Veži konja gdje ti aga kaže, Miletiću. Jeftino ste prodali Vladu KS pa vam SDA sada pokazuje tko je gazda.
https://avaz.ba/vijesti/bih/565485/zlat ... vlade-fbih
Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Zlatko Miletić (DF) kazao je za “Avaz” da se čuo s nekoliko kolega iz Parlamenta FBiH te da su mu oni kazali da su pojedini zastupnici bili čak drski i bahati prema zastupnicima Demokratske fronte.
- Glasanjem su reagirali zastupnici, jer čak nijedan amandman DF-a na “Korona-zakon” nije prihvaćen od Vlade FBiH, a među njima je bilo veoma opravdanih rješenja – rekao nam je Miletić.
Dodao je da je predsjednik DF-a Željko Komšić prije desetak dana za neki medij izjavio kako očekuje da će gospoda iz Vlade FBiH uslišiti molbe DF-a u vezi s turističkom zajednicom ili nekim drugim stvarima.
- Oni su to odbili, i to degutantno, da se tako bahato ponašaju. Nije to uredu, ne samo zbog DF-a ili politike koju mi vodimo, već nije fer prema građanima koji su najviše oštećeni u ovoj situaciji – istaknuo je Miletić.
Na naše pitanje razmišlja li se unutar DF-a šta će biti dalje s koalicijom sa SDA, Miletić odgovara da ne zna te da treba pitati zastupnika i organe stranke.
- Ja znam šta ću ja uraditi kao pojedinac, a šta će oni uraditi, ja ne znam. To je moje mišljenje, a šta će biti, vidjet ćemo. Apsolutno sam protiv donošenja ovakvog zakona i ovo je poigravanje sa stanovništvom FBiH, a ne neko ozbiljno rješenje – zaključio je Miletić.