Ma vidio na slikama..
ima na 24 sata..
piupiu wrote: ↑16/05/2020 16:33Volim i ja tebe. O povijesti ne razgovaram više ni s kim ko ne zna nabrojati osnovne naučne metode, broj demokratskih država na svijetu 1945., preovladavajuću politiku u zapadnoevropskim državama u periodu 45-49, i onako mi ofrlje, u tri rečenice, reći šta se desilo u Grčkoj na kraju rata, sve bez Googla. Sorry, iscrpio me Boško Buha.![]()
Dobrotvorno drustvo Irgun i to.MorningStar wrote: ↑16/05/2020 16:41A dobri stari begin pa normalnoto je onaj dole ono reko onda jel taj ?
![]()

Ako mu je cijena ko paskom siru hvala i ziviliConnaisseur Karlin wrote: ↑16/05/2020 16:44jeftinije je kupiti limun sa Paga , odlican![]()
hrvatski limun nije tudiznac, njet![]()
E jbg-a kod nas sve Turci i GrciConnaisseur Karlin wrote: ↑16/05/2020 16:44 jeftinije je kupiti limun sa Paga , odlican![]()
I to je sve sto imas da napises ?LBVIEW wrote: ↑16/05/2020 10:21Jos da progovoris koju o onoj dugoj Crkvi i njenoj podrsci politici "krvi i tla", samo ne moze se prevaliti preko jezika.exliberal-ex wrote: ↑16/05/2020 02:59 ovo sam napisao na forumu politika ali se moze i ovdje postavit
"Zasto mislite da ovo hrvati i HDZ rade iz ocaja?
Cilj hrvata i katolicke crkve je od pocetka isti a to je Hrvatska granica na Drini.
Ja uopste nisam iznenadjen ovom odlukom za odrzavanje mise jer su se te mise odrzavale uveliko od 92, ne samo u zapadnoj Hercegovini nego i u Sarajevu...sad sto su se neki u Sarajevu kobajagi probudili pa postali veci komunisti i antifasisti od Tite to je druga stvar.
Sad je postalo fino da se pljuju hrvati i katolicka crkva i njihovo zaljenje za ustasama koje posteo govoreci nije prestalo od 45...medjutim mnogi forumasi koji se identifikuju kao Bosnjaci su se u prijasnjim raspravama ne jednom hvalili kako su im clanovi familije bili u ustasama ili makar domobranima. Mnogi Bosnjaci su se i u proslom ratu ukljucili u HOS koji je od prvog dana zastupao Paveliceve ustaske ideje a sad se pravimo svi fini.
Uostalom ispravite me ako grijesim na Blajburskoj ceremonij je ucestvovao i predstavnih IZ koji bi proucio dovu za te iste nastradale...
Bosnjacka politika prema ustastvu se moze opisat kao sto je opisan kabinet Komsica, sa jedne strane Tito i antifasizam a sa druge Kraljevic i ustastvo.... ..i on tvrdi da to ide zajedno...dva pokreta koja su dijametralno razlicita i u sukobu od prvog dana.
Sad jel to licemjerno ili ne...ostavit cu vama da sami zakljucite."
A za Bosnjake u HOS-u racun posalji svojim sunarodnjacima koji su im priredili besplatno logorovanje 92-e, ako ih vec nisu potrpali u masovne grobnice.![]()
kupila sam u SA na pijaci, odlicni , da, sa Pagamanijak1 wrote: ↑16/05/2020 16:46E jbg-a kod nas sve Turci i GrciConnaisseur Karlin wrote: ↑16/05/2020 16:44 jeftinije je kupiti limun sa Paga , odlican![]()
dobri su i iz Neuma
![]()
ne, nije, ali su bolji od limuna u Mercartoru iliu drugim marketima
'ne bismo imali šta ni završavati haveru...već 1945. kada bi Perica aterirao u Beograd u zemlji bi (zbog genocida koji je u međuvremenu sprovodila Kraljevska vojska u otadzbini) ostalo toliko muslimana da bi se svi mogli u dva broda ukrcati i zaploviti prema Turskoj...ako slijedimo elementarnu logiku koja je tebi stran pojamtoska wrote: ↑16/05/2020 16:29niđe vezeToffee karamela wrote: ↑16/05/2020 16:07ohoo imamo ovdje i jednog monahistu... i to srpskog![]()
Koliko ti Mirko Šarović plaća za širenje monarhističke propagande u Federaciji?
nego ne odgovori ti meni kako smo završili sa Titom i komunistima ? u sreći i veselju ili pokolju ?
https://bleiburg.jimdofree.com/po%C4%8D ... jelovanje/sadie_forever wrote: ↑16/05/2020 16:53'
Ako bi radili statistiku neku,medju ovima je bilo vise muslimana nego medju partizanima! znaci k o postenju neka NE PRICA,osim ako pricas u ime samog sebe i samo samog sebe
sto su tebi muslimani krivisadie_forever wrote: ↑16/05/2020 16:54ma ja,ovo ti je klasika...bosnjacki merhametluk i naivnost,ako ti lijepu rijec kaze mislis dao bi ti zivot![]()
Dobro je bilo. Baš pitah neke svoje Slovence o ovoj misi i o ovome, a oni kao da su s kruške pali. Imaju neku riječ, a la pomirenje, i nešto u tom smislu, koju onako neodredjeno koriste, nisu se baš zanimali za temu. A ovo gore je vrlo interesantno. Stvarno bi bilo dobro da se sve to temeljito istraži, da se složimo oko pravnih i etičkih normi, i da se pomirimo i okrenemo se malo naprijed. Ovo je sve tako smorno.Connaisseur Karlin wrote: ↑16/05/2020 16:41 Kako je bilo danas![]()
Remembered Victims
...
Slovenian Times http://www.sloveniatimes.com/enter-the-bloody-history