_BataZiv_0809 wrote: ↑07/05/2020 00:32
tempuser wrote: ↑06/05/2020 23:38
Dva XJ40, odnosni Daimlera su godinama ležali ispred GMS tržnog centra u Vitezu, vjerovatno su još tamo.
Leze i dalje. Iz druge ruke znam da je gazda dobio solidnu ponudu da ih proda ali nije htio. Zasto i sta je njemu u glavi pa ih radije pusta da trunu nego da ih proda zaista ne znam. Ja sam fan serije prije njih sa okruglim farovima tj XJ mk3, ali ni one ne bih odbio niposto.
Ne znam jesu li Daimler varijante, doduse cini mi se da jedan jeste...
Prilazio sam zadnji put prije ca 1,5 god i koliko se sjećam oba su bila Daimlera, ali je jedan je 100% bio. Našao slike na odlschoolu, samo ja ne znam kako razlikovati Jaga od Daimlera. Mislio sam da Jag mora imati mačku na haubi, ali sam vidio na drugim slikama da ne mora. Meni su osim felgi identični.
post images
Kad već voliš okrigle farove, isti lik je u Vitezu slikao i ovo, možda je na istom mjestu, ja ga nisam primjetio...
Imaš bezbroj zarobljenih auta koja trunu i propadaju ili su propali do tačke bez povrata zbog gazdinih "ne prodajem, ja ću to popraviti" ili ljude koji žive u ubjeđenju da imaju rijetke draguljei "radije ću ga baciti nego dati u bescjenje". Znam nekoliko slučajeva u kojima su ljudima za aute nudili cifre, ok nisu bile u visini realne vrijednosti, ali u datim okolnostima niko ne bi ponudio više ako bi ponudio uopšte, i nisu ih dali da bi na kraju ga sljedeće godine prodali na kilo za pola tih para...
Meni se desilo da liku za neke sitnice i detalje koje su meni falile ili su kod njega ble u boljem stanju(tipa original patosnice i sl, alat) sa njegovog auta koji je dobio u zamjeni i koji je bio sav izudaran i truo i izudaran, punudim nešto tipa 100 KM ili tako nešto i da mu ubacim svoje dijelove da opet ima kompletan auto. Jok, prva varijanta on će to da pravi (nema veze što svi znamo je daleko od para da to napravi)i jako mu je bitno da je sve 100% original i komplet. Druga varijanta ima koupca koji hće da ga restaurira i kojem je bitno da je 100% kompletan. To ti je moja ponuda, ako odlučiš javi. Kad je bilo jasno da od toga nema ništa, treća varijanta je bila da ga meni po jaranskoj cijeni proda komplet za 500 KM, a ja ga imam gdje držati, a ono što meni treba s tog auta za manje para mogu na komad kupiti i tu da definitivno odjebem i za prvu ponudu. Poslije pola godine ga proda liku za dijelove kojem puca prsluk za "mojim" sitnicama. Znaći od istog auta je mogao "izvući" 100 KM više, a on je možda na cijelom autu bio dobar tu stoju. I dan danas ga malo properemo zbog toga kad krene da glumi velikog trgovca.