Potpuno ista kao i bez korone. Pardon, veca, jer sada bi jos teze dosla do njih (zbog uvedenih korona mjera).piupiu wrote: ↑25/04/2020 23:25Lafe, obrati se MUNAFIKU, metod je izabrao on. Ja se bavim samo pokaznom vježbom, da su brojke koje je on prezentirao preniske.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:15 Lafice i pored tih navodnih 10-15% smrtnosti od Covida u Milanu ( konkretno ) imamo manje umrlih 2020 nego u proteklim godinama. I sta nam to govori, nista. Isto nista kao ovo sto se gura po medijima. Statistika za peti razred osnovne skole, doslovno.
Inače, mene lično ni najmanje ne zanima me da li ove godine ima manje ili više umrlih nego u prethodnim godinama. Zanima me samo jedna stvar - koje su mi šanse da mandrknem ove godine, od zaraze Coronavirusom, ako dopadnem nekoj bolnici šaka. Plain and simple.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- salik79
#22501 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- cvrčak_na_hedonizmu
#22502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lafice, nase zdravstvo je 0 godinama, velike su sanse da cemo svi pokrepati kad im padnemo u sake, ako je nesto ozbiljno u pitanju, pogotovo od kako se Elena pojavila i rastjerala masu doktora. Nista bolje nece biti za godinu dana sa ili bez Koronepiupiu wrote: ↑25/04/2020 23:25Lafe, obrati se MUNAFIKU, metod je izabrao on. Ja se bavim samo pokaznom vježbom, da su brojke koje je on prezentirao preniske.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:15 Lafice i pored tih navodnih 10-15% smrtnosti od Covida u Milanu ( konkretno ) imamo manje umrlih 2020 nego u proteklim godinama. I sta nam to govori, nista. Isto nista kao ovo sto se gura po medijima. Statistika za peti razred osnovne skole, doslovno.
Inače, mene lično ni najmanje ne zanima me da li ove godine ima manje ili više umrlih nego u prethodnim godinama. Zanima me samo jedna stvar - koje su mi šanse da mandrknem ove godine, od zaraze Coronavirusom, ako dopadnem nekoj bolnici šaka. Plain and simple.
Sto se tice metoda i Covida vec ti rekoh, nije dobar. Da ne peglam vise
- Edin H.
#22503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dokrtori su bas levati sto su se sakrili u misije rupe, ali cemo vjerovat tebi da nema rizika?salik79 wrote: ↑25/04/2020 23:29Potpuno ista kao i bez korone. Pardon, veca, jer sada bi jos teze dosla do njih (zbog uvedenih korona mjera).piupiu wrote: ↑25/04/2020 23:25Lafe, obrati se MUNAFIKU, metod je izabrao on. Ja se bavim samo pokaznom vježbom, da su brojke koje je on prezentirao preniske.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:15 Lafice i pored tih navodnih 10-15% smrtnosti od Covida u Milanu ( konkretno ) imamo manje umrlih 2020 nego u proteklim godinama. I sta nam to govori, nista. Isto nista kao ovo sto se gura po medijima. Statistika za peti razred osnovne skole, doslovno.
-
Milenkov buraz
#22504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Evo Salikove raje a i ovaj Cvrčak iz prikrajka negdje viri na slici.
- cvrčak_na_hedonizmu
#22505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Problem je kada se flatheartheri izjednace sa onim sto kazu pa jebiga, Gates je milijarder, da je altruista kakvim se predstavlja ne bi bio to sto jeste, a vjeruje mu se na rijec ( iako je povezan sa mnogima sto su izazvali paniku ), jer je bogat.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:28Nisam ni ginekolog pa stalno petljam nešto oko ...khm, znaš većcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:21Al zato volis da postavljas Covid 19 grafikone. Neostvarena zelja iz mladjih dana - patolog ?Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:16
Dobro to je stvar ličnog izbora. Ne sviđa se meni mnogo šta, duge brade kod muškaraca (i žena dole), tetovirane žene, bezobrazna djeca, vulgarna odjeća kod djevojaka ali to je stvar ličnog izbora pa ne ulazim plaho u to, okrenem glavu. Što se mene tiče mogu i ABH odjelo nositi i voziti se u autu sve dotle dok to mene ne ugrožava.
![]()
Kada vidim ko i šta posta onda moji grafikoni i komparacije su benigni, Bill Gates zavjera, 5G, chipovanje, ravozemljaši udruženi sa antivakcerima, ma haos.
Vidjecemo sta ce biti, ako budu postavljeni neki uslovi tipa mozes da putujes samo ako se vakcinises, obavezne vakcinacije ili nesto slicno onda se nesto desava. Ako se nista ne desi onda su ovi sto to tvrde budale
Sest metara do godinu dana i sve ce biti jasnije, ako ne i prije. Puno mi se nesto "new normal" spominje.
Ps. Znaci, ipak, patolog
- piupiu
#22506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Indeed! Al' eto, nada umire zadnja.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:31 Lafice, nase zdravstvo je 0 godinama, velike su sanse da cemo svi pokrepati kad im padnemo u sake, ako je nesto ozbiljno u pitanju, pogotovo od kako se Elena pojavila i rastjerala masu doktora. Nista bolje nece biti za godinu dana sa ili bez Korone
Razumjela sam te i prvi put, ovo ti je već treći.Sto se tice metoda i Covida vec ti rekoh, nije dobar. Da ne peglam vise![]()
-
Milenkov buraz
#22507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:41Problem je kada se flatheartheri izjednace sa onim sto kazu pa jebiga, Gates je milijarder, da je altruista kakvim se predstavlja ne bi bio to sto jeste, a vjeruje mu se na rijec ( iako je povezan sa mnogima sto su izazvali paniku ), jer je bogat.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:28Nisam ni ginekolog pa stalno petljam nešto oko ...khm, znaš većcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:21
Al zato volis da postavljas Covid 19 grafikone. Neostvarena zelja iz mladjih dana - patolog ?
![]()
Kada vidim ko i šta posta onda moji grafikoni i komparacije su benigni, Bill Gates zavjera, 5G, chipovanje, ravozemljaši udruženi sa antivakcerima, ma haos.
Vidjecemo sta ce biti, ako budu postavljeni neki uslovi tipa mozes da putujes samo ako se vakcinises, obavezne vakcinacije ili nesto slicno onda se nesto desava. Ako se nista ne desi onda su ovi sto to tvrde budale
Sest metara do godinu dana i sve ce biti jasnije, ako ne i prije. Puno mi se nesto "new normal" spominje.
Ps. Znaci, ipak, patolog![]()
PPS Samo u slobodno vrijeme
- salik79
#22508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Razlike ce biti male"
Svedska zbunjuje svijet. Stockholm se oslanja na osobnu odgovornost, umjesto na lockdown. Johan Giesecke, epidemiolog i vladin savjetnik, uvjeren je da nece biti vise smrtnih slucajeva nego u drugim zemljama. Ali, privreda je postedjena ogromnih steta.
https://www.weltwoche.ch/ausgaben/2020- ... -2020.html
Ovdje bih napomenuo da je proshecna dob umrlih u Svedskoj preko 80 godina, oko 50% smrtnih slucajeva se dogodilo u starackim domovima, efekat na opcu populaciju je ostao minimalan, iako Svedska ima jedan od najmanjih kapaciteta kada intenzivna njega u pitanju.
Svedska zbunjuje svijet. Stockholm se oslanja na osobnu odgovornost, umjesto na lockdown. Johan Giesecke, epidemiolog i vladin savjetnik, uvjeren je da nece biti vise smrtnih slucajeva nego u drugim zemljama. Ali, privreda je postedjena ogromnih steta.
https://www.weltwoche.ch/ausgaben/2020- ... -2020.html
Ovdje bih napomenuo da je proshecna dob umrlih u Svedskoj preko 80 godina, oko 50% smrtnih slucajeva se dogodilo u starackim domovima, efekat na opcu populaciju je ostao minimalan, iako Svedska ima jedan od najmanjih kapaciteta kada intenzivna njega u pitanju.
- cvrčak_na_hedonizmu
#22509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Iako se ne slazemo, znas da se zajebavam, nista uvredljivo ne mislim.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:42cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:41Problem je kada se flatheartheri izjednace sa onim sto kazu pa jebiga, Gates je milijarder, da je altruista kakvim se predstavlja ne bi bio to sto jeste, a vjeruje mu se na rijec ( iako je povezan sa mnogima sto su izazvali paniku ), jer je bogat.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:28
Nisam ni ginekolog pa stalno petljam nešto oko ...khm, znaš većKada vidim ko i šta posta onda moji grafikoni i komparacije su benigni, Bill Gates zavjera, 5G, chipovanje, ravozemljaši udruženi sa antivakcerima, ma haos.
Ps. Znaci, ipak, patolog![]()
PPS Samo u slobodno vrijeme![]()
- piupiu
#22510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- cvrčak_na_hedonizmu
#22511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Repetitio est mater studiorum, stara narodnapiupiu wrote: ↑25/04/2020 23:41Indeed! Al' eto, nada umire zadnja.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:31 Lafice, nase zdravstvo je 0 godinama, velike su sanse da cemo svi pokrepati kad im padnemo u sake, ako je nesto ozbiljno u pitanju, pogotovo od kako se Elena pojavila i rastjerala masu doktora. Nista bolje nece biti za godinu dana sa ili bez Korone![]()
Razumjela sam te i prvi put, ovo ti je već treći.Sto se tice metoda i Covida vec ti rekoh, nije dobar. Da ne peglam vise![]()
![]()
- piupiu
#22512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A oni u Beču??? I oni su garant naše gore list!Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:35![]()
![]()
![]()
[img]https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... CABCD0[img]
Evo Salikove raje a i ovaj Cvrčak iz prikrajka negdje viri na slici.![]()
- salik79
#22513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa i ti doktori su podlegli medijskoj histeriji. Oni koji nisu su iskoristili frku, da "opravdano" ne rade nista.Edin H. wrote: ↑25/04/2020 23:35Dokrtori su bas levati sto su se sakrili u misije rupe, ali cemo vjerovat tebi da nema rizika?salik79 wrote: ↑25/04/2020 23:29Potpuno ista kao i bez korone. Pardon, veca, jer sada bi jos teze dosla do njih (zbog uvedenih korona mjera).piupiu wrote: ↑25/04/2020 23:25
Lafe, obrati se MUNAFIKU, metod je izabrao on. Ja se bavim samo pokaznom vježbom, da su brojke koje je on prezentirao preniske.
Inače, mene lično ni najmanje ne zanima me da li ove godine ima manje ili više umrlih nego u prethodnim godinama. Zanima me samo jedna stvar - koje su mi šanse da mandrknem ove godine, od zaraze Coronavirusom, ako dopadnem nekoj bolnici šaka. Plain and simple.![]()
Pa, cak i kod vas, korona je jos uvijek u rangu najjacih gripa u posljednjih 50 godina.
http://inproportion2.talkigy.com/
A i kod vas su, usljed citave frke, najvise zaplatili staracki domovi:
https://ltccovid.org/2020/04/12/mortali ... -evidence/
A, zbog izbjegavanja odlaska u bolnicu stradavaju mnogi:
https://www.thetimes.co.uk/article/coro ... -bm73s2tw3
A, haos uzrokovan lockdownom bi srednjerocno mogao odnijeti oko 150000 zivota, neuporedivo vise od korone:
https://www.telegraph.co.uk/politics/20 ... r-can-end/
Bog sami zna koliko je i koliko ce biti ovakvih slucajeva:
https://news.yahoo.com/coronavirus-beth ... 07750.html
- cvrčak_na_hedonizmu
#22514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:35![]()
![]()
![]()
Evo Salikove raje a i ovaj Cvrčak iz prikrajka negdje viri na slici.![]()
Ostalo ih je haman 30 miliona bez posla, cudi me da ih vise nema i jos vise me cudi da se neko od Amera cudi sto ovi protestuju.
Bez politicke konotacije, glad ne pita sta si i ko si
- piupiu
#22515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo ti je životna šansa! Objasni tim epidemiolozima da im ovaj CFR ništa ne valja... upiši se u epidemiološki Hall of Fame, spremi Nobela u torbu, i podijeli pare s rajom! Mi smo te prvi inspirisali!
Nisam mogla odoliti...In summary, the CFR calculated per total [confirmed or closed] cases seems to remain the best tool to express the fatality of the disease, even though it might underestimate this figure in the initial phase of an outbreak.
https://www.thelancet.com/journals/lani ... 2/fulltext
- salik79
#22516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prva seroloska studija Univerziteta u Zenevi dosla je do zakljucka da je u Zenevskom kantonu najmanje sest puta vise ljudi imalo kontakt s Covidom19 nego sto se prije mislilo. Kao rezultat toga, smrtnost od Covid19 u Svicarskoj pada na promile, dok sluzbeni izvori jos uvijek ponekad govore i do 5%.
https://www.hug-ge.ch/medias/communique ... estimation
https://www.hug-ge.ch/medias/communique ... estimation
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#22517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne petljaj se gdje ti nije mjesto.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:28Nisam ni ginekolog pa stalno petljam nešto oko ...khm, znaš većcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:21Al zato volis da postavljas Covid 19 grafikone. Neostvarena zelja iz mladjih dana - patolog ?Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 23:16
Dobro to je stvar ličnog izbora. Ne sviđa se meni mnogo šta, duge brade kod muškaraca (i žena dole), tetovirane žene, bezobrazna djeca, vulgarna odjeća kod djevojaka ali to je stvar ličnog izbora pa ne ulazim plaho u to, okrenem glavu. Što se mene tiče mogu i ABH odjelo nositi i voziti se u autu sve dotle dok to mene ne ugrožava.
![]()
Nije ni Melinda oko Micro & Soft-a.
- salik79
#22518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Svicarskoj je na skraceno radno vrijeme vec prijavljeno 1,85 miliona, ili preko trecine svih zaposlenih. ETH procjenjuje ekonomske troskove za razdoblje od marta do juna na 32 milijarde CHF.
https://www.bluewin.ch/de/news/schweiz/ ... 83977.html
https://www.bluewin.ch/de/news/schweiz/ ... 83977.html
-
Vidal89
#22519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tezak udes u Sa, u Visokom masovno sijelo, dijaspora navalila danas ovamo,
Sve da se moze iftarit i izborna kampanja voditi jer da je policijski sat ne bi bilo ni prvo ni drugo
Sve da se moze iftarit i izborna kampanja voditi jer da je policijski sat ne bi bilo ni prvo ni drugo
- cvrčak_na_hedonizmu
#22520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
K vragu, sta god da napisem bice da se ponavljam, sam sam to priznao, bolje onda ne napisati nista, to jest napisati nesto, ali da nije ponavljanje.piupiu wrote: ↑26/04/2020 00:06Ovo ti je životna šansa! Objasni tim epidemiolozima da im ovaj CFR ništa ne valja... upiši se u epidemiološki Hall of Fame, spremi Nobela u torbu, i podijeli pare s rajom! Mi smo te prvi inspirisali!![]()
Nisam mogla odoliti...In summary, the CFR calculated per total [confirmed or closed] cases seems to remain the best tool to express the fatality of the disease, even though it might underestimate this figure in the initial phase of an outbreak.
https://www.thelancet.com/journals/lani ... 2/fulltext![]()
![]()
-
MUNAFIK
#22521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma sta se meni ima ko sta obracat, niko ne spominje smrtnost coronavirusa vecu od 5%, a mnogi uzimaju u obzir da je jako puno zarazenih i smatraju da je smrtnost manja od 1%...piupiu wrote: ↑25/04/2020 23:25Lafe, obrati se MUNAFIKU, metod je izabrao on. Ja se bavim samo pokaznom vježbom, da su brojke koje je on prezentirao preniske.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:15 Lafice i pored tih navodnih 10-15% smrtnosti od Covida u Milanu ( konkretno ) imamo manje umrlih 2020 nego u proteklim godinama. I sta nam to govori, nista. Isto nista kao ovo sto se gura po medijima. Statistika za peti razred osnovne skole, doslovno.
Njemci su na jednom gradicu istrazivanjem utvrdili smrtnost od 0.36%, a i istrazivanje za brod Diamond pincess je dokazao takvu smrtnost... Zvanicna istrazivanja...
A evo ljudi dokazuju svaki dan da je od corone bolesnih bilo u februaru itd...
Na kraju dajte da uporedimo brij mrtvih u prva 3 mjeseca 2020 godine sa 2017, 2018 i 2019 godinom na nivou država... Italija, Njemacka, austrija, Španija... Pa da vidimo tu apokalipsu...
Evo za MILANO 2017. godine umrlo je vise.ljudi nego 2020... O cemu pricamo??? Koji to institut ili koji to naucnik govori o smrtnosti 5% ili 10% i vise???
- eltroxin
#22522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://euromomo.eu/graphs-and-maps
Pogledaj Spaniju, Italiju, Francusku, Belgiju, Holandiju, Svedsku, Englesku...
-
breba
#22523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MUNAFIK wrote: ↑26/04/2020 00:30Ma sta se meni ima ko sta obracat, niko ne spominje smrtnost coronavirusa vecu od 5%, a mnogi uzimaju u obzir da je jako puno zarazenih i smatraju da je smrtnost manja od 1%...piupiu wrote: ↑25/04/2020 23:25Lafe, obrati se MUNAFIKU, metod je izabrao on. Ja se bavim samo pokaznom vježbom, da su brojke koje je on prezentirao preniske.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/04/2020 23:15 Lafice i pored tih navodnih 10-15% smrtnosti od Covida u Milanu ( konkretno ) imamo manje umrlih 2020 nego u proteklim godinama. I sta nam to govori, nista. Isto nista kao ovo sto se gura po medijima. Statistika za peti razred osnovne skole, doslovno.
Njemci su na jednom gradicu istrazivanjem utvrdili smrtnost od 0.36%, a i istrazivanje za brod Diamond pincess je dokazao takvu smrtnost... Zvanicna istrazivanja...
Na kraju dajte da uporedimo brij mrtvih u prva 3 mjeseca 2020 godine sa 2017, 2018 i 2019 godinom na nivou država... Italija, Njemacka, austrija, Španija... Pa da vidimo tu apokalipsu...
Evo za MILANO 2017. godine umrlo je vise.ljudi nego 2020... O cemu pricamo??? Koji to institut ili koji to naucnik govori o smrtnosti 5% ili 10% i vise???

- cvrčak_na_hedonizmu
#22524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sreca pa provjeravas sta postavljas, ti i onaj drugi tabelas @eltroxinbreba wrote: ↑26/04/2020 00:55MUNAFIK wrote: ↑26/04/2020 00:30Ma sta se meni ima ko sta obracat, niko ne spominje smrtnost coronavirusa vecu od 5%, a mnogi uzimaju u obzir da je jako puno zarazenih i smatraju da je smrtnost manja od 1%...piupiu wrote: ↑25/04/2020 23:25
Lafe, obrati se MUNAFIKU, metod je izabrao on. Ja se bavim samo pokaznom vježbom, da su brojke koje je on prezentirao preniske.
![]()

I kako da vas neko uzme za ozbiljno ?
-
breba
#22525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
UK zavod za statistiku vs full check charity