. nije znatna razlika..
Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
almir90
-
Krespons
#3528 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Većinu razvoda pokreću žene. Pitanje je zašto? Moje mišljenje je da pod pritiskom biološkog sata završe sa muškarcem sa kojim nisu zadovoljne od samog početka i to nezadovoljstvo se vremenom samo povećava sve dok ne pukne.
- Yenna
#3529 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ne, vec zato sto su muškarci isuvise kukavice i lijeni za promjene iz korjena, i godinama ce biti u braku koji ne funkcioniše i nikad neće presjeci iako to ne znači da nece varati i inati paralelni život sa strane.
Jer zasto bi? Jedan prijatelj mi je to i prokomentarisao: Imam topli dom, djecu i sve sredjeno kući, van kuće provod i svima"lijepo", sto bi živio sam, plaćao alimentaciju i djelio stečeno, prevelik mi je to stres...
I da, onda žene budu te koje to presjeku, a da se njih pita oni bi tako do smrti.
Osim ako ga bas ne pravi majmunom i vara sa strane pa sazna, tad on prekine iz ega, jer zaboga kako to njemu moze uraditi, mada da se ne lazemo tih slučajeva je puno manji broj.
Može i ovako a?
-
almir90
#3530 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vidi Džene, znaš se i ti naljutiti.Yenna wrote: ↑13/05/2020 18:52
Ne, vec zato sto su muškarci isuvise kukavice i lijeni za promjene iz korjena, i godinama ce biti u braku koji ne funkcioniše i nikad neće presjeci iako to ne znači da nece varati i inati paralelni život sa strane.
Jer zasto bi? Jedan prijatelj mi je to i prokomentarisao: Imam topli dom, djecu i sve sredjeno kući, van kuće provod i svima"lijepo", sto bi živio sam, plaćao alimentaciju i djelio stečeno, prevelik mi je to stres...
I da, onda žene budu te koje to presjeku, a da se njih pita oni bi tako do smrti.
Osim ako ga bas ne pravi majmunom i vara sa strane pa sazna, tad on prekine iz ega, jer zaboga kako to njemu moze uraditi, mada da se ne lazemo tih slučajeva je puno manji broj.
Može i ovako a?![]()
- Yenna
-
almir90
-
almir90
-
radiostar
#3535 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
mislim da tu veliku ulogu igraju djeca. ako muskarac presijece, ostade i bez djece i bez zene. zena ako presijece ostane samo bez muza.almir90 wrote: ↑13/05/2020 18:59Vidi Džene, znaš se i ti naljutiti.Yenna wrote: ↑13/05/2020 18:52
Može i ovako a?![]()
- Yenna
#3537 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Zasto bi ostao bez djece?
Bolje je da bude tu i da djeca rastu u losem braku tj porodici?
Ne bih se složila.
Po tebi ne treba da presjece zbog djece iako recimo vara ženu, a to sto je majka nesretna i automatski i djeca ispastaju, to ništa...
Elem. Sto stavova i sto životnih priča.
Da ne duljimo...
Ne bih se složila.
Po tebi ne treba da presjece zbog djece iako recimo vara ženu, a to sto je majka nesretna i automatski i djeca ispastaju, to ništa...
Da ne duljimo...
-
almir90
-
radiostar
#3539 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
pa zato jer ce djeca biti sa majkom, otac ce ih vidjati u idealnom slucaju, ali daleko je to od aktivnog ucesca u njihovom zivotu.Yenna wrote: ↑13/05/2020 19:51 Zasto bi ostao bez djece?
Ne bih se složila.
Da ne duljimo...
nefunkcionalan brak ne znaci automatski da neko nekoga vara. zarad djece se moze i odglumiti. dok su djeca sretna i zadovoljna, moze se preko svacega preci i svasta progutati.
- Yenna
#3540 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Rekoh, sto priča i sto stavova.
Ja stojim iza svog.
Ništa se ne može dugo glumiti, pa ni radi djece, niti treba.
Ja stojim iza svog.
Ništa se ne može dugo glumiti, pa ni radi djece, niti treba.
-
radiostar
-
Safete Dilbere
- sadie_forever
#3543 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Djeca osjete nesretan brak ,zena posebno osjeti kad nije voljena i onda djeca isto ispastaju jer je ona mrzovoljna.Bolje razvod i da svako nadje sebi partnera kojeg voliradiostar wrote: ↑13/05/2020 19:58pa zato jer ce djeca biti sa majkom, otac ce ih vidjati u idealnom slucaju, ali daleko je to od aktivnog ucesca u njihovom zivotu.Yenna wrote: ↑13/05/2020 19:51 Zasto bi ostao bez djece?
Ne bih se složila.
Da ne duljimo...
nefunkcionalan brak ne znaci automatski da neko nekoga vara. zarad djece se moze i odglumiti. dok su djeca sretna i zadovoljna, moze se preko svacega preci i svasta progutati.
- dobar osjecaj
#3544 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Djeci se ništa ne može odglumiti. Mogu im se i trebaju prešutiti razne stvari koje nisu bitne, primjerene i dobre za njihov uzrast. Emotivnu i svaku drugu razdvojenost i udaljenost roditelja svako dijete jako osjeca od najranije dobi. Kao da niste bili djeca...
-
moonca
#3545 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Da, tako to roditelji vide... puste da dijete - diriguje njihovim zivotima... zeljama, dnevnim planovima- ...
roditelji vishe nemaju vremena, jedno za drugo..
- Yenna
#3546 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Važi Sajo
-
radiostar
#3547 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
pa o tome i pricam, za djecu odglumi da ne osjeca da nije voljena ili odglumi da je sve u redu.sadie_forever wrote: ↑13/05/2020 20:13Djeca osjete nesretan brak ,zena posebno osjeti kad nije voljena i onda djeca isto ispastaju jer je ona mrzovoljna.Bolje razvod i da svako nadje sebi partnera kojeg voliradiostar wrote: ↑13/05/2020 19:58pa zato jer ce djeca biti sa majkom, otac ce ih vidjati u idealnom slucaju, ali daleko je to od aktivnog ucesca u njihovom zivotu.Yenna wrote: ↑13/05/2020 19:51 Zasto bi ostao bez djece?
Ne bih se složila.
Da ne duljimo...
na zalost, znam jedan takav slucaj. kaze zena, glumi vec 10 godina i glumice i dalje. djeca kad su sretna i ona je sretna.
- sadie_forever
#3548 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ludilo,sutra kad djeca odu svojim putem nadju nekoga koga vole ona ce biti svekrva/punica iz pakla jer ce vidjet kako je zivot bacila i ostala samaradiostar wrote: ↑13/05/2020 20:28pa o tome i pricam, za djecu odglumi da ne osjeca da nije voljena ili odglumi da je sve u redu.sadie_forever wrote: ↑13/05/2020 20:13Djeca osjete nesretan brak ,zena posebno osjeti kad nije voljena i onda djeca isto ispastaju jer je ona mrzovoljna.Bolje razvod i da svako nadje sebi partnera kojeg voliradiostar wrote: ↑13/05/2020 19:58
pa zato jer ce djeca biti sa majkom, otac ce ih vidjati u idealnom slucaju, ali daleko je to od aktivnog ucesca u njihovom zivotu.
na zalost, znam jedan takav slucaj. kaze zena, glumi vec 10 godina i glumice i dalje. djeca kad su sretna i ona je sretna.
-
radiostar
#3549 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
ne znam ja sta ce biti, ali tako mi je receno.sadie_forever wrote: ↑13/05/2020 20:34
Ludilo,sutra kad djeca odu svojim putem nadju nekoga koga vole ona ce biti svekrva/punica iz pakla jer ce vidjet kako je zivot bacila i ostala samaa niko joj nije kriv jbg sama bira...jedna je to slicno uradila,na kraju kad je sin odrastao i nastali neki problemi ona mu to spoticala da bi joj on odgovorio "nisam od tebe nikad trazio da zivis taj zivot"
mozda joj i nije tako lose u braku cim moze trpiti. ne znam.
ali garantujem da muskarci rjedje traze rastavu braka prvenstveno radi djece a onda radi straha od punca
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3550 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Jebote, kakve trebe pisu po ovom forumu... pa nije ni cudo sto ste sve razvedene. Kakva razmisljanja, kakve fiks ideje... Znate li vi gdje vi zivite? Pa niste vi neka Birgit iz Dizeldorfa ili Amanda iz Londona, nego Halima iz Banovica. Prema tome, ne mozete dobiti Michaela ili Johna, nego Mehu. A Mehi ili ces spremati lavor sa slanom vodom kad dodje kuci s posla, masirati ga redovno, rucak i dezert svaki dan, sutis kad ti kaze da sutis, ne ides materi svaki dan... ili neces biti sretna. Ako to ne mozes podnijeti, idi onda nadji Johna... jer svaki Meho je isti. U pogresnom moru pecate.
Ovaj @almir90 imao normalne zahtjeve, ali nazalost potrefio ovo neku sto hoce da je Amanda... i hop, razvod.
Pravda za Mehu. Svi smo mi Meho.
Ovaj @almir90 imao normalne zahtjeve, ali nazalost potrefio ovo neku sto hoce da je Amanda... i hop, razvod.
Pravda za Mehu. Svi smo mi Meho.