Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Vela666

#22826 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

mislim da vi svi zaslužujete mooncu, lila ste s njom, odjava s teme i foruma
cvrčak_na_hedonizmu

#22827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

piupiu wrote: 27/04/2020 00:11
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 00:02
piupiu wrote: 26/04/2020 23:23 Merci! Ali, stvarno, ono, kad od drveća ne vidiš šumu, što bi rekli braća Englezi.
Zapravo je obratno, ti ( a vecina je takva ) ne vidis nista osim, aaaaaaa, Korona, izgibosmo, a Gripa iz 2019 godine je ubila vise ljudi od Spanske gri....ovaj Korone ove godine. A sada je sve zatvoreno, karantini, new normal, social distance, bla, bla.

Tvoja perspektiva je...upitna. Mozda je do mene, ne sporim.
Mislim da ti mene potpuno pogrešno čitaš. Ja uopšte nisam paničar, niti sjedim zatvorena u zemunici (sojenicu nemam, a u njoj bih rado sjedila), šetam, hodam, živim najnormalnije... i poštujem odredbe, takodje bez panike da će me neko porobiti. Pandemije ove vrste se dese jednom u stoljeću, i šta sad. Desilo se nama... uvedu se mjere, sprovedu, prodju. Za mene je sve što se dogadja oko pandemije zapravo dokaz da civilizacija još nije poklekla i da je još uvijek spremna da se bori za ljudske živote. Da smo u nekom darvinističko-konspirativnom matrixu, sve bi nas pustili da poumiremo, i ćao. Kad ono, od silne priče o depopulaciji i vakcinama, ljudi izabrali da nas spašavaju!

Nego, imaš li šta reći na temu tehnologije?
Pandemija, jednom u stotinu godina, a slabija od proslogodisnje gripe, njah. Sav sam se najezio :D

Ne vjerujem u svjetski altruizam, narocito gledajuci kroz prizmu historije. Vjera, moc, kontrola resursa ( minus borba za prava i slobode ) su u bili pokretacki motivi svih desavanja na svijetu, filantropija bas i nije, a kazu da je historija uciteljica zivota, vidjecemo.

Tehnologija kao ? Sirok je pojam, blago receno.
Vela666

#22828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

piupiu wrote: 27/04/2020 00:11
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 00:02
piupiu wrote: 26/04/2020 23:23 Merci! Ali, stvarno, ono, kad od drveća ne vidiš šumu, što bi rekli braća Englezi.
Zapravo je obratno, ti ( a vecina je takva ) ne vidis nista osim, aaaaaaa, Korona, izgibosmo, a Gripa iz 2019 godine je ubila vise ljudi od Spanske gri....ovaj Korone ove godine. A sada je sve zatvoreno, karantini, new normal, social distance, bla, bla.

Tvoja perspektiva je...upitna. Mozda je do mene, ne sporim.
Mislim da ti mene potpuno pogrešno čitaš. Ja uopšte nisam paničar, niti sjedim zatvorena u zemunici (sojenicu nemam, a u njoj bih rado sjedila), šetam, hodam, živim najnormalnije... i poštujem odredbe, takodje bez panike da će me neko porobiti. Pandemije ove vrste se dese jednom u stoljeću, i šta sad. Desilo se nama... uvedu se mjere, sprovedu, prodju. Za mene je sve što se dogadja oko pandemije zapravo dokaz da civilizacija još nije poklekla i da je još uvijek spremna da se bori za ljudske živote. Da smo u nekom darvinističko-konspirativnom matrixu, sve bi nas pustili da poumiremo, i ćao. Kad ono, od silne priče o depopulaciji i vakcinama, ljudi izabrali da nas spašavaju!

Nego, imaš li šta reći na temu tehnologije?
:lol: :lol:
ti si samo trol :mrgreen:

Ali pandemije ove vrste se dese u jednom stoljeću, vrh
breba

#22829 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Vela666 wrote: 27/04/2020 01:50
:lol: :lol:
ti si samo trol :mrgreen:
Problem sto te piu otkacila kulturno? I samo ovako znas odgovoriti?

Zar ti nisi rekla da si policiju zvala radi nekog okupljanja u parku? :-)
Vela666

#22830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

Ne jašem po forumima pa ne znam za manipulaciju poremećenih likova koji ovdje žive
naivno
misleći da su ljudi
ovo je horor, koja samo poremećenost i manipulacija, uz decenije provedena na forumu, :run:

ulogah se jer me posao svezao za comp, jbe koji ste vi psihopate sa 20+k postova, užas, i jako tužno, sudite o ljudima, vrijeđare ih i ako vidite da nisu iskvareni kao vi, udarite žešće
paćenici
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.
evo ih u fulu

još na moment pomislih da je dale cooper normalan, a i on jadan vezan uzdima većine, pa klima glavom, šteta
FUJ vam

a salko i Blue, svaka vam, čast, u borbi protiv vjetrenjača
daddy-kool

#22831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Banksy wrote: 26/04/2020 20:57 Na bs, tekst na Faktoru.

Christian Drosten, who directs the Institute of Virology at the Charité Hospital in Berlin, was one of those who identified the Sars virus in 2003. As the head of the German public health institute’s reference lab on coronaviruses, he has become the government’s go-to expert on the related virus causing the current pandemic.

In an exclusive interview, Drosten admits he fears a second deadly wave of the virus. He explains why Angela Merkel has an advantage over other world leaders – and why the “prevention paradox” keeps him awake at night.

https://www.theguardian.com/world/2020/ ... -interview

:thumbup:
Nisam imao prilike čitati Drostena do sada - vrlo razuman pristup, obratiti pažnju kada spominje elektronsko praćenje i tracing na taj način, već sam navodio da je to skora budućnost koja nas sve čeka. Takođe će ovaj dio Evrope istočno od Njemačke gledati šta oni rade i to emulirati. Uglavnom Švabe na pravom putu.

Naravno da razumijem i ljude koji su zbog ekonomije nagrabusili, pa i ljude koji ne razumiju dosadašnje poteze i razloge zašto su im je "oduzet normalan život", i kojima treba više "osjećanja".

Jedna za raju:

sadie_forever

#22832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

Gledam po fb grupama zene masovno objavljuju svoja umjeca-jela za iftar,obicno po 4,5 gostiju najmanje ...niko ne postuje distanse nazalost :(
daddy-kool

#22833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Vela666 wrote: 26/04/2020 22:57 A imaš i plažu u kaliforniji gdje hiljade ljudi koji se kupaju sunčaju i brčkaju, zabole kako ih ti zoveš :lol:
Budala nigdje ne fali, a u j. Kaliforniji ih ima na pretek.
daddy-kool

#22834 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

neko_sa_strane wrote: 26/04/2020 23:01 Koliko je tačan rapid test?
Bilo je problema sa ovom vrstom testova, mnogi su vraćeni proizvođačima zbog niske tačnosti.
Treba vidjeti ko je proizvođač pa se na osnovu toga može više zaključiti.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#22835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

daddy-kool wrote: 27/04/2020 04:15
Vela666 wrote: 26/04/2020 22:57 A imaš i plažu u kaliforniji gdje hiljade ljudi koji se kupaju sunčaju i brčkaju, zabole kako ih ti zoveš :lol:
Budala nigdje ne fali, a u j. Kaliforniji ih ima na pretek.
Have you ever been in Oklahoma? :lol: :D

Tamo ce pomor nastati ispijajuci bleach. :lol:
freelancerBIH

#22836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

piupiu wrote: 26/04/2020 23:59
seoBIH wrote: 26/04/2020 22:46
zomri wrote: 26/04/2020 22:44 evo ti odlučuješ o svim mjerama. kako bi riješio problem u fbih?
Mogu ja ucitelju, mogu ja?

Italija, mjere za drugi dio corona perioda. Ne bih se bunio da nasi sve ovo kopiraju. Kako normalna zemlja radi, 1KM maske, PDV se na njih ne odnosi. Kod nas ni kurcom da mrdnu proaktivno.
“Now is the time to coexist with the virus”.
Spoiler
Show
Italy’s Prime Minister on Sunday announced a new set of eased restrictions for the country's 60 million inhabitants, almost two months after the country went into lockdown in reaction to the Covid-19 outbreak.

“Phase 2 starts now,” Italian Prime Minister Giuseppe Conte told journalists during the highly awaited TV announcement.
“Now is the time to coexist with the virus”.

“It’s fundamental for each and every one of us to be responsible, we must never approach each other, the safety distance must be at least one metre.”
Conte, 55, went on to explain how his government had decided to proceed on a number of measures which will loosen the confinement measures on May 4th and May 18th.

"We’re going to ease the lockdown from May 4th but there is a system in place which integrates the regions, they will have to inform us on the progress of the epidemiological curve and on the success of the measures", meaning that the central government’s measures are also subject to be approved by regional authorities.

Here are the main points of Italy’s new lockdown restrictions:

Visiting relatives close by is allowed
From May 4th, Italians can visit relatives as long as they take precautions and under no condition should there be large gatherings or parties, Italy’s PM announced.
It will be possible to move from one municipality to another but the ban on travel between different regions of Italy continues, except for proven work matters, health reasons and extraordinary circumstances.

Fixed price for masks
“On May 4th, the price for masks will will reduced and fixed at €0.50,” Conte announced.
“VAT on masks will be scrapped in a forthcoming decree.”

More freedom to move around
“We will allow you to return to your second homes or villas, or visit public parks as long as there’s compliance with safety distances and requirements,” Conte said.

Outdoor exercise allowed
Froom May 4th, people in Italy will be able to exercise outdoors without restrictions or police checks (at any distance from home) as long as they follow social distancing of at least one metre.

Takeaway from restaurants now allowed
"From May 4th, we will give the go-ahead for take-away at restaurants,” Italy’s PM explained.
"We must go in one at a time and the food has to be consumed at home".
"Businesses concerned are allowed to reopen under the assumption of compliance with the security protocols.
“There will also be a safety measures for the transport companies".

More people allowed at funerals
Conte also gave the green light for funeral to have up to 15 people attending, but they can only be close relatives and all of them must wear masks.

Masks must be worn on public transport
The loosening of Italy’s lockdown goes hand in hand with the adoption of strict safety measures, especially in terms of the mandatory use of face masks on all public transport, Conte confirmed on Sunday’s TV announcement.
Face masks or other cloths or scarves must be worn over the nose and mouth and may also be made of fabric.

Anyone with a temperature must stay at home by law
Everyone with a fever of 37 degrees or more must stay at home, Italy’s government has decided, whereas before it was a recommendation and not a legal obligation.

Restricted rush hour numbers on public transport
Buses, metro services and other public transport in Italy will have a maximum number of passengers set during peak traffic times to respect the distance of one metre between people.
There will also be markers added to seats to indicate those that cannot be used.

Some retail and cultural sites to open on May 18th
"On May 18th, the reopening of the retail trade" as well as "exhibitions, museums and cultural sites” may be allowed if May 4th’s loosening of restrictions are successful.
The lockdown for hairdressers and beauticians, which may have to wait until June, has also been extended.
Other shops and retailers will remain closed for now.

What will come next?
“Before Phase three, we need to wait for a vaccination, and for new contagions to reach zero," Conte explained.
"For now, we need to live with the virus.”
“We can get angry and look for a scapegoat – the government, the press - or we can try to resolve the situation together, working as a team.
“If the curve rises during phase two, we need to respond rapidly.
“If we don't respect the rules the curve will rise again, deaths will increase and there will be irreversible damage to our economy.”
Pa zvuči ok. Osim nekih detalja tipa—žene imaju temperaturu višu od 37 tokom ovulacije i pred menstruaciju, na primjer. Nove odredbe je garant pisao muškarac! :mrgreen:

Inače, ja sam pokušala danas uvesti distancu od jedan metar u red za somune (mislim, ja kao gradjanin u redu), i nisam baš bila uspješna. :|

Ne vrijedi, u Bosni jednostavno ništa ne vrijedi. Mi smo jako divlji narod. Ili volimo da se stišćemo. :mrgreen:
Volis se i ti stiskati ? :lol:
Milenkov buraz

#22837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

freelancerBIH wrote: 27/04/2020 07:30
piupiu wrote: 26/04/2020 23:59
seoBIH wrote: 26/04/2020 22:46

Mogu ja ucitelju, mogu ja?

Italija, mjere za drugi dio corona perioda. Ne bih se bunio da nasi sve ovo kopiraju. Kako normalna zemlja radi, 1KM maske, PDV se na njih ne odnosi. Kod nas ni kurcom da mrdnu proaktivno.

Spoiler
Show
Pa zvuči ok. Osim nekih detalja tipa—žene imaju temperaturu višu od 37 tokom ovulacije i pred menstruaciju, na primjer. Nove odredbe je garant pisao muškarac! :mrgreen:

Inače, ja sam pokušala danas uvesti distancu od jedan metar u red za somune (mislim, ja kao gradjanin u redu), i nisam baš bila uspješna. :|

Ne vrijedi, u Bosni jednostavno ništa ne vrijedi. Mi smo jako divlji narod. Ili volimo da se stišćemo. :mrgreen:
Volis se i ti stiskati ? :lol:
To je narodni običaj u narodu poznat kao stiskavac :mrgreen:
Milenkov buraz

#22838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Vela666 wrote: 27/04/2020 02:30 Ne jašem po forumima pa ne znam za manipulaciju poremećenih likova koji ovdje žive
naivno
misleći da su ljudi
ovo je horor, koja samo poremećenost i manipulacija, uz decenije provedena na forumu, :run:

ulogah se jer me posao svezao za comp, jbe koji ste vi psihopate sa 20+k postova, užas, i jako tužno, sudite o ljudima, vrijeđare ih i ako vidite da nisu iskvareni kao vi, udarite žešće
paćenici
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.
evo ih u fulu

još na moment pomislih da je dale cooper normalan, a i on jadan vezan uzdima većine, pa klima glavom, šteta
FUJ vam

Pa dobar prosjek postova imaš kada ne jašeš po forumima al' dobro :lol:
Kaže se ulogovah se ne ulogah se :mrgreen:

Btw. Fala doktore na dijagnozi, allahimanet. :oops:
Medobrundo25

#22839 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

sadie_forever wrote: 27/04/2020 01:05 Aaa opustate se previseeee,jos se smije narod ,podsmjeh neki a do jucer kupovali po 25 kg brasna..koji ste vi

I da ovo su manjine,ovi protesti po zapadu ...manjine! i smatraju se neodgovornim ako citate komentare na njihovim sajtovima.Ne znam sto klix forsira naslove koji kao upucuju na to da je ovo sve zavrsilo...NIJE
Treba li zavariti vrata ?
Bluemore

#22841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Vela666 wrote: 27/04/2020 02:30 Ne jašem po forumima pa ne znam za manipulaciju poremećenih likova koji ovdje žive
naivno
misleći da su ljudi

paćenici
evo ih u fulu

FUJ vam

Ma vjetrenjace su kolaterlana steta
Njih Kontrolise strah

Ima ljudi koji ne reaguju histericno na informacije i To je ok
Bluemore

#22842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

daddy-kool wrote: 27/04/2020 04:11
Banksy wrote: 26/04/2020 20:57 Na bs, tekst na Faktoru.

Christian Drosten, who directs the Institute of Virology at the Charité Hospital in Berlin, was one of those who identified the Sars virus in 2003. As the head of the German public health institute’s reference lab on coronaviruses, he has become the government’s go-to expert on the related virus causing the current pandemic.

In an exclusive interview, Drosten admits he fears a second deadly wave of the virus. He explains why Angela Merkel has an advantage over other world leaders – and why the “prevention paradox” keeps him awake at night.

https://www.theguardian.com/world/2020/ ... -interview

:thumbup:
Nisam imao prilike čitati Drostena do sada - vrlo razuman pristup, obratiti pažnju kada spominje elektronsko praćenje i tracing na taj način, već sam navodio da je to skora budućnost koja nas sve čeka. Takođe će ovaj dio Evrope istočno od Njemačke gledati šta oni rade i to emulirati. Uglavnom Švabe na pravom putu.

Naravno da razumijem i ljude koji su zbog ekonomije nagrabusili, pa i ljude koji ne razumiju dosadašnje poteze i razloge zašto su im je "oduzet normalan život", i kojima treba više "osjećanja".

Jedna za raju:

Drosten je panicar samo takav
To je 2009 odradio sa svinjskom

Stete koliko hoces

Sad im opet treba jedan takav naucnik koji obradjuje medije uzorno i sija strah i zenje paniku.

Vec vidjeno. Za oskara je lik.

Tako Kako nisi njega citao tako ja jesam od pocetka
A onda sam citala Kolege Drostena imena boli glava koji su zabrinuti radi drostenizma i alarmizma

Ljudi vrlo renomirani

Ali drosten je u fokusu
Mali monopol
Ali Sta fali

Uklapa se u zbivanja
Bluemore

#22843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Medobrundo25 wrote: 27/04/2020 08:28
sadie_forever wrote: 27/04/2020 01:05 Aaa opustate se previseeee,jos se smije narod ,podsmjeh neki a do jucer kupovali po 25 kg brasna..koji ste vi

I da ovo su manjine,ovi protesti po zapadu ...manjine! i smatraju se neodgovornim ako citate komentare na njihovim sajtovima.Ne znam sto klix forsira naslove koji kao upucuju na to da je ovo sve zavrsilo...NIJE
Treba niti je opasan da ljudi padaju
Niti se siri skace po ljudima
Imamo imuni sistem koji reaguje
Kao i uvijek do sada

Ali Ako se sakrijemo
To je dobro
Jer mozemo srozati imunitet bez zraka kretanja sunca u panici u strahu bombardovani vjestima

Kortizol raste

Cekamo vakcinu za koju prvo treba u normalnim uvjetima kazu eminentni strucnjaci 5-10 godina razvoja

Ali Eto mediji kazu sad ce samo sto nije

Plus pokriva samo trenutno soj neki 10% Ako
Uspije kao vakcina protiv Gripe

A stiti najvise do 9 mjeseci
Onda nanovo

Znaci na dobro
Da smo putu
Treba da slupamo
Imunitet i sakrijemo se
To ce nam pomoci
Bluemore

#22844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

ISto Kaze makedonski doktor

Ima dio Gdje objasnjava i vakcinu

Medobrundo25

#22845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Bluemore wrote: 27/04/2020 09:25

Kao i uvijek do sada

Ali Ako se sakrijemo
To je dobro
Jer mozemo srozati imunitet bez zraka kretanja sunca u panici u strahu bombardovani vjestima

Kortizol raste

Cekamo vakcinu za koju prvo treba u normalnim uvjetima kazu eminentni strucnjaci 5-10 godina razvoja

Onda nanovo

Znaci na dobro
Da smo putu
Treba da slupamo
Imunitet i sakrijemo se
To ce nam pomoci
Dzaba ti to objasnjavas pojedincima ovdje, ne gubi vrijeme bespotrebno. Sve odlicno receno. :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#22846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

:zjev:
naivno
misleći da su ljudi

paćenici
evo ih u fulu

FUJ vam

Mjesec
zubi

#22847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Medobrundo25 wrote: 27/04/2020 09:41
Bluemore wrote: 27/04/2020 09:25

Kao i uvijek do sada

Ali Ako se sakrijemo
To je dobro

Kortizol raste

Onda nanovo

Znaci na dobro
Da smo putu
Treba da slupamo
Imunitet i sakrijemo se
To ce nam pomoci
Dzaba ti to objasnjavas pojedincima ovdje, ne gubi vrijeme bespotrebno. Sve odlicno receno. :thumbup:
Ma haj sto je to sve suha pamet i analiza, al stil sto joj je dobar, auuuuuuu, takav izrazaj, konciznost, lijepo sroceno, slozeno, jasnost misli, recenice koje same teku i nizu se nepogresivim slijedom... bravooo :thumbup:
insaneinthebrain

#22848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by insaneinthebrain »

evo i treci milion smo dostigli
Coronavirus Cases:
3,002,876

Deaths:
207,071

Recovered:
882,482
laik1981

#22849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

insaneinthebrain wrote: 27/04/2020 09:58 evo i treci milion smo dostigli
Coronavirus Cases:
3,002,876

Deaths:
207,071

Recovered:
882,482
Pomnozi ta tri miliona slobodno sa 10.. Imaces realniju sliku.. Da ne iscekujes i ne brojis bezveze iz dana u dan..
Milenkov buraz

#22850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Bluemore wrote: 27/04/2020 09:11
naivno
misleći da su ljudi

paćenici
evo ih u fulu

FUJ vam

Ma vjetrenjace su kolaterlana steta
Njih Kontrolise strah

Ima ljudi koji ne reaguju histericno na informacije i To je ok
Vidi, na stranu ova tema oko koje imamo različito mišljenje ali meni je fascinantno da podržavaš stavove i osobe koje za druge govore da su psihopate, nenormalni i poremećeni jer eto Bože moj ne dijele tvoje ili njegovo mišljenje. :roll: Ti u tome očito ne vidiš ništa sporno. Na stranu šalu i zezanciju koju prihvatam i koristim u diskusiji. Pozitivan primejr je Crvčak koji zna u pravi momenat poentirati nekom zezancijom na zdravoj osnovi i to uvijek prihvatim i uzvratim kada je to prilika. :thumbup: Meni samo nije jasno da ljudi imaju tako malo osnovne kulture, mnogi često u raspravi kao argument koriste ono kao Salik, "nivo si Solak" ili neki koji idu korak dalje pa daju medicinske dijagnoze i ocjenjuju nečiju pismenost odnosno nepismenost kao argument u raspravi. Razumijem da se nekad čovjek naljuti i sam sam uzvratio dva-tri puta istom mjerom ali ipak se suzdržavam i pokušavam nivo diskusije održati u nekim granicama normale. Zapitajte se svi malo šta se postali? Umjesto da ova situacija bude motiv više da vodimo neki normalan dijalog ovo je postalo svođenje rasprave na lični nivo i etiketiranje. Fakat žalosno!
Locked