Ženidba, djeca i razvod

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sadie_forever

#451 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by sadie_forever »

Yenna wrote: 18/05/2020 13:36
sadie_forever wrote: 18/05/2020 13:26
moonca wrote: 18/05/2020 13:22
..ne zezaj- nikad to nije -hi/bye... i, uglavnom - ona ima roditelje -- on ne... :wink:
Ovaj iz price sto je svaki dan zvao Nije smio auto kupit dok otac nije vidio,bio sukob misljenja oca i zene po pitanju koji stan da kupe i on poslusao oca!
I jos jedan koji je lagao roditeljima koliko je ljetovanje da ga ne ruže :roll:

:zid:
Od 6 god koliko su u braku on 4 ide na odmor sa zenom i roditeljima
Veigar

#452 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Veigar »

pizarro wrote: 18/05/2020 13:39 a stvarno sta fali ako se neko svaki dan cuje na koji minut ili razmijeni poruku s roditeljima :-)
Pa vjerojatno se suprotna strana osjeća zaposltavljenom taj minut ili joiš gore nije u kontroli za vrijeme tog razgovora. Svakavih insana ima na dunjaluku moj pizzaro.
moonca

#453 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

hm . ne mislim da je kontola u pitanju .bilo koja strana da to radi- jednostavno je --cudno.. to je ipak neka -ovisnost- a svaka ovosnost ima i nus pojave.. :-)
. bolest -izuzece--
kakavdanakneiskustvu

#454 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by kakavdanakneiskustvu »

pizarro wrote: 18/05/2020 13:39 a stvarno sta fali ako se neko svaki dan cuje na koji minut ili razmijeni poruku s roditeljima :-)
ništa,ne da ne fali,to je nesto posve normalno,nesto što dijete treba da radi
Yenna

#455 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Yenna »

Ništa.
Isto kao što ne fali da on ode sam kod roditelja ili ona kod svojih, na dan ili čak vikend.
Ne moraju stalno zajedno hodati ko Ada i Buda.
Kad sve ostalo funkcioniše sve je to normalno, kad je raspad sistema onda sve fali.
Euridika
Globalna šefica

#456 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Euridika »

Ni meni nije jasno zašto je problem čuti se s roditeljima svaki dan ili po potrebi više puta dnevno - kratko, naravno. Pa šta i da se ispričaju roditeljima neki detalji iz svakodnevnice, sve dok to ne znači da roditelji diriguju šta će sin/kćerka i snaha/zet uraditi, šta ima veze? A vala i da ti roditelji počnu davati savjete šta i kako trebaš uraditi, samo im se zahvališ i kažeš da ćeš razmisliti (drugim riječima, postupiti kako ti procijeniš da treba).
Euridika
Globalna šefica

#457 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Euridika »

moonca wrote: 18/05/2020 13:47 hm . ne mislim da je kontola u pitanju .bilo koja strana da to radi- jednostavno je --cudno.. to je ipak neka -ovisnost- a svaka ovosnost ima i nus pojave.. :-)
. bolest -izuzece--
A daj Moonca, niđe veze, kakva ovisnost?!
sadie_forever

#458 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by sadie_forever »

Veigar wrote: 18/05/2020 13:40
Pa vjerojatno se suprotna strana osjeća zaposltavljenom taj minut ili joiš gore nije u kontroli za vrijeme tog razgovora. Svakavih insana ima na dunjaluku moj pizzaro.
Kad udjes u brak imas novu porodicu, i primarna mora bit na distanci osim ako zelis sukobe...do nedavno su kod nas bile zajednica ocito nekima u glavi to i dalje stoji.ako se svaki dan s njim cujes neizbjezno je da ce se mjesat u tvoje poteze,komentarisat.

Ne moras ti slusat al tvom partneri smeta to mjesanje i odmah imas neki narusen mir

Ovo ne vazi ako je roditelji stariji, bolestan
animals

#459 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by animals »

Euridika wrote: 18/05/2020 13:48 Ni meni nije jasno zašto je problem čuti se s roditeljima svaki dan ili po potrebi više puta dnevno - kratko, naravno. Pa šta i da se ispričaju roditeljima neki detalji iz svakodnevnice, sve dok to ne znači da roditelji diriguju šta će sin/kćerka i snaha/zet uraditi, šta ima veze? A vala i da ti roditelji počnu davati savjete šta i kako trebaš uraditi, samo im se zahvališ i kažeš da ćeš razmisliti (drugim riječima, postupiti kako ti procijeniš da treba).

To je sve normalno, pa da daju i savjete..
ali da idu na odmora sa nama, ili da donose konacnu odluku sta cemo kupiti,
to vec nije normalno...
Tomahawk11
Globalni moderator

#460 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Tomahawk11 »

Ja po prirodi ne volim dugo na telefon.
Radije sam za razgovor uživo.
Telefon ono informativno.
Šta ima, kako si i ako se treba nešto dogovoriti.
Sve preko toga ne znam....

Isto tako shvatam da nismo svi isti. Neko to voli malo detaljnije.
Pogotovo kad danas imaš masu besplatnih servisa gdje možeš vazdan ako hoćeš biti na telefonu.

Drugačiji je i odnos njih sa roditeljima u odnosu na nas. Pogotovo taj telefonski dio.
Euridika
Globalna šefica

#461 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Euridika »

sadie_forever wrote: 18/05/2020 13:50
Kad udjes u brak imas novu porodicu, i primarna mora bit na distanci osim ako zelis sukobe...do nedavno su kod nas bile zajednica ocito nekima u glavi to i dalje stoji.ako se svaki dan s njim cujes neizbjezno je da ce se mjesat u tvoje poteze,komentarisat.

Ne moras ti slusat al tvom partneri smeta to mjesanje i odmah imas neki narusen mir

Ja jedva čekam da ova generacija novih slobodnih mladih bračnih parova dođe u starost, da vidim kako će tada komentarisati. Posebno ako im se desi, što se i sad već počelo dešavati, da ih djeca strpaju u starački dom, jer Bože neće niko svoje slobode da da i podmetne leđa za ostarjelog i/ili oboljelog roditelja.
moonca

#462 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Euridika wrote: 18/05/2020 13:49 A daj Moonca, niđe veze, kakva ovisnost?!
Da, nesto mora da obavi- telefonski razgovor...u ovom slucaju --- kako bi ti to okarakterisala?
Veigar

#463 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Veigar »

sadie_forever wrote: 18/05/2020 13:50

Ma vi žene to previše kontate pa se prekontate, ne može mene natjerat ni otac ni mati na nešto što ja neću, da se razumijemo ne može ni žena. Mislim, labilnost osobe na jednu stranu ali ovo što govoriš ti je kotrola jebo STAZI. :lol: :lol: :lol:
Čuj smeta joj što se čuje sa roditeljima svaki dan po minut dva.
:lol: :lol: :lol:
pizarro

#464 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by pizarro »

valjda zdrav razum zna o cemu mozes s roditeljima pricati i gdje su granice.
ko dozvoli da mu se danas unose u finansije ili moraju zajedno na odmor, nema tu puno zdravog razuma.
Veigar

#465 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Veigar »

Euridika wrote: 18/05/2020 13:49
moonca wrote: 18/05/2020 13:47 hm . ne mislim da je kontola u pitanju .bilo koja strana da to radi- jednostavno je --cudno.. to je ipak neka -ovisnost- a svaka ovosnost ima i nus pojave.. :-)
. bolest -izuzece--
A daj Moonca, niđe veze, kakva ovisnost?!
Ma ja imam osjećaj da je moonca kontrol freak. Nekad jednostavno ne mogu da shvatim zašto razmišlja kako razmišlja. :-)
moonca

#466 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Euridika wrote: 18/05/2020 13:55 da ih djeca strpaju u starački dom, jer Bože neće niko svoje slobode da da i podmetne leđa za ostarjelog i/ili oboljelog roditelja.
Zasto djeca- razuman roditelj, koji zeli svom djetetu najbole--- ce sam odluciti gdje pripada, ne to ostaviti u zraku da lebdi..
pizarro

#467 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by pizarro »

oj grome, cuj ovisnost :facepalm:
moonca

#468 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Veigar wrote: 18/05/2020 13:59 Ma ja imam osjećaj da je moonca kontrol freak. Nekad jednostavno ne mogu da shvatim zašto razmišlja kako razmišlja. :-)
Nisam upartila tvoje stavove- izvini.. ali,--'lovljenje u mutnom mi se , ne svidja'-

^
.ima i dosta slucajeva- da bracni parovi- udruzenim snagama- iskoristavaju roditelje- cuvanje djece- nedeljni ruckovi, pomaganje gdje god treba.. :wink: :oops: :-D tak - ima svasta u bozjoj basti..
Veigar

#469 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Veigar »

pizarro wrote: 18/05/2020 14:01 oj grome, cuj ovisnost :facepalm:
Kontorl freak reakoh ja. Ne bih mooncu oženio i da je zadnja žena na svijetu. :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#470 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by kakavdanakneiskustvu »

animals wrote: 18/05/2020 13:51
Euridika wrote: 18/05/2020 13:48 Ni meni nije jasno zašto je problem čuti se s roditeljima svaki dan ili po potrebi više puta dnevno - kratko, naravno. Pa šta i da se ispričaju roditeljima neki detalji iz svakodnevnice, sve dok to ne znači da roditelji diriguju šta će sin/kćerka i snaha/zet uraditi, šta ima veze? A vala i da ti roditelji počnu davati savjete šta i kako trebaš uraditi, samo im se zahvališ i kažeš da ćeš razmisliti (drugim riječima, postupiti kako ti procijeniš da treba).

to vec nije normalno...

ili da dva brata sa svojim suprugama i djecom svaki godisnji provedu zajedno od prvog do zadnjeg dana godisnjeg odmora,da svaku novu godinu moraju docekati zajedno,kao da nemaju s nekim drugim provesti to vrijeme
moonca

#471 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Veigar wrote: 18/05/2020 14:05 Ne mooncu oženio i da je zadnja žena na svijetu. :lol: :lol:
........ a ti si mushko-- e, ovakva se vishe ne radja.. :oops: :lol:
Veigar

#472 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Veigar »

moonca wrote: 18/05/2020 14:06
Veigar wrote: 18/05/2020 14:05 Ne mooncu oženio i da je zadnja žena na svijetu. :lol: :lol:
........ a ti si mushko-- e, ovakva se vishe ne radja.. :oops: :lol:
Kako je sve krenulo sve vas je više i više.
dobar osjecaj

#473 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by dobar osjecaj »

moonca wrote: 18/05/2020 14:04
Nisam upartila tvoje stavove- izvini.. ali,--'lovljenje u mutnom mi se , ne svidja'-

^
.ima i dosta slucajeva- da bracni parovi- udruzenim snagama- iskoristavaju roditelje- cuvanje djece- nedeljni ruckovi, pomaganje gdje god treba.. :wink: :oops: :-D tak - ima svasta u bozjoj basti..
U toj grupi iz moje okoline ima dosta parova koji ce rado koristiti usluge roditelja u svakoj prilici, prihvatiti svaki oblik finansijske pomoci u vidu kupovine svega u domu, za djecu i sta sve ne. Cesto ce redovno kolutati ocima na te iste roditelje i govoriti ruzno o tim istim roditeljima i sve to pred svojom djecom koja ce uglavnom usvojiti slican stav i manjak postovanja prema tim ljudima. Otmi i zgazi stare budale.

U grupi ovih sto idu na more s puncem i punicom sam srela primjere u kojima se muskarac slabijeg imovinskog stanja i ambicija za rad uvalio u imucnu porodicu i sve nesto bi i ne bi da je neko ko se nesto pita u svom zivotu.
sadie_forever

#474 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by sadie_forever »

kakavdanakneiskustvu wrote: 18/05/2020 14:06
animals wrote: 18/05/2020 13:51

to vec nije normalno...

ili da dva brata sa svojim suprugama i djecom svaki godisnji provedu zajedno od prvog do zadnjeg dana godisnjeg odmora,da svaku novu godinu moraju docekati zajedno,kao da nemaju s nekim drugim provesti to vrijeme
S djeverom na odmor :-) nikadaaa
Yenna

#475 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Yenna »

dobar osjecaj wrote: 18/05/2020 14:10
moonca wrote: 18/05/2020 14:04

^
U toj grupi iz moje okoline ima dosta parova koji ce rado koristiti usluge roditelja u svakoj prilici, prihvatiti svaki oblik finansijske pomoci u vidu kupovine svega u domu, za djecu i sta sve ne. Cesto ce redovno kolutati ocima na te iste roditelje i govoriti ruzno o tim istim roditeljima i sve to pred svojom djecom koja ce uglavnom usvojiti slican stav i manjak postovanja prema tim ljudima. Otmi i zgazi stare budale.

Da, tuga.
I čemu onda učiš svoju djecu, da te cim ti nestane snage da ih pomazes i čuvas unučad gurnu od sebe, i za prvu bolest stave u dom ili slično ?!
Ono što radis drugima duplo se vraća i tebi, pogotovo kad je o roditeljima riječ.
Post Reply