Demokratska fronta Željko Komšić
- BHCluster
#45051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da li ima neka politicka opcija koja ne zaposljava rodbinu, poznanike i tako?
-
Škobo Habu
-
kritikos
#45053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema. Ne samo u BiH, nego i u razvijenoj EU. To je sasvim normalna pojava, samo što je razlika u BiH u odnosu na normalne zemlje u tome što u BiH ne postoje ama baš nikakvi kriteriji i pravila i što se toliko otelo kontroli da je postalo degutantno od lažnih diploma, preko kvazi-diploma sa univeziteta iz mjesta koji imaju manje stanovnika nego studenata pa do toga da su popunjavana rukovodeća i visokokvalifikovana radna mjesta sa vozačima, domaćicama, kuharicama, frizerkama itd itd.
Nije problem za sistem baš toliki kada neko zaposli nekog svog koji ima kvalifikacije za posao za koji je konkurisao. Problem je kada za potrebnih 10 radnih mjesta naguraš 20 uposlenih i od toga 15 svojih, i to onih koji nikakve veze nemaju ni sa poslom, ni sa strukom, ni znanjem, ni kvalifikacija i još ih kroz koju godinu postaviš da budu bitni. E tu je problem svega u BiH. Meni nije problem ako je neko nečiji rod pa se kao pravnik zaposlio u pravnu službu, toga je uvijek bilo i biće svugdje u svijetu. Ali jeste mi problem kada nečiji rod uleti kao domaćica sa SSS na mjesto čistačice, pa za godinu dana u kasnim 40-tim sa godinu dana radnog staža završi travnički ekonomski fakultet i sistematizacijom radnih mjesta sa pozicije čistačice postane šef kadrovske službe.
Uobičajena mantra svi su isti. Lopov je lopov. I onaj što je ukrao žvaku iz trafike i onaj što je obio banku i onaj što je ukrao milione iz budžeta. Sve je to isto.
- BHCluster
#45054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo sada je samo rezultat nekih 25 građanske neodgovornosti, te katastrofalne vladajuce/opozicione politike. Naravno da nisu svi isti kriva je diJaspora?kritikos wrote: ↑23/04/2020 08:45Nema. Ne samo u BiH, nego i u razvijenoj EU. To je sasvim normalna pojava, samo što je razlika u BiH u odnosu na normalne zemlje u tome što u BiH ne postoje ama baš nikakvi kriteriji i pravila i što se toliko otelo kontroli da je postalo degutantno od lažnih diploma, preko kvazi-diploma sa univeziteta iz mjesta koji imaju manje stanovnika nego studenata pa do toga da su popunjavana rukovodeća i visokokvalifikovana radna mjesta sa vozačima, domaćicama, kuharicama, frizerkama itd itd.
Nije problem za sistem baš toliki kada neko zaposli nekog svog koji ima kvalifikacije za posao za koji je konkurisao. Problem je kada za potrebnih 10 radnih mjesta naguraš 20 uposlenih i od toga 15 svojih, i to onih koji nikakve veze nemaju ni sa poslom, ni sa strukom, ni znanjem, ni kvalifikacija i još ih kroz koju godinu postaviš da budu bitni. E tu je problem svega u BiH. Meni nije problem ako je neko nečiji rod pa se kao pravnik zaposlio u pravnu službu, toga je uvijek bilo i biće svugdje u svijetu. Ali jeste mi problem kada nečiji rod uleti kao domaćica sa SSS na mjesto čistačice, pa za godinu dana u kasnim 40-tim sa godinu dana radnog staža završi travnički ekonomski fakultet i sistematizacijom radnih mjesta sa pozicije čistačice postane šef kadrovske službe.
Uobičajena mantra svi su isti. Lopov je lopov. I onaj što je ukrao žvaku iz trafike i onaj što je obio banku i onaj što je ukrao milione iz budžeta. Sve je to isto.
-
kritikos
#45055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne!
Ne može opozicija biti kriva. Samo vladajuće stranke mogu biti krive. Glavni krivac je SDA koja je uvijek bila većinski partner u vlasti sa ostalim satelitima. SDA je najveći krivac. Procentualno gledajući kroz 25 godina i statistički, SDA je krivac 60%, SDP 10% (jer je učestvovao u vlasti s njima 2010-14). Krivci su 30% SDA satelili od SzBiH, preko SBB do DF sa SDA začinima BOSS, BPS i neovisnim sitnim dušama ličnog interesa...........Sad kad umiksaš ovu situaciju u KS konkretno dođemo da su krivci SDA 55% tradicionalno, SBB 20%, DF 20% i BOSS sa neovisnim Vretom 5%.
Komšić je imao priliku da to zaustavi i priguši, ali se odlučio pogurati SDA da nastavi tradiciju.
-
Novak20
#45056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa onda nije ni SDA krivac nego oni koji za njih glasaju i oni koji dozvole da ih SDA kupi mada su formalno protiv SDA.kritikos wrote: ↑23/04/2020 17:43Ne!
Ne može opozicija biti kriva. Samo vladajuće stranke mogu biti krive. Glavni krivac je SDA koja je uvijek bila većinski partner u vlasti sa ostalim satelitima. SDA je najveći krivac. Procentualno gledajući kroz 25 godina i statistički, SDA je krivac 60%, SDP 10% (jer je učestvovao u vlasti s njima 2010-14). Krivci su 30% SDA satelili od SzBiH, preko SBB do DF sa SDA začinima BOSS, BPS i neovisnim sitnim dušama ličnog interesa...........Sad kad umiksaš ovu situaciju u KS konkretno dođemo da su krivci SDA 55% tradicionalno, SBB 20%, DF 20% i BOSS sa neovisnim Vretom 5%.
Komšić je imao priliku da to zaustavi i priguši, ali se odlučio pogurati SDA da nastavi tradiciju.
- BHCluster
#45057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da najveci dio krivice snose vladajuce stranke, medjutim kad se uzme u obzir sa koliko % sdOa vlada plus koliki je % neglasaca onda se vidi koliko je ta opzicija kriva zbog nemogucnosti da animira prijesvega neglasace. Kao sto sam vec napisao, ovo je samo rezultat 25 građanske neodgovornosti i katastrofalne vladajuce/opozicione politike...kritikos wrote: ↑23/04/2020 17:43Ne!
- BHCluster
#45058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao npr HDZ.Novak20 wrote: ↑23/04/2020 18:10Pa onda nije ni SDA krivac nego oni koji za njih glasaju i oni koji dozvole da ih SDA kupi mada su formalno protiv SDA.kritikos wrote: ↑23/04/2020 17:43Ne!
Komšić je imao priliku da to zaustavi i priguši, ali se odlučio pogurati SDA da nastavi tradiciju.![]()
- Kolinda
#45059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li nam predsjednika među živima, nešto se ne oglašava. E sad ili su mu naredili ili nema što pametno za reći ????
- Roccohljup
- spreca
-
Patton44
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#45063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik izjavio je tokom današnje online sjednice da je jedan od razloga zbog kojeg je Željka Komšića predložio za dobitnika plakete Kantona Sarajevo zato što je napustio Socijaldemokratsku partiju BiH.

-
Škobo Habu
#45064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
On garantuje sigurnost OHR - u pored toliki NATO trupa. On.
- Kolinda
#45065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I, što je pjesnik htio reći???
Edit: da li si kojim slučajem punoljetan? Oprosti što pitam.
- BHCluster
#45066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ipak treba procitati sta je napisano...
...Institucije države Bosne i Hercegovine i nadležne sigurnosne agencije u svakom trenutku su spremne da intervenišu i sprječe bilo kakav pokušaj ugrožavanja lične sigurnosti uposlenika OHR-a...
-
nikeze
#45067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bitno je da se sačuva Bosna i hercegovina sad kad svi hoće da je unište i sa zapada i sa istoka.
Željko Komšić treba podršku svih patriotskih snaga.
Meni lično ne treba ništa, imam sve i živim pošteno od svog rada.
Žao mi je djece koja nemaju budućnost.
Željko je bivši pripadnik ARBIH i moja generacija.
Zlatni ljiljan i ranjen u ratu.
Meni su dovoljne te reference.
Još uvijek nije izdao Bosnu i Hercegovinu.
Neka živi slavna Bosna i Hercegovina.
- Roccohljup
#45068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jel ovo ljubav već puca na fed nivou 
Jedna ruka presudila
Šta se krije iza odluke Demokratske fronte da ne podrži "korona-zakon"
R. D.
2min
0
komentara
0
dijeljenja
Parlament FBiH Demokratska fronta korona-zakon
Foto: T. S./Klix.ba
Famozni "korona-zakon" ili zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa sinoć je na Predstavničkom domu Parlamenta FBiH prošao na najuža moguća vrata - jedan glas je odlučio. Zanimljivo je da ovaj, po svemu najavljivani kapitalni vladin zakon, nije podržala Demokratska fronta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Korona-zakon" prošao je tek nakon pojedinačnog izjašnjavanja jer je nakon prvog glasanja dobio nedovoljnih 45 ruku. U međuvremenu je za glasanje "angažovano" i dodatnih petero i to zastupnici Eldin Vrače, Mile Atlagić, Boro Krišto, Goran Opsenica i Kenela Zuko.
Slijedi Dom naroda
12h 40m
Predstavnički dom FBiH usvojio korona-zakon, prvi korak za pokušaj spašavanja privrede
Protiv zakona su bili zastupnici SDP-a, Naše stranke, Naroda i pravde i Nezavisnog bloka.
Indikativano je da kod prvog izjašnjavanja zastupnici Demokratske fronte nisu uopće glasali, a kod pojedinačnog izjašnjavanja bili su suzdržani. Predsjedavajući Mirsad Zaimović u toku pojedinačnog izglasavanja nije prihvatio zahtjev DF-a za pauzom.
Vlada je odbila sve njihove amandmane, što je vjerovatno glavni razlog za nepodržavanje za Vladu FBiH ključnog zakona u borbi protiv ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa.
"Bahatost SDA. Nepoštovanje DF-a. Ništa nisu naučili od lekcije iz 2014. godine. Odbili su sve amandmane DF-a pa i one bezazlene. Moglo bi im se obiti o glavu na brutalan način u vremenu koje dolazi", kratko nam je prokomentarisao jedan od zastupnika Demokratske fronte.
-
kritikos
#45069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kakvi. Uigrana taktika u stilu Elvisa Vrete. Vreto rules.Roccohljup wrote: ↑24/04/2020 11:49 jel ovo ljubav već puca na fed nivou
Jedna ruka presudila
Šta se krije iza odluke Demokratske fronte da ne podrži "korona-zakon"
- refffko
#45070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesi li ozbiljan, ili se zajebajes?nikeze wrote: ↑24/04/2020 09:19 Bitno je da se sačuva Bosna i hercegovina sad kad svi hoće da je unište i sa zapada i sa istoka.
- jazzer
#45071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma zajebava se. Gdje ce pisati ovo a biti ozbiljan. Jos kaze da je supkova generacija, znaci nije balavac.
- JThomas
#45072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nešto im negdje zafalilo, neka fotelja, grant, tender...kad se to riješi podržaće.
- jazzer
#45073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A i Sanku nesto poceli ispitivati, te zasto ovo, zasto ono..Boga mi, kao da covjek sve mora znati.
- drug_profi
- BHCluster