Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
armin071 wrote: ↑03/05/2020 09:31
Čovjek dobije nobelovu nagradu za medicinu i on onda stavi članak od internet stranice tipa raskrinkavanje, faktograf i sl(namjerno neću reći od koga finasiranih) koji opovrgava istog. I naravno zbog raskrinkavanja dolazimo do epohalnog otkrića da ovaj doktor uopšte nije doktor i da je ukrao nobelovu nagradu i da virus koji je on otkrio uopšte nije virus i da ga nije on otkrio nego faktograf. I onda hoćete da vas čovjek uzima za ozbiljno??
Čuj, to što je neko doktor ili nobelovac, meni uopšte ne znači da mu je svaki potez besprijekoran, da ne može prolupati i da njegove izjave ne mogu i ne trebaju biti propitivane. Koliko ljekara su otišli u antivaksere ili teoretičare zavjera? I Handke je Nobelaovac, pa nije dobar s glavom što se tiče podržavanja Slobodana Miloševića i negiranja genocida.
laik1981 wrote: ↑03/05/2020 09:44
A zasto mislis da bi jedan takav strucnjak, sa takvim renomeom lagao? Shvatate li paradokse? Svi se pozivamo na neke struke i nauku, a kada dodje jedan nobelovac i kaze sta ima, proglasimo ga lazovom i teoreticarem zavjere, dok u isto vrijeme drzavne ljekare i razne zdravstvene ustanove pod kontrolom njihovih vlada uvazavamo i ne sumnjamo u njihove price.. Zasto tebi istrazivanje ovog nobelovca nema tezinu?
Zašto misliš da je neko nepogrešiv i da mu je svako mišljenje ispravno? Mene zbog nekog zdravstvenog problem vodi sjajan stručnjak u svom poslu, ali čovjek ubijeđen da je Zemlja ravna i priča o tome na sva zvona. Treba da mu vjerujem?
Samo zato što je Luc umjereni antivaxxer.
Čovjek koji je čitav život posvetio virusima ne slaže se potpuno sa danasnjim načinom vakcinacije, a svi ostali su spremni ga razapeti ko Isusa. Nakon ove pandemije, trebamo očekivati još veću polarizaciju između jednih i drugih.
Uvijek ću biti mišljenja manjine, tj. ako voliš vakcine za gripu i slicne viruse, izvoli i zaštiti se tako. Ja ću je prebolovati.
armin071 wrote: ↑03/05/2020 09:31
Čovjek dobije nobelovu nagradu za medicinu i on onda stavi članak od internet stranice tipa raskrinkavanje, faktograf i sl(namjerno neću reći od koga finasiranih) koji opovrgava istog. I naravno zbog raskrinkavanja dolazimo do epohalnog otkrića da ovaj doktor uopšte nije doktor i da je ukrao nobelovu nagradu i da virus koji je on otkrio uopšte nije virus i da ga nije on otkrio nego faktograf. I onda hoćete da vas čovjek uzima za ozbiljno??
Čuj, to što je neko doktor ili nobelovac, meni uopšte ne znači da mu je svaki potez besprijekoran, da ne može prolupati i da njegove izjave ne mogu i ne trebaju biti propitivane. Koliko ljekara su otišli u antivaksere ili teoretičare zavjera? I Handke je Nobelaovac, pa nije dobar s glavom što se tiče podržavanja Slobodana Miloševića i negiranja genocida.
I ovo je ljekar, specijalista, bivša ministrica zdravlja. Da i nju shvatimo ozbiljno i relevantno?
Ma jok, shvaticemo ozbiljno onog sto se jedan dan smije na izjave o najsmjesnijem virusu u istoriji, a drug dan kaze da nema dovoljno groblja da sahrani sve koji ce umrijeti ako provire kroz prozor.. Shvatacemo ozbiljno WHO koja jedan dan kaze da virus ne prelazi sa covjeka na covjeka, a drugi dan da skace ko sumanut sa covjeka na covjeka.. Onu WHO koja jedan dan naziva rasistima vlade koje su zelile zatvoriti granice za Kineze dok je u Kini bio epicentar epidemije, a drugi dan pohvaljuje takve mjere.. Oni su bas kredibilni, za razliku od ovog nobelovca i njemu slicnih..
Iz jedna i druga strana idu iz krajnosti u krajnost što se tiče stavova. Istina je, kao i obično, negdje u sredini.
Ovo je prva globalna pandemija u doba interneta, informacija, fake informacija, dezinformacija i dolazimo do ovog absurda gdje jedni šire gluposti poput 5G i virusa, anti vakcina kampanju a drugi diskreditiraju poznate i priznate naučnike i doktore jer im se njihova priča ne uklapa u vlastiti narativ. Imamo tu i medije koji zarad klikova umjesto 97 pozitivnih slučajeva npr ljudi sa blagim ili nikakvim simptomima radije pišu o ona 3 koji zaglave u bolnici.
Bluemore wrote: ↑01/05/2020 10:09
Medicinski radnici ih ne nose bez veze
Oni su obuceni Kako se stavljaju skidaju
Bez kontaminacije
Ne nosaju bez mjenjanja....
Sve sto je ispravno da bi ta maska bila korisna a ne stetna mi ne primjenjujemo
Jer ne znamo
Nama dalo masku reklo maska stiti kako hirurzi
I vozi misko s maskom
Tvoje rezonovanje je ovakvo:
Ljudi ne znaju kako treba nositi masku. Hajde da je nikako ne nose.
Logika na kvadrat.
samo to nije moje razonovanje vec
logika eminentnih strucnjaka
To je tvoja i logika par stručnjaka čija izjava je izvučena iz konteksta.
laik1981 wrote: ↑03/05/2020 09:44
A zasto mislis da bi jedan takav strucnjak, sa takvim renomeom lagao? Shvatate li paradokse? Svi se pozivamo na neke struke i nauku, a kada dodje jedan nobelovac i kaze sta ima, proglasimo ga lazovom i teoreticarem zavjere, dok u isto vrijeme drzavne ljekare i razne zdravstvene ustanove pod kontrolom njihovih vlada uvazavamo i ne sumnjamo u njihove price.. Zasto tebi istrazivanje ovog nobelovca nema tezinu?
Zašto misliš da je neko nepogrešiv i da mu je svako mišljenje ispravno? Mene zbog nekog zdravstvenog problem vodi sjajan stručnjak u svom poslu, ali čovjek ubijeđen da je Zemlja ravna i priča o tome na sva zvona. Treba da mu vjerujem?
Pogresiv je koliko i oni koji tvrde suprotno.. Tvoja licna stvar je cije ces misljenje uvazavati, a cije neces.. Kako god njegova strucnost je dokazana.. On je i danas dio struke i industrije u kojoj je dokazan..
Aha znači od sada su samo relevantni doktori koji pušu u onu karantin do daljnjeg, maske dok se boje ne rastope, virus je od šišmiša, vakcine su 100% sigurne i zaštita i tako dalje. Svaki upitnik pored ovih tvrdnji je dokaz da si pukao, teoretičar zavjere, mula, putinovac, antivaxxer. Posebno su mi ti ameri fascinantni kojima je i jedan Tesla bio lud ali to što se čitav svijet zasniva na njegovim izumima jebo to. Ali glupo je krečiti. Treba samo moliti boga da ta vakcina koju će nam neminovno nametnuti zakonski ne bude toliko loša jer ako bude greške i samo 0,1% a s obzirom kako je brzo mješaju ne bih se čudio možete samo pretpostaviti štetu ako uzmemo da će nas 7 milijardi pelcovati... Za pravu vakcinu trebaju proći godine testiranja i praćenja nuspojava ali naravno po mišljenju “struke” može to i za 6 mjeseci ako je hića....
Point. wrote: ↑03/05/2020 09:58
Iz jedna i druga strana idu iz krajnosti u krajnost što se tiče stavova. Istina je, kao i obično, negdje u sredini.
Ovo je prva globalna pandemija u doba interneta, informacija, fake informacija, dezinformacija i dolazimo do ovog absurda gdje jedni šire gluposti poput 5G i virusa, anti vakcina kampanju a drugi diskreditiraju poznate i priznate naučnike i doktore jer im se njihova priča ne uklapa u vlastiti narativ. Imamo tu i medije koji zarad klikova umjesto 97 pozitivnih slučajeva npr ljudi sa blagim ili nikakvim simptomima radije pišu o ona 3 koji zaglave u bolnici.
Apsolutno se slazem.. Pravu 100% istinu niti znamo niti cemo je ikad znati.. Sto se medija tice uvjek su bili gladni krvi i tudje muke, zarad vlastitog profita.. To je jedna povampirena bransa koja ima direktne materijalne koristi od sirenja kolektivne panike i histerije..
Last edited by laik1981 on 03/05/2020 10:11, edited 1 time in total.
sumirprimus wrote: ↑03/05/2020 08:11
Ako 99.99% ljekara na svijetu koji su u direktnom kontaktu sa pacijentima oboljelim od covida, kazu da nije zaj3bancija. Onda nije zajebancija.
Pametan covjek uvijek slusa pametnije i strucnije od sebe. Ta ce korona masonska zavjera bil gejst depopulacija 5g vakcina profit kontrola svijeta cipovanje bla bla
Daj ime jednog ljekara koji je rekao da je gripa zajebancija. Izolacija oboljelih ti se preporucuje i kada je epidemija gripe, oboljela djeca se ne salju u skolu da ne sire zarazu, posjete u bolnicama budu zabranjene.. I pored postojanja vakcine godisnje umre 250-500k ljudi.. Mi vecinom presipamo iz supljeg u prazno i svako vuce na svoju stranu, ali ne moze se pobjeci od cinjenice da postoje relevantni izvori i za jednu i za drugu hipotezu.. Ili je mozda teoreticar zavjere i jedan nobelovac koji je, izmedju ostalog, prvi otkrio HIV virus? Mozda taj nobelovac nije strucan da prica o koroni?
99% ljekara koji su u direktnom kontaktu kaze da covid nije isto sto i gripa. Da je zajebaniji. Nije kraj svijeta al nije ni zajebancija.
Pametnom dovoljno.
Ja se sjecam cernobila i te frke i kod nas sjecam se i haka i problema. Al se u zivotu ne sjecam ovakve globalne zajebancije.
sumirprimus wrote: ↑03/05/2020 08:11
Ako 99.99% ljekara na svijetu koji su u direktnom kontaktu sa pacijentima oboljelim od covida, kazu da nije zaj3bancija. Onda nije zajebancija.
Pametan covjek uvijek slusa pametnije i strucnije od sebe. Ta ce korona masonska zavjera bil gejst depopulacija 5g vakcina profit kontrola svijeta cipovanje bla bla
Daj ime jednog ljekara koji je rekao da je gripa zajebancija. Izolacija oboljelih ti se preporucuje i kada je epidemija gripe, oboljela djeca se ne salju u skolu da ne sire zarazu, posjete u bolnicama budu zabranjene.. I pored postojanja vakcine godisnje umre 250-500k ljudi.. Mi vecinom presipamo iz supljeg u prazno i svako vuce na svoju stranu, ali ne moze se pobjeci od cinjenice da postoje relevantni izvori i za jednu i za drugu hipotezu.. Ili je mozda teoreticar zavjere i jedan nobelovac koji je, izmedju ostalog, prvi otkrio HIV virus? Mozda taj nobelovac nije strucan da prica o koroni?
99% ljekara koji su u direktnom kontaktu kaze da covid nije isto sto i gripa. Da je zajebaniji. Nije kraj svijeta al nije ni zajebancija.
Pametnom dovoljno.
Ja se sjecam cernobila i te frke i kod nas sjecam se i haka i problema. Al se u zivotu ne sjecam ovakve globalne zajebancije.
I tako dodjosmo od najradikalnijih restriktivnih mjera do relaksacije tih mjera u svega mjesec i po i pored cinjenice da se zarazeni i danas broje u stotinama hiljada dnevno a mrtvi u hiljadama.. Tako dodjosmo do kupovine ventilatora, a da pri tome trenutno koristimo svega tri respiratora na podrucju FBiH.. Sve na osnovu relevantne nauke i relevantnih naucnih istrazivanja..
Last edited by laik1981 on 03/05/2020 10:19, edited 1 time in total.
Obzirom koliko se brzo virus širi, pogotovo što postoje asimptomatski slučajevi kada osoba i ne zna da je zaražena širi virus ja mislim da je virus ili pobjegao iz laboratorije pa proširen na pijacu ili je namjerno proširen na pijacu kako bi na ljudima odnosno zamorcima vidjeli kako djeluje prije razvijanja vakcine. Dvije pandemije u zadnjih 20 godina pojavile su se takođe na "mokrim" pijacama pa što ne bi mogla i treća. Svakako imaš dežurnog krivca.
Sta struka kaze vjerujem im dok se ne dokaze suprotno.
Vi ako mislite da znate vise i bolje od struke i nauke sirom svijeta izvolte drugovi podastrite nesto konkretno a ne tudje linkove i misljenja da bi vas se uzelo za ozbiljno. Ja ne moram nista jer slusam struku.
Koje je vase iskustvo s ovom bolesti i oblasti?Pretpostavljam nikakvo. Hvala prijatno.
sumirprimus wrote: ↑03/05/2020 10:21
Vi ako mislite da znate vise i bolje od struke i nauke sirom svijeta izvolte drugovi podastrite nesto konkretno a ne tudje linkove i misljenja da bi vas se uzelo za ozbiljno. Ja ne moram nista jer slusam struku.
Koje je vase iskustvo s ovom bolesti i oblasti?Pretpostavljam nikakvo. Hvala prijatno.
Finta je sto i oprecni stavovi dolaze iz naucnih krugova i od ljudi koji su strucni, poput ovog nobelovca.. Samo sto ti ljudi nisu na drzavnim platama i pod patronatom WHO.. I nasa pravosudna struka dopusta kriminal najsirih razmjera.. Jel joj vjerujes?
Last edited by laik1981 on 03/05/2020 10:34, edited 1 time in total.
sumirprimus wrote: ↑03/05/2020 10:21
Finta je sto i oprecni stavovi dolaze iz naucnih krugova i od ljudi koji su strucni, poput ovog nobelovca.. Samo sto ti ljudi nisu na drzavnim platama i pod patronatom WHO.. I nasa pravosudna struka dopusta kriminal najsirih razmjera.. Jel joj vjerujes?
Jest jest globalni uhljebi u pravu si nema govora. Al malo morgen. kakva ti je ba to prica? Ccc
Opet ponqvljam 99% struke tvrdi da nije zakebancija a vi cete uvijek naci par oponenata ato je i razumljivo.