zavrzlama wrote: ↑24/04/2020 17:32
pola drzave radi protiv iste gdje god stigne,u ostaloj polovici1/3 isto radi protiv drzave,a u ostatku se bore i za licne interrse i za stranacke i ako prispije za drzavu BIH.
da srbija,hr,cg,s mak. imaju ovo sto ima BIH,raspali bi se davno...
nemoralno je poredit BIH sa drugima.
Maraschino wrote: ↑24/04/2020 18:49Kiki da skratimo, jedna Njemacka bi do sada propala da ima 25 godina ovakvo uredjenje . Ende.
Kako plivamo iznad, to je stvarno umijece.
Citirat cu oba komentara jer su veoma slicni.
...
Ja sam se obradovao kada je na vlast dosao SDP sa pricom da ce od Federacije BiH praviti Zapadnu Njemacku. To su bile rijeci Zlatka Lagumdzije. Nazalost, bile su samo rijeci, od djela nismo nista vidjeli.
Da je bilo dobre volje i malo pameti, moglo se urediti Sarajevo, Tuzla i Zenica. Moze se urediti i sada da ima volje i malo znanja. Bosanci su se odlucili za SDA sektu koja ne radi za drzavu vec za rodbinu, kumove i prijatelje, za licne interese. Kao skakavci unistise sve zivo.
BiH je jedna drzava, sistem spojenih posuda. Da se u Sarajevu poraze kriminal i korupcija, prenijelo bi se na Zenicu, Banjaluku, Mostar... cijelu drzavu.
Medjutim, Sarajevo je mrtvo, seljacka mahala bez imalo proaktivnosti.
...
Ljudi, BiH je ogromna drzava, teritorijalno ogromna. BiH ima 50 000 km2, dok Belgija ima 30 000 km2. BiH ima 3 miliona, Belgija ima 11 miliona stanovnika. Hejjjj!!! Dakle, u BiH moze bez problema zivjeti 20 miliona stanovnika.
Bosnjaka danas ima maksimum maksimuma 1.5 miliona uz katastrofalan natalitet i masovna iseljavanja. Za 50 godina nece biti ni milion, sve nakrcano u Sarajevo, Zenicu i Tuzlu. A sta ce tek biti sa ekonomijom? Kako ce opstati tak star narod?
Srbi i Hrvati jos i gore.
Ljudi moji, ako se ne trznemo, nestat ce drzava i narod. Sarajevo mora preuzeti inicijativu.