Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#27126 Re: Pitamo Mehanicare ?
nemam pojma ,da nije kriv nosac klijesta?
-
NediM17
#27127 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hm hm hm hmmm...
Ima smisla.. ako nosac malo bjezi i ako klijesta nisu poravnata 100% krenu se vracati heravo a to ne ide...
Je li bi trebali biti isti nosaci na obje strane, da ih okrnem pa da probam?
Trebali bi, zar ne...
A ovaj se mozda pokrivio jer je pregrijan... moguce, bravo.. sjajan hint
E da, u Motorexu Ashika plocice 69KM zadnje, u Škore BluePrint 29KM ...
Pa bas moras biti budala... Pa dozla Boga da je Ate power a ne Ašika hahaha
Ima smisla.. ako nosac malo bjezi i ako klijesta nisu poravnata 100% krenu se vracati heravo a to ne ide...
Je li bi trebali biti isti nosaci na obje strane, da ih okrnem pa da probam?
Trebali bi, zar ne...
A ovaj se mozda pokrivio jer je pregrijan... moguce, bravo.. sjajan hint
E da, u Motorexu Ashika plocice 69KM zadnje, u Škore BluePrint 29KM ...
Pa bas moras biti budala... Pa dozla Boga da je Ate power a ne Ašika hahaha
- bitanga_sa_otesa
#27128 Re: Pitamo Mehanicare ?
trebali bi biti isti ,okreni pa probaj jos to,a smece i jedne i druge plocice 
-
NediM17
#27129 Re: Pitamo Mehanicare ?
I ja sam bio jako skeptican prema Blueprintu. Medjutim, za nekih 1000km koliko imam Blueprint naprijed koje sam dobio spletom okolnosti umjesto Feroda, mogu reci da su to najbolje plocice koje sam imao na autu.
A imao sam TRW i Nipparts.
Vidjecemo jos koliko ce trajati.
Hvala ti! Probam sutra jos to
A imao sam TRW i Nipparts.
Vidjecemo jos koliko ce trajati.
Hvala ti! Probam sutra jos to
- bitanga_sa_otesa
#27130 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma ugradio sam dosta tih plocica blueprint ali mi izgledaju jeftino i bezveze ...
-
NediM17
#27131 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma okej, zna se sta su kocnice. Ate, Trw, Brembo, Ferodo, Textar...
Medjutim, spletom "nesretnih" okolnosti natakoh naprijed Blueprint plocice i odusevise me...
Kasnije vidim da su pod Febi krovom...
Medjutim, spletom "nesretnih" okolnosti natakoh naprijed Blueprint plocice i odusevise me...
Kasnije vidim da su pod Febi krovom...
- amar1994
#27132 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa zar nigdje nema ovih zvucnijih imena??jesi li probao AsHondas,ja sam tamo kupio JURID a imali su i TRW
,imao blueprintov filter klime,jako los kvalitet,cak sam morao lijepit spuzvice na vrhovima 
-
NediM17
#27133 Re: Pitamo Mehanicare ?
Amare, bio sam u Sarajevu danas.
Mogao sam otici kod Sandora po TRW, medjutim nisam imao u planu mijenjati plocice, to je vise bio potez ocajnika a i nije neki trosak, poslije 5 godina i 115kkm.
Iako i stare imaju jos dosta mesa, htio sam iskljuciti i tu mogucnost.
A u Visokom samo to nadjoh i bio sam skroz okej s tim da kupim Blueprint.
A sto se tice filtera, ja ako necu original onda vecinom Filtron. Nekako mi je best buy opcija, a imam i direktnu semu za njih.
Kvalitetni su.
Mogao sam otici kod Sandora po TRW, medjutim nisam imao u planu mijenjati plocice, to je vise bio potez ocajnika a i nije neki trosak, poslije 5 godina i 115kkm.
Iako i stare imaju jos dosta mesa, htio sam iskljuciti i tu mogucnost.
A u Visokom samo to nadjoh i bio sam skroz okej s tim da kupim Blueprint.
A sto se tice filtera, ja ako necu original onda vecinom Filtron. Nekako mi je best buy opcija, a imam i direktnu semu za njih.
Kvalitetni su.
- vjeshalica
#27134 Re: Pitamo Mehanicare ?
Euromotorio ima neke popuste na mali sevis
Paaa hel ko uzimao kod njih ove zejtine
Ako bi se moglo usicarit jeftinije da kupim uskoro i mene slijeduje?
- omega369
#27135 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni je najsmjesnije kad me prodavaci krenu ubjedjivati da namazem plocice i nece skripiti, prije toga obavezno ismirglati i da pazim da moram imati odgovarajuci alat..
Rek'o daj ti meni TRW

Rek'o daj ti meni TRW
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#27136 Re: Pitamo Mehanicare ?
Drug je prije 10 ak dana kupio total ulje 5w40 5 l, filter nafte, filter ulja, filter zraka, 90 KM za kiju cerato 1.5 crdi. Nisu imali filter klime na stanju, ali cijene su skroz korektne.vjeshalica wrote: ↑09/05/2020 15:59 Euromotorio ima neke popuste na mali sevis
- Averus
#27137 Re: Pitamo Mehanicare ?
Topla preporuka za auto limara/lakirera

Enes, u Hrasnom pored onog hotelčića uzbrdo (ima crveno-bijela rampa). Dobar čovjek, dobar majstor
btw
Preporuka za pastu za poliranje?

Enes, u Hrasnom pored onog hotelčića uzbrdo (ima crveno-bijela rampa). Dobar čovjek, dobar majstor
btw
Preporuka za pastu za poliranje?
-
NediM17
#27138 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo zamijenio sam i mjesta nosacima... I jos sredio i onu liniju kroz koju nije prosla nova tecnost jer se sisica zacepila...
Uglavnom kompletne kocnice su sada srednje max. koliko mogu biti, i probao sam sve sto sam znao i umio...
Malo sam provozao ali kocio sam dosta tako da su oba zadnja diska bila vrela, cini se jednako... Praticu narednih dana pa ce se sve samo kazati... Sto se mene tice, to bi mu bilo to... Grijao se vise ili ne, od mene toliko... Nemam vise snage ni zivaca, a ni para za bacati... A i nije to nista kriticno...
Posebno hvala @bitanga_sa_otesa
P.S. Ako se sada lijevi prestane grijati a desni pocne, onda je def. do nosaca, pa cu jos to kupiti i promijeniti. Ako ne, nek ide dovraga.
Uglavnom kompletne kocnice su sada srednje max. koliko mogu biti, i probao sam sve sto sam znao i umio...
Malo sam provozao ali kocio sam dosta tako da su oba zadnja diska bila vrela, cini se jednako... Praticu narednih dana pa ce se sve samo kazati... Sto se mene tice, to bi mu bilo to... Grijao se vise ili ne, od mene toliko... Nemam vise snage ni zivaca, a ni para za bacati... A i nije to nista kriticno...
P.S. Ako se sada lijevi prestane grijati a desni pocne, onda je def. do nosaca, pa cu jos to kupiti i promijeniti. Ako ne, nek ide dovraga.
-
zigson
#27139 Re: Pitamo Mehanicare ?
NediM17 wrote: ↑09/05/2020 19:37 Evo zamijenio sam i mjesta nosacima... I jos sredio i onu liniju kroz koju nije prosla nova tecnost jer se sisica zacepila...
Godina je 2029.
Nedimu se i dalje grije lijevi nosac..
Sala mala, drago mi sto napokon uradi to
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#27140 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo postavi na olx.ba i uzivaj,.. 
-
NediM17
#27141 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nadoci ce to u voznji momci, zivi bili pa vidjeli. 
-
Dzontra_Volta
#27142 Re: Pitamo Mehanicare ?
A da ostaviš to majstoru da čačka i sredi umjesto tebe, možda bi se brže i efikasnije riješio problem? 
-
NediM17
#27143 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam na ovom forumu poslije Bitange najbolji majstor.Dzontra_Volta wrote: ↑09/05/2020 20:04 A da ostaviš to majstoru da čačka i sredi umjesto tebe, možda bi se brže i efikasnije riješio problem?![]()
Ne radim zbog korone pa i ubijam vrijeme, isao bih majstoru da nije tako,
- vjeshalica
#27144 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala punokonektovan wrote: ↑09/05/2020 17:14Drug je prije 10 ak dana kupio total ulje 5w40 5 l, filter nafte, filter ulja, filter zraka, 90 KM za kiju cerato 1.5 crdi. Nisu imali filter klime na stanju, ali cijene su skroz korektne.vjeshalica wrote: ↑09/05/2020 15:59 Euromotorio ima neke popuste na mali sevis
- iceman ze
#27145 Re: Pitamo Mehanicare ?
Je ko me quotao za DejĆiće?! , da prijavim da textar koĆi od Čavljaka niz kotare odlično
dobar deal sviju mi.. 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- Averus
#27147 Re: Pitamo Mehanicare ?
@bordo gandalf odrzavao do prosle godine 
De, koju polir pastu da uzmem?
De, koju polir pastu da uzmem?
- bitanga_sa_otesa
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#27149 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam kod njega morao ostaviti auto jer sam radio tu blizu i auto nije moglo upaliti. Tri dana mijenjao ventilator i neki davac temperature. Svaki put kada ga nazovem " braca auto se radi, braca auto ima problem, braca jos nije gotov..." Braca haj ti zavrsi auto pa da te farovi vise ne gledaju
- Averus
#27150 Re: Pitamo Mehanicare ?
@bitanga_sa_otesa đe ima kupiti to
@bordo gandalf ma meni je on bio super godinama, odrzavali stari, pa ja, pa i sestra auta kod njega
Prestao sam ici zbog njegovih radnika dunđera. Da znam da ce mi uvijek on raditi i posvetiti vrijeme, ne bi bio problem
Sad vozim kod Amela prekoputa aerodroma, fin i posten covjek
Mada stvarno ne idem cesto na servisiranje, otprilikr mali servisi plus jednom do dvaput godisnje da je nesto mimo toga
@bordo gandalf ma meni je on bio super godinama, odrzavali stari, pa ja, pa i sestra auta kod njega
Prestao sam ici zbog njegovih radnika dunđera. Da znam da ce mi uvijek on raditi i posvetiti vrijeme, ne bi bio problem
Sad vozim kod Amela prekoputa aerodroma, fin i posten covjek
Mada stvarno ne idem cesto na servisiranje, otprilikr mali servisi plus jednom do dvaput godisnje da je nesto mimo toga