Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Evelinda
#14876 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Obje su imale masku ne znam ......
-
Zagor Te Nej
#14877 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
čital ti sta ja pisa
ako su obične maske, to je obična kurčevina
u tako bliskom kontaktu i naročito prilikom kasljanja, nisu imale nikakvu ulogu
ponovo pitam gdje joj je jebeni vizir !!!
e on je mogao zastiti čak bolje od bilo koje maske, jer u viizir ti može neki konj i pljunut, ne može ti nista, ne može sekret doći ni do nosa, ni usta, ni očiju
-
daddy-kool
#14878 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mala, 1-2%, pod uslovom da je ta žena imala koronu.Evelinda wrote: ↑22/04/2020 19:42 Pitam za prijateljicu koja radi u apoteci ,trudna.Danas joj je na posao dosla zena da joj mjeri pritisak i kasljala je.Imala je masku i jedna i druga ali je bila jako blizu zene kada se nakasljala.Kolika je mogucnost necega ako je korona u pitanju kod te zene?U drustvu su bile oko 4-5 minuta
-
last mohicans
#14879 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mora znaciti ako se zakasljala, da je corona. Sad se ne smijes ni zakasljati. Ovisi, ako je direktno kasljala i ako su obične hiruške maske, vrlo moguce, ali ne mora ni značiti. Evo ti primjer ove zarazene doktorice iz ambulante Velesici, doktorica je zarazena, a medicinska sestra nije, a skupa su u kucnoj posjeti bile. Ne znam zasto mjere, mene su moje kone iz apoteke uredno odbile za mjerenje pritiska.Evelinda wrote: ↑22/04/2020 19:42 Pitam za prijateljicu koja radi u apoteci ,trudna.Danas joj je na posao dosla zena da joj mjeri pritisak i kasljala je.Imala je masku i jedna i druga ali je bila jako blizu zene kada se nakasljala.Kolika je mogucnost necega ako je korona u pitanju kod te zene?U drustvu su bile oko 4-5 minuta
- Evelinda
#14880 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Maska je obicna,a ako bas nesto ne stiti zasto ih se nosi.Ne znam.Bila joj je na nekih 10 cenata daljine kada se zakasljala
-
Zagor Te Nej
#14881 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
da eventualno zaraženi ne bi druge zarazio
nevjerovatno da ima neko do sada da to pita
ali je to bio izuzetno peeblizak i opasan kontakt
pa jebote led, što se naređuje distanca od minimalno 1,5 m

-
daddy-kool
- avenija
#14883 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima li gdje hrvata ovdje
Zna li neko imaju li u Hrvatskoj zabrane za 18- i 65+ i policijski sat?
Zna li neko imaju li u Hrvatskoj zabrane za 18- i 65+ i policijski sat?
- Casual's
#14884 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
AVAZNOVA TESTIRANJA Potvrđeno iz KCUS-a
Tri osobe iz Žepča i jedna iz Sarajeva pozitivne na koronavirus
Večeras su testirana 94 uzorka na infekciju Covid-19
KLIX94 TESTIRANIH
Koronavirusom zaražene još tri osobe iz Cazina i jedna iz Sarajeva
- studiorum_tuzlaensis
-
NediM17
#14886 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I putovanja iz zupanije u zupaniju za sve bez propusnica. Sloboda kretanja???
Ustavni sud, Stazbur???
Ustavni sud, Stazbur???
-
aerodinamika
#14887 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mislio sam da si otvoren za diskuijuJThomas wrote: ↑19/04/2020 16:04e ti citiraj i zajebavaj influensere, a mene nemoj. eto jel pošteno. hvala.aerodinamika wrote: ↑19/04/2020 15:57ima kad je potreba-i to niko ne sporui, medutim razna izbjeljivanja zuba su ur angu plajhanja kose ili solarija-izlaganje tijela uv zracima u ODREDENIM dozama za NEKE je potreba-i to propisuje ljekar, cak ne cijelog tijela vec odredenih dijelova, ali ljudi citaju nesto i vide glumac, glumica x ima izblajhane zube idem i ja, i odna se navuce na raznorazne tretmane-koji mozda vise stete nego koriste i imamo sta imamo
frizeri drugi slucaj velika vecina nema potrebu da se toliko stilizira i frizira, samo primjer berberskih shopova, brada, svako nekolko, te mljackarenje te potkresivanje, preseravanje
zenske frizure, ista prica, svaka moze ako treba malo skratit, ofarbat se kuci (ako bas treba), prije sto godina pa i danas u mnogim dijelovima svijeta zenski frizeri ne postoje, te stvari se obavljaju kuci
frizer nije potreba i nemoze biti hitnost kao sto zubar moze, ali da i kod zubara ima pretjerivanja i cega sve ne pod uticajem influensera ima
zubari OK, ali ono na sta sam se ja referirao jesu razna izbjeljivanja i bespotrebne stvari koje vise stete nego koriste,Cherry-Cherry wrote: ↑19/04/2020 16:23 E što ne mogu ovu priču kako prije nije bilo frizera, zubara, ovog onog, je li vam i baba išla kod frizera, nema ih ni u svom dijelovima svijeta...Pa prije su žene prale veš u potoku, hajmo i mi. Imali su ognjište na sred kuće. I mi tako trebamo. Bacit ćemo mašine za veš i suđe, šporet, radijatore... Pa živjeli su ljudi i prije električne energije. E čuj ne mora se ići kod frizera i zubara. Možda neko ko živi u pećini ne mora...
Nema frizera u svim državama. Da, i? Hajmo ih i mi zatvoriti. Ugledajmo se na njih.
ALI frizer je nesto bez cega se moze i mora, ovo se sad ide u jednu krajnost, brade stiliziranja itd, ne bi me cudilo da dode zakon da mora svako ici u berber shop ili da svaka zena mora ici frizeru,
uzmi sta se radi kod frizera -zene, imas hiljadu i jednu bespotrebnu stvar,
farbarnje-mozes kod kuce, a cak prije nije bilo ovih boja vec se ili nije farbalo ili su se koristili neki prirodni preparati,
kracenje kose-mozes i radilo se kod kuce,
pravljenje frizure koja vec najkon nekoliko sati gubi na obliku ili joj je svrha jedan izlazak je suludo, ali posto vide da glumica neka ide ili prijateljica ili naravno neko sa instagrama odmah trce i daju pare-samo zato jer su vidjele na internetu ili tv
danas se ide tako daleko u ludostima da se i ovo smara normalnim u ubrizgava pod kozu
https://www.theguardian.com/lifeandstyl ... n-wrinkles
The procedure, popular in Hollywood celebrity circles, injects cells from a baby’s foreskin – specifically a South Korean baby’s foreskin – into the face. Sandra Bullock and Cate Blanchett are big fans. Just last month Kate Beckinsale had one, and said it was “amazing”. I was curious.
-
aerodinamika
#14888 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
moze zaobic vizir, i proviuc se sa strane kazuZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 20:29čital ti sta ja pisa
ako su obične maske, to je obična kurčevina
u tako bliskom kontaktu i naročito prilikom kasljanja, nisu imale nikakvu ulogu
ponovo pitam gdje joj je jebeni vizir !!!
e on je mogao zastiti čak bolje od bilo koje maske, jer u viizir ti može neki konj i pljunut, ne može ti nista, ne može sekret doći ni do nosa, ni usta, ni očiju
- Logovan
-
tap3ah75
#14890 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bolje im je da našu zastavu svaku noć tu meću.
Jer ko će nas izvaditi iz ovog sranja u koje svaki dan sve dublje i dublje tonemo
Jbte gledam po gradu već ima 5-6 radnji što su ljudi skroz inventar odvukli .. i to ne radi renoviranja nego fajront.
Al' mi je najbolja slika kad vidim radnja zatvorena i zaključana od početka belaja a za vratima hrpa računa zabijeno.
Nek' nam je bog na pomoći
Jer ko će nas izvaditi iz ovog sranja u koje svaki dan sve dublje i dublje tonemo
Jbte gledam po gradu već ima 5-6 radnji što su ljudi skroz inventar odvukli .. i to ne radi renoviranja nego fajront.
Al' mi je najbolja slika kad vidim radnja zatvorena i zaključana od početka belaja a za vratima hrpa računa zabijeno.
Nek' nam je bog na pomoći
- Vela666
#14891 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Meni je prijateljica došla iz Milana početkom aprila, bila je u karanteni u hotelu u Sarajevu, zvala da izađemo, hodala naokolo i poslije 10ak dana dobila papir da je negativna,
poslije toga je bila u Sa još dan-dva i otišla za Hrvatsku, kaže ovdje je smrt, ništa ne radi, odoh ja
Evo je juče šalje slike s Hvara,
kako nemam pojma, ali da ona hoda po državama u jeku neke pandemije dok mi čamimo čučeći, je van pameti
poslije toga je bila u Sa još dan-dva i otišla za Hrvatsku, kaže ovdje je smrt, ništa ne radi, odoh ja
Evo je juče šalje slike s Hvara,
kako nemam pojma, ali da ona hoda po državama u jeku neke pandemije dok mi čamimo čučeći, je van pameti
-
Milenkov buraz
#14892 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa na onoj drugoj temi govore da je dobro što se ne testira jer je kao nepotrebno i za primjer stalno uzimaju Švedsku.Vidal89 wrote: ↑22/04/2020 11:03Ma ti nemas pojma, lupetas samo bez ljutnjeZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:48opet se trkelja oko toganeko_sa_strane wrote: ↑22/04/2020 10:34
U čitavoj BiH ne živi više od 2,7 miliona ljudi ali slažem da trebaju više ljudi testirati.
malo se informišite, nemoj da vam internet služi samo FB
dakle, BH je bolja od članica EU Mađarske, Grčke, Rumije, a ista sa Poljskom
na primjer
![]()
![]()
- purgatorio
#14893 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovi u Cazinu su iz izolatorija u Medresi u kojem se nalazi 130+ ljudi.
- Casual's
#14894 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To sam više postao zbog toga što su za isto testiranje dva portala napisali različite gradove.
Što se tiče tih priča, i ona u Mittalu je kao bila sa 300 ljudi pa evo, ništa, niko to ne spominje.
Što se tiče tih priča, i ona u Mittalu je kao bila sa 300 ljudi pa evo, ništa, niko to ne spominje.
- purgatorio
#14895 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znam, samo vidio sad ove u Medresi na snimku, ljudi psihički popucali zbog ova tri pozitivna.
-
kakavdanakneiskustvu
- sinuhe
#14897 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U svijetu pozitivnih na testiranju bude od 5-8% dok u Sarajevu oko 1%. Po kojoj osnovi testiraju ljude?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14898 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Predloženo ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH od 4. maja![]()
U tom slučaju Čampara je predložio usvajanje izmjene Naredbe o zabrani kretanja građana na teritoriji Federacije BiH tako da se u periodu od 4. maja 2020. do 10. maja 2020. zabrani kretanje građana na području FBiH od 22:00 sati do 5:00 sati, a da se ova mjera potpuno ukine 11. maja 2020. godine.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#14899 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nemojte se sekirat, zapalite jednuHipotezu o zaštitnom učinku nikotina podupire nizak postotak pušača među pacijentima hospitaliziranim zbog covida-19 diljem svijeta, a dobila je i solidnu potvrdu u novoj francuskoj studiji na 350 pacijenata na bolničkom liječenju i još 150 njih s blažim simptomima.
"Među njima je samo pet posto pušača, što je nesrazmjerno manje nego što ih ima u ukupnoj populaciji", rekao je profesor interne medicine Zahir Amoura koji je proveo istraživanje.
"Hipoteza je da se nikotin veže na stanične receptore kojima se koristi i koronavirus i tako ga sprječava da ih preuzme, uđe u stanicu i počne se multiplicirati", kazao je profesor Jean-Pierre Changeux s Pasteurova instituta.
Taj svjetski poznati neurobiolog, specijalist za nikotinske receptore, jedan je od autora članka koji je na tu temu objavljen u časopisu francuske akademije znanosti.
Čim dobije zeleno svjetlo, što se očekuje od ministra zdravstva Oliviera Vérana, nitkotinski flasteri bit će primijenjeni u u različitim dozama u tri ispitivanja - kao preventiva medicinskim radnicima, da se vidi štiti li ih, kao terapija hospitaliziranim pacijentima kako bi se ustanovili ublažava li simptome i konačno, bolesnicima s teškom kliničkom slikom na odjelu intenzivne njege, rekao je profesor Amoura.
Studija, međutim, ne treba poticati ljude da pohrle po cigarete, kazali su znanstvenici. Nikotin je i dalje štetan za pluća, srce i opće zdravlje.
-
Zagor Te Nej
#14900 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
policijski je bio najveća, apsolutno, bespotrebna mjera, bar ovaj po noći
onaj u smislu privremene zabrane apsolutnog kretanja u pojedinom rizičnom periodu, kao što je uvela srbija u vrijeme vaskrsa je opravdan
ali ovaj po noći, totalna glupost
zabrana kretanja mlađih, te starijih od 65 godina (uz neko određeno vrijeme kada mogu povremeno izaći),
te nosanje maski, distanca od 1,5 m i ne više od dvoje zajedno u javnom prostoru (baš kao kod Švabe) apsolutno opravdano... do daljnjeg
onaj u smislu privremene zabrane apsolutnog kretanja u pojedinom rizičnom periodu, kao što je uvela srbija u vrijeme vaskrsa je opravdan
ali ovaj po noći, totalna glupost
zabrana kretanja mlađih, te starijih od 65 godina (uz neko određeno vrijeme kada mogu povremeno izaći),
te nosanje maski, distanca od 1,5 m i ne više od dvoje zajedno u javnom prostoru (baš kao kod Švabe) apsolutno opravdano... do daljnjeg