Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Milenkov buraz

#21576 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

salik79 wrote: 21/04/2020 20:34
Ti se nakalemio na Austriju da dokazes svoje! Kojom matematikom Svicarska ima manji broj mrtvih na broj stanovnika?! Svedska ima 10,5 miliona stanovnika, a Svicarska 7,5 miliona. U Svedskoj sa lockdownom umrlo 1765, a u Svicarskoj 1478 stanovnika. Po kojoj matematickoj racunici je veca smrtnost u Svedskoj nego u Svicarskoj?!
Austrja 15. maja otvara škole, već 1. Maja otvara restorane i sl. prepolovili broj zaraženih uz mali broj preminulih. Da, Austrija je primjer kako se treba boriti protiv pandemije a ne Švedska. Švicarska ima duplo veći broj zaraženih od Švedske i manej preminulih, to dovoljno govori.

salik79 wrote: 21/04/2020 20:34 Ovo isto kao kada si me za onu djecu i prenosenje korone u laz utjerivao. Evo, sada, potpuno plasticni slucaj:

Devetogodisnji djecak iz Francuske, sa korona infekcijom, je bio u kontaktu sa 172 osobe, od kojih se nijedna nije zarazila. Ovo potvrdjuje vec citiranu studiju (tj. studije) prema kojoj djeca, za razliku od virusa gripe, uglavnom nisu prenosioci zaraze.
https://www.n-tv.de/panorama/172-Kontak ... 27469.html

Toliko o tvojoj biologiji iz osnovne skole.
Vidi, ne bih da se vraćam na besmislenu polemiku, izuzetak ne potvrđuje pravilo. Djeca općenito prenose zarazne bolesti, osnovi Biologije. Jedan frajer sa obrezanim spolovilom je spavao sa jednom ženom pa joj nije prenio HIV. Osunećeni ne prenose HIV. :oops:
Last edited by Milenkov buraz on 21/04/2020 20:42, edited 1 time in total.
palermo

#21577 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

salik79 wrote: 21/04/2020 20:36

Aha, a ranije niko nije umirao u svedskoj? Predlazem, od sada, kada se pojavi bilo kakva zaraza (od prehlade do meningitisa i sl.) da se uvede ovaj cirkus. Pa da vidimo dokle cemo doci...
nemoj se nervirati....ta to su samo neki nama nepoznati ljudi, kao što dobro primijeti svakako bi jednom umrli, par godina više ili manje i ne igra neku ulogu...nama, naravno, .....možda njima i familijama, al rekoh svakako ih ne znamo...
uglavnomja

#21578 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

austriju je ukopalo ono jet set skijaliste, koje nisu htjeli da zatvore ni kad se saznalo da se pojavila korona. cak se smatra zaristem sirenja u europi

puno je norvezana tamo bilo i vecina se pokazala pozitivna kad su se vratili kuci (to je bio period prije zatvranja granica i karantina i ostalo)
a zna se da se korona prvo pojavila na ocnom odjeljenju univerzitetske bolnice u oslu, poslije zimovanja na alpama nekih zaposlenih

bilo je i svedjana naravno, a valjda najvise njemaca
biglebovski

#21579 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Milenkov buraz wrote: 21/04/2020 20:17 Ja i dalje tvrdim da ovim "slabim lockdownom" Švedska neće mnogo dobiti na ekonomiji jer smo svakako svi uvezani u zavisni jedni od drugih više nego što se misli ili običan čovjek može razumjeti.
Najveći izazivać pada prometa je strah koji je izazvan sa, po meni neutemeljenim tvrdnjama da je ovo apokaliptični virus i dodatno zakucan stayhome propagandom. Ja sam to osjetio krajem februara a pogotovo od 11. marta, kada se u Zenici otkrio prvi zaraženi, koji je btw. prošao sa paracetamolom, ako i to. Ja pokušavam dokučiti da li je taj strah, očigledno nametnut i forsiran od strane WHO i pojedinih medija, opravdan. Za neke jeste, to nisam nikada negirao, ugrožene kategorije postoje, ali za veliku većinu nije. I to nisu neke nove ugrožene kategorije, to su isti ljudi koji su svake godine ugroženi od, kako je neki zovu, obične gripe. A to se znalo još iz Wuhana.
Donji su i Švedi, 10.20.30% u nekim branšama, ali su kod nas ljudi donji 100% zato što ih zatvoriše!?! Moglo je fino, normalno, maske, dezinfekcija, skraćeno radno vrijeme, po jedno-dvoje u radnju i opleti. Skupilo bi se bar za obaveza.
Milenkov buraz

#21580 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

biglebovski wrote: 21/04/2020 20:43
Milenkov buraz wrote: 21/04/2020 20:17 Ja i dalje tvrdim da ovim "slabim lockdownom" Švedska neće mnogo dobiti na ekonomiji jer smo svakako svi uvezani u zavisni jedni od drugih više nego što se misli ili običan čovjek može razumjeti.
Najveći izazivać pada prometa je strah koji je izazvan sa, po meni neutemeljenim tvrdnjama da je ovo apokaliptični virus i dodatno zakucan stayhome propagandom. Ja sam to osjetio krajem februara a pogotovo od 11. marta, kada se u Zenici otkrio prvi zaraženi, koji je btw. prošao sa paracetamolom, ako i to. Ja pokušavam dokučiti da li je taj strah, očigledno nametnut i forsiran od strane WHO i pojedinih medija, opravdan. Za neke jeste, to nisam nikada negirao, ugrožene kategorije postoje, ali za veliku većinu nije. I to nisu neke nove ugrožene kategorije, to su isti ljudi koji su svake godine ugroženi od, kako je neki zovu, obične gripe. A to se znalo još iz Wuhana.
Donji su i Švedi, 10.20.30% u nekim branšama, ali su kod nas ljudi donji 100% zato što ih zatvoriše!?! Moglo je fino, normalno, maske, dezinfekcija, skraćeno radno vrijeme, po jedno-dvoje u radnju i opleti. Skupilo bi se bar za obaveza.
Ne tvrdim nužno da ne bi moglo i tako, čak se mogu i složiti sa boldiranim, samo me stvarno isprovociraju ovi sa olakim razbacivanjem brojem mrtvih. :oops: Jbg. bolje imati mjeru dvije viška nego poslije žaliti šro neke stvari nismo prije uveli. Evo kod nas je hvala Bogu manje-više OK, nemamo toliko mrtvih ni oboljelih i ovo će ići na bolje svaki dan.
zubi

#21581 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

daddy-kool wrote: 21/04/2020 18:08
salik79 wrote: 21/04/2020 18:06
daddy-kool wrote: 21/04/2020 18:04

Na osnovu čega donosi takav zaključak?
U intervjuu ti sve u tancnine objasnjava. Nemam vakta (a ni zivaca) detaljisati, hocu jos koju vijest, ukratko, da ubacim. :-D
Dragi Saliče, video sat i 12 minuta. :-)
Ti mislis da on gleda i analizira svoje linkove?? On ih samo postavlja... :run:
Banksy

#21582 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Zijo77 wrote: 21/04/2020 20:33 JERGOVIĆ: Ne znam šta govori, ako išta govori. Ali, možda najprije to da smo preosjetljivi. Ponovit ću ono što sam rekao na početku epidemije, moleći epidemiologe da me demantiraju ako sam u krivu: da se covid-19 pojavio prije tridesetak godina, ostao bi neprimijećen, iako bi se, premda samo malo sporije, jednako raširio svijetom. Umrlo bi više ljudi nego što će ih umrijeti sad, ali ni to nitko ne bi primijetio, kao što se danas ne primjećuju i ne broje ljudi koji umru od gladi ili od nekih neatraktivnih, sirotinjskih bolesti, od kolere, recimo. Da se pojavio prije tridesetak godina, covid-19 bio bi tretiran kao neka tajanstvena viroza, od koje uglavnom ginu ljudi koji su i inače teško bolesni, a još su u pravilu i stari.
Malo, ali glupo. Omakne se čak i Jergoviću.
biglebovski

#21583 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Banksy wrote: 21/04/2020 20:26
biglebovski wrote: 21/04/2020 20:07
Uzimajući u obzir šta te mjere ostavljaju iza sebe, a za koje posljedice dosta vas očigledno nije ni svjesno, jer vas pretpostavljam ne dotiću previše, ni mentalno ni ekonomski, ja vjerujem da su Švedi dobro odmjerili.
Trebalo bi pitati porodice tih 1500 (dosad, na deset miliona) jesu li dobro odmjerili.
Ja vjerujem da će ti ljudi nekome nedostajati; više ili manje nedostajati, u to ne ulazim. Svako na svoj način doživi smrt druge osobe, i vjerujem da je jedini recept stvaranje više životnih iskustava sa našim starima, dok god su živi, te podsjećanje na njih kad nas napuste.
index_box

#21584 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Znam ja dosta tih #respektzaumrle, a ustvari se prepali za svoje pedu.
Žao im mrtvih, a žive ko beje. :roll:
coco1

#21585 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

Banksy wrote: 21/04/2020 20:26
biglebovski wrote: 21/04/2020 20:07
Uzimajući u obzir šta te mjere ostavljaju iza sebe, a za koje posljedice dosta vas očigledno nije ni svjesno, jer vas pretpostavljam ne dotiću previše, ni mentalno ni ekonomski, ja vjerujem da su Švedi dobro odmjerili.
Trebalo bi pitati porodice tih 1500 (dosad, na deset miliona) jesu li dobro odmjerili.
ruzno je licitirati brojem mrtvih. gdje god i na koji god nacin umrli.

ali, raspolazem sigurnom i provjerenom informacijom da je na podrucju straog grada u sarajevu, u periodu 01.04.-20.04.2020. godine, umrlo 20 ljudi za koje je smrtni ishod utvrdjen od strane uposlenika doma zdravlja stari grad, bez ikakve povezanosti sa coronom. da li je bilo jos smrti na starom gradu u tom periodu, ciju su smrt utvrdili iz hitne, jedilera, bakija, pokopa... ne znam i necu da licitiram brojevima.

tih 20 ljudi su za nas samo slika na smrtovnici, koju vidimo na oglasnim plocama, ako i to ucinimo, a i za njima neko tuguje, place, nekome nedostaju... za one koji su ostali iza tih ljudi, corona je, trenutno, najmanji problem.
sadie_forever

#21586 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

Raste broj umrlih u Finskoj
uglavnomja

#21587 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

kazu norvezani pandemija pod kontrolom, neki index je 0,7 (koga (salika :D ) zanima stavicu link pa nek mu gugleta prevede, ima puno brojeva i analiza) i kazu dolazi sljedeci val

ali najavljuju pocetak fudbalske lige (eliteserie :D ) u augustu

https://www.nrk.no/norge/tror-kun-en-pr ... 1.14989890
salik79

#21588 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Milenkov buraz wrote: 21/04/2020 20:39
Ti se nakalemio na Austriju da dokazes svoje! Kojom matematikom Svicarska ima manji broj mrtvih na broj stanovnika?! Svedska ima 10,5 miliona stanovnika, a Svicarska 7,5 miliona. U Svedskoj sa lockdownom umrlo 1765, a u Svicarskoj 1478 stanovnika. Po kojoj matematickoj racunici je veca smrtnost u Svedskoj nego u Svicarskoj?!
Austrja 15. maja otvara škole, već 1. Maja otvara restorane i sl. prepolovili broj zaraženih uz mali broj preminulih. Da, Austrija je primjer kako se treba boriti protiv pandemije a ne Švedska. Švicarska ima duplo veći broj zaraženih od Švedske i manej preminulih, to dovoljno govori.

salik79 wrote: 21/04/2020 20:34 Ovo isto kao kada si me za onu djecu i prenosenje korone u laz utjerivao. Evo, sada, potpuno plasticni slucaj:

Devetogodisnji djecak iz Francuske, sa korona infekcijom, je bio u kontaktu sa 172 osobe, od kojih se nijedna nije zarazila. Ovo potvrdjuje vec citiranu studiju (tj. studije) prema kojoj djeca, za razliku od virusa gripe, uglavnom nisu prenosioci zaraze.

Vidi, ne bih da se vraćam na besmislenu polemiku, izuzetak ne potvrđuje pravilo. Djeca općenito prenose zarazne bolesti, osnovi Biologije. Jedan frajer sa obrezanim spolovilom je spavao sa jednom ženom pa joj nije prenio HIV. Osunećeni ne prenose HIV. :oops:
Svicarska je testirala 227554 slucaja, a Svedska 74500, uocavas li nesto?! Kada se statisticki podaci uvrste, cija stopa smrtnosti ce biti veca, u poredjenju sa brojem stanovnika?

Da ti malo docaram kako to ide sa testiranjem i ciframa, sto prof.dr.dr. Haditsch plasticno objasnjava:

Ako smo prije heftu testirali 100 osoba i 20 ih je pozitivno, imamo 20 zarazenih koji ulaze u statistiku i predstavljaju 20% zarazenih. A, ako krenemo 7 dana kasnije u masovnije testiranje i testiramo 10000 osoba i od toga ih je 1000 pozitivnih, koji poredeci sa proslom sedmicom i apsolutnim brojevima predstavljaju povecanje zarazenih za cijelih 50 puta i mediji ti to predstave kao katastrofu, a statisticki gledano to je smanjene broja zarazenih od 10% naspram prosle sedmice.

Hajde sada, razmisli malo o brojevima koje sam ti naveo, pa onda odgovori.

I, da ne zaboravim, nije ovo izolovan slucaj, nego slucaj koji dodatno potvrdjuje studije koje su pokazale da djeca, UGLAVNOM, nisu prenosioci zaraze, posto, za razliku od gripe, u kojoj su prenosioci zaraze u preko 50% slucajeva, u slucaju korone taj procenat je manji od 10.
Tesla Edison

#21589 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Meni ovdje ništa nije jasno. Bjelorusija nema apsolutno nikakvih restrikcija a procentualno imaju manje zaraženih nego mi koji smo pod Solakovim restrikcijama. I uz to, Solak uslikan na fešti.

Ne kontam ovo ja nikako.
salik79

#21590 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

palermo wrote: 21/04/2020 20:41
salik79 wrote: 21/04/2020 20:36

Aha, a ranije niko nije umirao u svedskoj? Predlazem, od sada, kada se pojavi bilo kakva zaraza (od prehlade do meningitisa i sl.) da se uvede ovaj cirkus. Pa da vidimo dokle cemo doci...
nemoj se nervirati....ta to su samo neki nama nepoznati ljudi, kao što dobro primijeti svakako bi jednom umrli, par godina više ili manje i ne igra neku ulogu...nama, naravno, .....možda njima i familijama, al rekoh svakako ih ne znamo...
Da, inace ne bi nikako ni umrli. Nista, dok se svi virusi ne iskorijene, samo potpuni lockdown. Ne smijemo dozvoliti da nam iko vise umre, a pogotovo ne od korone.

Usput, da li ko tebi poznat boluje, ili je umro od korone?
TomANDJerry

#21591 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TomANDJerry »

TESLA_EDISON wrote: 21/04/2020 21:11 Meni ovdje ništa nije jasno. Bjelorusija nema apsolutno nikakvih restrikcija a procentualno imaju manje zaraženih nego mi koji smo pod Solakovim restrikcijama. I uz to, Solak uslikan na fešti.

Ne kontam ovo ja nikako.
Kad si ti zadnji put vidio Bjelorusa koji putuje po svijetu, ili kada si otisao u Bjelorusiju ??? Dakle sansa da se tamo zarazis je malo veca nego na pustom otoku.
salik79

#21592 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

zubi wrote: 21/04/2020 20:49
salik79 wrote: 21/04/2020 18:06

U intervjuu ti sve u tancnine objasnjava. Nemam vakta (a ni zivaca) detaljisati, hocu jos koju vijest, ukratko, da ubacim. :-D
Da je tako, kako ti tvrdis, kako bi znao o cemu pisem? Ja, za razliku od mnogih, postavim sazetak onoga sto je najbitnije. Ne lijepim samo link, niti bubam nesto iz svoje glave.
Zijo77

#21593 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zijo77 »

JERGOVIĆ: Pa, da ne bih bio pogrešno shvaćen, naročito od histerika koji su oduševljeni dnevnim konferencijama za medije ovdašnjih doktora i njihovih političkih pokrovitelja: ja vjerujem da je covid-19 opasan, jer je vrlo zarazan; opasan je najprije po zdravstveni sistem, a tek onda i po ljude koji od covida-19 obole (ako su pritom stari, bolesni od drugih bolesti, jako debeli i tome slično); isto tako mislim da karantena i izolacija imaju smisla kad već nema lijeka i cjepiva, a bilo bi i lijeka i cjepiva da su se zdravstveni sistemi i farmaceutske industrije bavili prethodnim koronavirusima (ali nisu jer im se to, ponovimo, nije isplatilo).

Međutim, ja isto tako mislim da se s epidemijom može izboriti bez radikalnog ugrožavanja građanskih sloboda, ljudskih prava i materijalnog statusa zajednice i pojedinaca. Umjesto kineskog, vijetnamskog, ili vučićevskog u Srbiji i plenkovićevskog u Hrvatskoj, postoje i neki drugi modeli borbe protiv epidemije: recimo njemački i austrijski, a o švedskom da i ne govorimo.

ANALITIKA: Koliko slobode su ljudi spremni da žrtvuju da bi se osjećali sigurno? Da li je izbor pred koji smo stavljeni – sloboda ili zdravlje – zapravo lažna dilema?

JERGOVIĆ: Ljudi se ponašaju kao isprepadani magarci. Pristaju na to da ništa nije vrednije od zdravlja. A to je, opet, u najizvornijem obliku totalitaristička, hitlerovska parola. Sloboda je neusporedivo vrednija od zdravlja. Ali ne postoji razlog da se sloboda žrtvuje za zdravlje, osim ako nemamo želju da se pretvorimo u Kinu, u komunistički Vijetnam, u Orbanovu Mađarsku, ili u nešto što podsjeća na Treći Reich.

ANALITIKA: Hoće li se zloupotrebe sloboda nastaviti i nakon okončanja pandemije? Koliko teško će biti vlastodršcima oduzeti moć koju su stekli u ovom periodu?

JERGOVIĆ: Ne razumijem zašto bi itko mogao pomisliti da će se Orban, Vučić, Putin, ili neki predsjednik mjesne zajednice, odreći nečega što je stekao u vrijeme epidemije. Uostalom, kada je riječ o narodnom zdravlju, opreza nikad nije dovoljno. Čak i da covid-19 sasvim nestane, zar sad već nemamo dovoljno razloga da budemo oprezni pred nekim budućim virusom? Sloboda koju vam vaši vlastodršci jednom oduzmu nikad vam neće biti vraćena. Računajte na to.
zubi

#21594 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

salik79 wrote: 21/04/2020 21:22

Da je tako, kako ti tvrdis, kako bi znao o cemu pisem? Ja, za razliku od mnogih, postavim sazetak onoga sto je najbitnije. Ne lijepim samo link, niti bubam nesto iz svoje glave.
Vise puta si upracen da vrlo povrsno, i bez razumjevanja pristupas sadrzaju koji postavljas... najocitiji primjer je govor Bill Gatesa i totalna fula s tvoje strane, doduse, mozda je i do jezika, ne sporim :D
Milenkov buraz

#21595 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

salik79 wrote: 21/04/2020 21:06

Svicarska je testirala 227554 slucaja, a Svedska 74500, uocavas li nesto?! Kada se statisticki podaci uvrste, cija stopa smrtnosti ce biti veca, u poredjenju sa brojem stanovnika?

Da ti malo docaram kako to ide sa testiranjem i ciframa, sto prof.dr.dr. Haditsch plasticno objasnjava:

Ako smo prije heftu testirali 100 osoba i 20 ih je pozitivno, imamo 20 zarazenih koji ulaze u statistiku i predstavljaju 20% zarazenih. A, ako krenemo 7 dana kasnije u masovnije testiranje i testiramo 10000 osoba i od toga ih je 1000 pozitivnih, koji poredeci sa proslom sedmicom i apsolutnim brojevima predstavljaju povecanje zarazenih za cijelih 50 puta i mediji ti to predstave kao katastrofu, a statisticki gledano to je smanjene broja zarazenih od 10% naspram prosle sedmice.

I, da ne zaboravim, nije ovo izolovan slucaj, nego slucaj koji dodatno potvrdjuje studije koje su pokazale da djeca, UGLAVNOM, nisu prenosioci zaraze, posto, za razliku od gripe, u kojoj su prenosioci zaraze u preko 50% slucajeva, u slucaju korone taj procenat je manji od 10.
Švedska je testirala 94.000 do sada ali ok. Mislim da su krenuli sa onom najavom i planom 100.000 testova sedmično. I drago mi je da smo se složili da su djeca OPĆENITO prenosioci zaraznih bolesti.
salik79

#21596 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

zubi wrote: 21/04/2020 21:26
Vise puta si upracen da vrlo povrsno, i bez razumjevanja pristupas sadrzaju koji postavljas... najocitiji primjer je govor Bill Gatesa i totalna fula s tvoje strane, doduse, mozda je i do jezika, ne sporim :D
Kada vise puta?! I to za Bill Gatesa nije tacno. Doslovno sam preveo ono sto je rekao. Vasa pranja tog "filantropa" valjda ne smatras demantom izgovorenog?!
salik79

#21597 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Milenkov buraz wrote: 21/04/2020 21:33
salik79 wrote: 21/04/2020 21:06

Švedska je testirala 94.000 do sada ali ok. Mislim da su krenuli sa onom najavom i planom 100.000 testova sedmično. I drago mi je da smo se složili da su djeca OPĆENITO prenosioci zaraznih bolesti.
Ja gledam podatak sa iste stranice koju si ti pistavio i tu pise 74500 testova.

Nismo se slozili, ko je rekao. Djeca, opcenito, nisu prenosioci korone. Gripe da, ali korone ne.
salik79

#21598 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Mora da si me upratio/upratila k'o moke :-) :roll: :oops:
zubi

#21599 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

salik79 wrote: 21/04/2020 21:42

Kada vise puta?! I to za Bill Gatesa nije tacno. Doslovno sam preveo ono sto je rekao. Vasa pranja tog "filantropa" valjda ne smatras demantom izgovorenog?!
Hahahahahaha... de ba samo ti postavljaj... nema smisla da nekad malo zastanes i razmislis, mozda ponesto i revidujes.. jok ba, svoj ti pos'o, vidis da sve znas i u sve se razumijes :thumbup:
Tarik2

#21600 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tarik2 »

U Engleskoj od korone umrlo 41% više ljudi nego što su to prijavile vlasti
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2176779
Locked