tempuser
Hajde nije bas on topic ali vjerujem da ce vam biti zanimljiva moja prica i planovi.
Naime, dosta ucesnika na temi me vec poznaje i prepoznaje kao velikog ljubitelja talijanskih automobila, u prvom redu Lancie.
Eh sad znate kako to ide sa Lancijama, imaju tu (ne)srecu da ih ne voli bas svako. Pa zato ocekujem da ce mi se mnogi cuditi, ali opet vjerujem da znate da se ljudima ne valja petljati u cejf. Ima dosta automobila koji mi se svidjaju (nisu sve iskljucivo Talijani), ali ovo o cemu cu vam pisati je ono sto je u ovom trenutku moguce i izvedivo
Uglavnom dok sam trazio dijelove za generalni remont svoje Lybre kojeg sam radio proljetos, naidjoh na jednu Lanciu Kappu koja dugo stoji

Oduvijek sam volio to auto, mozda ne bas kao Thesis za cije odrzavanje nemam mogucnosti, ali je jedno od rijetkih auta koje me osvojilo na prvu. Velika ladja i pravi stroj. Na prvu mozda i ne osvaja izgledom, ali vjerujte to je jedno nevjerovatno auto
Elem trenutno mam sredstava da je kupim i ostavim u garazi na izvjestan vremenski period, a onda postepeno bih je dovodio u red. Motor i podvozje su u dobrom stanju u smislu da sigurno nisu ubijeni, ali je poprilicno zapustena. Bice potrebno farbanje kako s vana, tako i unutrasnjih plastika, sivenje novih presvlaka, a rado bih uradio i tapacirunge i nebo.
Sto se tice motora, podvozja i ostalog, odradio bih odmah zupcasti, svjecice, diskove, kvacilo, a takodjer bih se pozabavio sa plinskom instalacijom u smislu da vidim ko je proizvodjac i ima li servisa i dijelova za njega.
Eto tako to su neki planovi, jos nista nije sigurno, ali je izgledno, obavijestit cu vas ako i kad bude

. Znam da nije old timer, ali vjerujem da ce vremenom postati jedno jako zanimljivo auto.