SDP
- Banksy
#59951 Re: SDP
Što je nešto živnula tema... Dobar znak.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#59952 Re: SDP
prvo relativizacija, pa onda blijedo opravdanje da je netko samo zaboravio.Leverage wrote: ↑26/04/2020 20:25malakh wrote: ↑26/04/2020 18:48
Leverage wrote: ↑26/04/2020 18:29 Ne treba mu dozvolit da laže i izmišlja, svaki put kad dođe s ovom pričom treba ga dobro nagazit i satjerat u ćošak. Priča o kriminalu SDP-a i kad ga pritisneš onda maše ovim spiskovima iz kojih se naravno takav zaključak nipošto ne može izvesti. Fino, sad su svi ponovo vidjeli o kakvom je lažovu riječ.![]()
dokaz o sistemskom zapošljavanju. odličan. ali budući da si ti rekao da lažemo, onda nije relevantan. ali samo si rekao, to je bitno napomenuti.
za ostalo valjda i nisi sposoban.
nego je li baš dogorilo u tom sdpu i što bolan ne cestitase dan armije? da li vas je makar zero stid zbog toga?![]()
Odličan je tebi, tebi bi i uputstvo za citrusetu bilo odličan dokaz. Srećom, ljudi će pročitati i procijeniti. I ko laže i ko je sposoban.
Što se tiče Dana Armije, e jesi naš'o crkvu u kojoj ćeš da se moliš. Pa 90% i više članova SDP-a bi se složilo s tobom na tu temu ali valjda si uspio da do sada shvatiš da mene baš briga za to patriotsko verglanje. Da se sad naslikavaju patriote s velikim jezičinama tobože hvaleći Armiju, a zapravo prikupljajući najprizemnije političke poene igrajući se sa još uvijek friškim ratnim osjećajima, pitaš me da li me je stid što SDP nije učestvovao u tome? Ne da me nije stid nego bih rado rekao da sam ponosan, ali nažalost pretpostavljam da je neko tamo samo zaboravio da to čestita, a ne da se radi o zvaničnoj politici.
I ti, glasač patriote na baterije Komšića, mene našao pitati nešto na ovu temu![]()
već sam naveo par imena koji su čestitali i pretpostavljam da njihova press služba sve te ljude redovito prati na društvenim mrežama i ne mogu da povjerujem u tezu da su samo zaboravili i da ih nitko od pomenutih nije napomenuo.
i čestitanje dana armije rbih je za neke čast i ponos, a za neke prikupljanje političkih poena.
- Leverage
#59953 Re: SDP
Joj kakav mučki, podmukli i bezobrazni provokator 
To ti je moj autentični stav, nikakva opravdanja a kamo li blijeda i pogotovo ne relativizacija. Naravno da je za tebe, patriotskog verglača, vrlo bitno naslikavanje Komšića i glumljenje ljubavi prema Armiji, i izuzetno me čini sretnim što nisam poput tebe, tj. da nisam "neki" nego "neki drugi".
Ponavljam, nadam se da SDP više nikad neće čestitati ovaj ili slične praznike. Ipak, nisam optimista, ja najbolje znam koliko je patriotskih verglača u SDP-u, takvih ko ti.
To ti je moj autentični stav, nikakva opravdanja a kamo li blijeda i pogotovo ne relativizacija. Naravno da je za tebe, patriotskog verglača, vrlo bitno naslikavanje Komšića i glumljenje ljubavi prema Armiji, i izuzetno me čini sretnim što nisam poput tebe, tj. da nisam "neki" nego "neki drugi".
Ponavljam, nadam se da SDP više nikad neće čestitati ovaj ili slične praznike. Ipak, nisam optimista, ja najbolje znam koliko je patriotskih verglača u SDP-u, takvih ko ti.
- drug_profi
#59954 Re: SDP
Kao borac AR BiH lijepo molim hodže, popove, političare i ostale lopove da više ne čestitaju Dan armije.
Nije dovoljan običan abdest da imaju pravo izgovoriti tako nešto. Jedino da se varikine prvo napiju.
Nije dovoljan običan abdest da imaju pravo izgovoriti tako nešto. Jedino da se varikine prvo napiju.
-
zbiljovski
#59955 Re: SDP
I meni je zaparalo oči ovo oko izostanka čestitke povodom Dana Armije BiH od strane SDP-a i Nikšića.
Na prvu, neshvatljivo, propust širih razmjera, na kraju Nikšić je cijeli rat bio pripadnik ARBiH kao i veliki dio vrha SDP-a, članova, simpatizera i aktivista pa zašto nisu čestitali, a mislim da su prethodnih godina čestitali praznik. . .
Ja i ovo vidim kao nekakav pokušaj probijanja u RS...Hercegovinu i tvrde antibosanske sredine.
Da se razumijemo, SDP se gleda drugačijim očima i od SDP-a se očekuje to nešto, vjerujem da je ovo upravo taj pokušaj.
Sjećamo ss kod Senada su gostovali momci čiji su roditelji poginuli kao pripadnici VRS-a i ARBiH, a obojica članovi SDP BiH i ako se ne varam Predsjednici SDP-a u B Luci i Goraždu.
Zamislimo kako bi se onaj iz B Luke osjećao da SDP čestita Dan ARBiH, a ne čestita dan VRS?
SDA bi ih razapela da čestitaju Dan HVO-a i Dan VRS-a, a ni građani ih ne bi poštedili, a sa druge strane se vrši pritisak na Nikšića i SDP da se šire u RS-u i Hercegovini.
Postavlja se pitanje kako kad je sve vezano na povratak u ratni period i nacionalizam.
Kao građanin očekujem od SDP-a da to ipak na neki način radi, vruć je to krompir, na mjestu Nikšića teško da bih to i sam pokušao, ali valjda zato oni imaju visoke plate, a ja ne.
Mene u kontekstu SDP-a više plaši očit nedostatak kadrova, trenutno od mlađe i ekipe srednjih godina nemaš šta izabrat, Denis, Žuljević i ovaj sekretar Karajbić imaju znanje i djeluje kao da bi mogli nešto, ostalo delete.
Na prvu, neshvatljivo, propust širih razmjera, na kraju Nikšić je cijeli rat bio pripadnik ARBiH kao i veliki dio vrha SDP-a, članova, simpatizera i aktivista pa zašto nisu čestitali, a mislim da su prethodnih godina čestitali praznik. . .
Ja i ovo vidim kao nekakav pokušaj probijanja u RS...Hercegovinu i tvrde antibosanske sredine.
Da se razumijemo, SDP se gleda drugačijim očima i od SDP-a se očekuje to nešto, vjerujem da je ovo upravo taj pokušaj.
Sjećamo ss kod Senada su gostovali momci čiji su roditelji poginuli kao pripadnici VRS-a i ARBiH, a obojica članovi SDP BiH i ako se ne varam Predsjednici SDP-a u B Luci i Goraždu.
Zamislimo kako bi se onaj iz B Luke osjećao da SDP čestita Dan ARBiH, a ne čestita dan VRS?
SDA bi ih razapela da čestitaju Dan HVO-a i Dan VRS-a, a ni građani ih ne bi poštedili, a sa druge strane se vrši pritisak na Nikšića i SDP da se šire u RS-u i Hercegovini.
Postavlja se pitanje kako kad je sve vezano na povratak u ratni period i nacionalizam.
Kao građanin očekujem od SDP-a da to ipak na neki način radi, vruć je to krompir, na mjestu Nikšića teško da bih to i sam pokušao, ali valjda zato oni imaju visoke plate, a ja ne.
Mene u kontekstu SDP-a više plaši očit nedostatak kadrova, trenutno od mlađe i ekipe srednjih godina nemaš šta izabrat, Denis, Žuljević i ovaj sekretar Karajbić imaju znanje i djeluje kao da bi mogli nešto, ostalo delete.
- Styling
#59956 Re: SDP
Donald Trump likes this.drug_profi wrote: ↑26/04/2020 21:40 Kao borac AR BiH lijepo molim hodže, popove, političare i ostale lopove da više ne čestitaju Dan armije.
-
Brezan2020
#59957 Re: SDP
Ako ćemo suživot i multikulturu graditi tako što ćemo izjednačavati fašizam sa antifašizmom, izjednačavati agresora sa braniocima, izbjegavati pomen Armije BiH, stavljati Aliju u istu ravan sa Karadžićem ili Miloševićem, ulizivati se Vojinu, i gaziti po istini i činjenicama, onda me takav suživot i multikultura uopšte ne zanimaju. Takvo ponašanje je samo uvod u novi genocid. Al šta to briga ove FGR-ovce.zbiljovski wrote: ↑26/04/2020 21:50 I meni je zaparalo oči ovo oko izostanka čestitke povodom Dana Armije BiH od strane SDP-a i Nikšića.
Šta me briga ako se neki početnik poput Vojina naljuti ako neko čestita dan Armije BiH
Ako ćemo se odreći Armije BiH, hoćemo li se odreći i partizana?
Na veliku žalost, SDP i NS su spremni na svaki mogući kompromis samo da dobiju koji glas u RS-u i Hercegovini.
Pročitajte samo šta je izjavila ova NS-ovka i onda će vam biti jasno zašto su se SDP i NS odrekli antifašizma Armije BIH:
"Baralija: Hrvati argumentirano osjećaju nepravdu zbog Komšića"
"Moramo zaboraviti mitove o čistoći naše borbe i naše akcije. Svi su imali svoje propuste i napravili su ovdje ili ondje na neki način određene probleme..."
Dakle, za ovu NS-ovku, genocid, UZP, opsada, živa lomača, Keraterm, Ahmići, Markale.... su samo "određeni problemi". FUJ!
https://vijesti.ba/clanak/481623/barali ... og-komsica
- Leverage
#59958 Re: SDP
Super, iznio si svoje mišljenje, mora da je za tebe šok sad kad si se uvjerio da postoje ljudi koji se ne hrane patriotskim verglanjem poput tebe, ali nakon nekog vremena naviknut ćeš se valjda.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#59959 Re: SDP
Brezane, jabuko naša, nikad nisi i nikad nećeš glasati za SDP.
Ne znam šta se upinješ.
Ne znam šta se upinješ.
-
putokaz1
#59960 Re: SDP
Na periferiji se MORA glasat za SDP jer
NIP NS NBL nepostoje
NIP NS NBL nepostoje
- Chmoljo
#59961 Re: SDP
Nije brezan na periferiji, nego hladi jaja sa sigurne distance.
-
Brezan2020
#59963 Re: SDP
Je li historijski revizionizam i gaženje činjenica put prema blagostanju? Je li izjednačavanje fašizma sa antifašizmom put kojim trebamo ići? Je li priča "mir mir svi su krivi" i "ko nas bre zavadi" najbolji način?
-
Brezan2020
-
Brezan2020
#59965 Re: SDP
Kako da glasam za SDP ako im se sva priča svodi na 45-tu, partizani, fašisti, pioniri, mir mir svi su krivi, ko nas bre zavadi, i ovo sada najnovije ulizivanje Vojinu Mijatoviću? Kako da glasam za SDP kada im potpredsjenik kaže da je patrijah Pavle bio "čovjek iz naroda"? A Pavle bio Mladićev i Karadžićev sveštenik. Kako da lgasam za SDP kada ne smiju istide se čestitati dan armije koja je odbranila ovu zemlju? Kako da glasam za njih kad su se odrekli antifašizma odricajući se Armije BiH?
-
putokaz1
#59966 Re: SDP
Nisam ja u raspravi već moj Komšija
Šta me briga jel ko šta čestitao
Bitno je da SDA i Sluge nevaljaju i moramo ih mijenjati
Možemo ih mijenjati samo 4orkom u kojoj SDP ima najviše i glasova i Načelnika
Ne branim ja ni Nikšića ni SDP od odgovornosti ali moram glasat za njih inače glas ode SDA i Slugama(Čitaj Petak13)
U onim sredinama u kojima postoji Slabiji dio 4orke kao što su NIP NS NBL možete glasat i za njih
Glasanje za male stranke poput SZP,BPS.... je poklon SDA-u isto kao i DF SBB SD....
Bitno je skloniti SDA,to je najbitnije
Šta me briga jel ko šta čestitao
Bitno je da SDA i Sluge nevaljaju i moramo ih mijenjati
Možemo ih mijenjati samo 4orkom u kojoj SDP ima najviše i glasova i Načelnika
Ne branim ja ni Nikšića ni SDP od odgovornosti ali moram glasat za njih inače glas ode SDA i Slugama(Čitaj Petak13)
U onim sredinama u kojima postoji Slabiji dio 4orke kao što su NIP NS NBL možete glasat i za njih
Glasanje za male stranke poput SZP,BPS.... je poklon SDA-u isto kao i DF SBB SD....
Bitno je skloniti SDA,to je najbitnije
-
Brezan2020
#59967 Re: SDP
Kada je Bakir kazao da je opština Centar važnije od 10 opština, svi su ga popljuvali. Ali zapravo SDP i NS su se pokazali kao stranke koje zanima samo Republika Sarajevo. Apsolutno ništa drugo ih ne zanima.
A kada je riječ o federalnom i državnom nivou, pa sa kime će SDP i NS ući u vlast s obzirom da su rekli da neće sa etno-nacionalnim strankama? Koja stranka u RS-u i Hercegovini nije etno-nacionalna? SVE su etno-nacionalne. E znaju to i SDP i NS, i to im je alibi za ne ulazak u vlast jer njih zanima samo Sarajevo.
P.S. Veliki problem predstavljaju oni koji više mrze SDA nego što vole BIH.
- Chmoljo
#59968 Re: SDP
Koja patetika jeboteBrezan2020 wrote: ↑26/04/2020 23:53Kako da glasam za SDP ako im se sva priča svodi na 45-tu, partizani, fašisti, pioniri, mir mir svi su krivi, ko nas bre zavadi, i ovo sada najnovije ulizivanje Vojinu Mijatoviću? Kako da glasam za SDP kada im potpredsjenik kaže da je patrijah Pavle bio "čovjek iz naroda"? A Pavle bio Mladićev i Karadžićev sveštenik. Kako da lgasam za SDP kada ne smiju istide se čestitati dan armije koja je odbranila ovu zemlju? Kako da glasam za njih kad su se odrekli antifašizma odricajući se Armije BiH?
- Leverage
#59969 Re: SDP
Brezan2020 wrote: ↑26/04/2020 23:48 Je li historijski revizionizam i gaženje činjenica put prema blagostanju? Je li izjednačavanje fašizma sa antifašizmom put kojim trebamo ići? Je li priča "mir mir svi su krivi" i "ko nas bre zavadi" najbolji način?
Pitaš se šta je historijski revizionizam. Evo, sam si sebi dao odgovor.Brezan2020 wrote: ↑26/04/2020 23:53 Kako da glasam za SDP ako im se sva priča svodi na 45-tu, partizani, fašisti, pioniri, mir mir svi su krivi, ko nas bre zavadi, i ovo sada najnovije ulizivanje Vojinu Mijatoviću? Kako da glasam za SDP kada im potpredsjenik kaže da je patrijah Pavle bio "čovjek iz naroda"? A Pavle bio Mladićev i Karadžićev sveštenik. Kako da lgasam za SDP kada ne smiju istide se čestitati dan armije koja je odbranila ovu zemlju? Kako da glasam za njih kad su se odrekli antifašizma odricajući se Armije BiH?
-
doremifa
#59970 Re: SDP
Ti kao pravi bosnjak trebas glasati za dodikovog i covicevog koalicionog partnera. Nemoj zaboraviti i to da SDA, mnogo puta su to rekli, bi radije bili sa (karadzicevim) SDSom. aferimBrezan2020 wrote: ↑26/04/2020 23:53Kako da glasam za SDP ako im se sva priča svodi na 45-tu, partizani, fašisti, pioniri, mir mir svi su krivi, ko nas bre zavadi, i ovo sada najnovije ulizivanje Vojinu Mijatoviću? Kako da glasam za SDP kada im potpredsjenik kaže da je patrijah Pavle bio "čovjek iz naroda"? A Pavle bio Mladićev i Karadžićev sveštenik. Kako da lgasam za SDP kada ne smiju istide se čestitati dan armije koja je odbranila ovu zemlju? Kako da glasam za njih kad su se odrekli antifašizma odricajući se Armije BiH?
-
Brezan2020
#59971 Re: SDP
Ja sam partizan!Leverage wrote: ↑27/04/2020 00:22Brezan2020 wrote: ↑26/04/2020 23:48 Je li historijski revizionizam i gaženje činjenica put prema blagostanju? Je li izjednačavanje fašizma sa antifašizmom put kojim trebamo ići? Je li priča "mir mir svi su krivi" i "ko nas bre zavadi" najbolji način?Pitaš se šta je historijski revizionizam. Evo, sam si sebi dao odgovor.Brezan2020 wrote: ↑26/04/2020 23:53 Kako da glasam za SDP ako im se sva priča svodi na 45-tu, partizani, fašisti, pioniri, mir mir svi su krivi, ko nas bre zavadi, i ovo sada najnovije ulizivanje Vojinu Mijatoviću? Kako da glasam za SDP kada im potpredsjenik kaže da je patrijah Pavle bio "čovjek iz naroda"? A Pavle bio Mladićev i Karadžićev sveštenik. Kako da lgasam za SDP kada ne smiju istide se čestitati dan armije koja je odbranila ovu zemlju? Kako da glasam za njih kad su se odrekli antifašizma odricajući se Armije BiH?
Ali SDP-ova priča se ne može zasnivati samo na 45-toj.
-
Brezan2020
#59972 Re: SDP
Kada je riječ o federalnom i državnom nivou, sa kime će SDP i NS ući u vlast s obzirom da su rekli da neće sa etno-nacionalnim strankama?
Ti kao pravi bosnjak trebas glasati za dodikovog i covicevog koalicionog partnera. Nemoj zaboraviti i to da SDA, mnogo puta su to rekli, bi radije bili sa (karadzicevim) SDSom. aferim
-
Brezan2020
#59973 Re: SDP
SDP i NS su više puta rekli da neće u vlast sa etno-nacionalnim strankama. Pa sa kojim strankama planiraju uću u vlast na federalnom i državnom nivou?
-
Škobo Habu
#59974 Re: SDP
Svaki pokušaj kritike SDP po pitanju njihovog ideološkog određenja, kao i ukupne politike koju su vodili i još uvijek je vode - svede se na tipičan kvazi-ljevičarski bukake po onima koji postavljaju nezgodna pitanja.
Kako su rigidni nacionalisti, premetnuti iz komunista i vjerski radikala - preko noći - postali nosioci "demokratskih" vrijednosti nakon prvi demokratskih izbora 1991. godine, tako isto su se rigidni komunisti, nepopravljivi članovi Partije - preko noći - prometnuli u socijaldemoktrate.
Tu je problem ljevice u BiH, i ne samo u BiH, već i šire, jer bivši komunisti ne mogu tumačiti socijaldemokratiju, niti njene tekovine, pošto ništa o njoj ni ne znaju. Historijski gledano - ideološki rascjep između socijaldemokrata i komunista je toliki da su ovi prve potonje smatrali "kapitalističkim buržujima".
Al' hajd' ti to dokaži onima koji cupkaju uz Tijanu Dapčević.
Kako su rigidni nacionalisti, premetnuti iz komunista i vjerski radikala - preko noći - postali nosioci "demokratskih" vrijednosti nakon prvi demokratskih izbora 1991. godine, tako isto su se rigidni komunisti, nepopravljivi članovi Partije - preko noći - prometnuli u socijaldemoktrate.
Tu je problem ljevice u BiH, i ne samo u BiH, već i šire, jer bivši komunisti ne mogu tumačiti socijaldemokratiju, niti njene tekovine, pošto ništa o njoj ni ne znaju. Historijski gledano - ideološki rascjep između socijaldemokrata i komunista je toliki da su ovi prve potonje smatrali "kapitalističkim buržujima".
Al' hajd' ti to dokaži onima koji cupkaju uz Tijanu Dapčević.
- madner
#59975 Re: SDP
To je medjutim samo donekle tacno za bivsi sistem. On je u 50, 60 i 70im napravio odklone od komunizma i bio je puno blizi socijalistima sto se tice krupnih pitanja. Nakon sto su pristali na visepartijski sistem, ideoloski vise nisu ni imali ni jednu kljucnu tezu izvornnih komunista.