zbiljovski wrote: ↑26/04/2020 21:50
I meni je zaparalo oči ovo oko izostanka čestitke povodom Dana Armije BiH od strane SDP-a i Nikšića.
Na prvu, neshvatljivo, propust širih razmjera, na kraju Nikšić je cijeli rat bio pripadnik ARBiH kao i veliki dio vrha SDP-a, članova, simpatizera i aktivista pa zašto nisu čestitali, a mislim da su prethodnih godina čestitali praznik. . .
Ja i ovo vidim kao nekakav pokušaj probijanja u RS...Hercegovinu i tvrde antibosanske sredine.
Da se razumijemo, SDP se gleda drugačijim očima i od SDP-a se očekuje to nešto, vjerujem da je ovo upravo taj pokušaj.
Sjećamo ss kod Senada su gostovali momci čiji su roditelji poginuli kao pripadnici VRS-a i ARBiH, a obojica članovi SDP BiH i ako se ne varam Predsjednici SDP-a u B Luci i Goraždu.
Zamislimo kako bi se onaj iz B Luke osjećao da SDP čestita Dan ARBiH, a ne čestita dan VRS?
SDA bi ih razapela da čestitaju Dan HVO-a i Dan VRS-a, a ni građani ih ne bi poštedili, a sa druge strane se vrši pritisak na Nikšića i SDP da se šire u RS-u i Hercegovini.
Postavlja se pitanje kako kad je sve vezano na povratak u ratni period i nacionalizam.
Kao građanin očekujem od SDP-a da to ipak na neki način radi, vruć je to krompir, na mjestu Nikšića teško da bih to i sam pokušao, ali valjda zato oni imaju visoke plate, a ja ne.
Mene u kontekstu SDP-a više plaši očit nedostatak kadrova, trenutno od mlađe i ekipe srednjih godina nemaš šta izabrat, Denis, Žuljević i ovaj sekretar Karajbić imaju znanje i djeluje kao da bi mogli nešto, ostalo delete.
sve bi to bilo u redu da nije počinjen genocid u ime vojske rs, da nije očišćena drina, da sarajevo nije bilo opkoljeno preko četiri godine, da bihać nije bio enklava.
očito da naši ljudi zaboravljaju paradu u parizu 9. maja 1995. godine, povodom dana pobjede nad fašizmom. tu su marširali bojovnici armije rbih, a na poziv međunarodne zajednice. to su dovoljni fakti da je to antifašistička vojska, u najvećoj mjeri.
sdp se, ne čestitanjem, odrekao toga, jer je pristao na relativizaciju.
zašto su napravili kadrinalnu grešku. hvo je djelovao isključivo u sastavu tvb hzhb i zanimao ih je samo jedan dio bosne i hercegovine. rs je djelovala samo na jednom dijelu bosne i hercegovine i zanimao ih je samo taj dio, pod prioritetom da se uspostave srpske vlasti sa obje strane drine.
armija rbih je jedina koju je interesirala banja luka, koliko ju je interesiralo sarajevo i mostar. sdp je pristao da pogazi to, zarad dodvoravanja onima koje interesiraju samo djelovi bosne i hercegovine, a ne bosna i hercegovina kao cjelina.
kada smo kod hvoa, zar smo zaboravili: