Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
joe_black
#4201 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Steta brate u sta se skrha 10,5 miliona narodnih para, a mogli smo brat bratu ovim nasim politicarima kupit harem 50 audija A8, da se ne sugaju ko sittinja u onim A6 i passatima...
-
last mohicans
#4202 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Kad moras ko Bake i Fatke, valja. Ni mrvice stida, odgovornosti ne pokazuju. Nasuprot tome, još se pišaju po nama sa ovakvim izjavama. Moze se i lijepo upakovati, kao Čampi, pozvat cemo na odgovornost, ispitati, sankcionisti sve odgovorne osobe, ono da se populistički upakuje. Ma jok, zajebi sve, more im se. Pišaj po sirotinji. Utrtao se Riđi da ce izgubiti opcinu vrijedniju od deset drugih, pa navodi koaliciju sa dvije propale stranke koje sto su dobile glasova, dobile na supljoj retorici protiv SDA. Samo da mi vidjeti jade koje ce dati glas Komsi i Fahri nakon svega. Za zelene znamo koji profil glasa.
-
joe_black
#4203 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Fahro je ionako navikao biti kondom, a Komso je i sam svjestam da mu rok trajanja isticelast mohicans wrote: ↑20/05/2020 00:14Kad moras ko Bake i Fatke, valja. Ni mrvice stida, odgovornosti ne pokazuju. Nasuprot tome, još se pišaju po nama sa ovakvim izjavama. Moze se i lijepo upakovati, kao Čampi, pozvat cemo na odgovornost, ispitati, sankcionisti sve odgovorne osobe, ono da se populistički upakuje. Ma jok, zajebi sve, more im se. Pišaj po sirotinji. Utrtao se Riđi da ce izgubiti opcinu vrijedniju od deset drugih, pa navodi koaliciju sa dvije propale stranke koje sto su dobile glasova, dobile na supljoj retorici protiv SDA. Samo da mi vidjeti jade koje ce dati glas Komsi i Fahri nakon svega. Za zelene znamo koji profil glasa.
- Ludzak
#4204 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Fićo je večeras zatražio oprost od Boga, tako da je i boga podmitio. Tako da narode... nema ništa od toga. Pare su njegove. Bog mu je oprostio
- drndalo
#4205 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sto ti ga je zao? Jel ti rod?
Ako ce biti gornji 3 mil. nek odlezi posteno godinu, dobra je to dnevnica, ah da, iako su zavrnuli puno vise od toga nece moci ostati njemu toliko, dok isplati sva ostala povezana lica, ima tu gladnih usta... Opet, ako dodje do lezanja, ako nas pravna drzava jednom iznenadi, trebao bi traziti promjenu podjele ako ce on lezati za druge... Kako je Alemko pametno odlezao i zdravo. Doduse, on nije bio opterecen time da bude izabran za Mumina decenije...
Last edited by drndalo on 20/05/2020 07:26, edited 1 time in total.
- spreca
#4206 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
kurko godinu,za takve stvari treba zatvarati na bar 10 godina,za milion/godina sutra bi se prijavilo desetak hiljada ljudi
- drndalo
- Point.
#4208 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nego, pošto su maline kod Hodžića? Kontam pristaviti kazan za koju litru malinače
-
DonieBrasco
#4209 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Jedva cekam bajramski program na Haytu da nam SDA lobanje pricaju o vjeri i Bogu, manirima, zivotu, obicajima, kako su zaradili svoje prve milione, a pogotvo ovi milioneri iz Srebrenice da nam pricaju o trnovitom putu do kuca, stanova, poslvnih prostora, auta.
-
sumirprimus
#4210 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
pohlepna i prokleta sda banda zelena.
sta li ce odradit za bajram?
sta li ce odradit za bajram?
-
tempuser
#4211 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Evo mene s "malim" zakašnjemem od 5 dana i 20 stranica!jazzer wrote: ↑15/05/2020 11:30 Dati 10,5 miliona firmi, ciji je vlasnik toliko para vidio samo na filmu, bez trazenja bankovne garancije
(koja se btw moze dobiti u roku od sat vremena, naravno ako si dobar i stabilan klijent banke) je samo jos jedna stavka
koja dodatno tereti nalogodavce ove pljacke.
Malinar sa svojim bonitetom vjerovatno ne moze dobiti ni garanciju na 5000 KM a ne na 10 miliona ali svejedno.
Doduse taman Solak i co. znaju za sta sluze bankarske garancije, nije se susretao sa tom vrstom obezbjedjenja. A i koji
ce mu klinac, nisu njegove pare, vec nase.
Prva stvar, za 100% avansa plaćanja po pravilu, a pogotovo ako je država kupac, je neophodan kolateral, tj bankovna garancija, a to neceš baš dobiti za sat vremena, kako tvrdiš, i to iz 2 razloga. Prvi što banka traži zalog, a to je obično zamrzavanje sredstava u iznosu visine garancije dok kupac ne obavjesti banku da su se stekli uslovi za povrat garancije, a to nije baš odmah po isporuci. Drugi što izdavanju garancije odlučuje tijelo banke, kao kreditni odbor, gdje se uzima u obzir dosije klijenta, finanisjka delikvencija itd.
Drugo, sve i da je to država "preskočila" (što bi rekao riđobradi parazit, zbrzali za zaboravili na zakon), po zakonu uvoznik i isporučilac je obavezan da obezbjedi servis i rezervne dijelove, a Filkret može obezbjediti samo berača i holandez malina.
-
tempuser
#4212 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ako nisi obično trol, i ako si se ikad bavio isporukama, a tvrdiš da jesi, onda moraš znati da po završnim odredbama, svaka izmjena ugovora mora biti pisanoj formi u vidu aneksa i uz saglasnost obje strane i da za sve mora postojati pisani trag, čak i kad se poziva na force majeure.joe_black wrote: ↑16/05/2020 03:51 Zakonski nije zabranjeno raditi dopunu ugovora, neispunjavanje roka isporuke je osnov za raskud ugovora ali obzirom da je odlukom tuzilastva i drzavnih organa dovelo firmu u nemogucnost ispunjenja ugovora to dovodi do situacije da Fikret sada komotno moze moliti Boga da se ugovor raskine cime bi glat bez imalo dilema bilo pred domacim sudom ili medjunarodnim dobio visemilionsku odstetu od drzave sto smatram apsolutno "Patriotskim cinom"
Veceras je na FACE gostovao advokat solaka, dokazi, cinjenice i pravo su apsolutno na strani Solaka i Fikre...
Prvobitno sam smatrao da bi Solak mogao izvjesiti, medjutim veceras nema dileme i cak sta vise iz ove situacije ce obojica na stetu drave izvuvi visestruku korist...
Đonjenje ugovora, da bez raskida i anekasa, pod istim brojem mijenjaš odredbe osnovnog ugovora je prevara!
- Ludzak
#4213 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
- drndalo
#4214 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ma jok, to je modus operandi...tempuser wrote: ↑20/05/2020 09:50Ako nisi obično trol, i ako si se ikad bavio isporukama, a tvrdiš da jesi, onda moraš znati da po završnim odredbama, svaka izmjena ugovora mora biti pisanoj formi u vidu aneksa i uz saglasnost obje strane i da za sve mora postojati pisani trag, čak i kad se poziva na force majeure.joe_black wrote: ↑16/05/2020 03:51 Zakonski nije zabranjeno raditi dopunu ugovora, neispunjavanje roka isporuke je osnov za raskud ugovora ali obzirom da je odlukom tuzilastva i drzavnih organa dovelo firmu u nemogucnost ispunjenja ugovora to dovodi do situacije da Fikret sada komotno moze moliti Boga da se ugovor raskine cime bi glat bez imalo dilema bilo pred domacim sudom ili medjunarodnim dobio visemilionsku odstetu od drzave sto smatram apsolutno "Patriotskim cinom"
Veceras je na FACE gostovao advokat solaka, dokazi, cinjenice i pravo su apsolutno na strani Solaka i Fikre...
Prvobitno sam smatrao da bi Solak mogao izvjesiti, medjutim veceras nema dileme i cak sta vise iz ove situacije ce obojica na stetu drave izvuvi visestruku korist...
Đonjenje ugovora, da bez raskida i anekasa, pod istim brojem mijenjaš odredbe osnovnog ugovora je prevara!
- drndalo
#4215 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ma znam, nego to sto je on zatrazio oprost, ne znaci automatski i da ga je dobio...
Ili sam ja nepopravljivi romanticar...
- Ludzak
#4216 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
- drndalo
#4217 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa ne znam tacno, zato i filozofsko pitanje s moje strane... Ako Bog ne voli kradju i laganje, ne znam da bi to lako oprostio nakon jednog klanjanja... Nadam se da bi i u slucaju da se neko zaista pokajao i postao bolji, to poboljsanje uzeo sa rezervom, i malo ga gledao pod povecalom...
- salik79
#4218 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ogromne, posto tudji hak (tudje pravo) Gospodar ne oprasta, nego mora oprost traziti od onoga kome ga je uskratio/oduzeo/otudjio. Sto ce reci, mora traziti oprost od svih nas koji placamo poreze i raznorazne namete u ovoj drzavi.
- Billy The Pljuc
#4219 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Vidim ja da je došlo vrijeme da priznam poraz i okrenem ploču, teško je fakat pronaći nešto neregularno u ovako transparentnom poslu u kojem su ispoštovane sve procedure i zakoni.
Stoga bih, onako od srca, poselamio brata Fikru uz riječi podrške - Ne daj se dušmanima brate!
Naravno uz nekoliko bezvremenskih hitova koje mu preporučam poslušati u vremena kad nedaobog klone duhom i podlegne apatiji zbog napada ljubomornih, zavidnih i pokvarenih ljudi.
Stoga bih, onako od srca, poselamio brata Fikru uz riječi podrške - Ne daj se dušmanima brate!
Naravno uz nekoliko bezvremenskih hitova koje mu preporučam poslušati u vremena kad nedaobog klone duhom i podlegne apatiji zbog napada ljubomornih, zavidnih i pokvarenih ljudi.
-
tempuser
#4220 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Senad je obični tabloid novinar kojem ne treba zaboraviti porojeklo i modus operandi (svaka slićčnost sa narcisoidnim sistemom "ja i samo ja" i preko mrtvih do slave Sebije Izetbegović i Fahre Radončića je namjerna) i da mu nije strano da zavrne ili ostane dužan. On je imao sreću da bude dežurno urednik na TVSA onod dana "kad je počeo rat" i na toj slavi jaše već 28 godina i naravno da još uvijek ganja senzacionalizam, ali na hinjski način, gdje je siguran da ćeće bito posljedica onda ide do kraja, ali gdje se boji da nekog ne naljuti onda postavlja ova beningna pitanja da mu ne bi opet gasili struju itd itd...Billy The Pljuc wrote: ↑17/05/2020 11:34 Ovaj Senad nije vidio ni N od novinara ali eto, lijepo je što mu je dao priliku u "dogovorenom" intervjuu da nam iznese svoju priču i kaže NIŠTA.
- Billy The Pljuc
#4221 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Otprilike isto gledam na njega.tempuser wrote: ↑20/05/2020 10:34Senad je obični tabloid novinar kojem ne treba zaboraviti porojeklo i modus operandi (svaka slićčnost sa narcisoidnim sistemom "ja i samo ja" i preko mrtvih do slave Sebije Izetbegović i Fahre Radončića je namjerna) i da mu nije strano da zavrne ili ostane dužan. On je imao sreću da bude dežurno urednik na TVSA onod dana "kad je počeo rat" i na toj slavi jaše već 28 godina i naravno da još uvijek ganja senzacionalizam, ali na hinjski način, gdje je siguran da ćeće bito posljedica onda ide do kraja, ali gdje se boji da nekog ne naljuti onda postavlja ova beningna pitanja da mu ne bi opet gasili struju itd itd...Billy The Pljuc wrote: ↑17/05/2020 11:34 Ovaj Senad nije vidio ni N od novinara ali eto, lijepo je što mu je dao priliku u "dogovorenom" intervjuu da nam iznese svoju priču i kaže NIŠTA.
- Ludzak
#4222 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ako postoji bog, podmitit ce oni i njega. Opet ce nayebat posten svijet.drndalo wrote: ↑20/05/2020 10:22Pa ne znam tacno, zato i filozofsko pitanje s moje strane... Ako Bog ne voli kradju i laganje, ne znam da bi to lako oprostio nakon jednog klanjanja... Nadam se da bi i u slucaju da se neko zaista pokajao i postao bolji, to poboljsanje uzeo sa rezervom, i malo ga gledao pod povecalom...
- Ludzak
#4223 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pusti te teoretske foskule. Niko ne zna kakav je taj gospodar. Niko ga vidio nije. Niko ga upoznao nije.
-
sumirprimus
#4224 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
em je gospodar em ne prasta.
jarane

jarane
- salik79
#4225 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Oksimoron.Ludzak wrote: ↑20/05/2020 10:48Ako postoji bog, podmitit ce oni i njega. Opet ce nayebat posten svijet.drndalo wrote: ↑20/05/2020 10:22Pa ne znam tacno, zato i filozofsko pitanje s moje strane... Ako Bog ne voli kradju i laganje, ne znam da bi to lako oprostio nakon jednog klanjanja... Nadam se da bi i u slucaju da se neko zaista pokajao i postao bolji, to poboljsanje uzeo sa rezervom, i malo ga gledao pod povecalom...