Alija-Tito?

Locked
detroit-mercy

#2101 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

So What! wrote: 05/05/2020 15:49
detroit-mercy wrote: 05/05/2020 15:41
Ne dobijaju izbore glasaci vec brojaci :mrgreen: to odavno vec svako zna :mrgreen:.
Stvoren je sistem u kome se zahvaljujuci javnim resursima papci kupuju lijevo i desno :mrgreen:. Bitna je samo kontrola resursa.
Btw, i za dvadeset godina imati ces djeriz sistem i biti jedna od najnerazvijenijih zemalja u Evropi :skoljka:
Tako da se na nadas uzalud, a mozda se i provozas autoputem do Zepca :mrgreen:
Ne znam ko je brojao za SzBiH i SDP kada su pobijedili 2006. i 2010. godine ...

Ljudi sami sebe uvjeravaju lopovluk, korupcija to nama serviraju tamo neki, ali ne ja nisam dio toga. Običan čovjek ne daje dar doktoru, niti podmićuje policajca, opštinskog službenika niti carinika.

"Ovi što glasaju za SDA su glupi i zatucani seljaci, ali ne ja neći ni izaći na izbore, jer sam ja pametan, a i ako izađem na izbore prekrižit ću listić, jer sam ja cool, a sve i da glasam za nekoga, to će brojati neko drugi."

A što se tiče tog statusa najnerazvnijnije zemlje, pa to je naslijeđen status onda, znači da smo i prije bili u toj grupi zemalja ...
Obican covjek podmicjuje jer je stvoren takav sistem u kome ako ne podmitis tesko da ces ista obaviti. Korupcija se jako brzo izkorijeni ako se ima volje ali zasto bi, ostavi raji ovu sitnjez 10-20kmova da se zajebavaju time dok se milioni skidaju i obrcu :mrgreen:. Tipicno zamazivanje ociju.
O naslijedjenom sistemu, hm, dedo ti bio kokuz, znaci i ti i babo bi po prirodi stvari trebali biti kokuzi :mrgreen:.
Ne pravi se sistem koj bi promovisao rast i napredak nego pravi se potpuno suprotan sistem koji promovise, klijentelizam, partiokratiju, licemjerje i masu drugih stvari.
So What!

#2102 Re: Alija-Tito?

Post by So What! »

A evo i bonusa, demokratija je isto kada ti naselje Sarajevo Waves naruči jednu krajnje glupu reklamu u kojoj je ponovo akter Fikret Hodžić, ovaj puta sa suprugom Ševalom.

Zatim tu dođu društveni mediji, a Bogami i neki drugi, pa ismiju ovu reklamu, pa Sarajevo Waves istu povuče, jer su svjesni da naše društvo koliko-toliko barem javnim istupima kažnjava gluposti, što ova reklma sigurno jeste.

detroit-mercy

#2103 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

So What! wrote: 05/05/2020 15:56
detroit-mercy wrote: 05/05/2020 15:46 Problem je sto likovi smatraju da je vrhunac demokratije reci da je Fikret Malinar lopov javno i glasno :mrgreen: pri tome zaboravljaju da je Fikret Malinar dio establismenta i da pored cinjenice da je lopov i on i oni oko njega i da pljahaju javne resurse lijevo i desno to ne ostavlja nikakave posljedice na njihove zivote :mrgreen:. Cak stavise, predvidjam mu strelovit uspon u stranci/sistemu kao i mnogima do sada :mrgreen: .
Ovo je demokratija, kada ti taj kreten Fikret Hodžić pokušava brendirati genocid i svoj status, pa mu se javnost naklati na kosti toliko da povuče svoj idiotski potez, u ovom ništa manje ni HIFA Petrol nije kriva, a bogami ni HAAD koji prođoše ispod radara, ali na svu sreću ova društvena katastrofa je spriječena, upravo kritikom javnosti da je raditi ovako nešto suludo.

HIFA Petrol odustala od prodaje majica s motivom Srebreničkog cvijeta
Image

Nakon pisanja portala Klix.ba i različitih kritika javnosti na društvenim mrežama grupacija HIFA Petrol zvanično je saopćila da odustaje od prodaje majice sa motivima Srebreničkog cvijeta.

"U zajedničkom dogovoru, baš kao i kada smo kretali u priču oko koje se vodi polemika, Hifa Petrol zajedno sa Fikretom Hodžićem je odlučila da 29. 06. 2016. ne kreće u realizaciju prodaje majica. Svakako, danas potpisani ugovor sa udruženjem "Majke enklave Srebrenice i Žepe" bit će realiziran na način na koji smo prethodno dogovorili sa njima", navodi se u saopćenju press službe HIFA Petrol grupacije.

Post na kojem su korisnici HIFA benzinskih pumpi obaviješteni o akciji prodaje majica obrisan je sa Facebook stranice HIFA Petrola.

Prodaja brendiranih majica 'FH brand i HAAD design' by Fikret Hodžić #ijasamizsrebrenice trebala je početi 29. juna 2016. godine. Majice su trebale koštati 25 KM pri čemu bi 5 KM bilo donirano udruženju Majke enklava Srebrenice i Žepe.

Osim prodaje majica s motivima srebreničke tragedije, na Facebooku je objavljena i promotivna nagradna igra "Osvoji brendiranu majicu 'FH brand'". U pozivu za učešće u nagradnoj igri je napisano da je potrebno u komentar na post napisati rečenicu/citat ili stih, vezan za sjećanje na Srebrenicu.

"Budite kreativni. Tekst mora biti autorski i ni u kojem slučaju kopiran s neke druge internet stranice. Komentar s najviše pozitivnih lajkova osvaja dnevnu nagradu brendiranu majicu", napisano je.
Klix
Hifa, drustveno odgovorna kompanija, hadzije duboko uvezane u SDA structure, zet ministar poljoprivrede i sumarstva :mrgreen:.
Al su ucinili veliki iskorak na pritisak javnosti nisu prodavali Fikrine majice :mrgreen:, sto im je trebao pritisak javnosti zar nisu mogli sami prosuditi sta je u redu a sta nije. Ili ih je javnost trebala podsjetiti da je haram da se na takvim stvarima prave pare. Pa kad su takvi mozgovi da obrcu millione, mogli su i ovo sami skontat :mrgreen: .
sumirprimus

#2104 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

I ti rudnici su titini :lol:
Ovi ne mogu ni to odrzat :lol:
detroit-mercy

#2105 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

So What! wrote: 05/05/2020 16:00 A evo i bonusa, demokratija je isto kada ti naselje Sarajevo Waves naruči jednu krajnje glupu reklamu u kojoj je ponovo akter Fikret Hodžić, ovaj puta sa suprugom Ševalom.

Zatim tu dođu društveni mediji, a Bogami i neki drugi, pa ismiju ovu reklamu, pa Sarajevo Waves istu povuče, jer su svjesni da naše društvo koliko-toliko barem javnim istupima kažnjava gluposti, što ova reklma sigurno jeste.

Ti i tvoja predstava demokratije :thumbup:. Bolje mozda da se ispita kako se krcme parcele po Sarajevu, kako se zemljiste pretvara u gradjevinsko, kako se mijenjaju reendri, kako se sve moze kad si na pravom mjestu i sa pravim ljudima. Kako se parcele autoputa usitnjavaju do iznemoglosti da bi stranacke firme dobijale poslove.
Eto, nek nam je vrh ismijati dvorsku ludu Fikreta :mrgreen:, vrh demokratije, malo zajebancije sa frizurom Seje Kalaca, malo zajebavat Fikru i Sevalu, i Svedska smo sto se tice demokratije :mrgreen: .
Bloo
Globalna šefica

#2106 Re: Alija-Tito?

Post by Bloo »

asker wrote: 05/05/2020 15:52
General War wrote: 05/05/2020 15:38 :?
Sjoo logike :-)
Nabijem ga na qurac, jel more ovako?
...a da je takvih ko ti da djele pravdu mnogi nebi daleko dogurali...ni ovako mnogo blizi njemu bez da su ista rekli su zavrsili u potoku...odjebi od te price ziv bio.
I to nabijanje na qurac ti je Alija omogucio ;-) . Zamisli da si druga Josipa nabio onomad :run:

Titovi puleni zbrisase Bosnjake po genocidnoj, tebi od Alijinih ni dlaka s glave nije smjela falit u Tuzli.

;-)

I nemoj ovo "odjebi" da ti se ponovi!
A Bakiru se ne smije ni srednjak pokazati.
U Tuzli mozda, u Sarajevu je vec bila druga prica.
Kofrci mu se sa ruzenjem kad se vrati ;-) casnije je...
So What!

#2107 Re: Alija-Tito?

Post by So What! »

detroit-mercy wrote: 05/05/2020 15:57Obican covjek podmicjuje jer je stvoren takav sistem u kome ako ne podmitis tesko da ces ista obaviti. Korupcija se jako brzo izkorijeni ako se ima volje ali zasto bi, ostavi raji ovu sitnjez 10-20kmova da se zajebavaju time dok se milioni skidaju i obrcu :mrgreen:. Tipicno zamazivanje ociju.
O naslijedjenom sistemu, hm, dedo ti bio kokuz, znaci i ti i babo bi po prirodi stvari trebali biti kokuzi :mrgreen:.
Ne pravi se sistem koj bi promovisao rast i napredak nego pravi se potpuno suprotan sistem koji promovise, klijentelizam, partiokratiju, licemjerje i masu drugih stvari.
Hajde evo ovako, "hedije" su se i u onaj vakat nosile tim istim doktorima, što znači da je tradicija ipak ukorijenjena među našim narodom.

Ima običnih ljudi koji podmićuju jer im se može, jednostavno to je lanac ljudi, u kojem neke karike moraju reći ne želim da bi ga razbile.

Da se nadovežem, ranije sam spominjao da najveća zaostaviština SFRJ je masovno opismenjavanje naroda. Recimo među Bošnjacima je postojala nakaradna tradicija da žensku djecu ne školuju, a u SFRJ se to kažnjavalo.

Pod Jugoslavijom smo dostigli nivo pismenosti koji je u par decenija dostigao enormne visine, pa možete zamislit kakav je to generacijski jaz proizvodilo, kada se zapalila luč pismenosti među našim narodom.

Upravo kao što mi je demokratija donijela slobodu da ja ovdje napišem šta hoću, tekovina izgradnje tih škola po najudaljenijim selima bivše Jugoslavije je donijela meni sposobnost da se mentalno razvijem, pa da uopšte budem sposoban da napišem išta ovdje.

Teško je objasniti ljudima da jedan sistem ne poništava drugi, sve ima svoj rok i kraj, pa i ovaj će imati. Nakon njegovog završetka, crta se lahko podvlači i lahko se pogotovo danas računa, šta je ko dobio i šta je ko donio.
Bloo
Globalna šefica

#2108 Re: Alija-Tito?

Post by Bloo »

I trenutna pismenost zena je...?
So What!

#2109 Re: Alija-Tito?

Post by So What! »

detroit-mercy wrote: 05/05/2020 16:02Hifa, drustveno odgovorna kompanija, hadzije duboko uvezane u SDA structure, zet ministar poljoprivrede i sumarstva :mrgreen:.
Al su ucinili veliki iskorak na pritisak javnosti nisu prodavali Fikrine majice :mrgreen:, sto im je trebao pritisak javnosti zar nisu mogli sami prosuditi sta je u redu a sta nije. Ili ih je javnost trebala podsjetiti da je haram da se na takvim stvarima prave pare. Pa kad su takvi mozgovi da obrcu millione, mogli su i ovo sami skontat :mrgreen: .
Ti haman mene ne čitaš uopšte, ja govorim o triju Fikret + HIFA + HAAD koji su dobili šamar od javnosti i morali da povuku ovaj udruženi poduhvat i da naravno to je demokratija, nije vrhunac, to nisam rekao, rekao sam da čak i toj politički podobnoj HIFA-i možeš da se suprostaviš i dobiješ neki rezultat.

Misliš li da je u onaj vakat neko mogao Energopetrol da zaustavi u slučaju da je napravio neki gaf ove vrste ...
sumirprimus

#2110 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

Nemaju alijini u tuzli nista s odbranom grada.realno
So What!

#2111 Re: Alija-Tito?

Post by So What! »

Bloo wrote: 05/05/2020 16:11 I trenutna pismenost zena je...?
Prema podacima popisa stanovništva, od ukupnog broja osoba starijih od deset godina, nepismenih je bilo 89.794 ili 2,82 posto (u Republici Srpskoj 3,17 posto, u Brčko distriktu 2,83 posto, a u Federaciji BiH 2,63 posto). Od ukupnog broja nepismenih 0,8 posto su muškarci i 4,8 posto žene, saopćeno je iz Agencije za statistiku BiH.
asker

#2112 Re: Alija-Tito?

Post by asker »

Tema nije SDA - KPJ

Valjda se pise o dvije licnosti, individue. Jel' to fali tema o SDA na forumu?

Cuj Fikret i na ovoj temi :roll:

Zato ja pomenuh lepezu ljudi koji su nam veliko zlo nanijeli, a koje "Fikret" analogijom onda treba pripisivat Titu :roll:

Nigdje veze.

Ko je veca licnost?
Tito definitivno! Svjetlosnim godinana ispred Alije!
Zivio i djelovao u odsudnom vremenu za covjecanstvo, mudrost pokazao u najtezim vremenima, iz rata izasao kao neprikosnoveni pobjednik, sa zastrasujucom vojnom silom (za to vrijeme, teritorij i okolnosti), sa autoritetom koji je neupitan, sa mogucnoscu da sa saradnicima donosi odluke kakve hoce i kad hoce.
Nista to Alija nije imao.

Sa svim gore pomenutim kapitalom, Tito je imao i srecu da se stvarao do tad nevidjen bipolarni svjetski poredak (sa cime on ama bas nista nije imao), gdje se moglo igrati na kartu klasicnog politickog "kurvanja", malo tamo malo vamo
Sa pokretom nesvrstanih osnazio je svoju i drzavnu poziciju do neslucenih razmjera.
Ako sve pripisemo njemu i njegovoj mudrosti Alija nemoze ni u istu recenicu s njim.
detroit-mercy

#2113 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

So What! wrote: 05/05/2020 16:09
detroit-mercy wrote: 05/05/2020 15:57Obican covjek podmicjuje jer je stvoren takav sistem u kome ako ne podmitis tesko da ces ista obaviti. Korupcija se jako brzo izkorijeni ako se ima volje ali zasto bi, ostavi raji ovu sitnjez 10-20kmova da se zajebavaju time dok se milioni skidaju i obrcu :mrgreen:. Tipicno zamazivanje ociju.
Hajde evo ovako, "hedije" su se i u onaj vakat nosile tim istim doktorima, što znači da je tradicija ipak ukorijenjena među našim narodom.

Ima običnih ljudi koji podmićuju jer im se može, jednostavno to je lanac ljudi, u kojem neke karike moraju reći ne želim da bi ga razbile.

Da se nadovežem, ranije sam spominjao da najveća zaostaviština SFRJ je masovno opismenjavanje naroda. Recimo među Bošnjacima je postojala nakaradna tradicija da žensku djecu ne školuju, a u SFRJ se to kažnjavalo.

Pod Jugoslavijom smo dostigli nivo pismenosti koji je u par decenija dostigao enormne visine, pa možete zamislit kakav je to generacijski jaz proizvodilo, kada se zapalila luč pismenosti među našim narodom.

Upravo kao što mi je demokratija donijela slobodu da ja ovdje napišem šta hoću, tekovina izgradnje tih škola po najudaljenijim selima bivše Jugoslavije je donijela meni sposobnost da se mentalno razvijem, pa da uopšte budem sposoban da napišem išta ovdje.

Teško je objasniti ljudima da jedan sistem ne poništava drugi, sve ima svoj rok i kraj, pa i ovaj će imati. Nakon njegovog završetka, crta se lahko podvlači i lahko se pogotovo danas računa, šta je ko dobio i šta je ko donio.
Pa dobro, evo ukratko nam rezimiraj sta je ovaj sistem donio, ne moras pisati referate, nego onako u par kratkih crta, za kakav nas je strelovit uspon ovaj sistem pripremio :mrgreen: .
asker

#2114 Re: Alija-Tito?

Post by asker »

Bloo wrote: 05/05/2020 16:08
Smije se Bakiru sve, psovati i on i zena mu i mrtve kosti oceve, da se ne lazemo. Sto se mene tice ne smeta mi to u smislu sloboda, jest glupo i nekulturno ali svako sebi, jel'.

Ovog Tuzlaka nisam prijavio, i zato sam mu napisao da to vise ne radi jer bih sljedeci takav post prijavio. Zivota mi sam pisao post s mobitela, sporo, kao evo i sad, i onda vidim da si ga odstranila.

Nikakvo kofrcenje sefice.
detroit-mercy

#2115 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

So What! wrote: 05/05/2020 16:13
detroit-mercy wrote: 05/05/2020 16:02Hifa, drustveno odgovorna kompanija, hadzije duboko uvezane u SDA structure, zet ministar poljoprivrede i sumarstva :mrgreen:.
Ti haman mene ne čitaš uopšte, ja govorim o triju Fikret + HIFA + HAAD koji su dobili šamar od javnosti i morali da povuku ovaj udruženi poduhvat i da naravno to je demokratija, nije vrhunac, to nisam rekao, rekao sam da čak i toj politički podobnoj HIFA-i možeš da se suprostaviš i dobiješ neki rezultat.

Misliš li da je u onaj vakat neko mogao Energopetrol da zaustavi u slučaju da je napravio neki gaf ove vrste ...
Studentski nemiri 68, MASPOK, liberali, bezbrojne novine/magazini u kojima si itekako nailazio na kritiku sistema, citavi umjetnicki pokreti i pravci koji su bili kritika sistema. Ne misli da je ondasnji sistem bio bas toliko rigidan, imao si ti podosta kritike i partija je osluskivala te kritike.
I citam ja tebe jako dobro ali ti opet podvlacim, demokratija je kada ismijavas Fikru i Sevalu a Fikro klepi 200 tisuca kmova od stranke za podsticaje na ovoj strani, pa ga stanka pogura sa respiratorima na onoj strani , pa jos masa drugih za stvari koje javnost ne zna a sigurno ih ima.
Ovako, vlast zna, daj raji ispusni ventil u kome ce moci Fikru ismijavati i govoriti vidi mu gloove ali pare se i dalje krcme i na kraju ce biti nikome nista. E to ti je demokratija BH tipa :mrgreen: .
detroit-mercy

#2116 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

asker wrote: 05/05/2020 16:26
Smije se Bakiru sve, psovati i on i zena mu i mrtve kosti oceve, da se ne lazemo. Sto se mene tice ne smeta mi to u smislu sloboda, jest glupo i nekulturno ali svako sebi, jel'.

Ovog Tuzlaka nisam prijavio, i zato sam mu napisao da to vise ne radi jer bih sljedeci takav post prijavio. Zivota mi sam pisao post s mobitela, sporo, kao evo i sad, i onda vidim da si ga odstranila.

Sto je vise kritika i lazi, Bake nam je sve drazi i drazi :mrgreen:.
Realno, da li se Bake pocese po guzici na sve ove kritike i prozivke i koliko sve ove kritike i prozivke realno imaju uticaja na njegove business-e :mrgreen: .
So What!

#2117 Re: Alija-Tito?

Post by So What! »

detroit-mercy wrote: 05/05/2020 16:19Pa dobro, evo ukratko nam rezimiraj sta je ovaj sistem donio, ne moras pisati referate, nego onako u par kratkih crta, za kakav nas je strelovit uspon ovaj sistem pripremio :mrgreen: .
Konkretno slobodu mišljenja i govora, pa donekle i toleranciju i istom. BiH je država neistomišljenika u svakom pogledu i gdje skoro polovina stnaovnika ove zemlje ovu državu uopšte i ne želi, ali mi smo sada svjesni toga, jer ti ljudi imaju pravo to i da kažu i to je jedno veliko bogatstvo, jer 1992. se vjerovalo da to i nije baš tako.

A što se tiče šta je donijela ovako u smislu napredka, pa evo npr. male sredine poput moje (Tešanj) su jako napredovale. Recimo cijela opština je promjenila izgled, jer novi sistem je malim administrativnim jedinicama dao više ovlasti i veću priliku da se samostalno razvijaju.

Recimo neke stvari koje su sasvim normalne prije rata bile u većim gradovima poput Tuzle, Sarajeva ili obližnjeg Doboja, poput kanalizacije, asfaltiranih cesta, telefonskih linija pa i kablovske televizije koja se pojavile pred rat su bile misaone imenice za provincijeske gradove koji su to uglavnom dobijali nakon rata.

Sličan je slučaj sa Srebrenikom, Gradačcom, Gračnicom, Kreševom, cijelom Zapadnom Hercegovinom i slično. Kada bih počeo samo da nabrajam što u mojoj sredini nije postojalo 1995. godine, a danas postoji zaista bih zaspamao temu.

Neko je to blagostanje imao i prije, upravo jer je živio u većem gradu, a taj sistem je njegovao velike gradove. Možda nije sistem, možda je i vrijeme, ali svakako to je za mene najveća značajka ovog sistema.
luckylaka

#2118 Re: Alija-Tito?

Post by luckylaka »

Mrzim ove teme jer se na kraju pocne svoditi na stranacka prepucavanja ali sto se tice licnosti Alija-Tito obojica su nas jebali u Krajini da za ostalima zaostajemo pola vijeka.Al sticemo vas
So What!

#2119 Re: Alija-Tito?

Post by So What! »

detroit-mercy wrote: 05/05/2020 16:32 Studentski nemiri 68, MASPOK, liberali, bezbrojne novine/magazini u kojima si itekako nailazio na kritiku sistema, citavi umjetnicki pokreti i pravci koji su bili kritika sistema. Ne misli da je ondasnji sistem bio bas toliko rigidan, imao si ti podosta kritike i partija je osluskivala te kritike.
I citam ja tebe jako dobro ali ti opet podvlacim, demokratija je kada ismijavas Fikru i Sevalu a Fikro klepi 200 tisuca kmova od stranke za podsticaje na ovoj strani, pa ga stanka pogura sa respiratorima na onoj strani , pa jos masa drugih za stvari koje javnost ne zna a sigurno ih ima.
Ovako, vlast zna, daj raji ispusni ventil u kome ce moci Fikru ismijavati i govoriti vidi mu gloove ali pare se i dalje krcme i na kraju ce biti nikome nista. E to ti je demokratija BH tipa :mrgreen: .
MASPOK nije baš dobro završio, ali eto kada bi uporedili bivšu Jugoslaviju sa ostalim sistemima u Istočnoj Europi, moglo bi se reći da je i postojala znatno više sloboda govora.

Ono što mi danas imamo je i pristup javnim nabavkama, i jednostavno sam možeš da upratiš ko te krade, novinari naprave senzaciju od toga, snime i tog Asima, uprate Solaka i Fikreta i sve to lijepo objave bez straha za svoj život.

Misliš da u prijašnjem sistemu nije bilo lopovluka, jednostavno nije postojao ni mehanizam kojim si mogao pratiti takve stvari kao danas.

Nije bilo Avde Avdića niti 60 minuta, niti stranih novinskih agencija ni medijskih kuće koje su to mogle da isprate.
Kejn

#2120 Re: Alija-Tito?

Post by Kejn »

Image

Jedna slika, hiljadu riječi...
detroit-mercy

#2121 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

So What! wrote: 05/05/2020 16:36
detroit-mercy wrote: 05/05/2020 16:19Pa dobro, evo ukratko nam rezimiraj sta je ovaj sistem donio, ne moras pisati referate, nego onako u par kratkih crta, za kakav nas je strelovit uspon ovaj sistem pripremio :mrgreen: .
Konkretno slobodu mišljenja i govora, pa donekle i toleranciju i istom. BiH je država neistomišljenika u svakom pogledu i gdje skoro polovina stnaovnika ove zemlje ovu državu uopšte i ne želi, ali mi smo sada svjesni toga, jer ti ljudi imaju pravo to i da kažu i to je jedno veliko bogatstvo, jer 1992. se vjerovalo da to i nije baš tako.

A što se tiče šta je donijela ovako u smislu napredka, pa evo npr. male sredine poput moje (Tešanj) su jako napredovale. Recimo cijela opština je promjenila izgled, jer novi sistem je malim administrativnim jedinicama dao više ovlasti i veću priliku da se samostalno razvijaju.

Recimo neke stvari koje su sasvim normalne prije rata bile u većim gradovima poput Tuzle, Sarajeva ili obližnjeg Doboja, poput kanalizacije, asfaltiranih cesta, telefonskih linija pa i kablovske televizije koja se pojavile pred rat su bile misaone imenice za provincijeske gradove koji su to uglavnom dobijali nakon rata.

Sličan je slučaj sa Srebrenikom, Gradačcom, Gračnicom, Kreševom, cijelom Zapadnom Hercegovinom i slično. Kada bih počeo samo da nabrajam što u mojoj sredini nije postojalo 1995. godine, a danas postoji zaista bih zaspamao temu.

Neko je to blagostanje imao i prije, upravo jer je živio u većem gradu, a taj sistem je njegovao velike gradove. Možda nije sistem, možda je i vrijeme, ali svakako to je za mene najveća značajka ovog sistema.
Sloboda misljenja i govora same po sebi ne znace nista ako ne izazivaju rekaciju ili promjenu. U nasem primjeru vidimo kao fercera sloboda misljenja i govora.
Neka mjesta su dobila neka izgubila, nekada su Maglaj i Zavidovici bile prosperitetne sredine a sve zbog industrija koje su postojale u tim gradovima. Imao si masu manjih mjesta koja su bila prosperitetna, puna zivota a koja sada zjape prazna.
Podvuci liniju i sagledaj drustvo kao cjelinu, samo tako mozes da ocjenjujes.
AstorH

#2122 Re: Alija-Tito?

Post by AstorH »

jbte koliko u miniusu mozak mora bit da se Alija poredi sa Titom.
Znaci bismila x300 i jos toliko da Titove od vucka sape sanse nema da dosegne :-)
Cuj Aliju porede sa Titom :D
Pa di ces sa lopatom na Bager suncetiyebem :-) :D
Ae bgti ne prdite. Vi niste normalni.
relativno84

#2123 Re: Alija-Tito?

Post by relativno84 »

:oops:
asker

#2124 Re: Alija-Tito?

Post by asker »

detroit-mercy wrote: 05/05/2020 16:35 Sto je vise kritika i lazi, Bake nam je sve drazi i drazi :mrgreen:.
Realno, da li se Bake pocese po guzici na sve ove kritike i prozivke i koliko sve ove kritike i prozivke realno imaju uticaja na njegove business-e :mrgreen: .
Stvarno neznam da li se pocese po guzici, nit znam koji su njegovi biznisi.
Samo znam da se smije pisati, govorit protiv njega i cijele porodice. Na forumu, u medijima raznim, na portalima, printanim novinama i radi se to decenijama. Gore sam napisao sta mislim o Titu, ali samo zamisli nekog mudonju ko bi smio negdje u kafani, busu, bilo gdje zucnut protiv Tita.

Evo jedan slikovit slucaj :mrgreen:
Nekad '88 ili '89 u mojoj mahali nije bilo struje kao 2-3 dana, kao 30 i 31 Dec i 1 Jan. Znaci Nova Godina sipak.
Dan dva poslije narod se skupio kod jedne trafo stanice kao protest. Ja tad balavac, gledam ove mahalske autoritete, u mojim ocima oni vazni i veliki. I tako, gundja se, mi cemo ovo mi cemo ono, samo da dodju ovi iz opstine pa ce vidjet itd.
Dolazi ona neka Skoda, izlaze 2 lika, bez policije, i kako to i dolici vlasti penju se na obliznu kamaru sljunka, da se s visine obrate svjetini :lol:

Prva rijec iz usta vlasti je bila PREKINIII!!!
Tajac, muha se cuje, mahalski autoriteti zanijemise, ja onako gledam po facama hoce li kakav kamen poletit na onu dvojicu, nista.

Objasnjenje je bilo, sa povisenim tonom, sta hocete, vidite li vi koliko je kuca a koliko je prije bilo, znate li vi koje je opterecenje bla bla. I onda, nemoj da nikog vidim vise jel jasno??? 2 covjeka bez policije a ovamo makar 50ak.
Nista, razguli kuci, doci ce struja, i dosla je :mrgreen:

Sad coban koji cuva ovce ima dobre izglede da skrene pravac izgradnje ceste ako mu ovcice bas tu vole da pasu.

Druga vremena :bih:
Bloo
Globalna šefica

#2125 Re: Alija-Tito?

Post by Bloo »

asker wrote: 05/05/2020 16:26

Smije, ali da Bake ne cuje. Inace te privedu. Slucaj Amerikanke. :mrgreen: i srednjaka.

Znaci potiho, u sebi, anonimno ili.medu provjerenom rajom. :mrgreen:
Locked