Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
The BEN10 wrote: ↑12/05/2020 15:32
Znači, ovo fenomenalno funkcioniše.
E sada, nije mi jasna jedna stvar - nova mreža koja ide na 5 GHz ima signal na nekih -84 dBm (dok je na repeateru pokazivao -60dBm signal), ali je brzina baš ekstra (40-tak MBps): kako mu to uspijeva?
Čak mi ne treba repeater na drugom dijelu kuće.
Zbog sirine kanala (Bandwidth), imas opcije 20/40/80. Ako postavis bandwidth na 20MHz, imaces vecu pokrivenost signalom ali manju brzinu, 80MHz je najbolje, tu ces imati punu brzinu preko 5GHz mreze, ali isto tako i manju pokrivenost signalom.
Ne treba mi bolje od ovoga. Džaba sam naručio wi-fi repeater sa Aliexpressa. Ovo savršeno radi sad.
amar1994 wrote: ↑12/05/2020 17:01
popravili ping,a sad izgleda brzinu opravljaju
inace bude oko 100Mbps
Provjeri da ti Duplex nije otišao na 10Mbps - Status na Ethernet/Local Area Connection. Ako bude pisalo 10Mbps, uštekaj kabal u port 1. Isto, testiraj ka Telemach serveru, pitanje je koliko je Logosoft kapaciteta raspodijelio na svom serveru.
ortodont wrote: ↑12/05/2020 18:18
Na miboxu mi odjednom na svim kanalima stoji "kanal nema prava za emitovanje izabranog sadržaja na ovoj mreži".
Do čega je ovo?
Vjerovatno do VPN-a, ako koristiš VPN i uključio si neku stranu zemlju, onda ti se to moglo desiti, jer cijela ponuda radi samo na Telemach mreži, i većina kanala na ostalim mrežama u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji.
ortodont wrote: ↑12/05/2020 18:18
Na miboxu mi odjednom na svim kanalima stoji "kanal nema prava za emitovanje izabranog sadržaja na ovoj mreži".
Do čega je ovo?
odmor wrote: ↑12/05/2020 01:21
Treba mi informacija.. Za gledanje Eona na android boxu, kakav minimalno treba android box? Znaci koju verziju minimalno androida treba imati, koliko rama, rom memorije, kolko jezgri procesor mhz?
koliko para, toliko muzike
Sve to stoji, ali mene zanima, s kolko minimalno para ce muzika prosvirat?
Ako nabaviš box na kojem je instaliran Android TV OS, onda ćeš moći samo koristiti EON Smart aplikaciju za koju imaš jedno mjesto za aktivaciju u okviru svih EON paketa, odnosno starih Grande Extra/Premium paketa.
Ako je na box-u instaliran Android OS koji ide i na mobilnim uređajima, onda ćeš moći da aktiviraš aplikaciju sa pristupnim podacima koje koristiš za "Moj Telemach" portal, i tada možeš aktivirati do 5 uređaja, ali ćeš za ovu aplikaciju morati koristiti miš.
The BEN10 wrote: ↑12/05/2020 14:35
Narode,
da li je neko podešavao 5 GHz wi-fi signal na Technicolor routeru (onaj bijeli)? Naime, ja sam kao kreirao mrežu na 5 GHz signalu, ali kada provjerim sa NetSpot alatom, ne vidim da je dostupna.
Koji si kanal postavio za 5GHz mrezu? Postavi na 36 ili 44 pa testiraj.
typeOnegative wrote: ↑12/05/2020 14:45
Nema jer je po defaultu za kanal nastiman na "auto" Samo u opcijama za radio kanale umjesto auto odaberi 36 i pojavit će se..
Ljubi brat obojicu u čelo pametno!
Fercera!!!
Samo da još vidim kako će se ponašati zajedno sa repeaterom - hoće li repeater raditi na 2.4 ili 5 GHz.
Ma samo nek fercera, ako sam se ja morao peglat dva sata da ga natjeram da vidi 5GHz ne moraš ti
Ako nabaviš box na kojem je instaliran Android TV OS, onda ćeš moći samo koristiti EON Smart aplikaciju za koju imaš jedno mjesto za aktivaciju u okviru svih EON paketa, odnosno starih Grande Extra/Premium paketa.
Ako je na box-u instaliran Android OS koji ide i na mobilnim uređajima, onda ćeš moći da aktiviraš aplikaciju sa pristupnim podacima koje koristiš za "Moj Telemach" portal, i tada možeš aktivirati do 5 uređaja, ali ćeš za ovu aplikaciju morati koristiti miš.
Hvala Vraze za info. Rezime, najbitnije je ganjat s 2GB rama. Cim ima 2GB rama, odmah zadovoljava i ostale kriterije.
inace bude oko 100Mbps
Provjeri da ti Duplex nije otišao na 10Mbps - Status na Ethernet/Local Area Connection. Ako bude pisalo 10Mbps, uštekaj kabal u port 1. Isto, testiraj ka Telemach serveru, pitanje je koliko je Logosoft kapaciteta raspodijelio na svom serveru.
Bravo ,u tome i jest bio problem,ne znam kako se nisam sjetio toga
inace bude oko 100Mbps
Zdravo @amar1994,
Zahvaljujemo se na javljanju. Zamoliti ćemo Vas da mjerenja izvršite prema Telemach serveru, ukoliko se poteškoće nastave, svakako Vam stojimo na raspolaganju.
diablobih wrote: ↑12/05/2020 18:16
To nas vise ne dira gdje sta ide.
Boga mi nije nebitna info, jer do sada je Bundesliga išla na Eurosport 2 i samo 5 utakmica po kolu prenosili (1 petkom i 4 vikendom), a sada ćemo vjerovatno na SK moći pratiti sve utakmice u jednom kolu uživo. Špance smo svakako mogli pratiti sve utakmice samo eto sada na arenama (koje ionako imamo), što znači još više utakmica tj. fudbala.
dulekrele wrote: ↑12/05/2020 18:40
Internet katastrofa. Vrhunac je bio danas kada je rikno skroz a download puca stalno. brzina slijedeca: Ping 39, Download 60,14 Upload 7,27.
Zdravo @dulekrele,
Zahvaljujemo se na javljanju. Poteškoće koje su danas bile prisutne u radu servisa su uspješno otklonjene. Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite podatke u inbox kako bismo mogli izvršiti provjeru kada je Vaš signal u pitanju. Stojimo Vam na raspolaganju.
Boga mi nije nebitna info, jer do sada je Bundesliga išla na Eurosport 2 i samo 5 utakmica po kolu prenosili (1 petkom i 4 vikendom), a sada ćemo vjerovatno na SK moći pratiti sve utakmice u jednom kolu uživo. Špance smo svakako mogli pratiti sve utakmice samo eto sada na arenama (koje ionako imamo), što znači još više utakmica tj. fudbala.
Doduse, jos su oni samo bayern prenosili, k'o da samo oni postoje. Uglavnom nije toliko ni bitno, vazno je da imamo sve kanale, jos da smanje cijenu paketa HD arena i vrh.
Doduse, jos su oni samo bayern prenosili, k'o da samo oni postoje. Uglavnom nije toliko ni bitno, vazno je da imamo sve kanale, jos da smanje cijenu paketa HD arena i vrh.
Neka ga zamjene umjesto arena SD, stave HD i stave doplatu od 2 KM na cijenu paketa koji su imali SD arene u paketu, i korisnici ce biti zadovoljni. A pogotovo premium paket koji bi onda imao kompletnu ponudu.