Škobo Habu
#60664 Re: SDP
Vidi, ja navodim svoje razloge zašto neću glasati za SDP. Meni su sasvim dovoljini.drug_profi wrote: ↑18/05/2020 16:05
Nekome je, sa druge strane, dovoljno da okaći u dnevnoj kalendar sa Maršalom, pa da misli da je Walter.
Last edited by Škobo Habu on 18/05/2020 19:21, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#60665 Re: SDP
Imo je u Željkec Titovu sliku do Decembra 2019 
- drug_profi
#60666 Re: SDP
Sasvim ok je da imaš razloge zašto ne glasaš za SDP. Imao sam ih i ja pa sam glasao za NS.Škobo Habu wrote: ↑18/05/2020 18:12Vidi, ja navodim svoje razloge zašto neću glasati za SDP. Meni su sasvim dovoljini.drug_profi wrote: ↑18/05/2020 16:05
Nekome je, sa druge strane, dovoljno da okaći u dnevnoj kalendar sa Maršalom, pa da misli da je Walter.
Sad ću opet za SDP.
Dozvoli: Č a ne Ć. Meni bode oči, jbg.
A misliš na Komšića, pretpostavljam, jer Najveći sin naših naroda se rađa jednom u 500 godina.
-
putokaz1
#60667 Re: SDP
Svako ima svoje razloge,što ne glasa za SDP2018 pa zaokruži DF
Zašto ja ne bih glasao za Pobjednički SDP na TK,Jel zbog 2 budale jednu iz Bileće Ž.V i drugu iz Gradačca H.T.-ma Jok
Budale su budale i to će se vidjet na izborima,po anketama DF i SD kotiraju grozno osim u Poljicu kod Lukavca
SDP TK će ostat pobjednički i 2020 sa najmanje 3 načelnika ili 4/5
Zašto ja ne bih glasao za Pobjednički SDP na TK,Jel zbog 2 budale jednu iz Bileće Ž.V i drugu iz Gradačca H.T.-ma Jok
Budale su budale i to će se vidjet na izborima,po anketama DF i SD kotiraju grozno osim u Poljicu kod Lukavca
SDP TK će ostat pobjednički i 2020 sa najmanje 3 načelnika ili 4/5
-
statixx
#60669 Re: SDP
Sve Cerkezove slike... 
- drug_profi
#60670 Re: SDP
Ja se ne mogu nacuditi borackim udruzenjima sto ne insistiraju na borackim penzijama, a ne na ovim nekakvim naknadama da ne umres od gladi.
Valjda smo zasluzili kad odrapimo svoj radni staz da nam penzija bude malo bolja od penzije nekog ko nije pusku uzeo. Ne trazi niko hiljade maraka, ali daj da bude recimo 5 maraka dodatka na zarađenu penziju za svaki mjesec u oruzanim snagama.
Valjda smo zasluzili kad odrapimo svoj radni staz da nam penzija bude malo bolja od penzije nekog ko nije pusku uzeo. Ne trazi niko hiljade maraka, ali daj da bude recimo 5 maraka dodatka na zarađenu penziju za svaki mjesec u oruzanim snagama.
-
sahara1428
-
Hakiz
#60672 Re: SDP
Nije ti ovo komunizam i partizanske spomenice.drug_profi wrote: ↑19/05/2020 13:29 Ja se ne mogu nacuditi borackim udruzenjima sto ne insistiraju na borackim penzijama, a ne na ovim nekakvim naknadama da ne umres od gladi.
Ovo je demokratija, sam se snađi.
U mojoj firmi najviše otkaza do tog trenutka je dao direktor koji je iz SDP-a.
- drug_profi
#60673 Re: SDP
Aj ne s*Hakiz wrote: ↑19/05/2020 13:45Nije ti ovo komunizam i partizanske spomenice.drug_profi wrote: ↑19/05/2020 13:29 Ja se ne mogu nacuditi borackim udruzenjima sto ne insistiraju na borackim penzijama, a ne na ovim nekakvim naknadama da ne umres od gladi.
Ovo je demokratija, sam se snađi.
U mojoj firmi najviše otkaza do tog trenutka je dao direktor koji je iz SDP-a.
-
demagog
#60674 Re: SDP
Koliko vidim niko ne spominje finansijsku situaciju SDP-a.
Prije nekog vremena se pisalo da su u zescim dugovima (tzv. dubioze) a sad se nista o tome ne cuje. Da li su i dalje u istim (ili mozda gorim) problemima ili su to sanirali?
Novcani problemi mogu bitno doprinijeti krizi ideja, kadrova, rezultata....
Prije nekog vremena se pisalo da su u zescim dugovima (tzv. dubioze) a sad se nista o tome ne cuje. Da li su i dalje u istim (ili mozda gorim) problemima ili su to sanirali?
Novcani problemi mogu bitno doprinijeti krizi ideja, kadrova, rezultata....
-
last mohicans
#60675 Re: SDP
Mislim da se i tu popavila situacija. Velika zgrada je izdata, radi se fasada i jos nekih radovi.