Pitao si, dobio si odgovor.Ludzak wrote: ↑20/05/2020 10:50Pusti te teoretske foskule. Niko ne zna kakav je taj gospodar. Niko ga vidio nije. Niko ga upoznao nije.
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- salik79
#4226 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
tempuser
#4227 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I jope ja da trolu malo igram sa to nešto vijuga...
Početak opet isti, nastranu nepotpuni podaci primatelja, broj ponude uopšte ne dovodim u pitanje, ako si se ikad bavio komercijalnom, a tvrdiš da jesi, onda znaš da ćeš u ponudi za 1000, a ne 10 miliona KM osim cijene navesti komercijalne i opšte uslove isporuke, rok za plaćanje, rok za isporuku, garanciju, važnost ponude, generalne uslove nuđenja i isporuke sa disclaimerima itd itd. I kako onda tu ponudu da uporediš sa ostalim i odlučiš da je najpovoljnija????? Svako ko ima mozak razvijeniji od amebe sa kilometar vidi da je ovo prevara i neće to peglati po forumima!
Last edited by tempuser on 20/05/2020 11:03, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4228 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
nemresH ti sdO kmetovima dokazati nista kako begovi iz srbske ville u ulici mehmeda spahe kazu, tako ce biti... njihovo je da za sendvic odrade dnevnicu...tempuser wrote: ↑20/05/2020 09:50Ako nisi obično trol, i ako si se ikad bavio isporukama, a tvrdiš da jesi, onda moraš znati da po završnim odredbama, svaka izmjena ugovora mora biti pisanoj formi u vidu aneksa i uz saglasnost obje strane i da za sve mora postojati pisani trag, čak i kad se poziva na force majeure.joe_black wrote: ↑16/05/2020 03:51 Zakonski nije zabranjeno raditi dopunu ugovora, neispunjavanje roka isporuke je osnov za raskud ugovora ali obzirom da je odlukom tuzilastva i drzavnih organa dovelo firmu u nemogucnost ispunjenja ugovora to dovodi do situacije da Fikret sada komotno moze moliti Boga da se ugovor raskine cime bi glat bez imalo dilema bilo pred domacim sudom ili medjunarodnim dobio visemilionsku odstetu od drzave sto smatram apsolutno "Patriotskim cinom"
Veceras je na FACE gostovao advokat solaka, dokazi, cinjenice i pravo su apsolutno na strani Solaka i Fikre...
Prvobitno sam smatrao da bi Solak mogao izvjesiti, medjutim veceras nema dileme i cak sta vise iz ove situacije ce obojica na stetu drave izvuvi visestruku korist...
Đonjenje ugovora, da bez raskida i anekasa, pod istim brojem mijenjaš odredbe osnovnog ugovora je prevara!
-
tempuser
#4229 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
- pici
#4230 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
sumirprimus
#4231 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
lopovi koji godinama rade slicno, njima je sve po zakonu svakako.
i sve im je jaranski na usmenim ponudama ja tebi ti meni
drzava za hamelja narod zna
i sve im je jaranski na usmenim ponudama ja tebi ti meni
drzava za hamelja narod zna
- jazzer
#4232 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Samo nekome ko nema bas nikakve veze sa BiH nije jasno o cemu se ovdje radi.
A onaj ko je makar i 6 mjeseci nastanjen u BiH ima potpuno jasnu sliku o aferi respiratori, poznat mu je modus operandi
svih ucesnika.
A onaj ko je makar i 6 mjeseci nastanjen u BiH ima potpuno jasnu sliku o aferi respiratori, poznat mu je modus operandi
svih ucesnika.
- pici
-
statixx
#4234 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
https://nomad.ba/nedodirljivi-gadovi„Da budemo otvoreni, politička elita u BiH, se sastoji od veze između politike, biznisa, organizovanog kriminala i medija preko sve tri etničke grupe. Ne ukazujem ovim niti na jednu etničku grupu posebno. A njihovi glavni interesi su: mogu li zadržati sve što pokradu, mogu li ostati na položaju kako bi nastavili krasti, mogu li izbjeći svaku odgovornost, bilo političku ili zakonsku. Ovaj sistem im to dozvoljava. Ništa što im EU može ponuditi nije bolje od toga. I to je razlog što nema nikakvog pomaka naprijed.“
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4235 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Zašta su ondaRepublika Srpska odbila respiratore koje je nabavila FBiH: Struka nam je rekla da nisu za liječenje
-
joe_black
#4236 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Strucnjak, kupi kakvu diplomu barem trgovacke u Sirokom i neka ta nauce da se placanje vrsi po racunu, a ne po ponudi
Neka te gratis nauce praviti razliku izmedju ponude i racuna
-
zigzag
#4237 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Kad se plaća avans, plaća se po ponudi. ilitga predračunu.
-
tempuser
#4238 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ako nekome još uvijek nije jasno da ponovimo...
U ovoj državi se već 28 godina pravi sistem pod Alijinomm receptu u kojem ni portir nije "slučajno" ti gdje jeste... Taj sistemr adi punom parom 24/7 i u njemu postoje dvije osnovne funkcije, prva da se izvlače državne pare, a druga da se štiti interes stranke da bi se prva funkcija omogućila. Svi ti tzv "anomimci" koji su sad isplivali, tipa Kalajdžićke, Ganibegovića, Kolića, Bilseninog malog itd itd, su itekako bitni igrači ogromne mašinerije za izvlačenje para i svi su direktno povezani sa realnim sektorom i trgovinom koji rade za vladu.
Sam sistem funcioniše kao što funkcioniše i sama država, po pricipu feudalne monarhija. Na vrhu je vladajuća dinastija (hanuma i papučar riđobradi), ispod nje su plemići (Ganići, Šahinpašići, Čengići, Brankovići, Šumani, Terzići, Sarajlići, Genjci, Zukići, Novalići, Solaci, Turkovićke itd itd), krupni i sitni feudalci (Kolići, Gabeljići, Švrakići, Česiri, Fikro nesretnik itd itd) itd itd) i na dnu kmetovi (občan narod kojeg gule). Vladajuća dinastija dijeli feude svojim plemićima koji ih prosljeđuju dalje svojim vazalima i ovi dalje svojim vazalima i svi od svojih vazala uzimaju kajmak i procenat ide vladajućoj dinastiji. Tako funkcioniše i raspodjela funkcija u KJKP-ovima iz kojih se izvlače pare, KO SDA svakom OO SDA daje na upravljanje svoje JKP-ove (Ilijaš Sarajevošume, N. Grad VIK i ZOI84 itd itd) i taj sistem funckioniše po principu "vazal mog vazala nije moj vazal" i upravo se zbog toga Kifla (koji je i dalje 100% SDA proizvod) popitchkao sa Ćesirom i otišao iz SDA.
Korona je bila ideana prilika da se vandredno i za kratko vrijeme po feudalnom principu izvuče ogromna količina para. Zato je vlada FBIH požurila da dodnese sve ove zakone o preusmjeravanju sredstava iz budžeta za borbu protiv korone, pravilnik o zaobilaženju procedure javnih nabavki itd... Kako je Kolićevu half liniju zapalo da dobavi vizire ili šta već, tako je half liniju Sarajlić, Kalajdžić, Ševal i najniži vazal do kmeta Fikret zapalo da isporuče respiratore i danak od pazara proslijede prema gore.
Ovo je vjerovatno milionita takva operacija po redu i prošla bi kao i 999.999 prije njih (dok ja ovo kuckam vjerovadno ih se dešava xy) da neko ("intuitivni" novinari ili opozicija u SDA) nije prodala informaciju. E sad, pošto postoje oni u sistemu i oni koji su tu da štite primarnu funkciju, a to su poslanici, sudije, tužioci, itd itd, po principu vrana vrani oči ne kopa postoji mogućnost da od ovog ne bude ništa i da poslije ovoga mirno nastave sa još milion operacija...
BTW, ako je nekome promaklo, Fića ponosno pozira u Haix Tactical Boots Black Eagle Athletic 2.0 V T high desert od nekih 350-400 KM, kojie uvozi i prodaje naravno KM Trade!

U ovoj državi se već 28 godina pravi sistem pod Alijinomm receptu u kojem ni portir nije "slučajno" ti gdje jeste... Taj sistemr adi punom parom 24/7 i u njemu postoje dvije osnovne funkcije, prva da se izvlače državne pare, a druga da se štiti interes stranke da bi se prva funkcija omogućila. Svi ti tzv "anomimci" koji su sad isplivali, tipa Kalajdžićke, Ganibegovića, Kolića, Bilseninog malog itd itd, su itekako bitni igrači ogromne mašinerije za izvlačenje para i svi su direktno povezani sa realnim sektorom i trgovinom koji rade za vladu.
Sam sistem funcioniše kao što funkcioniše i sama država, po pricipu feudalne monarhija. Na vrhu je vladajuća dinastija (hanuma i papučar riđobradi), ispod nje su plemići (Ganići, Šahinpašići, Čengići, Brankovići, Šumani, Terzići, Sarajlići, Genjci, Zukići, Novalići, Solaci, Turkovićke itd itd), krupni i sitni feudalci (Kolići, Gabeljići, Švrakići, Česiri, Fikro nesretnik itd itd) itd itd) i na dnu kmetovi (občan narod kojeg gule). Vladajuća dinastija dijeli feude svojim plemićima koji ih prosljeđuju dalje svojim vazalima i ovi dalje svojim vazalima i svi od svojih vazala uzimaju kajmak i procenat ide vladajućoj dinastiji. Tako funkcioniše i raspodjela funkcija u KJKP-ovima iz kojih se izvlače pare, KO SDA svakom OO SDA daje na upravljanje svoje JKP-ove (Ilijaš Sarajevošume, N. Grad VIK i ZOI84 itd itd) i taj sistem funckioniše po principu "vazal mog vazala nije moj vazal" i upravo se zbog toga Kifla (koji je i dalje 100% SDA proizvod) popitchkao sa Ćesirom i otišao iz SDA.
Korona je bila ideana prilika da se vandredno i za kratko vrijeme po feudalnom principu izvuče ogromna količina para. Zato je vlada FBIH požurila da dodnese sve ove zakone o preusmjeravanju sredstava iz budžeta za borbu protiv korone, pravilnik o zaobilaženju procedure javnih nabavki itd... Kako je Kolićevu half liniju zapalo da dobavi vizire ili šta već, tako je half liniju Sarajlić, Kalajdžić, Ševal i najniži vazal do kmeta Fikret zapalo da isporuče respiratore i danak od pazara proslijede prema gore.
Ovo je vjerovatno milionita takva operacija po redu i prošla bi kao i 999.999 prije njih (dok ja ovo kuckam vjerovadno ih se dešava xy) da neko ("intuitivni" novinari ili opozicija u SDA) nije prodala informaciju. E sad, pošto postoje oni u sistemu i oni koji su tu da štite primarnu funkciju, a to su poslanici, sudije, tužioci, itd itd, po principu vrana vrani oči ne kopa postoji mogućnost da od ovog ne bude ništa i da poslije ovoga mirno nastave sa još milion operacija...
BTW, ako je nekome promaklo, Fića ponosno pozira u Haix Tactical Boots Black Eagle Athletic 2.0 V T high desert od nekih 350-400 KM, kojie uvozi i prodaje naravno KM Trade!

-
joe_black
#4239 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
tempuser wrote: ↑20/05/2020 10:57I jope ja da trolu malo igram sa to nešto vijuga...![]()
Početak opet isti, nastranu nepotpuni podaci primatelja, broj ponude uopšte ne dovodim u pitanje, ako si se ikad bavio komercijalnom, a tvrdiš da jesi, onda znaš da ćeš u ponudi za 1000, a ne 10 miliona KM osim cijene navesti komercijalne i opšte uslove isporuke, rok za plaćanje, rok za isporuku, garanciju, važnost ponude, generalne uslove nuđenja i isporuke sa disclaimerima itd itd. I kako onda tu ponudu da uporediš sa ostalim i odlučiš da je najpovoljnija????? Svako ko ima mozak razvijeniji od amebe sa kilometar vidi da je ovo prevara i neće to peglati po forumima!
Naveo sam samo da ovaj broj ponude nije uopste sporan ali sam izrazio sumnju u vjerodostojnost ovog nazovi dokumenta jer nema uopce nikakvih bitnih elemenata koje i ti sam navodis...
Npr. Rok isporuke kojo je bio eliminatoran za ostale ponude nigdje nije naveden...
Na kraju krajeva ovako upravo izgleda ponuda nekoga ko nema ni elemtarno ekonmosko znanje...
- Blixen
#4240 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
kratko i jasno SDA = cetnicitempuser wrote: ↑20/05/2020 12:19 Ako nekome još uvijek nije jasno da ponovimo...
U ovoj državi se već 28 godina pravi sistem pod Alijinomm receptu u kojem ni portir nije "slučajno" ti gdje jeste... Taj sistemr adi punom parom 24/7 i u njemu postoje dvije osnovne funkcije, prva da se izvlače državne pare, a druga da se štiti interes stranke da bi se prva funkcija omogućila.
nema razike izmedju njih
jedni ubijaju svoj narod polako a drugi su htjeli da to urade kamom za sedam dana
-
joe_black
- Billy The Pljuc
#4242 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Eh Tome, spin najobičniji onih koji su 92-95 našeg Fikru htjeli da unište.Tomahawk11 wrote: ↑20/05/2020 12:13Zašta su ondaRepublika Srpska odbila respiratore koje je nabavila FBiH: Struka nam je rekla da nisu za liječenje![]()
-
tempuser
#4243 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
E kad se već tako trudiš da dokažeš sa si puno ljepši nego što si isprva djelovao, dozvoli da ti trgvac iz Širokog objasni da se plaćanje može vršiti po predračunu, avansoj fakturi ili komercijanoj fakturi. Budući da zakonski ne možeš prodati robu i izdati račun za nju prije nego što si je kupio, Fikretu, koji se avansno naplatio i tek onda kupio robu tj. poklonjeno mu je da zavrti tuđe pare, je moglo biti plaćeno ISKLJUČIVO I JEDINO po ponudi!
Kako za plaćanje moraš napisati osnovu na plaćanje, bogati ljepoto reci mi, šta bi ti pod svrha u vrimanu napisao: plaćanje usmene ponude i banci u prilogu na CD-u dostavio audio snimak?????
Malo su ti dvije noge kako si lijep!
Last edited by tempuser on 20/05/2020 12:53, edited 2 times in total.
- jazzer
#4244 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
haha, sada i jedan Viskovic ostri kitu na federalne idiote."Ono što je u Federaciji BiH pod istragom, te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo ih uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za svaki respirator koji je nabavila RS i koji je platila saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević, načelnik Klinike za intenzivnu njegu UKC-a", kazao je Višković.
neka, neka, i treba.
- salik79
#4245 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne postoji sustinska razlika po pitanju pravne validnosti. Uplata po ponudi je ujedno i prihvatanje ponude.
-
zigzag
#4246 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
U dogovorenom poslu nema razlike. Usmeno dogovorenom, jelte.
A razlike će biti ako u ponudi nisu navedeni detalji. I ovo je bezvezno razvodnjavanje. Trebaju u pritvor radi krivotvorenja dokumenta i štete koje su nanijeli državi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4247 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I oni pokretnu bolnicu za trku imaDujazzer wrote: ↑20/05/2020 12:30haha, sada i jedan Viskovic ostri kitu na federalne idiote."Ono što je u Federaciji BiH pod istragom, te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo ih uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za svaki respirator koji je nabavila RS i koji je platila saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević, načelnik Klinike za intenzivnu njegu UKC-a", kazao je Višković.
neka, neka, i treba.
-
tempuser
#4248 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ponuda informativnog karaktera može niti samo cifre napisana emailom, to se obično radi prilikom budžetiranja itd, ali se NE MOŽE razmatrati u procesu nadmetanja i odlučivanja, a ovdje je upravo to napravljeno!
Misliš da ne bi poslali "bolju" tj kompletinju ponudu da su je imali. Pošalji ovakvu ponudu bilo kakvom ozbiljnom investitoru, završićeš na crnoj listi i možeš zaboraviti da tvoja ponuda ikad više bude razmatrana.
- joint union
#4249 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ima li igdje ugovor Fikreta i Fly Bosnie?
U tom ugovoru bi moralo biti par interesantnih stvari.
U tom ugovoru bi moralo biti par interesantnih stvari.
- oldtajmer
#4250 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
barem se ona pokretna bolnica moze iskoristiti za kakav vasar ako nista,a mi se sa nasim respiratorima mozemo samo slikatiTomahawk11 wrote: ↑20/05/2020 12:34I oni pokretnu bolnicu za trku imaDujazzer wrote: ↑20/05/2020 12:30haha, sada i jedan Viskovic ostri kitu na federalne idiote."Ono što je u Federaciji BiH pod istragom, te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo ih uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za svaki respirator koji je nabavila RS i koji je platila saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević, načelnik Klinike za intenzivnu njegu UKC-a", kazao je Višković.
neka, neka, i treba.![]()