Ali moj ford je za njega i dalje prdilica koja hrDZa
GOLF V
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- denimb
#76 Re: GOLF V
Kupio mi jaran skoro G5 2006. 2.0 TDI pemijum inace samo vozi ili audi ili W...audi je dao u racun za golfa jer nije mogao vise da ulaze u njega, a na golfu je za ovo vrijeme reparirao mjenjac, pumpa od goriva mu riknula, i jebala ga klijesta haman na zadnjim gumama rece...to je rijesio, sad mu negdje gubi vodu, 4 majstora nisu nasla gdje, i turbina mu zvizdi, klima prestala da radi... i to ce morati da pogleda...
-
NecuVise
#77 Re: GOLF V
Šta je problem sa 1.6 TDI? Nisma upućen, zagledao sam auta s tim motorom a vidim svi govore protiv njih pa može li neko elaborirati da se ne zavijem u crno
-
Mlad i Nevin
#78 Re: GOLF V
Golf dreš neopjevanidenimb wrote: ↑17/05/2020 16:24 Kupio mi jaran skoro G5 2006. 2.0 TDI pemijum inace samo vozi ili audi ili W...audi je dao u racun za golfa jer nije mogao vise da ulaze u njega, a na golfu je za ovo vrijeme reparirao mjenjac, pumpa od goriva mu riknula, i jebala ga klijesta haman na zadnjim gumama rece...to je rijesio, sad mu negdje gubi vodu, 4 majstora nisu nasla gdje, i turbina mu zvizdi, klima prestala da radi... i to ce morati da pogleda...
Ali moj ford je za njega i dalje prdilica koja hrDZa![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#79 Re: GOLF V
klasika...zamijenio govno za jos vece govno...denimb wrote: ↑17/05/2020 16:24 Kupio mi jaran skoro G5 2006. 2.0 TDI pemijum inace samo vozi ili audi ili W...audi je dao u racun za golfa jer nije mogao vise da ulaze u njega, a na golfu je za ovo vrijeme reparirao mjenjac, pumpa od goriva mu riknula, i jebala ga klijesta haman na zadnjim gumama rece...to je rijesio, sad mu negdje gubi vodu, 4 majstora nisu nasla gdje, i turbina mu zvizdi, klima prestala da radi... i to ce morati da pogleda...
poyyy ya jarana uy pjesmu
-
Mlad i Nevin
#80 Re: GOLF V
Problem je sto ljudi kupuju auta radi kurcenja i radi "srca", a ne prema svojim potrebama i mogućnostima. I ja se napalim na Audija A6 ili bmw e60, ali moje potrebe zadovoljava auto b segmenta, a i necu da trosim pola svojih primanja na kola kao mnogi sto rade. Mnogima nije potreban Audi ili Bmw ili MB ali jbg nekom je ceif, neko se kurci a obojica na kraju završe na pašteti.
-
Throttle
#81 Re: GOLF V
To je ono, mijenjam les za malo.manji les. Jedino sto se njemu zalomio veci les i drugi putdenimb wrote: ↑17/05/2020 16:24 Kupio mi jaran skoro G5 2006. 2.0 TDI pemijum inace samo vozi ili audi ili W...audi je dao u racun za golfa jer nije mogao vise da ulaze u njega, a na golfu je za ovo vrijeme reparirao mjenjac, pumpa od goriva mu riknula, i jebala ga klijesta haman na zadnjim gumama rece...to je rijesio, sad mu negdje gubi vodu, 4 majstora nisu nasla gdje, i turbina mu zvizdi, klima prestala da radi... i to ce morati da pogleda...
- vjeshalica
#82 Re: GOLF V
Realno sve to daje svoje samo je pitanje na koji nacin krene crkavanje tj.faze crkavanja
Kod nekoga su bezazlene sitnice,kod nekoga totalno odumiranje vozila
Ljudi jebu nova auta ko kauboj konja i na kraju ga nekome "sretniku" proda a ovaj misli da je dobio neku premium vozilicu,jeste je dobio pod uslovom da je odrzavana,a ako nije dzaba mu i do 10godina staro kad smetljar gleda u marku i kupuje polovne dijelove....
Dovolj o je pogledati da ljudi pola zime vozaju nekakve ćelenke,pa stave zimske Gulagula gume, i lete ko ludi da vracaju ljetne jos u martu...ma uglavnom stanju raspalosti svakog auta kod nas dobrim djelom kumuje mentalitet,pametovanje,budzelar i dr.
Uvijek fali pameti,ekonomicnosti i kvalitete...
Vamo kuka na lezaj od 100 maraka,a sjebe platu na kladaru i cigare i hoce.nesto svako mu kriv sto niue slozio prioritete
Auto je trosak ali ako znas raspodijeliti neke stvari u zivotu
I normala nije nikome drago kupiti sjebano i jebat sebi dalje zivot sa dundzerima po radionama
Kod nekoga su bezazlene sitnice,kod nekoga totalno odumiranje vozila
Ljudi jebu nova auta ko kauboj konja i na kraju ga nekome "sretniku" proda a ovaj misli da je dobio neku premium vozilicu,jeste je dobio pod uslovom da je odrzavana,a ako nije dzaba mu i do 10godina staro kad smetljar gleda u marku i kupuje polovne dijelove....
Dovolj o je pogledati da ljudi pola zime vozaju nekakve ćelenke,pa stave zimske Gulagula gume, i lete ko ludi da vracaju ljetne jos u martu...ma uglavnom stanju raspalosti svakog auta kod nas dobrim djelom kumuje mentalitet,pametovanje,budzelar i dr.
Uvijek fali pameti,ekonomicnosti i kvalitete...
Vamo kuka na lezaj od 100 maraka,a sjebe platu na kladaru i cigare i hoce.nesto svako mu kriv sto niue slozio prioritete
Auto je trosak ali ako znas raspodijeliti neke stvari u zivotu
I normala nije nikome drago kupiti sjebano i jebat sebi dalje zivot sa dundzerima po radionama
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#83 Re: GOLF V
Opet ista prica.
Les je les, bez obzira koje je marke vozilo. Pa ne mozes ocekivati ni od savrsenog vozila kao sto je Golf da bude i dalje funkcionalan nakon sto je presao pravih 500k, prosao 5-6 vlasnika koji ga nisu pazili, nisu mijenjali ulje niti radili servise, izivljavali se na njemu i slicno. I sad neko kupi takav les, i to jeftino, i onda logicno ima probleme.
K‘o ima pare, kupi provjerenog, ocuvanog Golfa, odrzava ga i dalje i nema nikakvih problema. Uz to dobije i savrsenstvo vanjskog i unutrasnjeg dizajna, status u drustvu, itd. Problem su ovi sto hoce premium auto kakav je VW za male pare. To nema, osim ako je les. Za male pare mozes sebi kupiti samo neku azijsku nakazu ili francusku kantu. A ona ce sama od sebe praviti probleme, bila stara ili nova i koliko god vlasnika je imala.
Ja svog pazim. Znaci servisi i prije vremena, nikad ga ne opterecujem dok se ne zagrije, pozdravim ga kad udjem, pohvalim ga kad preteknemo nekog i slicno. Naravno, nikad nisam zajahao trotoar, parkiram uvijek daleko od svih da ga neko ne bi zagrebao, niko ne smije da ga vozi osim mene niti da dira ista unutra, brisem ga i perem i mazem iskljucivo Sonax i Nigrin proizvodima, sipam samo premium gorivo, cak i tekucina za brisace je premium. Naravno, vozim ga samo i iskljucivo na duge relacije (ne palim ga ako necu voziti bar 30km), provjeravam redovno sve parametre preko OBD tipa zasicenje DPFa koje je uvijek nisko jer ga pazim. I sad da ga ja prodam za neku sitnu lovu? Kita, jarane. Plati vise da dobijes sta valja. Ako hoces jeftino, ne mozes ni ocekivati nista vise od lesa.
Les je les, bez obzira koje je marke vozilo. Pa ne mozes ocekivati ni od savrsenog vozila kao sto je Golf da bude i dalje funkcionalan nakon sto je presao pravih 500k, prosao 5-6 vlasnika koji ga nisu pazili, nisu mijenjali ulje niti radili servise, izivljavali se na njemu i slicno. I sad neko kupi takav les, i to jeftino, i onda logicno ima probleme.
K‘o ima pare, kupi provjerenog, ocuvanog Golfa, odrzava ga i dalje i nema nikakvih problema. Uz to dobije i savrsenstvo vanjskog i unutrasnjeg dizajna, status u drustvu, itd. Problem su ovi sto hoce premium auto kakav je VW za male pare. To nema, osim ako je les. Za male pare mozes sebi kupiti samo neku azijsku nakazu ili francusku kantu. A ona ce sama od sebe praviti probleme, bila stara ili nova i koliko god vlasnika je imala.
Ja svog pazim. Znaci servisi i prije vremena, nikad ga ne opterecujem dok se ne zagrije, pozdravim ga kad udjem, pohvalim ga kad preteknemo nekog i slicno. Naravno, nikad nisam zajahao trotoar, parkiram uvijek daleko od svih da ga neko ne bi zagrebao, niko ne smije da ga vozi osim mene niti da dira ista unutra, brisem ga i perem i mazem iskljucivo Sonax i Nigrin proizvodima, sipam samo premium gorivo, cak i tekucina za brisace je premium. Naravno, vozim ga samo i iskljucivo na duge relacije (ne palim ga ako necu voziti bar 30km), provjeravam redovno sve parametre preko OBD tipa zasicenje DPFa koje je uvijek nisko jer ga pazim. I sad da ga ja prodam za neku sitnu lovu? Kita, jarane. Plati vise da dobijes sta valja. Ako hoces jeftino, ne mozes ni ocekivati nista vise od lesa.
- vjeshalica
#84 Re: GOLF V
Kod nas u firmi kupljen Golf nov,vozalo ga dvoje ljudi medju njima i moja malwnkost. Oko 4 godine bio je stvarno dobar i dao je ruke nikakvoh problema nismo imali.
Dobili druga auta, tog golfa je vozalo u hefti najmanje 5 razlicitih ljudi,rashodovan sa 10godina staza,mislim da ga onaj na otpadu nije yspio sastaviti sta je sve crklo. Jeben uzduz i poprijeko.Mjesecni papir se sastoji iz kazni i servisa.Kvarovi koji se vise ne mogu ni otkriti ni popraviti.A svakom od tih 5 kretena kad vidis privatno auto to samo sto nisu mrtvi progledali iz njega.
Kolegica kupila pasata 7, auto bio ko lutka,ali ta nema sahta kojeg nije pogodila.Ne stedi auto zena glupa ko klofač,neku noc u Safeta Hadzica vracam se sa njom,ladno zena uzbrdo udara po onim razderotinama i prelazima sto gule cestu...vec joj je prag jeben kazu isli negdje da selo pa zakacili.Za ono fe joj neko uzet 500 maraka.Al to danima stoji.Upropastise goveda novo auto stvarno.Al eto nista necu da komentarisem,ljudi misle da su sebi najpametniji.Svako auto je dobro xa neciju potrebu,ako se cuva i odrzava.Dzaba tebi auto i novo ako ces za godinu napraviti kvar gdje ga nikad ne bi trebalo biti pa kakva god da je marka auta.
Dobili druga auta, tog golfa je vozalo u hefti najmanje 5 razlicitih ljudi,rashodovan sa 10godina staza,mislim da ga onaj na otpadu nije yspio sastaviti sta je sve crklo. Jeben uzduz i poprijeko.Mjesecni papir se sastoji iz kazni i servisa.Kvarovi koji se vise ne mogu ni otkriti ni popraviti.A svakom od tih 5 kretena kad vidis privatno auto to samo sto nisu mrtvi progledali iz njega.
Kolegica kupila pasata 7, auto bio ko lutka,ali ta nema sahta kojeg nije pogodila.Ne stedi auto zena glupa ko klofač,neku noc u Safeta Hadzica vracam se sa njom,ladno zena uzbrdo udara po onim razderotinama i prelazima sto gule cestu...vec joj je prag jeben kazu isli negdje da selo pa zakacili.Za ono fe joj neko uzet 500 maraka.Al to danima stoji.Upropastise goveda novo auto stvarno.Al eto nista necu da komentarisem,ljudi misle da su sebi najpametniji.Svako auto je dobro xa neciju potrebu,ako se cuva i odrzava.Dzaba tebi auto i novo ako ces za godinu napraviti kvar gdje ga nikad ne bi trebalo biti pa kakva god da je marka auta.
-
tabija
#85 Re: GOLF V
Nisam ljubitelj golfa ali se donekle slazem sa entropiom u zadnjem postu.
Les je les koje god marke da je.
Les je les koje god marke da je.
- Entropio
#88 Re: GOLF V
Jos si ti mlad i nevin da bi znao sta valja, a sta ne.
-
Mlad i Nevin
#89 Re: GOLF V
Eh moj ti, ja sam tih fauvea i raznih premiuma prevezao na hiljade, i imam preko milion km na leđima.
-
AKK
#90 Re: GOLF V
2.0 TDI motor i opet nema ih toliko na cesti. Slabo su ljudi uvezeli auta.amar1994 wrote: ↑16/05/2020 21:16lafo did..ovo je tdiAKK wrote: ↑16/05/2020 15:30 Mitsubishi Outlander 2007
https://www.olx.ba/artikal/28468809/mit ... -di-d-4wd/![]()
-
NecuVise
#91 Re: GOLF V
Pa tako može svako auto trajati, parkiraj ga u garažu i deri patike i nećeš ni sa jednim imati probleme. Sad odjednom to postade premium brend.
- Entropio
-
zigson
#93 Re: GOLF V
-
probook
#94 Re: GOLF V
Kad neko kaze da mu se auto ne kvari treba ga pitati koliko je presao sa njim. Znaci neki dan sa covjekom pricam i tako on hvali auto nije ulozio u njega nista posebno. Rekoh koliko si presao, kaze za dvije godine nekih 15 000. Rekoh druze ja presao skoro 70 000 za 2 godine i sad kao moje ne valja jer je cesce kod majstora 
- Entropio
#95 Re: GOLF V
Fazon je u tome da prelazis 35.000 godisnje, a da ti se ne kvari. E to moze samo VW grupacija.probook wrote: ↑19/05/2020 14:52 Kad neko kaze da mu se auto ne kvari treba ga pitati koliko je presao sa njim. Znaci neki dan sa covjekom pricam i tako on hvali auto nije ulozio u njega nista posebno. Rekoh koliko si presao, kaze za dvije godine nekih 15 000. Rekoh druze ja presao skoro 70 000 za 2 godine i sad kao moje ne valja jer je cesce kod majstora![]()
VW.
- vjeshalica
#97 Re: GOLF V
Daj ga govedu da ga voza sjebace ga na 10.000,ili najbolje na 15.000 ,sa 35.000 kod kretena je to vec zapaljen motor.Entropio wrote: ↑19/05/2020 16:23Fazon je u tome da prelazis 35.000 godisnje, a da ti se ne kvari. E to moze samo VW grupacija.probook wrote: ↑19/05/2020 14:52 Kad neko kaze da mu se auto ne kvari treba ga pitati koliko je presao sa njim. Znaci neki dan sa covjekom pricam i tako on hvali auto nije ulozio u njega nista posebno. Rekoh koliko si presao, kaze za dvije godine nekih 15 000. Rekoh druze ja presao skoro 70 000 za 2 godine i sad kao moje ne valja jer je cesce kod majstora![]()
VW.![]()
Vodeci se tom logikom da se ne kvari,zato ovdje uzimaju sa 500.000 na satu jer ga je Svabo vozio
Jest ga jebavo u garantnom roku i otpiso,svabo ne popravlja osim ako neki je kvar pod moranje
-
artur morgan
#98 Re: GOLF V
E, nije tacno da obojica zavrse na pastetiMlad i Nevin wrote: ↑17/05/2020 18:38 Problem je sto ljudi kupuju auta radi kurcenja i radi "srca", a ne prema svojim potrebama i mogućnostima. I ja se napalim na Audija A6 ili bmw e60, ali moje potrebe zadovoljava auto b segmenta, a i necu da trosim pola svojih primanja na kola kao mnogi sto rade. Mnogima nije potreban Audi ili Bmw ili MB ali jbg nekom je ceif, neko se kurci a obojica na kraju završe na pašteti.
Na pasteti zavrsi onaj kome je ćejf ako ne stane na vrijeme i ne podvuče crtu dokle moze ici sa ulaganjem a onaj ko se *urci vozi dok ne crknu kola a ako kupi polovne ogromne gume da bi se *urcio to je najvise sto ce potrosit !!!
- vjeshalica
#99 Re: GOLF V
U svako se auto mora uloziti nesto jer je priroda eksploatacije takva
Iz prazne nikad ne puca tako da...nema to veze sa podvlacenjem crte.
Iz prazne nikad ne puca tako da...nema to veze sa podvlacenjem crte.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#100 Re: GOLF V
ćuneri su godinama na pasteti