Obican covjek podmicjuje jer je stvoren takav sistem u kome ako ne podmitis tesko da ces ista obaviti. Korupcija se jako brzo izkorijeni ako se ima volje ali zasto bi, ostavi raji ovu sitnjez 10-20kmova da se zajebavaju time dok se milioni skidaju i obrcuSo What! wrote: ↑05/05/2020 15:49Ne znam ko je brojao za SzBiH i SDP kada su pobijedili 2006. i 2010. godine ...detroit-mercy wrote: ↑05/05/2020 15:41
Ne dobijaju izbore glasaci vec brojacito odavno vec svako zna
.
Stvoren je sistem u kome se zahvaljujuci javnim resursima papci kupuju lijevo i desno. Bitna je samo kontrola resursa.
Btw, i za dvadeset godina imati ces djeriz sistem i biti jedna od najnerazvijenijih zemalja u Evropi![]()
Tako da se na nadas uzalud, a mozda se i provozas autoputem do Zepca![]()
Ljudi sami sebe uvjeravaju lopovluk, korupcija to nama serviraju tamo neki, ali ne ja nisam dio toga. Običan čovjek ne daje dar doktoru, niti podmićuje policajca, opštinskog službenika niti carinika.
"Ovi što glasaju za SDA su glupi i zatucani seljaci, ali ne ja neći ni izaći na izbore, jer sam ja pametan, a i ako izađem na izbore prekrižit ću listić, jer sam ja cool, a sve i da glasam za nekoga, to će brojati neko drugi."
A što se tiče tog statusa najnerazvnijnije zemlje, pa to je naslijeđen status onda, znači da smo i prije bili u toj grupi zemalja ...
O naslijedjenom sistemu, hm, dedo ti bio kokuz, znaci i ti i babo bi po prirodi stvari trebali biti kokuzi
Ne pravi se sistem koj bi promovisao rast i napredak nego pravi se potpuno suprotan sistem koji promovise, klijentelizam, partiokratiju, licemjerje i masu drugih stvari.