Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4476 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

Bakir1 wrote: 01/05/2020 21:26 On nije stao on je skrenuo.
Isto tako Audi je mogao bjezati od njega pa sebe sjebati, tada bi rahmetlija iz dvicine stao i rekao ja sam kriv do mene je, aha bi kako da ne :run:
jasta bi,samo bi se ispario ko prdez...
Bakir1

#4477 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

Pa normalno kao sto je upario u njegovu traku mrtav hladan bukvalno.
Jao besposlicara na svijetu cime se bave, Jel mogao sporije Audi ici, Jel mogao bjezati, Jel mogao taj dan kod kuce ostati :run:
drug_profi

#4478 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

bude wrote: 01/05/2020 20:52 Cijelo vrijeme dok traje snimak, a poslije udara, nista ne ide iz suprotnog smjera, cudi me da tako nije pokusao izbjeci udes.
Audi nit je kocio niti pokusao izbjeci. Garant su u telefon blejali ili je kakva koka bila kraj ceste.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4479 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

drug_profi wrote: 01/05/2020 21:43
bude wrote: 01/05/2020 20:52 Cijelo vrijeme dok traje snimak, a poslije udara, nista ne ide iz suprotnog smjera, cudi me da tako nije pokusao izbjeci udes.
Audi nit je kocio niti pokusao izbjeci. Garant su u telefon blejali ili je kakva koka bila kraj ceste.
Reakcija oba vozaca je bila nikakva, niko nikog nije vidio u tom momentu, tako djeluje...
s@mson

#4480 Re: Crna hronika BH cesta

Post by s@mson »

Ovim drkadzilucima elektricnim romobilima sto se FGR kurci po carsiji nije dozvoljeno da se krecu kolovoznom trakom i ja svaki put stanem, fino kazem da treba na trotoar a ako se nesto pobuni onda sve moje frustracije popije u 20 sekundi...
tempuser

#4481 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

Maraschino wrote: 01/05/2020 20:49 Zar je bitno ko je kriv kada nekoga vise nema.
Pri normalnim brzinama ovo se moglo izbjeci da ne dodje do najgoreg bez obzira na krivicu ovoga sto je skretao.
Pri skretanju moras nekada biti dobar vozac, da reagujes na vrijeme, uskladis gas i kvacilo i cim prije da presijeces traku(ne na punoj liniji).
Ma ja, nije bitno ko je kriv, a kriv je onaj iz Audia sto je udario lika koji mu je uzeo prednost! :-)
Maraschino

#4482 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Maraschino »

tempuser wrote: 01/05/2020 22:01
Maraschino wrote: 01/05/2020 20:49 Zar je bitno ko je kriv kada nekoga vise nema.
Pri normalnim brzinama ovo se moglo izbjeci da ne dodje do najgoreg bez obzira na krivicu ovoga sto je skretao.
Pri skretanju moras nekada biti dobar vozac, da reagujes na vrijeme, uskladis gas i kvacilo i cim prije da presijeces traku(ne na punoj liniji).
Ma ja, nije bitno ko je kriv, a kriv je onaj iz Audia sto je udario lika koji mu je uzeo prednost! :-)
Kriv je ovaj koga nema i sta sada?
Ovi se ugruhali, auto razbili i vjecne traume koje ce nositi.
Sve potaman se slozilo.
Ko je kriv platio ceh, ko nije ce ispastati...kazem, sve se slozilo da drugacije nije moglo.
vjeshalica

#4483 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

Likovi u Audiju 97 i 98 godiste...iskustvo haos
Sa druge strane dvicina i petoba u guzici...
Realno necete da sagledate pravu stvar
Doista izgleda da je Audi brzo vozio,osim toga,ne poznajem ovo mjesto ali nema sanse da je ovdje 80 dozvoljeno
Niko ne tvrdi da je vozac Audija kriv,ali da je glupak sa nesikustvom itekako da jeste
Prvo ne vozi se brzo,jer znatno produzavas put zaustavljanja,osim nekog padobranca koji ti moze oduzeti prvenstvo,isto tako mozes naletiti na neku prepreku ili rupu i razbiti se...

Ovo me podsjeca na onaj udes kad je Siljegovic poginuo
Znaci frajer hajco, i naleti na udes koji se desio i pogine
Dakle svi tvrde da Siljegovic nije kriv....ma hajte
Dovoljno je da jedan pokrene samoinicijativno razlog za svadjanje na 3 stranice samo jer sam ja napisala da ocito lik vozi brzo u odnosu na ostala auta koja se krecu....
vjeshalica

#4484 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 01/05/2020 21:43
Sta mozes ocekivati od lika koji je 97 ili 98 godiste koji je vozio Audija?
Koncentracija na cesti je bitna i naravno da procjena
Ovaj sa Golfom se kladim da nije ni pogledao da ima auto koje ide pravo,to je uobicajna radnja negledanja...sve i da je htio skrenuti tamo gdje treba ili ne smije,morao je pogledati, ali ocito nije...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4485 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Slo Burner »

Mislim da je fakat 80 ogranicenje, jbg ovaj nenadano presjeca punu, znamo kakva je signalizacija na dvici i ako je dao pokazivac smjera
nepass1

#4486 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

BadBoy wrote: 01/05/2020 19:19
tempuser wrote: 01/05/2020 16:02 Kako tvrde na temi o trkacima ovdje je 100% kriv vozac audija koji je ugrozio vozaca Golfa jer nije mislio i za sebe i za njega...
Razmišljanje za sebe i za druge se zove defanzivna vožnja (https://en.wikipedia.org/wiki/Defensive_driving). Defanzivna vožnja spašava živote, tu nema diskusije.
Evo slucaj neki dan, gusla frajer ispred mene 50, znak za prestizanje isprekidana linija, pravac kilometar ako ne i vise. Ja kad god prestizem pogledam spiglu, niko iza mene, zmigavac, pocinjem preticanje, uporedio se sa autom koje preticem kad izlazi lola na cestu u mom smjeru ko da bog nije dao ni mene ni ovog sto prestizem. On vec izasao, ja zavrsavam preticanje ne ulijecem u makazice. Da je mislio mozgom, pogledao lijevo desno, morao nas je vidjeti. Da sam ga udario sad bi ovde raspredali ko je bio u pravu. Ja sve ispostovao po pravilima. Radi se o magistrali.
Druga situacija, vozi lik sporo ispred mene 40 otprilike, isprekidana, ogranicenje znak onaj 60 prekrizen,znak dozvoljeno preticanje. Ja hocu da preticem govori zena ovaj ce ti skrenuti negdje ovde, vidis da je lokalac. Ne znam je li 30 sec proslo on skrenu lijevo. Da sam krenuo moglo je svaceg biti opet, po zakonu sve bi bilo na mojoj strani, samo bi ja sad mozda jezikom tipkao ako bi uopste tipkao.
Jednostavno takve su pojave da moras razmisljati, sta razmisljati razviti sesto culo.
A pisao sam vec, prije 5 6g sam imao udes u jednosmjernoj ulici sa dvije trake, vozeci paralelno lijevom trakom uz auto u desnoj traci, gdje je on samo od jednom skrenuo lijevo da skrene u drugu ulicu, izbacio me sa ceste, pukom srecom sam izbjegao ulicnu rasvjetu, odbila mi je retrovizor, tako blizu je bilo. Zena dan danas ima traume, ja tri dana od bolova nisam mogao hodati, na autu mi steta bila 4900KM, 1,5 mjesec bio bez auta, morao advokata angazovati da mi osiguranje isplati pare. Po zobsu je on snosio svu krivicu. Da sam se omotao oko ulicne rasvjete tamam bi mi bakije podmirilo ovih 5k.

Vjerujem da je svakom jasno da se famozni zobs bukvalno tumaci, ali zajebi ti to kad je zobs na tvojoj strani a vamo popusis na svim ostalim stranama. Bezveze tjeras inat ovde ili bas ne razumijes sta ostali pisu.
Bakir1

#4487 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

Novi momenat, starosna dob vozaca audija :run:
80 ograničenje je tu.
nepass1

#4488 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

vjeshalica wrote: 01/05/2020 22:39 Likovi u Audiju 97 i 98 godiste...iskustvo haos
Sa druge strane dvicina i petoba u guzici...
Realno necete da sagledate pravu stvar
Doista izgleda da je Audi brzo vozio,osim toga,ne poznajem ovo mjesto ali nema sanse da je ovdje 80 dozvoljeno
Niko ne tvrdi da je vozac Audija kriv,ali da je glupak sa nesikustvom itekako da jeste
Prvo ne vozi se brzo,jer znatno produzavas put zaustavljanja,osim nekog padobranca koji ti moze oduzeti prvenstvo,isto tako mozes naletiti na neku prepreku ili rupu i razbiti se...

Ovo me podsjeca na onaj udes kad je Siljegovic poginuo
Znaci frajer hajco, i naleti na udes koji se desio i pogine
Dakle svi tvrde da Siljegovic nije kriv....ma hajte
Dovoljno je da jedan pokrene samoinicijativno razlog za svadjanje na 3 stranice samo jer sam ja napisala da ocito lik vozi brzo u odnosu na ostala auta koja se krecu....
Da, i meni se cini da je audi bas brzo vozio
Maraschino

#4489 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Maraschino »

nepass1 wrote: 01/05/2020 23:01
Da, i meni se cini da je audi bas brzo vozio
Nek je vozio brze. Platice kaznu za to i nije budala da koci kada je u pravu. Samo deri.
tempuser

#4490 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

Maraschino wrote: 01/05/2020 22:37
tempuser wrote: 01/05/2020 22:01
Kriv je ovaj koga nema i sta sada?
Ovi se ugruhali, auto razbili i vjecne traume koje ce nositi.
Sve potaman se slozilo.
Ko je kriv platio ceh, ko nije ce ispastati...kazem, sve se slozilo da drugacije nije moglo.
Cemu onda naprdjivanje, da je ovaj u audiju vozio sporije, da je pricao na telefon, da je predvidjao, da je audi star, da je voza nezreo, da je ovo, da je ono...?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4491 Re: Crna hronika BH cesta

Post by sime_cipol »

Golf kriv, platio glavom, bezveze natezanje.
vjeshalica

#4492 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

sime_cipol wrote: 01/05/2020 23:17 Golf kriv, platio glavom, bezveze natezanje.
Ma da... bas me zanimaju ovi likovi sa skuterom na snimku...sto bjeze...doduse snimak ko da "preskace"
Last edited by vjeshalica on 01/05/2020 23:20, edited 1 time in total.
vjeshalica

#4493 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

Bakir1 wrote: 01/05/2020 22:50 Novi momenat, starosna dob vozaca audija :run:
80 ograničenje je tu.
Ti znas da je tu 80 ogranicenje pored milion prikljucaka i stajalista koja su obiljezena zutom trakom.... hah suti bgt
Jeste bitno starost vozaca audija...
Bakir1

#4494 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

Nije 44 je tu ograničenje a stoka seljacka sa 23 godine ima Audija.
Otkud njemu Audi to je pravo pitanje.
De ba prekucavas svoj zavidni papanski kod bezveznim spinovanjem i mlataranjem gluposti kod cinjenice koja je evidentna.
Golf se uvalio papanski tamo gdje nije smjeo, glavom je platio to.
Nema suda koji ce bilo sta pokrenuti protiv vozaca audija.
Cica mica gotova prica.
Znam da je tu 80 ograničenje maknem ponekad kad dalje iz svoje vukojebine, tim putem konkretno jednom sedmicno
zigzag

#4495 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zigzag »

Ovo se svima nama može desiti.
I da vozimo 70-80 u tom dijelu M17 i da neka trulja od auta ima neki piljak koji kao pokazuje da će auto skrenuti.
I uvijek se naježim na tu pomisao.
tempuser

#4496 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

vjeshalica wrote: 01/05/2020 23:19
Bakir1 wrote: 01/05/2020 22:50 Novi momenat, starosna dob vozaca audija :run:
80 ograničenje je tu.
Ti znas da je tu 80 ogranicenje pored milion prikljucaka i stajalista koja su obiljezena zutom trakom.... hah suti bgt
Jeste bitno starost vozaca audija...
Dubina sare na gumama, geometrija trapa, potrosenost disk plocica, debljina diskova, starost filtera kabine, koliko je Gb USB stik, sta cemo s tim, hocemo li i to zanemarit?
vjeshalica

#4497 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

Ti si stvarno agresivno pokvaren lik na temi...
Tebi da balvan padne na autoput i udaris u njega ti bi reko ne moram ja usporavat jer balvanu nije mjesto na autoputu....a vamo se pozivas na nekakvu logiku...dosadan si... decki su ocito duplo vise vozili ,valjda u skladu sa godinama i iskustvom....mogli su i oni cak bolje da prodju,al sve je to sad kasno pricati
I nisam rekla da su iskljucivo krivi za udes vec da su ocito brzo vozili a da kojim slucajem nisu mogli su i oni bolje proci....
Znaci ocito voze brzo i to se ne smije reci....
Dosta je pogledati 2 automobila sa pocetka snimka da idu sporije
Necu vise ni da te citam niti komentarisem jer sve shvatas kako tebi godi...
BadBoy

#4498 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BadBoy »

nepass1 wrote: 01/05/2020 22:49
Evo slucaj neki dan, gusla frajer ispred mene 50, znak za prestizanje isprekidana linija, pravac kilometar ako ne i vise. Ja kad god prestizem pogledam spiglu, niko iza mene, zmigavac, pocinjem preticanje, uporedio se sa autom koje preticem kad izlazi lola na cestu u mom smjeru ko da bog nije dao ni mene ni ovog sto prestizem. On vec izasao, ja zavrsavam preticanje ne ulijecem u makazice. Da je mislio mozgom, pogledao lijevo desno, morao nas je vidjeti. Da sam ga udario sad bi ovde raspredali ko je bio u pravu. Ja sve ispostovao po pravilima. Radi se o magistrali.
Druga situacija, vozi lik sporo ispred mene 40 otprilike, isprekidana, ogranicenje znak onaj 60 prekrizen,znak dozvoljeno preticanje. Ja hocu da preticem govori zena ovaj ce ti skrenuti negdje ovde, vidis da je lokalac. Ne znam je li 30 sec proslo on skrenu lijevo. Da sam krenuo moglo je svaceg biti opet, po zakonu sve bi bilo na mojoj strani, samo bi ja sad mozda jezikom tipkao ako bi uopste tipkao.
Jednostavno takve su pojave da moras razmisljati, sta razmisljati razviti sesto culo.
A pisao sam vec, prije 5 6g sam imao udes u jednosmjernoj ulici sa dvije trake, vozeci paralelno lijevom trakom uz auto u desnoj traci, gdje je on samo od jednom skrenuo lijevo da skrene u drugu ulicu, izbacio me sa ceste, pukom srecom sam izbjegao ulicnu rasvjetu, odbila mi je retrovizor, tako blizu je bilo. Zena dan danas ima traume, ja tri dana od bolova nisam mogao hodati, na autu mi steta bila 4900KM, 1,5 mjesec bio bez auta, morao advokata angazovati da mi osiguranje isplati pare. Po zobsu je on snosio svu krivicu. Da sam se omotao oko ulicne rasvjete tamam bi mi bakije podmirilo ovih 5k.

Vjerujem da je svakom jasno da se famozni zobs bukvalno tumaci, ali zajebi ti to kad je zobs na tvojoj strani a vamo popusis na svim ostalim stranama. Bezveze tjeras inat ovde ili bas ne razumijes sta ostali pisu.
Mislim da si me zamijenio sa nekim drugim forumašem ili nisi dobro upratio o čemu ja pričam.

Ja sam baš pobornik toga da treba razmišljati glavom, biti prisutan u saobraćaju i pokušati učiniti sve što je u tvojoj moći da se izbjegne nesreća pa nek je ZOBS 1000 puta na mojoj strani.

Vrlo često je nesreća, upravo to - nesreća i ništa što si uradio ili mogao uraditi to ne bi promijenilo. Ali meni je lakše kada znam da sam poduzeo sve u svojoj moći a ne samo "ja imam prednost".
tempuser

#4499 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

vjeshalica wrote: 02/05/2020 08:15 Ti si stvarno agresivno pokvaren lik na temi...
Tebi da balvan padne na autoput i udaris u njega ti bi reko ne moram ja usporavat jer balvanu nije mjesto na autoputu....a vamo se pozivas na nekakvu logiku...dosadan si... decki su ocito duplo vise vozili ,valjda u skladu sa godinama i iskustvom....mogli su i oni cak bolje da prodju,al sve je to sad kasno pricati
I nisam rekla da su iskljucivo krivi za udes vec da su ocito brzo vozili a da kojim slucajem nisu mogli su i oni bolje proci....
Znaci ocito voze brzo i to se ne smije reci....
Dosta je pogledati 2 automobila sa pocetka snimka da idu sporije
Necu vise ni da te citam niti komentarisem jer sve shvatas kako tebi godi...
Dobra ti je analogija, dobra ti je i logika, ali si previdjela jedan mali detalj, balvan nema auto, vozacku dozvolu i mozak da razmislja!
nepass1

#4500 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

Ma tempuseru je namjenjeno
Post Reply