Zdravo @shalla ,
Drago nam je da ste zadovoljni našim načinom poslovanja. Trudit ćemo se da tako ostane i ubuduće
Ugodan ostatak dana želimo.
Moderator: Benq
Zdravo @shalla ,
Da, korištenjem kartice (takozvanog modula) nije moguće koristiti usluge Video Kluba i usluge vraćanja sadržaja unazad, međutim te usluge su Vam dostupne u okviru EON aplikacije putem ličnog računara/laptopa i mobitela, te tamo možete pratiti sve gore navedene kataloge i sadržaje besplatno, te besplatno vraćati sadržaj na svim kanalima iz Vašeg paketa 7 dana unazad.malocvijece wrote: ↑05/05/2020 12:28 Hvala vam puno!
Ako sam dobro shvatila, ako piše cijena, onda se sadržaj plaća. Ako nema cijene, besplatno je. I to na telefonu pošto na TV-u nemam aplikaciju EON. Pretpostavljam da je to zato što idem preko D3 kartice, a ne preko reciever-a.
Radi se o MMDS usluzi, a tu su uslugu naslijedili akviziranjem kompanije Elob 2010-te godine.shape of despair wrote: ↑05/05/2020 12:34 Načuh od rođaka nešto, ja prvi put čujem. Laički: Mozes na Telemachu uzeti paket za dodatne 2-3 marke i sve ti ide bezicno, nema kablova nikako!?
Šta, ko, gdje, kako? Hvala
Kako mi rođak ispriča, to je nešto novo, znači šupljak, e moj rođak. Hvala vraže svakakocrnivrag wrote: ↑05/05/2020 12:43Radi se o MMDS usluzi, a tu su uslugu naslijedili akviziranjem kompanije Elob 2010-te godine.shape of despair wrote: ↑05/05/2020 12:34 Načuh od rođaka nešto, ja prvi put čujem. Laički: Mozes na Telemachu uzeti paket za dodatne 2-3 marke i sve ti ide bezicno, nema kablova nikako!?
Međutim koliko mogu vidjeti, na stranici su uklonili sve podatke o toj usluzi i vjerovatno ista više nije u ponudi.
Radilo se o isporučivanju digitalnih kanala na području Sarajeva bežičnim putem, nešto kao satelitska televizija ali na lokalnom prostoru i mogao si putem nje pratiti oko 80-ak digitalnih TV kanala.
@malocvijece,malocvijece wrote: ↑05/05/2020 12:28 Hvala vam puno!
Ako sam dobro shvatila, ako piše cijena, onda se sadržaj plaća. Ako nema cijene, besplatno je. I to na telefonu pošto na TV-u nemam aplikaciju EON. Pretpostavljam da je to zato što idem preko D3 kartice, a ne preko reciever-a.
Zdravo @shape of despair,shape of despair wrote: ↑05/05/2020 12:34 Načuh od rođaka nešto, ja prvi put čujem. Laički: Mozes na Telemachu uzeti paket za dodatne 2-3 marke i sve ti ide bezicno, nema kablova nikako!?
Semafor mjeri ispravno jer starta sa 0 minuta i 0 sekudni. Mora proci 60 sekundi da prebaci na minut. Zato i jest u 89:25 zapravo 90-a minuta. Da utakmica pocinje od 1:00 onda bi u 89:25 bila 89minuta. Zato ne bi bilo Logie u uDzontra_Volta wrote: ↑04/05/2020 08:00Pa sve si dobro rekao. U 3. godini je punio tek dvije godine života. Kad semafor na utakmici pokazuje npr. 89:25, to znači da se igra 90. minuta (to ti i svaki komentator tako i kaže). Kad umreš sa 89 godina i 5 mjeseci, kaže se da si umro u 90-toj godini.odmor wrote: ↑04/05/2020 00:56Nisam znao da su ostavili ovakav propust s neracunanjem nulte godine. Ne znam ko se dosjetio da taj propust napravi. Zato se i desava da sad pise da je 2020, a zapravo bi trebala biti 2019 da su racunali nultu. "Pojeli godinu".drug_profi wrote: ↑03/05/2020 16:50
Sad ti krivo navodiš. Prva decenija je od 1.1.2001. do 31.12.2010. Druga od 1.1.2011. do 31.12.2020.
21. stoljeće je počelo sa 01.01.2001.
Jer ne postoji nulta godina u računanju vremena.![]()
Evo brzinski primjer: Zamisli da je dijete rodjeno te "startne prve godine" (u vrijeme Isusa). To bi dijete 3.godine nove ere slavilo tek svoj drugi rodjendan. Imal logike? Ili zamisli fudbalska utakmica starta od 1.minute, u trecoj minuti tek dvije minute odigraneu 90-oj minuti na semaforu, a 89 odigrani
![]()
Ma hajd svakako me svijet vise ne iznenadjuje pa ni takvi lapsusi.
Zdravo Omerlatas,
Malo si i mene zbunio. Moj tv ne podržava 4k i ne mog gledati, ali opet preko boxa vidim taj kanal! Kako? Ja predpostavljam da se automatski rezolucija smanjuje.
EON Box omogućava dekodiranje i prikazivanje 4K kanala, međutim ako ti TV ne podržava 4K rezoluciju EON Box će automatski smanjiti rezoluciju na onu maksimalnu koju tvoj TV podržava i samim tim i degradirati kvalitetu slike SK 4K kanala.
Zdravo Dr_Proka,
Ja imam 4K tv i preko DVB-c vidim taj kanal, ali ga ne mogu gledati jer je kodiran, telemach ga samo odkodira i ja cu ga moci gledati u punoj rezoluciji od 4K, ali telemach ne zeli da ga otkljuca za korisnike koji imaju modul i 4K tv.
Vjerovatno su se zeznuli s tom PDF shemom, jer tu stoji da je u ponudi i kanal Eurosport 4K kojeg godinu dana nema u ponudi.kakaljin wrote: ↑05/05/2020 20:02 Ja imam 4K tv i preko DVB-c vidim taj kanal, ali ga ne mogu gledati jer je kodiran, telemach ga samo odkodira i ja cu ga moci gledati u punoj rezoluciji od 4K, ali telemach ne zeli da ga otkljuca za korisnike koji imaju modul i 4K tv.
A evo korsnik koji nema 4K tv moze ga gledati ali osakacenog, a ja koji imam sve uslove ga ne mogu gledati jer telemach hoce da ga gledam preko eon box-a iako ga vidim preko dvb-c ali kodiranog,
Ovdje pise da 4K je u D3 programskoj semi na broju 212 u osnovnom paketu
https://telemach.ba/Binary/20754/PROGRA ... EMA_D3.pdf
E @kakaljin u....a ti i šefa i stanicu. Imaju sad cradles moduli i već par mjeseci imam SK 4K bez eon boxa. Na tv-u gdje mi je obični modul sa karticom i dalje nema. Nisam htio pisati da ne skontaju ali sad kad spomenu, zaključat će gakakaljin wrote: ↑05/05/2020 20:02Ja imam 4K tv i preko DVB-c vidim taj kanal, ali ga ne mogu gledati jer je kodiran, telemach ga samo odkodira i ja cu ga moci gledati u punoj rezoluciji od 4K, ali telemach ne zeli da ga otkljuca za korisnike koji imaju modul i 4K tv.
A evo korsnik koji nema 4K tv moze ga gledati ali osakacenog, a ja koji imam sve uslove ga ne mogu gledati jer telemach hoce da ga gledam preko eon box-a iako ga vidim preko dvb-c ali kodiranog,
Ovdje pise da 4K je u D3 programskoj semi na broju 212 u osnovnom paketu
https://telemach.ba/Binary/20754/PROGRA ... EMA_D3.pdf
https://telemach.ba/a54140/podrska/vije ... acaja.htmlTelemach mreža položila test kvalitete i uz značajan porast saobraćaja
Tokom borbe sa korona virusom koja podrazumijeva izolaciju ljudi u domovima, korištenje svih servisa Telemach-a znatno je povećano, a Telemach mreža je dokazala svoj visok kvalitet usluga.
Internet saobraćaj povećan je za 53%, gledanje televizije u realnom vremenu povećano je za 15%, dok su gledanje sadržaja iz Video kluba i korištenje usluge vraćanje programskog sadržaja unazad povećani za 10%. Korisnici su telefonirali češće nego ranije, tako da je u odnosu na period prije pandemije ostvaren značajan porast saobraćaja u fiksnoj telefoniji od 32 %.
I pored značajnog povećanja internet saobraćaja, a prema zadnjim rezultatima iz TestMy.net izvještaja, naš internet je i dalje najbrži u BiH, u prosjeku 4,5x brži od ostalih operatera.
Prema mjerenjima TV beat-a, NovaBH je zadržala poziciju najgledanije televizije sa nacionalnom frekvencijom u BiH, na drugom mjestu po gledanosti i dalje je pozicionirana N1, dok najveću promjenu u gledanosti ima najmlađa televizija, Nova S, koja je sa pete pozicije skočila na četvrto mjesto.
Uvijek popularni sadržaji, poput filmova, serija i dječijeg programa sada se još više gledaju, kako na mnogobrojnim kanalima, tako i u okviru našeg Video kluba.
Telemach mreža je dokazala da se svi korisnici mogu, u bilo kojem trenutku, osloniti na kvalitet i pouzdanost naših usluga. Vjerujemo da ćemo i u svakoj prilici u budućnosti pokazati da možemo da se nosimo sa svim izazovima i da odgovorimo svim potrebama korisnika.
Zato surfajte internetom, gledajte omiljene sadržaje na TV kanalima i u Video klubu i razgovarajte telefonom koliko god želite, jer je Telemach mreža spremna za vas u svakom trenutku.
Zdravo @stajeba,stajeba wrote: ↑06/05/2020 14:31 Imal ovde onog iz telemaha što se javi?
Buraz napravili ste mi brzinu svaka čast nakon pola godine imam internet brzinu koju plaćam. Nego de sviju ti reci mi može li se ping popravit? Igram cod warzone i nemoguće je igrat normalno kolko ping slab, često se desi da pukne veza sa serverom, do vas je 100% jer nakačim se na komšijin bh telekom i ide sve fino. Al de ba ocu da fino na svom netu i igram kako treba, al svaka čast što ste mi popravili brzinu![]()