Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
Leverage

#1551 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Leverage »

joe_black wrote: 03/05/2020 15:57 Covjece te ukradene pare su koliko tvoje toliko su i moje...
Nije Fikro ukrao, nego je to nasa lijepa vladajuca stranka, Novalic i Solak...
Ovo je sve pod lupom samo zato sto je Fikro medijska licnost, zato sto je vjerovatno jer je ovaj posao nekoga zaobisao...
Ne smeta tebi to što su ukradene narodne pare nego što nisu u tvom džepu.

Reagovao sam na tvoje poređenje o poklonjenom milionu i kako niko ne bi odbio da mu neko pokloni milion. Evo ne bih ni ja odbio da mi neko pokloni svoj milion ali bih odbio da sa nekim ukradem narodni milion.

Nije tačno da Fikret nije ukrao, ukrao je zajedno sa Solakom, Novalićem i još nekim. Zajedno su obavili tu kriminalnu radnju, to se zove udruživanje radi počinjenja krivičnog djela. Fikret je dakle znao u svakom momentu šta će se desiti, a sad ovdje dolaze njegovi online advokati poput tebe da nam objasne kako on nije nit luk jeo nit luk miris'o.

Ovo je pod lupom zato što se radi o kriminalu i to vrlo perfidnom jer se koristi jedno ovakvo stanje da bi se kralo. Dok ljudi sjede kod kuće i drže se mjera zaštite, dok mnogi ostaju bez posla, dok se svode računi o štetama za privredu, Fikret Hodžić bi malo "po zakonu" da krade narodne pare, a ti bi da se mi pravimo blesavi i da kažemo da on ništa nije kriv. E pa kriv je! Naravno, još ćemo da vidimo u kojoj mjeri u odnosu na ostale aktere ovog kriminala.

Čuj medijska ličnost :lol: Pa kakve to veze ima sa konjskim trkama? Šta ono bi sve, Srebrenica, rat, '92, iftar, mati, a evo sad i medijska ličnost. De ba.
Giancarlo

#1552 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Giancarlo »

https://ibb.co/TvPrC1B

Ko li nju servisira samo da mi je znati... Cak mislim da ima vise servisera, a ne samo jednog. Previse lako se provlaci neokrznuto svijetom uhljeba, sa jedne funkcije na drugu bez da iko postavi ijedno pitanje vezano za nju. Da joj sef nije slomio ruku i da je drzala jezik za zubima ovih dana, opet bi prosla ispod radara. Ali jbg kad si toliko glup(a) kad ti se svaki medijski istup pretvori zapravo u ispad, pa privuces paznju na sebe (sada vec legendarni registratori, napad na medije, ova "bazen izjava", itd.)
Last edited by Giancarlo on 03/05/2020 16:51, edited 2 times in total.
joe_black

#1553 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

JThomas wrote: 03/05/2020 16:24 :mrgreen: i opet da ti se ukaže prilika, ti opet ne bi zavrnuo. i opet bi te grizla savjest što nisi.

zakon kaže da treba, o lijekovima i medicinskim sredstvima. podugovaranje je dozvoljeno, ali ga uvijek odobrava ugovorni organ. ako nema u ugovoru, ako takva saglasnost nije ni naknadno tražena, i ako na kraju i nije neko drugi uvezao, ta priča otpada. dakle dečko se obavezao da uradi nešto što nije mogao uraditi u trenutku ugovaranja. on nije šef organizacije, ali učesnik jeste.
Fikrino je bilo da da ponudu, da podnese zahtjev za izdavanje potrebnih dozvola, a na nadleznim je bilo prije svega da njegovu ponudu odbiju ili da ne izdaje potrebne dozvole cime bi Fikrina firma bila sankcionisana...finansijski

Podugovatanje nije protuzakonito, fikro je ponudio ventilatore, neko je reko ok to je to sto mi trazimo...gotova prica
joe_black

#1554 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

Giancarlo wrote: 03/05/2020 16:34 Image

Ko li nju servisira samo da mi je znati... Cak mislim da ima vise servisera, a ne samo jednog. Previse lako se provlaci neokrznuto svijetom uhljeba, sa jedne funkcije na drugu bez da iko postavi ijedno pitanje vezano za nju. Da joj sef nije slomio ruku i da je drzala jezik za zubima ovih dana, opet bi prosla ispod radara. Ali jbg kad si toliko glup(a) kad ti se svaki medijski istup pretvori zapravo u ispad, pa privuces paznju na sebe (sada vec legendarni registratori, napad na medije, ova "bazen izjava", itd.)
Nije upce bitno tko ce ih servisirat ako CZ nije trazila da je dobavljac obavezan da ih servisira...
Hajd znaj mozda su to i jednoupotrebni respiratori....hahahah
JThomas

#1555 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

ako oni nisu znali da on nema dozvolu, onda je prevara. a ako jesu, onda je organizovani kriminal.

naravno, ovo drugo je u stvarnosti u pitanju. nije mozak, ali član i sudionik jeste.
joe_black

#1556 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

JThomas wrote: 03/05/2020 16:38 ako oni nisu znali da on nema dozvolu, onda je prevara. a ako jesu, onda je organizovani kriminal.

naravno, ovo drugo je u stvarnosti u pitanju. nije mozak, ali član i sudionik jeste.
Ok, predpostavimo od tebe se zahtjeva da dostavis ponudu i nigdje ti nije spomenuto da trebas dostaviti navedena odobrenja, a ti cak nisi ni obavezan da znas dali odobrenja moras imati jer naravno nisi nikada radio ni slican posao....
I ti sada trebas biti pametan pa dostaviti dokumentaciju koja ti uopce nije trazena:)

...
Bloo
Globalna šefica

#1557 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bloo »

Blue1 wrote: 03/05/2020 16:28
last mohicans wrote: 03/05/2020 16:12
Zastozato wrote: 03/05/2020 04:49 Meni samo nije jasno zasto IZ konstantno suti na sav ocit kriminal koji sprovodi sda? Je li se oni boje Boga? Evo ramazan je, sveti mjesec. Ima li ijedan imam, neki lokalni, nebitno, da je ikad prozvao politicare koji se bave kriminalnim radnjama? Vjernik sam, ali ne glasam za sda i znam da nisam jedini, ali ne mogu da se ne nerviram da IZ nema nikakav stav prema korupciji, kriminalu, neradu, nepravdi koja se cini prema obicnom svijetu. Da li su u IZ svjesni da su mozda upravo oni najveci krivci za stanje u kojem se nalaze Bosnjaci Muslimani zbog svoje sutnje na nepravdu koja se cini prema obicnom svijetu, nebitno da li su vjernici ili ne.
Provuku oni to kroz par hutbi, ali onako, povrsno, ne ulazeci u klasične primjere, nekad zavučeno da samo bistriji mogu skontati, a vise je onih koji nece shvatiti. Da je to IZ koja se temelji na istinskom Kur'anu i sunnetu, u startu bi to rjesavali imenom i prezimenom. Evo, ramazan je, opet se vrti serija o halifi Omeru r.a., svi vide kako je on rjesavao stvari, kud ces boljeg primjera. Ali, to je Omer, daleko smo mi od toga, pa necemo ni pokusati, jel? IZ mi ponekad izgleda bas kao malo dijete koje se krije iza majčine suknje, a u ovom slučaju je suknja SDA. Evo su nanijetili da polahko otvaraju dzamije, ne sto dzamija nije to sto jeste bez dzemata, nego, čini mi se više što su se prepali da nece biti sergija kao sto inače bude, time vitara i zekata. Daj Boze da grijesim. Nisu izasli sa nekim planom kako i on da pomognu ovim sto su najpogođeniji, da nesto dodijele iz baytul-mala. Evo najbanalniji primjer, imas li ti vaktiju, onu papirnu? Imam elektronsku na mobu, ali vecina starijih dzematlija ne vide, nemaju mob i gledaju na tracionalnim vaktijama. Sam je koristim, zalijepim na zid dok je ramazana. Nekako mi je i to dio tradicije. Jesu li raznijeli vaktije makar ovoj starijoj populaciji do stanova, mozda kalendar IZ, paketic hurmi, da dzematlije znaju da IZ misli na njih, a ne da ih se samo sjeca kad treba dzamije popuniti i sergije natočiti. Ja sam potpuno razočaran ulogom IZ koja igra kao neku distanciranu ulogu, toboze ne petljanja u politiku, a itekako je upetljana, dozavrata, sto bi se reklo. Kud ces vise kad je predsjednik sabora jedan od vodecih ljudi SDA. To je meni nespojivo, ja bih nekim dekretom zabranio da mogu obavljati visoke stranačke funkcije i paralelno funkcije u IZ.
A zašto nisi provjerio navedeno? IZ jeste podijelila vaktije i IZ jeste podijelila iftare... I nastavit će dijeliti... Nije IZ politička organizacija a ni privatno vlasništvo pa da se oglašavaju kako se kome ćefne.
MA nije...to se najbolje vidi kada SDA organizira javne iftare :mrgreen: ispred džamija, pa ko havlja begovu corbicu...
ili
https://sdatuzla.ba/organizovan-tradici ... a-tuzla-2/
Iftaru koji je protekao u izuzetno prijatnoj atmosferi je prisustvovalo skoro četiri stotine zvanica, članova GO SDA Tuzla, Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla i Kantonalnog odbora SDA TK, Asocijacija žena, Asocijacija mladih, Asocijacija „ Fatma”, članovi Izbornog štaba KO SDA TK, kadrovi SDA, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Merhameta i dr.
Bloo
Globalna šefica

#1558 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bloo »

joe_black wrote: 03/05/2020 16:43
JThomas wrote: 03/05/2020 16:38 ako oni nisu znali da on nema dozvolu, onda je prevara. a ako jesu, onda je organizovani kriminal.

Ok, predpostavimo od tebe se zahtjeva da dostavis ponudu i nigdje ti nije spomenuto da trebas dostaviti navedena odobrenja, a ti cak nisi ni obavezan da znas dali odobrenja moras imati jer naravno nisi nikada radio ni slican posao....
I ti sada trebas biti pametan pa dostaviti dokumentaciju koja ti uopce nije trazena:)

...
Ili kako mali PErica vidi javne nabavke koje nisu javne
Ricken

#1559 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

joe_black wrote: 03/05/2020 16:22
Ricken wrote: 03/05/2020 16:20
joe_black wrote: 03/05/2020 15:46

Gdje pise u zakonu da ne smije potpisat ugovor i tko kaze da nije imao zakonsku osnovi...Srebrna malinina doo je kao i 99% doo firmi registrovana za obavljanje svih mogucih djelatnosti...
Znaci ima poslovnu sposobnost za potpisibanje ugovora, a sada jeli Fikro kriv sto Novalic i kompanija nisu zahtjevali da posao nabavke vrsi firma cija je osnovna djelatnost veleprodaja medicinske opreme?
U trenutku potpisa ugovora nije imao odobrenje za djelatnost veletrgovinom lijekova i medicinske opreme. Samim tim nije mogao preuzeti obaveze za ispunjenje činidbi za koje nije imao zakonsko ovlaštenje. Samim tim nema poslovnu sposobnost za sklapanje takvog posla. Da je proveden postupak javnih nabavki, njegova ponuda ne bi ni bila razmatrana jer bi u tom trenutku bio ne kvalificirani ponudžač. U suštini sam pravni posao, odnosno ugovor je itekako rušljiv, ako ne i ništavan, ali to ostavimo pravnicima.

Opet kažem neznanje ne amnestira. Ulazeći u takav ugovor, morao je znati koji su uvjeti potrebni da bi ušao u pravni posao i morao je upozoriti drugu stranu da nije ovlašten.
Napisao si sta si napisao...Tko sad ovdje krsi zakon?
Fikro ili ugovorni organ?
Ugovorni organ definitivno. Ali i Fikret, onog trenutka kada je stavio potpis na ugovor za koji nije imao potrebna ovlaštenja.
joe_black

#1560 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

Bloo wrote: 03/05/2020 16:45

...
Ili kako mali PErica vidi javne nabavke koje nisu javne
Pa sma vidis da su zakon donijeli da pokriju vlastiti kriminal...nije sve javnio, ponesto se uradi i putem direktne nabavke...
Giancarlo

#1561 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Giancarlo »

joe_black wrote: 03/05/2020 16:37

Nije upce bitno tko ce ih servisirat ako CZ nije trazila da je dobavljac obavezan da ih servisira...
:lol: :lol: :lol:
Pa jos nisi popio tablete...

Buraz, ti si se toliko udubio i zadao u odbranu neodbranjivog, pa nisi uopce skontao da ja ne pricam o servisiranju ventilatora (iako si vec i tu pokazao na cijoj si strani, pa satro nije potreban servis, al ito je druga tema) nego o "servisiranju dame" sa slike, sanite alagic. Pa da budem sa tobom potpuno otvoren, mislio sam na to ko je yebe ilitiga kara ili seksa itd, itd.

E jesi fulio balun, ovo je za tln foruma :lol:
JThomas

#1562 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

neznanje prava škodi. to što ja nisam znao da nemam ovlaštenja nije izgovor.

a u stvarnosti, jasno je da je svako znao sve, i da je i dozvola bila dio dogovora. u protivnom nema smisla, nema realizacije.

da se želi uraditi to sve pada na prvom ispitivanju. privede se najslabija karika i lagano. sjedi dok se ne sjetiš.
Ricken

#1563 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

...
Tvoje je da upozoriš da nemaš ovlaštenja da uradiš posao i zahvališ se na upitu. Kada uđeš u pravni posao, tada je već kasno. Opet ti kažem, ne znanje ne amnestira. Taj argument ako potegne, znači da je u satjeran u čošak.
joe_black

#1564 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

Ricken wrote: 03/05/2020 16:46
Ricken wrote: 03/05/2020 16:20

U trenutku potpisa ugovora nije imao odobrenje za djelatnost veletrgovinom lijekova i medicinske opreme. Samim tim nije mogao preuzeti obaveze za ispunjenje činidbi za koje nije imao zakonsko ovlaštenje. Samim tim nema poslovnu sposobnost za sklapanje takvog posla. Da je proveden postupak javnih nabavki, njegova ponuda ne bi ni bila razmatrana jer bi u tom trenutku bio ne kvalificirani ponudžač. U suštini sam pravni posao, odnosno ugovor je itekako rušljiv, ako ne i ništavan, ali to ostavimo pravnicima.

Opet kažem neznanje ne amnestira. Ulazeći u takav ugovor, morao je znati koji su uvjeti potrebni da bi ušao u pravni posao i morao je upozoriti drugu stranu da nije ovlašten.
Ugovorni organ definitivno. Ali i Fikret, onog trenutka kada je stavio potpis na ugovor za koji nije imao potrebna ovlaštenja.
O kakvom popisu govoris, o kakvom ovlastenju govoris...Firma je registrovana da moze kupit i prodat Boing 737 ako treba, a ne respiratore...
Giancarlo

#1565 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Giancarlo »

Giancarlo wrote: 03/05/2020 16:48
joe_black wrote: 03/05/2020 16:37

:lol: :lol: :lol:
Pa jos nisi popio tablete...

Buraz, ti si se toliko udubio i zadao u odbranu neodbranjivog, pa nisi uopce skontao da ja ne pricam o servisiranju ventilatora (iako si vec i tu pokazao na cijoj si strani, pa satro nije potreban servis, al ito je druga tema) nego o "servisiranju dame" sa slike, sanite alagic. Pa da budem sa tobom potpuno otvoren, mislio sam na to ko je yebe ilitiga kara ili seksa itd, itd.

E jesi fulio balun, ovo je za tln foruma :lol:

https://ibb.co/TvPrC1B
joe_black

#1566 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

Ricken wrote: 03/05/2020 16:51

...
Tvoje je da upozoriš da nemaš ovlaštenja da uradiš posao i zahvališ se na upitu. Kada uđeš u pravni posao, tada je već kasno. Opet ti kažem, ne znanje ne amnestira. Taj argument ako potegne, znači da je u satjeran u čošak.
Procitaj ako budes imao prilike jedno rijesenje o registraciji doo firme koja je ristrobana za sve moguce djelatnosti...
Pa vidi sta sve obuhvata
JThomas

#1567 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

i u stvarnosti, vrlo teško da su ovi iskusniji lopovi iz institucija napravili prvi formalni korak, odnosno prvi poslali dopis. to je garant rečeno njemu da on pošalje.
Bloo
Globalna šefica

#1568 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bloo »

joe_black wrote: 03/05/2020 16:51
O kakvom popisu govoris, o kakvom ovlastenju govoris...Firma je registrovana da moze kupit i prodat Boing 737 ako treba, a ne respiratore...
a uvesti?
Giancarlo

#1569 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Giancarlo »

joe_black wrote: 03/05/2020 16:21Tko kaze da treba posebna dozvola...
To neki novinar koji se razumije u zakone rekao? Dozvola ti treba da bi izvrsio uvoz ali bilo koja firma koja ima dozvolu je mogla da izvrsi uvoz i carinjenje za srebrnu malinu...
Ako ti nesto nije jasno cak i obicni obrt ima pravo prijavljivanja na tendere, a kamoli doo firma...Naravno ako " ispunjava uslove koje je postavio ugovorni organ"
Kaze direktor Agencije koja je nadlezna za to, ali tebe svakako boli ona stvar za time, ti svoje bubas pa sta bude.
Last edited by Giancarlo on 03/05/2020 16:58, edited 1 time in total.
Ricken

#1570 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

joe_black wrote: 03/05/2020 16:51
Ricken wrote: 03/05/2020 16:46

Ugovor potpisan sredinom aprila. Agencija za lijekove izdala odobrenje 27.aprila, 15 dana nakon potpisa ugovora. Znači u trenutku potpisa nije imao ovlaštenje za sklapanje pravnog posla. O čemu ti pričaš?

Zakon o lijekovima je lex specialis, jer zahtjeva i posebne uslove, osim registrovane djelatnosti u rješenju.
studiorum_tuzlaensis

#1571 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by studiorum_tuzlaensis »

@joe_black

Zašto je uopće i izdavana dozvola, ako im ne treba kako ti pričaš? Vonjaš mi na Fikreta, ovako baš.
Ricken

#1572 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

joe_black wrote: 03/05/2020 16:52
Ricken wrote: 03/05/2020 16:51

...
Procitaj ako budes imao prilike jedno rijesenje o registraciji doo firme koja je ristrobana za sve moguce djelatnosti...
Pa vidi sta sve obuhvata
Bolan nemam šta čitati. Za promet lijekovima ti treba odobrenje Agencije za lijekove, koju nije imao na dan potpisa ugovora, već je ista izdata 15 dana nakon, i to po hitnoj proceduri, koja inače traje 3 mjeseca.
Giancarlo

#1573 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Giancarlo »

Ricken wrote: 03/05/2020 16:57Bolan nemam šta čitati. Za promet lijekovima ti treba odobrenje Agencije za lijekove, koju nije imao na dan potpisa ugovora, već je ista izdata 15 dana nakon, i to po hitnoj proceduri, koja inače traje 3 mjeseca.
Sad ce ti fikret ili redzep (aka joe_black) replicirati sa "ko to kaze, neki novinarcic" :D
joe_black

#1574 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

studiorum_tuzlaensis wrote: 03/05/2020 16:57 @joe_black

Zašto je uopće i izdavana dozvola, ako im ne treba kako ti pričaš? Vonjaš mi na Fikreta, ovako baš.
Znas li da nekad ljudi svjesno krse odredbe ugovora ako je korist veca od stete...
Ovdje se krsenje ugovora polusava nepismenim levatima ko onaj sto spominje ispijanje levata prikazati kao krivicno djelo.
joe_black

#1575 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

Giancarlo wrote: 03/05/2020 17:00
Ricken wrote: 03/05/2020 16:57Bolan nemam šta čitati. Za promet lijekovima ti treba odobrenje Agencije za lijekove, koju nije imao na dan potpisa ugovora, već je ista izdata 15 dana nakon, i to po hitnoj proceduri, koja inače traje 3 mjeseca.
Sad ce ti fikret ili redzep (aka joe_black) replicirati sa "ko to kaze, neki novinarcic" :D
Pa jeli izdavanje odobrenja po hitnoj proceduri jedna od opcija koja je protuzakonita...
Za dobikanje ovih odobrenja moras imati potrebne preduslive sto se tice infrastrukture i kvalifikovanog kadra...
Ko je izdao odobrrnje taj je prekrsio zakon, a ja ako podnesem zahtjev, a ne ispunjavam uslove nikako nije prekrsioc zakona
Locked