Od 6 god koliko su u braku on 4 ide na odmor sa zenom i roditeljimaYenna wrote: ↑18/05/2020 13:36I jos jedan koji je lagao roditeljima koliko je ljetovanje da ga ne ružesadie_forever wrote: ↑18/05/2020 13:26Ovaj iz price sto je svaki dan zvao Nije smio auto kupit dok otac nije vidio,bio sukob misljenja oca i zene po pitanju koji stan da kupe i on poslusao oca!![]()
![]()
Ženidba, djeca i razvod
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- sadie_forever
#451 Re: Ženidba, djeca i razvod
- Veigar
-
moonca
#453 Re: Ženidba, djeca i razvod
hm . ne mislim da je kontola u pitanju .bilo koja strana da to radi- jednostavno je --cudno.. to je ipak neka -ovisnost- a svaka ovosnost ima i nus pojave..
. bolest -izuzece--
. bolest -izuzece--
-
kakavdanakneiskustvu
- Yenna
#455 Re: Ženidba, djeca i razvod
Ništa.
Isto kao što ne fali da on ode sam kod roditelja ili ona kod svojih, na dan ili čak vikend.
Ne moraju stalno zajedno hodati ko Ada i Buda.
Kad sve ostalo funkcioniše sve je to normalno, kad je raspad sistema onda sve fali.
- Euridika
- Globalna šefica
#456 Re: Ženidba, djeca i razvod
Ni meni nije jasno zašto je problem čuti se s roditeljima svaki dan ili po potrebi više puta dnevno - kratko, naravno. Pa šta i da se ispričaju roditeljima neki detalji iz svakodnevnice, sve dok to ne znači da roditelji diriguju šta će sin/kćerka i snaha/zet uraditi, šta ima veze? A vala i da ti roditelji počnu davati savjete šta i kako trebaš uraditi, samo im se zahvališ i kažeš da ćeš razmisliti (drugim riječima, postupiti kako ti procijeniš da treba).
- Euridika
- Globalna šefica
- sadie_forever
#458 Re: Ženidba, djeca i razvod
Kad udjes u brak imas novu porodicu, i primarna mora bit na distanci osim ako zelis sukobe...do nedavno su kod nas bile zajednica ocito nekima u glavi to i dalje stoji.ako se svaki dan s njim cujes neizbjezno je da ce se mjesat u tvoje poteze,komentarisat.
Ne moras ti slusat al tvom partneri smeta to mjesanje i odmah imas neki narusen mir
Ovo ne vazi ako je roditelji stariji, bolestan
- animals
#459 Re: Ženidba, djeca i razvod
Euridika wrote: ↑18/05/2020 13:48 Ni meni nije jasno zašto je problem čuti se s roditeljima svaki dan ili po potrebi više puta dnevno - kratko, naravno. Pa šta i da se ispričaju roditeljima neki detalji iz svakodnevnice, sve dok to ne znači da roditelji diriguju šta će sin/kćerka i snaha/zet uraditi, šta ima veze? A vala i da ti roditelji počnu davati savjete šta i kako trebaš uraditi, samo im se zahvališ i kažeš da ćeš razmisliti (drugim riječima, postupiti kako ti procijeniš da treba).
To je sve normalno, pa da daju i savjete..
ali da idu na odmora sa nama, ili da donose konacnu odluku sta cemo kupiti,
to vec nije normalno...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#460 Re: Ženidba, djeca i razvod
Ja po prirodi ne volim dugo na telefon.
Radije sam za razgovor uživo.
Telefon ono informativno.
Šta ima, kako si i ako se treba nešto dogovoriti.
Sve preko toga ne znam....
Isto tako shvatam da nismo svi isti. Neko to voli malo detaljnije.
Pogotovo kad danas imaš masu besplatnih servisa gdje možeš vazdan ako hoćeš biti na telefonu.
Drugačiji je i odnos njih sa roditeljima u odnosu na nas. Pogotovo taj telefonski dio.
Radije sam za razgovor uživo.
Telefon ono informativno.
Šta ima, kako si i ako se treba nešto dogovoriti.
Sve preko toga ne znam....
Isto tako shvatam da nismo svi isti. Neko to voli malo detaljnije.
Pogotovo kad danas imaš masu besplatnih servisa gdje možeš vazdan ako hoćeš biti na telefonu.
Drugačiji je i odnos njih sa roditeljima u odnosu na nas. Pogotovo taj telefonski dio.
- Euridika
- Globalna šefica
#461 Re: Ženidba, djeca i razvod
Ja jedva čekam da ova generacija novih slobodnih mladih bračnih parova dođe u starost, da vidim kako će tada komentarisati. Posebno ako im se desi, što se i sad već počelo dešavati, da ih djeca strpaju u starački dom, jer Bože neće niko svoje slobode da da i podmetne leđa za ostarjelog i/ili oboljelog roditelja.sadie_forever wrote: ↑18/05/2020 13:50Kad udjes u brak imas novu porodicu, i primarna mora bit na distanci osim ako zelis sukobe...do nedavno su kod nas bile zajednica ocito nekima u glavi to i dalje stoji.ako se svaki dan s njim cujes neizbjezno je da ce se mjesat u tvoje poteze,komentarisat.
Ne moras ti slusat al tvom partneri smeta to mjesanje i odmah imas neki narusen mir
-
moonca
- Veigar
#463 Re: Ženidba, djeca i razvod
Ma vi žene to previše kontate pa se prekontate, ne može mene natjerat ni otac ni mati na nešto što ja neću, da se razumijemo ne može ni žena. Mislim, labilnost osobe na jednu stranu ali ovo što govoriš ti je kotrola jebo STAZI.sadie_forever wrote: ↑18/05/2020 13:50Kad udjes u brak imas novu porodicu, i primarna mora bit na distanci osim ako zelis sukobe...do nedavno su kod nas bile zajednica ocito nekima u glavi to i dalje stoji.ako se svaki dan s njim cujes neizbjezno je da ce se mjesat u tvoje poteze,komentarisat.
Čuj smeta joj što se čuje sa roditeljima svaki dan po minut dva.
- pizarro
#464 Re: Ženidba, djeca i razvod
valjda zdrav razum zna o cemu mozes s roditeljima pricati i gdje su granice.
ko dozvoli da mu se danas unose u finansije ili moraju zajedno na odmor, nema tu puno zdravog razuma.
ko dozvoli da mu se danas unose u finansije ili moraju zajedno na odmor, nema tu puno zdravog razuma.
- Veigar
#465 Re: Ženidba, djeca i razvod
Ma ja imam osjećaj da je moonca kontrol freak. Nekad jednostavno ne mogu da shvatim zašto razmišlja kako razmišlja.
-
moonca
- pizarro
#467 Re: Ženidba, djeca i razvod
oj grome, cuj ovisnost 
-
moonca
#468 Re: Ženidba, djeca i razvod
Nisam upartila tvoje stavove- izvini.. ali,--'lovljenje u mutnom mi se , ne svidja'-
^
.ima i dosta slucajeva- da bracni parovi- udruzenim snagama- iskoristavaju roditelje- cuvanje djece- nedeljni ruckovi, pomaganje gdje god treba..
- Veigar
-
kakavdanakneiskustvu
#470 Re: Ženidba, djeca i razvod
animals wrote: ↑18/05/2020 13:51Euridika wrote: ↑18/05/2020 13:48 Ni meni nije jasno zašto je problem čuti se s roditeljima svaki dan ili po potrebi više puta dnevno - kratko, naravno. Pa šta i da se ispričaju roditeljima neki detalji iz svakodnevnice, sve dok to ne znači da roditelji diriguju šta će sin/kćerka i snaha/zet uraditi, šta ima veze? A vala i da ti roditelji počnu davati savjete šta i kako trebaš uraditi, samo im se zahvališ i kažeš da ćeš razmisliti (drugim riječima, postupiti kako ti procijeniš da treba).
to vec nije normalno...
ili da dva brata sa svojim suprugama i djecom svaki godisnji provedu zajedno od prvog do zadnjeg dana godisnjeg odmora,da svaku novu godinu moraju docekati zajedno,kao da nemaju s nekim drugim provesti to vrijeme
-
moonca
- dobar osjecaj
#473 Re: Ženidba, djeca i razvod
U toj grupi iz moje okoline ima dosta parova koji ce rado koristiti usluge roditelja u svakoj prilici, prihvatiti svaki oblik finansijske pomoci u vidu kupovine svega u domu, za djecu i sta sve ne. Cesto ce redovno kolutati ocima na te iste roditelje i govoriti ruzno o tim istim roditeljima i sve to pred svojom djecom koja ce uglavnom usvojiti slican stav i manjak postovanja prema tim ljudima. Otmi i zgazi stare budale.
U grupi ovih sto idu na more s puncem i punicom sam srela primjere u kojima se muskarac slabijeg imovinskog stanja i ambicija za rad uvalio u imucnu porodicu i sve nesto bi i ne bi da je neko ko se nesto pita u svom zivotu.
- sadie_forever
#474 Re: Ženidba, djeca i razvod
S djeverom na odmorkakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/05/2020 14:06animals wrote: ↑18/05/2020 13:51Euridika wrote: ↑18/05/2020 13:48 Ni meni nije jasno zašto je problem čuti se s roditeljima svaki dan ili po potrebi više puta dnevno - kratko, naravno. Pa šta i da se ispričaju roditeljima neki detalji iz svakodnevnice, sve dok to ne znači da roditelji diriguju šta će sin/kćerka i snaha/zet uraditi, šta ima veze? A vala i da ti roditelji počnu davati savjete šta i kako trebaš uraditi, samo im se zahvališ i kažeš da ćeš razmisliti (drugim riječima, postupiti kako ti procijeniš da treba).
to vec nije normalno...
ili da dva brata sa svojim suprugama i djecom svaki godisnji provedu zajedno od prvog do zadnjeg dana godisnjeg odmora,da svaku novu godinu moraju docekati zajedno,kao da nemaju s nekim drugim provesti to vrijeme
- Yenna
#475 Re: Ženidba, djeca i razvod
Da, tuga.dobar osjecaj wrote: ↑18/05/2020 14:10U toj grupi iz moje okoline ima dosta parova koji ce rado koristiti usluge roditelja u svakoj prilici, prihvatiti svaki oblik finansijske pomoci u vidu kupovine svega u domu, za djecu i sta sve ne. Cesto ce redovno kolutati ocima na te iste roditelje i govoriti ruzno o tim istim roditeljima i sve to pred svojom djecom koja ce uglavnom usvojiti slican stav i manjak postovanja prema tim ljudima. Otmi i zgazi stare budale.
I čemu onda učiš svoju djecu, da te cim ti nestane snage da ih pomazes i čuvas unučad gurnu od sebe, i za prvu bolest stave u dom ili slično ?!
Ono što radis drugima duplo se vraća i tebi, pogotovo kad je o roditeljima riječ.