Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Moderator: O'zone

Locked
°u°

#976 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by °u° »

neko_sa_strane wrote: 01/05/2020 09:52
°u° wrote: 01/05/2020 09:26 Nećemo se mi riješit sve ove bagre milom. Nema šanse da ovo predaju onako. Ovo je decenijama građen sistem. Ušli su u svaku poru društva. Od čistača ulica do vrha, svaki pedalj su pokrili
U tom slučaju moramo na proteste. Nemamo svi pamćenje zlatne ribice.
Ali kritična većina, ona koja donosi promjene ima. To mi govori 30ogodišnje iskustvo od prvih izbora. I te eventualne proteste će izmanipulisat.
Najveća odgovornost je na prodanim intelektualcima koji bi trebali bit mozak promjena
slobodadita

#977 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by slobodadita »

°u° wrote: 01/05/2020 09:53 Jučer sam na dnevniku vidio natpis na kutijama ACM812A Ventilator

https://tatrixmedical.com/product/acm812a-ventilator/
Ovo je clanak iz americkih novina i ventilator o kome pricaju je iste klase kao ovaj iz kine. Jeftin, da je mobilan i jednostavan za rukovanje. Philips ga je napravio za malo vise od $3000 USD.

https://www.propublica.org/article/taxp ... -overseas-
°u°

#979 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by °u° »

Nikakve dileme ni sumnje nemam da će sve ovo proći kao i do sad. Slegnut će se buka i galama. Eventualno će ih samo razbacat na druge pozicije. Niišta manje plaćene, naprotiv
neko_sa_strane

#980 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by neko_sa_strane »

Jebi ga ako se ne može ništa promijeniti onda se možemo samo iseliti. U tom slučaju ne vrijedi trošiti energiju ni komentarisanjem na forumu jer nema koristi. Čak i da se promijeni vlast vrlo malo mogu uraditi jer je SDA konkretno kao i njihove sestrinske stranke, saučesnice u pljački u drugim torovima pustila preduboko korijenje i uspostavila ovaj lopovski sistem skupa sa Islamskom Zajednicom i druge dvije strane sa Katoličkom Crkvom i Srpskom Pravoslavnom Crkvom. Najveći problem jeste nedovoljna kritična masa kojoj je jasno funkcionisanje države i da smo mi građani u stvari država, da smo mi poslodavci svakoj vlasti. Mi smo ih na izborima ovlastili da upravljaju institucijama i namjenski troše resurse i novac i da za svaku namjenu moraju podnositi izvještaj, svaka transakcija mora biti transparentna. Moramo ih naučiti da ne mogu bahato odgovarati i prijetiti i podsjećati ih na njihove obaveze kao i da novac kojeg dijele šakom i kapom nije njihov nego naš zajednički. Novinari ali i javnost ne smiju se povlačiti i moraju insistirati na traženju odgovora na brojne upite o nenamjenskom trošenju sredstava. Narod drže u pokornosti putem svojih ekspozitura odnosno institucija vjerskih zajednica čija je zadaća da umire narod, ubiju mu želju za ikakvom pobunom i razvojem kritičkog mišljenja posebno je jezivo što to počinju od najranije dobi uvodeći tzv. vjeronauku u školski sistem i još gore u vrtiće stvarajući nove zombirane generacije što ja lično smatram vrstom zlostavljanja djece. Obrazovni sistem se namjerno urušava s ciljem držanja naroda u neznanju. Mene brine zbog čega šuti akademska zajednica. Nisu ih valjda sve (pot)kupili.
Logovan

#982 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by Logovan »

°u° wrote: 01/05/2020 10:16 Nikakve dileme ni sumnje nemam da će sve ovo proći kao i do sad. Slegnut će se buka i galama. Eventualno će ih samo razbacat na druge pozicije. Niišta manje plaćene, naprotiv
Nažalost si u pravu. :roll:
slobodadita

#983 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by slobodadita »

°u° wrote: 01/05/2020 10:13 Image
Slazem se sa tobom druze...pogledaj model # na ovoj stranici

http://cosic.en.drugdu.com/product_3155 ... 1000110033
seoBIH

#984 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by seoBIH »

°u° wrote: 01/05/2020 09:53 Jučer sam na dnevniku vidio natpis na kutijama ACM812A Ventilator

https://tatrixmedical.com/product/acm812a-ventilator/
Daj ba prestanite. Ako oni jedu govna ne moramo i mi. Citirate prevarantske stranice, koja je kreirana prije 30 dana, bez glave i repa. Istražite malo prije nego zalijepite izvor kao referentna. Ovako samo dajete opravdanje fikri malinaru da kaze kako za lažno napadaju.
NediM17

#986 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by NediM17 »

Čampara i Zvizdić su struja u SDA, za sada blago suprotstavljena baketu i njegovoj liniji. Mogla bi tu vrlo brzo pući tikva. :izet:
kritikos

#987 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by kritikos »

Stara provjerena igranka dobar i loš policajac. Psihološka igranka za svoje glasače. Svjesno ovo rade kako bi glasači koji su se razočarali ipak i dalje polagali nade da postoji šansa da SDA ozdravi ili se po njihovom rezonu vrate na pravi put. S vremena na vrijeme izbace neku poštenjačinu koja kao eto kritikuje ovu SDA al i dalje je SDA i treba raditi na ozdravljenju SDA. Šuplja.
muha_sa

#988 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by muha_sa »

vjeshalica

#989 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by vjeshalica »

Jel ko gledao Miletica kod Senada?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#990 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by konektovan »

vjeshalica wrote: 01/05/2020 23:49 Jel ko gledao Miletica kod Senada?
Gledao sam, dobar je Zlatko.
muha_sa

#991 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by muha_sa »

vjeshalica wrote: 01/05/2020 23:49 Jel ko gledao Miletica kod Senada?
vjeshalica

#992 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by vjeshalica »

FUCZ tako ofirno bljesnula sa lopovlucima da je to cudo....krenuli su jos od onih poplava....nagemalo se para ludo,rade tu i tamo,ali uglavnom gemaju lovu kako stignu....

Ali sto je bitno treba se vise osvrnuti na ulogu Hurtic Zlatka, savjetnika ekonomskog koji iz sjene upravlja buđelarom Federacije pa hajmo reci i drzave
Ogavnijeg lika nismo odavno vidjeli na sceni,lik koji se krvavo bori da PDV mora biti isti za hljeb i luxuz its...
Taj covjek upravlja Ekonomijom godinama praveci nesagledive stete...kreator je svih problema
Neka se malo mediji koji glume objektivnost dobro ispitaju oko ovog lika pa predtsave javnosti o kakvom je olosu rijec
Ci-Nick

#993 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by Ci-Nick »

Hurtić je najobičnija lažovčina, kad se uvodio PDV i on se nešto pitao.
Stalno je pravdao PDV od 17% na hljeb i mlijeko obećanjem da će dio PDV-a, koji bude kao neki suficit ići u socijalne programe, a onda kako su rasli prihodi od PDV-a tako su rasle i plate budžetskih korisnika,.. pa kad je došla kriza 2008. onda su smanjene plate budžetskih korisnika, pa su onda utužili i dobili na sudu isplate razlike plus kamate, i sad npr. ZDK ima 155 miliona KM duga po razlikama plata, i 170 miliona KM kamata.
A radnik iz realnog sektora ne može naplatiti ni mizerne zaostale plate od propalih državnih preduzeća,..
Sve je ovo zrelo za RESET ali nema ko da pritisne dugme,..
mali_balon

#994 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by mali_balon »

Ci-Nick wrote: 02/05/2020 09:23 Hurtić je najobičnija lažovčina, kad se uvodio PDV i on se nešto pitao.
Stalno je pravdao PDV od 17% na hljeb i mlijeko obećanjem da će dio PDV-a, koji bude kao neki suficit ići u socijalne programe, a onda kako su rasli prihodi od PDV-a tako su rasle i plate budžetskih korisnika,.. pa kad je došla kriza 2008. onda su smanjene plate budžetskih korisnika, pa su onda utužili i dobili na sudu isplate razlike plus kamate, i sad npr. ZDK ima 155 miliona KM duga po razlikama plata, i 170 miliona KM kamata.
A radnik iz realnog sektora ne može naplatiti ni mizerne zaostale plate od propalih državnih preduzeća,..
Znam da je ofucana prica ali hajd da mi to dugme pritisnemo u oktobru.
freelancerBIH

#995 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by freelancerBIH »

mali_balon wrote: 02/05/2020 09:29
Ci-Nick wrote: 02/05/2020 09:23 Hurtić je najobičnija lažovčina, kad se uvodio PDV i on se nešto pitao.
Jah ali hajde daj za koga glasat.. Kako okupit dovoljan broj ljudi oko nove stranke, nove ideje i novih ljudi - a ne stranku koja ce iznova biti napravljena - a sav hamelj iz ostalih - propalih - preci u tu "novu stranku" ... :roll:
laik1981

#996 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by laik1981 »

freelancerBIH wrote: 02/05/2020 09:44
Jah ali hajde daj za koga glasat.. Kako okupit dovoljan broj ljudi oko nove stranke, nove ideje i novih ljudi - a ne stranku koja ce iznova biti napravljena - a sav hamelj iz ostalih - propalih - preci u tu "novu stranku" ... :roll:
Najbitnije je promijeniti ove koji su umislili da su bogovi.. Bilo ko drugi je manje zlo.. Najbitnije je da svi probudimo svoju svijest, da se pogledamo u ogledalo i shvatimo da svako od nas pojedinacno snosi odgovornost za sve sto se desava.. Svi smo mi saucesnici u ovim kriminalnim radnjama.. Oni to rade nasim novcima.. Mora se desiti reforma pravosudja i tu narod mora iskoristiti sve demokratske nacine da se pravi konstantan pritisak da se to i desi.. Bez pravosudja mi nemamo drzave, bez obzira ko je na vlasti.. Pa pogledajte samo koga su juce stavili za glavnog tuzioca u kantonalnom sudu.. Ono je klasicno vrijedjanje inteligencije i sprdanje.. Mi to samo mirno posmatramo i istresamo se po forumima i drustvenim mrezama.. Mi im sve to omogucavamo i mi jedino mozemo uciniti da to sve prestane..
mali_balon

#997 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by mali_balon »

laik1981 wrote: 02/05/2020 10:21
freelancerBIH wrote: 02/05/2020 09:44

Najbitnije je promijeniti ove koji su umislili da su bogovi.. Bilo ko drugi je manje zlo.. Najbitnije je da svi probudimo svoju svijest, da se pogledamo u ogledalo i shvatimo da svako od nas pojedinacno snosi odgovornost za sve sto se desava.. Svi smo mi saucesnici u ovim kriminalnim radnjama.. Oni to rade nasim novcima.. Mora se desiti reforma pravosudja i tu narod mora iskoristiti sve demokratske nacine da se pravi konstantan pritisak da se to i desi.. Bez pravosudja mi nemamo drzave, bez obzira ko je na vlasti.. Pa pogledajte samo koga su juce stavili za glavnog tuzioca u kantonalnom sudu.. Ono je klasicno vrijedjanje inteligencije i sprdanje.. Mi to samo mirno posmatramo i istresamo se po forumima i drustvenim mrezama.. Mi im sve to omogucavamo i mi jedino mozemo uciniti da to sve prestane..
Ja bi samo jos dodao i trubim ko pokvarena ploca ne nasjedajte na tkz supresiju birca tj ne vjerujte onima koji kazu nemas z koga glast svi su isti itd itd to vas stranacki zohari i uhljebi pokusavaji demoralisati o odvratiti od glasanja time bi njihovi ostali na vlasti, jer oni ce garant glasat za svoje.
Kako @laik1981 rece sve je bolje od ovog sada.
Moze se probrat.....samo treba ozbiljnije pristupit odabiru, malo citati biografije kandidata, program stranke, debate.....a ne birat ono mahalski tipa sta ce on slino, vidi mi glave, rzzan ljep itd itd
Ci-Nick

#998 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by Ci-Nick »

Lako je glasati, i ima se za koga glasati.
NS, NiP i SDP su na primjeru Kantona Sarajevo pokazali doslijednost i treba glasati za bilo koga od njih.
Glas za SBB i DF (iako imaju i poštenih članova) je glas za SDA.
laik1981

#999 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by laik1981 »

Momenat kreiranja drustvenih mreza i foruma je nesto najbolje sto se vlastodrscima moglo desiti.. To je za njih bozije davanje.. Narod umislio da nesto moze uraditi piskarajuci po netu.. Umislio da ima neku slobodu govora i neki uticaj ako moze pod nekim pseudonimom napisati sta misli i sta zeli.. Kada shvatimo da je taj pristup pogresan i uzaludan mozda cemo i poceti razmisljati i djelovati na pravi nacin..
vjeshalica

#1000 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite

Post by vjeshalica »

Žabokrećine zelene uvijek laziraju izbore mislim to je jasno...otuda 30 godina na vlasti,a nije im tesko ima imbecilicara kojima su svjetlo na kraju tunela...
Locked