Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Bluemore

#25176 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Tarik2 wrote: 10/05/2020 22:31
biglebovski wrote: 10/05/2020 22:26
Tarik2 wrote: 10/05/2020 21:31 ako je ovo istina da se desava u Švedskoj, a 100% da jeste, onda je ovo strašno, sumrak te famozne skandinavske civilizacije

nešto me asociralo i na ove forumaše galamdžije za "ljudska prava" i bundžija za ukidanje mjera
imam utisak da bi i oni u svom egoizmu mogli se komotno šetat i sunčat po gradu i okolici, dok ih bi bolio kurac što bi stotine starijih sugrađana umiralo što po kućama što u bolnicama, jer kod nas ne bi valjda bar otisli dotle kao u Švedskoj da ih i ne prime

Evo ti komentar sa FB jednog gospodina na taj tvoj tekst:

30 godina u Svedskoj, smatram da znam i poznajem Svedsku malo bolje nego sto vi mislite da znate, a ne znate izgleda nista. Zato, budite barem malo objektivni, raspitajte se, provjerite, prije nego sto servirate tekst narodu.
:lol:
i šta sad
kao taj je frajer eto relevantan
žena laže, a navodi i imena doktora čak i ustanova
:lol:
Bluemore

#25177 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

armin071 wrote: 10/05/2020 22:50 [yt][/yt]

Kralj :lol:
Tragikomicno :lol:
Bluemore

#25178 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

AmirBaa wrote: 10/05/2020 23:13
MorningStar wrote: 10/05/2020 23:08
Tarik2 wrote: 10/05/2020 23:06 ma samo matori i bolesni obolijevaju
za ostale je to obična gripa

Nogometaš Atalante na intenzivnoj njezi, bori se za život
https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/ ... vot/376594
Koji si ajd ajd , banovan si sada opet paniku prosipas sa drugog nicka.

Kakve gluposti naravno da su stariji i oni sa drugim oboljenjima velika vecina u procentu smrtnosti - a slucajeva rijetkih ces naci koje god oces godiste.
Ovaj fudbaler uopste nije zarazen koronom, kakve ovaj nebuloze stavlja :-) :-) :-)
:shock:
Bluemore

#25179 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Tarik2 wrote: 11/05/2020 09:16
Ci-Nick wrote: 11/05/2020 09:02
Jedan od najvažnijih virologa u Njemačkoj je prije par dana rekao da se broj inficiranih kreće....
pa poenta je u tome "rekao"
znači ničim dokazao, eto on misli...
i o tome ti pričam
mnogi misle da je Zemlja ravna ploča....

naravno da je veći broj od zvanično potvrđenih ali da je 10 puta kako on kaže (a ne čak 12, kako ti sebi "prevede" u igri gluhih telefona, sljedeći koji prenese tu informaciju, vjerovatno će bit i 15 puta više)
i ja mislim da je maximalno tri puta
znači oko pola miliona
Ma ja ba Sta on ima da kaze
U tome je poenta
Nista
Dobro si ti to skonto :mrgreen: :-)
Edin H.

#25180 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Lajavikrelac wrote: 11/05/2020 21:41 Za ove panicare i dezurne najavljivace apokalise:
Image

Nakon vise od dva mjeseca da je dukat platio bi je :mrgreen: jedna prije posla ujutro :novine:
:oops:
Bluemore

#25181 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

antikrkan wrote: 11/05/2020 23:50
Bluemore wrote: 11/05/2020 23:20
Tarik2 wrote: 11/05/2020 09:16

pa poenta je u tome "rekao"
znači ničim dokazao, eto on misli...
i o tome ti pričam
mnogi misle da je Zemlja ravna ploča....

naravno da je veći broj od zvanično potvrđenih ali da je 10 puta kako on kaže (a ne čak 12, kako ti sebi "prevede" u igri gluhih telefona, sljedeći koji prenese tu informaciju, vjerovatno će bit i 15 puta više)
i ja mislim da je maximalno tri puta
znači oko pola miliona
Ma ja ba Sta on ima da kaze
U tome je poenta
Nista
Dobro si ti to skonto :mrgreen: :-)
to je onaj elko što je stavio neke postove kako u Italiji svi padaju mrtvi :mrgreen:
Pa Zar ne padaju :lol:
MorningStar

#25182 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Ja cuo da je bilo restorana koji su tokom cijele panike radili :D tako mi rekose ne znam jel istina :D
MorningStar

#25184 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

antikrkan wrote: 12/05/2020 00:12
MorningStar wrote: 12/05/2020 00:01 Ja cuo da je bilo restorana koji su tokom cijele panike radili :D tako mi rekose ne znam jel istina :D
lažu ba, svi su popadali mrtvi koji su bili u tim restoranima
i još padaju mrtvi
Probudio se mrtav :D :lol:
breba

#25185 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

antikrkan wrote: 12/05/2020 00:12
MorningStar wrote: 12/05/2020 00:01 Ja cuo da je bilo restorana koji su tokom cijele panike radili :D tako mi rekose ne znam jel istina :D
lažu ba, svi su popadali mrtvi koji su bili u tim restoranima
i još padaju mrtvi
Kazu umrli od gladi, nisu imali da plate. Ekonomska kriza i to.
jeza u ledja

#25186 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

A jel to fakat neko pisao nesto tipa padaju mrtvi po ulici? :-) :run:
invincible1921

#25187 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

antikrkan wrote: 12/05/2020 02:29
jeza u ledja wrote: 12/05/2020 02:14 A jel to fakat neko pisao nesto tipa padaju mrtvi po ulici? :-) :run:
Da, 70% foruma
I to mjesec dana , to im je glavna uzrecica bila :lol: :lol: :lol:
daddy-kool

#25188 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

daddy-kool

#25189 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Preko bare:

As States Rush to Reopen, Scientists Fear a Coronavirus Comeback
Dozens of U.S. states are starting to reopen their economies, hoping to ease the economic pain brought on by pandemic-fighting restrictions. But by doing it now — before meeting even minimal criteria for a safe reopening — they are inviting disaster, our science reporter Donald G. McNeil Jr. writes.

The states lifting restrictions now “are living in a dream world,” Donald told us. “They’re desperate to reopen — and they’re right to feel that. But they have convinced themselves that it’s safe to reopen, and it’s not.”

As a result, the much-feared second wave of infection may not wait until autumn, many scientists told Donald. Premature, scattershot reopenings may instead bring on a storm of wavelets, breaking unpredictably across the country.

“We’re not reopening based on science,” said Dr. Thomas R. Frieden, a former director of the Centers for Disease Control and Prevention in the Obama administration. “We’re reopening based on politics, ideology and public pressure. And I think it’s going to end badly.”

Some key takeaways:

Masks. Evidence is mounting that if all people wear masks in public, they are far more effective at stopping transmission than was previously realized. But outside New York, California and a few other states, many Americans resist wearing them.
Contact tracing. The goal of tracking and testing the contacts of every infected person remains very far out of reach in the United States. To keep up, the country would need 30 or 40 times as many trained contact tracers as it has now, 100 times as much testing and a budget of $1.5 billion a week.
Time lag. The effects of the reopenings will not be immediately apparent, because it takes two or three weeks for newly infected people to become very sick. People may let their guard down — and make the second wave worse.
Having states and territories all doing competing and uncoordinated experiments in reopening is “daring Mother Nature to kill you or someone you love,” Dr. Frieden said. “Mother Nature bats last, and she bats a thousand.”
Deaths are already far higher than the 60,000 once predicted by August. Even President Trump has begun to talk of a toll that may reach 100,000, perhaps more.

Some epidemiological models predict three times that many within months — closer to the 240,000 that the White House’s coronavirus task force predicted in March before switching to a new, more optimistic model.

Dr. Anthony S. Fauci, the task force’s chief medical adviser, has said he expects cases to spike in closed environments like nursing homes, prisons and factories.

“We’re not reopening based on science,” said Dr. Thomas R. Frieden, a former director of the C.D.C. in the Obama administration. “We’re reopening based on politics, ideology and public pressure. And I think it’s going to end badly.”
https://www.nytimes.com/2020/05/11/heal ... tions.html

Kad se samo sjetim rasprava na početku teme kako maske nepotrebne i nanose više štete od koristi. :roll:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavi ... d216daa343
jeza u ledja

#25190 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

invincible1921 wrote: 12/05/2020 02:38
antikrkan wrote: 12/05/2020 02:29
jeza u ledja wrote: 12/05/2020 02:14 A jel to fakat neko pisao nesto tipa padaju mrtvi po ulici? :-) :run:
Da, 70% foruma
I to mjesec dana , to im je glavna uzrecica bila :lol: :lol: :lol:
E svasta. :-)

Ne kontam od cega bi padali po ulici, ko da je zombi apokalipsa. :-)
bunk

#25191 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Lajavikrelac wrote: 11/05/2020 21:41 Za ove panicare i dezurne najavljivace apokalise:
Image

Nakon vise od dva mjeseca da je dukat platio bi je :mrgreen: jedna prije posla ujutro :novine:
Za 300 kermi kupis vrhunski aparat.
Velicine miksera.
I u svakom momentu u kuci imas kafu 500% ukusniju i kvalitetniju od te kafanske,o higijeni da ne pricam...
E sad jedino ko servira :D
Sanjarko

#25192 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Dostave radile svo skoro vrijeme iz restorana i fast fudova. Mozda su neki i radili ali ne citavo vrijeme.
armin071

#25193 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

daddy-kool wrote:
Kad se samo sjetim rasprava na početku teme kako maske nepotrebne i nanose više štete od koristi. :roll:
Pošto se vi uvijek pozivate da trebamo da slušamo struku ova “vaša WHO” struka kaže:

Direktor WHO-a za izvanredne situacije Michael Ryan izjavio je da nošenje maski za lice, u slučaju njihovog nepravilnog korištenja, može nanijeti više štete nego koristi u borbi protiv širenja novog koronavirusa. Ryan je ponovio da WHO vjeruje da ih trebaju nositi jedino ljudi koji su bolesni kako ne bi širili virus i zdravstveni radnici kojima su neophodne.

"Nema konkretnog dokaza koji bi ukazivao da masovno nošenje maski donosi bilo kakvu korist, zapravo, postoje izvjesni dokazi koji nagovještavaju suprotno", rekao je Ryan.

E šta ćemo sad? Evo ja kažem da je to ništa više nego brnjica. Ti nađeš jedan link, neko drugi stavi nešto drugo i tako u krug. Ako ti se nosi ti jarane nosi i kad spavaš. #neizlaziizkućenikad i sve je to uredu. Ali ne davite ljude koji misle drugačije. Smarate ljudi više.
Sanjarko

#25194 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

armin071 wrote: 12/05/2020 07:48
daddy-kool wrote:
Pošto se vi uvijek pozivate da trebamo da slušamo struku ova “vaša WHO” struka kaže:

Direktor WHO-a za izvanredne situacije Michael Ryan izjavio je da nošenje maski za lice, u slučaju njihovog nepravilnog korištenja, može nanijeti više štete nego koristi u borbi protiv širenja novog koronavirusa. Ryan je ponovio da WHO vjeruje da ih trebaju nositi jedino ljudi koji su bolesni kako ne bi širili virus i zdravstveni radnici kojima su neophodne.

"Nema konkretnog dokaza koji bi ukazivao da masovno nošenje maski donosi bilo kakvu korist, zapravo, postoje izvjesni dokazi koji nagovještavaju suprotno", rekao je Ryan.

E šta ćemo sad? Evo ja kažem da je to ništa više nego brnjica. Ti nađeš jedan link, neko drugi stavi nešto drugo i tako u krug. Ako ti se nosi ti jarane nosi i kad spavaš. #neizlaziizkućenikad i sve je to uredu. Ali ne davite ljude koji misle drugačije. Smarate ljudi više.
Pa ja otvorio temu u vezi toga. Stavio WHO link i citat da samo trebaju bolesnici i medicinsko osoblje da ih nose, tema ekspresno banirana. Ali je Google zapamtio.
Bluemore

#25195 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Eh ne brinite se padanja od virusa po ulici...
Evo original intervju o vakcini

Bluemore

#25196 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

daddy-kool wrote:

Ma ja ipak vjerujem Ovima sto kazu maska treba
Sta ja imam razmisljati o pravilnom koristenju
Bluemore

#25197 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

U nee yorku najvise novo oboljelih koji sjede zatvoreni u kuci....
daddy-kool

#25198 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Koji to "mi", ja u svoje ime pišem.
I tada sam se pozivao na nauku a ne na autoritet, i gledao da tvrdnje potkrijepim linkovima na radove.
daddy-kool

#25199 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Bluemore wrote: 12/05/2020 08:23
Da li je zaista komplikovano naučiti pravilno staviti, nositi i skinuti masku? :D
Maska kao jedna vrlo jednostavna mjera prije svega štiti ostale od tebe, a onda i tebe od ostalih, te se na taj način pokazuje društvena odgovornost.
Bluemore

#25200 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

daddy-kool wrote: 12/05/2020 08:33
Bluemore wrote: 12/05/2020 08:23
Da li je zaista komplikovano naučiti pravilno staviti, nositi i skinuti masku? :D
Maska kao jedna vrlo jednostavna mjera prije svega štiti ostale od tebe, a onda i tebe od ostalih, te se na taj način pokazuje društvena odgovornost.
Da jer se kontaminira lako skidajuci stavljajuci

A od vlaznog daha i duzeg nosenja postaje leglo bakterija i virusa

Opasna za nosioca i druge

Tako da je nesti drugi drustveno odgovorno
Locked