Ne to nisu predrasude, imam ih mnogo ali ovo nije jedna od njih. Ovde se vise radi o tome ko prodaje nasu domovinu turcima opet radi nekog saveza muslimanske brace. Zbog ova cetiri prsta nismo dobili nista od Saudijske, i nek nismo ne treba nam sadaka ali eto da pojasnim problematiku. Bogat si onoliko koliko jezika govoris, to je uvijek bilo, ali nije to razlog da tjeras djecu da masu zastavicama i da ispires mozak. Znas ti i sam da ovo nije samo jezik. Zamisli Banja Luku i ruske zastavice i sve ce ti se samo kazat.Henry Chinaski wrote: ↑27/04/2020 15:10
Ovo ne treba da te brine,treba da te brine što imaš predrasude. Sve države koje ovdje imaju uticaj promoviraju svoj jezik i kulturu.
Goethe institut - Njemački
Institutfrancais - Francuski
Turska - Turski
Treba da te brine što većina naših ljudi ne zna svoj maternji jezik, a u ovo ubrajam i veliki broj visoko obrazovanih ljudi. To što naučiš bilo koji strani jezik, pa i Turski, čini te bogatijim.
To što ne znaš svoj, neoprostivo je.

Vecina ljudi ne koristi afrikate jer ih nema na tastaturi i jer su navikli da pisu po stranim forumima, igricama i sta ti ga vec gdje nema afrikata.
Vecina starih bosanskih carsija ima problem s afrikatima jer originalni bosanski izgovor je imao samo meHke. Ovi ostali su nam tek kasnije uvezeni.
https://thebosniatimes.ba/43248/bosansk ... ore-vrste/
Ja licno nemam problem sa njima, ali se uvijek moze cuti po Mostaru. Iskreno se nadam da ce se ovo pravilo u bosanskom jeziku promjeniti i da cemo se ugledati na skandinavce, pricaj kako pricaju u tvome kraju, nije posteno da necija mater prica pravilno, a od drugog ne. Sve je to nas jezik.