Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
aerodinamika

#14476 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

JThomas wrote: 19/04/2020 15:41 zubar i frizer su potreba a ne ćejf kad za njih dođe vrijeme. i domovi zdravlja kažu da rade ili bi trebali raditi hitne zubarske slučajeve.
zubar i frizer su u obliku kakvim postoje danas proizvod modernog doba, prije 50 pa i prije 40 godina koliko se islo zubari i frizeru u odnosu na danas? da ne pricamo o periodu prije prvog svjetskog rata, danas ako neka influenserka ide izbjeljivat zube 2x mjesecno ide i stado iza nje
frizeri isto
dječak sa šibicama

#14477 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Potreba je ono, upala zuba, nuzno vadjenje i slicno tome.

Ici na neke estetske operacije i dotjerivanje zuba, prekenjavanje. Ali kako rekoh, ako ima zubar koji ce to raditi, bujrum. Samo da ne bude poslije kuku majko.
JThomas

#14478 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

da se ne lažemo, većina svijeta gleda da odgodi i da ne ode i kad bi morala. a i ako paziš i ako kontrolišeš, nekoliko puta u životu će ti se upaliti. mislim napraviste i od zubara dernek, a ne zubara...
aerodinamika

#14479 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

JThomas wrote: 19/04/2020 15:47 da se ne lažemo, većina svijeta gleda da odgodi i da ne ode i kad bi morala. a i ako paziš i ako kontrolišeš, nekoliko puta u životu će ti se upaliti. mislim napraviste i od zubara dernek, a ne zubara...
ima kad je potreba-i to niko ne sporui, medutim razna izbjeljivanja zuba su ur angu plajhanja kose ili solarija-izlaganje tijela uv zracima u ODREDENIM dozama za NEKE je potreba-i to propisuje ljekar, cak ne cijelog tijela vec odredenih dijelova, ali ljudi citaju nesto i vide glumac, glumica x ima izblajhane zube idem i ja, i odna se navuce na raznorazne tretmane-koji mozda vise stete nego koriste i imamo sta imamo
frizeri drugi slucaj velika vecina nema potrebu da se toliko stilizira i frizira, samo primjer berberskih shopova, brada, svako nekolko, te mljackarenje te potkresivanje, preseravanje
zenske frizure, ista prica, svaka moze ako treba malo skratit, ofarbat se kuci (ako bas treba), prije sto godina pa i danas u mnogim dijelovima svijeta zenski frizeri ne postoje, te stvari se obavljaju kuci
frizer nije potreba i nemoze biti hitnost kao sto zubar moze, ali da i kod zubara ima pretjerivanja i cega sve ne pod uticajem influensera ima
Naslovnica

#14480 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

palermo wrote: 19/04/2020 15:22 @ naslovnica

covjek napise da je biskup peric kreten na kvadrat, ja kazem da.je to politika duplih arsina, ti svojim postom pokazes da sam ja u pravu i onda ocekujes od mene.odgovor. O cemu?
Nećemo sada sarkazma, nismo u produženom boravku.
;-)
Što se tiče odgovora koje "očekujem", naravno da nemaš šta suvislo da mi odgovoriš jer shvataš apsurde o kojima pišem, ali većina ljudi nikada neće reći - da, u pravu si.
kakavdanakneiskustvu

#14481 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

palermo wrote: 19/04/2020 14:48
zasto ? pa ovdje se ljudi ubise da dokazu da su ove mjere bespotrebne i da nemaju smisla? i sad je biskup kreten.

P.S mislim, slazem se ja sa tvojom izjavom, al nemojmo duplih arsina....ako je biskup kreten onda je i najmanje pola foruma isto to

pa da,svako ko poziva na okupljanje građane bez distance je kreten
JThomas

#14482 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

aerodinamika wrote: 19/04/2020 15:57
JThomas wrote: 19/04/2020 15:47 da se ne lažemo, većina svijeta gleda da odgodi i da ne ode i kad bi morala. a i ako paziš i ako kontrolišeš, nekoliko puta u životu će ti se upaliti. mislim napraviste i od zubara dernek, a ne zubara...
ima kad je potreba-i to niko ne sporui, medutim razna izbjeljivanja zuba su ur angu plajhanja kose ili solarija-izlaganje tijela uv zracima u ODREDENIM dozama za NEKE je potreba-i to propisuje ljekar, cak ne cijelog tijela vec odredenih dijelova, ali ljudi citaju nesto i vide glumac, glumica x ima izblajhane zube idem i ja, i odna se navuce na raznorazne tretmane-koji mozda vise stete nego koriste i imamo sta imamo
frizeri drugi slucaj velika vecina nema potrebu da se toliko stilizira i frizira, samo primjer berberskih shopova, brada, svako nekolko, te mljackarenje te potkresivanje, preseravanje
zenske frizure, ista prica, svaka moze ako treba malo skratit, ofarbat se kuci (ako bas treba), prije sto godina pa i danas u mnogim dijelovima svijeta zenski frizeri ne postoje, te stvari se obavljaju kuci
frizer nije potreba i nemoze biti hitnost kao sto zubar moze, ali da i kod zubara ima pretjerivanja i cega sve ne pod uticajem influensera ima
e ti citiraj i zajebavaj influensere, a mene nemoj. eto jel pošteno. hvala.
Naslovnica

#14483 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

vaučer wrote: 19/04/2020 15:32 Kako je isto ići u crkvu i ići po osnovne namirnice u prodavnicu? Biskup Perić je zaslužio kaznenu prijavu za ove izjave i poticanje na nepoštivanje pravila. Tko će kontrolirati vjernike u objektima? Policija? Svećenici? Časne sestre? Šta je s ispovjedaonicama? Ako ideš na misu, valjda ideš i na ispovijed - to je ok sa strancem u dva kvadrata biti zatvoren?

Apsolutno ludilo i sramota.
Pa nekome je crkva preča od hrane. Policija može to kontrolisati, zašto da ne? U ispovjedaonici postoji pregrada između, a ionako je potrebno nositi masku i rukavice.
Uostalom, ko to Bingu i ostalim prodavnicama uvodi red? Kod mene u naselju ulazi u Mercator i Konzum kako ko hoće, lafo ima neki red i rastojanje a svaki drugi nema maske i rukavica.
Naslovnica

#14484 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

kakavdanakneiskustvu wrote: 19/04/2020 16:04
zasto ? pa ovdje se ljudi ubise da dokazu da su ove mjere bespotrebne i da nemaju smisla? i sad je biskup kreten.

P.S mislim, slazem se ja sa tvojom izjavom, al nemojmo duplih arsina....ako je biskup kreten onda je i najmanje pola foruma isto to

Čovjek je pozvao na okupljanje s distancom, da li ste pročitali članak?!
Mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić naložio je otvaranje svih crkvi i održavanje svetih misa s narodom uz poštovanje mjera kantonalnih štabova, navodeći kako niko nema pravo udaljavati vjernike ispred crkve ako se drže propisanog odstojanja, kao što to ne čine ni ispred drugih objekata uslužne djelatnosti dok traje kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa.
Pročitajte članak do kraja pa možemo diskutovati.
Last edited by Naslovnica on 19/04/2020 16:12, edited 1 time in total.
JThomas

#14485 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

teoretski, idealno, gotovo sve što ne radi bi moglo raditi uz poštivanje postojećih mjera. teoretski :mrgreen:

svako se češe gdje ga svrbi, pa tako i biskup. volio bi i ja da kafane rade, i teoretski bi mogle raditi uz poštivanje distance, ali to što bi ja volio da rade ne znači da ne znam na šta bi to ličilo u stvarnosti nakon tri pića i sat vremena...
palermo

#14486 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Naslovnica wrote: 19/04/2020 16:03
palermo wrote: 19/04/2020 15:22 @ naslovnica

covjek napise da je biskup peric kreten na kvadrat, ja kazem da.je to politika duplih arsina, ti svojim postom pokazes da sam ja u pravu i onda ocekujes od mene.odgovor. O cemu?
Nećemo sada sarkazma, nismo u produženom boravku.
;-)
Što se tiče odgovora koje "očekujem", naravno da nemaš šta suvislo da mi odgovoriš jer shvataš apsurde o kojima pišem, ali većina ljudi nikada neće reći - da, u pravu si.
:D ok
Naslovnica

#14487 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Porediti crkvene običaje, pogotovu Uskrs, Vaskrs i sl, koji se dešavaju vrlo rijetko, sa kafanama i oblokavanjem je, u najmanju ruku, neprimjereno.
Čisto za zapisnik, nisam vjernik, nisam ni ateista, nisam ni agnostik, jednostavno, religije, bogovi i slično tome me ne dotiče u životu i ne igra nikakvu ulogu, ali cijenim ako nekome igra nekakvu ulogu.
kakavdanakneiskustvu

#14488 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Naslovnica wrote: 19/04/2020 16:09
kakavdanakneiskustvu wrote: 19/04/2020 16:04

Čovjek je pozvao na okupljanje s distancom, da li ste pročitali članak?!
Mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić naložio je otvaranje svih crkvi i održavanje svetih misa s narodom uz poštovanje mjera kantonalnih štabova, navodeći kako niko nema pravo udaljavati vjernike ispred crkve ako se drže propisanog odstojanja, kao što to ne čine ni ispred drugih objekata uslužne djelatnosti dok traje kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa.
Pročitajte članak do kraja pa možemo diskutovati.
zar su crkve zatvorene,zakljucane?
Naslovnica

#14489 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Ne znam da li su zatvorene/zaključane, zaista.
JThomas

#14490 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

i za mene jeste neprimjereno porediti crkvu i kafanu, ali idu ljudi i u te crkve.
Cherry-Cherry

#14491 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cherry-Cherry »

E što ne mogu ovu priču kako prije nije bilo frizera, zubara, ovog onog, je li vam i baba išla kod frizera, nema ih ni u svom dijelovima svijeta... :-) Pa prije su žene prale veš u potoku, hajmo i mi. Imali su ognjište na sred kuće. I mi tako trebamo. Bacit ćemo mašine za veš i suđe, šporet, radijatore... Pa živjeli su ljudi i prije električne energije. E čuj ne mora se ići kod frizera i zubara. Možda neko ko živi u pećini ne mora... :-) Nema frizera u svim državama. Da, i? Hajmo ih i mi zatvoriti. Ugledajmo se na njih.
Last edited by Cherry-Cherry on 19/04/2020 16:24, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#14492 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Naslovnica wrote: 19/04/2020 16:07
vaučer wrote: 19/04/2020 15:32 Kako je isto ići u crkvu i ići po osnovne namirnice u prodavnicu? Biskup Perić je zaslužio kaznenu prijavu za ove izjave i poticanje na nepoštivanje pravila. Tko će kontrolirati vjernike u objektima? Policija? Svećenici? Časne sestre? Šta je s ispovjedaonicama? Ako ideš na misu, valjda ideš i na ispovijed - to je ok sa strancem u dva kvadrata biti zatvoren?

Pa nekome je crkva preča od hrane. Policija može to kontrolisati, zašto da ne? U ispovjedaonici postoji pregrada između, a ionako je potrebno nositi masku i rukavice.
Uostalom, ko to Bingu i ostalim prodavnicama uvodi red? Kod mene u naselju ulazi u Mercator i Konzum kako ko hoće, lafo ima neki red i rastojanje a svaki drugi nema maske i rukavica.

odosmo u off topic,ali je li stvarno ima takvih??
JThomas

#14493 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

šalu na stranu, sa gledišta okupljanja i blizine mislim da su tu negdje. virus ne gleda spiritualne porive ili njihovo odsustvo. i jedno i drugo bi u sterilnom i idealnom okruženju moglo raditi uz poštivanje važećih mjera. ali u našoj stvarnosti - realno, ne.
vaučer

#14494 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vaučer »

Crkva ti može biti preča od hrane, no dok ne dostaviš dokaz kako ti besmrtna duša umire bez hostije - sekularna država ti ne može odobriti okupljanje potencijalno stotina ljudi bez stvarnog razloga.

Policija ima, to jest trebala bi imati, pametnijeg posla od uvođenja reda u nepotrebnim javnim okupljanjima. Da netko uopće poziva na javna okupljanja mi je bizarno, ali ruku na srce, ovo je samo propagandni ‘ne zaboravi nas stado naše’ vapaj upravitelja trenutno nebitne organizacije. Nešto kao tunjkanje vlasnika diskoteke ili što slično.

Umjesto da poziva ljude da se brinu jedni za druge, da budu primjer poštovanja pravila on bi mutio vodu radi čega točno? Jel ima neki stvarni razlog osim što im tone popularnost?
Last edited by vaučer on 19/04/2020 16:25, edited 1 time in total.
Edin H.

#14495 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Problem je sto bi trebalo hapsiti i slati na robiju one sto ti pusu za vratom i ne drze razmak, a ne ljude bez maski i rukavica.
kakavdanakneiskustvu

#14496 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Naslovnica wrote: 19/04/2020 16:18 Ne znam da li su zatvorene/zaključane, zaista.
pa nisu,logično,tako da je suplja priča da se otvore crkve,kao da je neko sa strane dosao i zakljucao ih
kakavdanakneiskustvu

#14497 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

vaučer wrote: 19/04/2020 16:24

Crkva ti može biti preča od hrane, no dok ne dostaviš dokaz kako ti besmrtna duša umire bez hostije - sekularna država ti ne može odobriti okupljanje potencijalno stotina ljudi bez stvarnog razloga.

Policija ima, to jest trebala bi imati, pametnijeg posla od uvođenja reda u nepotrebnim javnim okupljanjima. Da netko uopće poziva na javna okupljanja mi je bizarno, ali ruku na srce, ovo je samo propagandni ‘ne zaboravi nas stado naše’ vapaj upravitelja trenutno nebitne organizacije. Nešto kao tunjkanje vlasnika diskoteke ili što slično.

Umjesto da poziva ljude da se brinu jedni za druge, da budu primjer poštovanja pravila on bi mutio vodu radi čega točno? Jel ima neki stvarni razlog osim što im tone popularnost?
:thumbup: jede govna da prostite,od Perića se nešto drukčije nije ni moglo očekivati
Naslovnica

#14498 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

kakavdanakneiskustvu wrote: 19/04/2020 16:23

odosmo u off topic,ali je li stvarno ima takvih??
Ja ne znam gdje ti živiš ba?
Naslovnica

#14499 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

kakavdanakneiskustvu wrote: 19/04/2020 16:25
Naslovnica wrote: 19/04/2020 16:18 Ne znam da li su zatvorene/zaključane, zaista.
pa nisu,logično,tako da je suplja priča da se otvore crkve,kao da je neko sa strane dosao i zakljucao ih
Pod "otvaranjem crkve" podrazumijeva da se crkve otvore da prime narod, a ne bukvalno da ih je neko zaključao.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#14500 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Matijevic_Vlado »

Sve je manje panicara na temama. Valjda vide ima brasna da se kupi.
Locked